Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Kükid (squats) - küsimus tehnika kohta
 
n 18. märts 2011, kl 21.48
Palun öelge, mida teen valesti, kui kükke tehes pean ülakehaga väga palju ette kummardama, vastasel juhul lähevad põlved "üle" varvaste, mis nagu aru saan, on väga paha?
Õige kükitehnika peaks olema vist umbes selline? http://www.youtube.com/watch?v=qRnGI3c5Jjs
Minu omad näevad aga ülakeha poolest välja rohkem sellised http://www.youtube.com/watch?v=v0ksUOFUErc&feature=related, st. kummardun väga palju ette.
Kas see on lihtsalt vähese treenituse / nõrkade jalalihaste tõttu, või kehaehituse iseärasus (mul on üsna lühikesed jalad, jala siseküljelt mõõtes vaid 81 cm, ise olen 173 cm), või on tehnika vale?
 
e 18. märts 2011, kl 22.09
see on küsimus, mida on lahatud lõpmatuseni kõikides spordi/kulturismi/fitnessi foorumites. absoluutse tõeni pole veel jõutud :-)
 
Styg 18. märts 2011, kl 22.33
võib olla ka puusaliigese halb painduvus. nagu mul näiteks.
 
Bp 18. märts 2011, kl 23.06
No üks võimalus on, et ära mine nii alla kükis, kui algaja oled. Ja vaata, kuidas sa kangi hoiad - see peab olema turjal, mitte kaelal (raskuskese kohe muutub) ja küünarnukid otse kangi all. Otsi endale mugav asend, proovi kasvõi üksi peegli ees enne või pärast trenni, varieeri neid näitajaid.
 
kadi 19. märts 2011, kl 17.21
Palu treeneril endale pilk peale heita ja las kohe parandab kui viga sees. Nii on kõige õigem.
 
lalalaa 24. märts 2011, kl 13.06
Ühinen Styg-i arvamusega, mul sama asi. Kui puusad hästi ei paindu/liigu, siis tekibki selline olukord. Samas hea see eriti pole, sest nii kipub ka alaselg rohkem nõgusaks minema ja liigne raskus (ala)seljale ja vähem jalgadele. Siis tuleks jah vähem alla minna, et selga hoida.
 
teemaalgataja 24. märts 2011, kl 17.07
Sain endale paarist korrast harjutuste tegemisest kerge põlvevalu, nii et jätsin järele, enne kui hullemaks läheb. Ilmselgelt teen seda harjutust kas väga valesti või see lihtsalt ei sobi mulle, nii et ei hakka parem põlvedele liiga tegema, need mul niigi õrn koht. Õnneks saab jalgu ka teisiti treenida (kuigi kükid on vist kõige efektiivsem viis).

Aga tänan sellegipoolest kõiki, kes vastasid. Võib-olla kellelgi teisel on ka sellest teemast abi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!