Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Rasvavoltidest kõrini...
 
Karin 09. jaanuar 2014, kl 20.48
..tõesti ma enam ei saa aru,miks need vastikud rasvavoldid on mind kimbutama hakanud.Üks on selge-vanus!Aga tahaks lihtsalt teada,kas oleks võimalik nendest lahti ka saada.Olgu öeldud,et liigun piisavalt palju ja ei harrasta tugitoolisporti.Kas on siin üldse keegi vanuses 45+,kes on reaalselt nendest juba tekkida jõudnud külje-ja kõhurasvavoltidest jagu saanud.Kui on,siis andke teada,teeks ka katsetust.Päris näljutamist ärge soovitage,sest siis arvatavasti ei jõuaks tööd teha(tegemist pole istuva tööga)
 
sama lugu 09. jaanuar 2014, kl 21.11
pead vähem sööma ja kogu lugu.muidu ei jõua seda sporti ära teha
 
Karin 09. jaanuar 2014, kl 21.18
Jah(sama lugu)...just olen seda täna terve päev mõelnud,et jätaks osad söögid söömata(kui ainult jõuaks siis tööd teha)Aga prooviks süüa ainult selliseid sööke,mis ei annaks seda vastikut rasva naha alla.Näiteks kapsast,porgandit.Ja muidugi jooks vett palju,sest tegelikult joon ma üldiselt väga vähe vett.Äkki peaks kohvi ja teed ka ilma suhkruta jooma?Ma tõesti tahaks midagi oma kehaga ette võtta,mis tegelikult ka ikka aitaks.
 
Yio 09. jaanuar 2014, kl 21.29
Eesti naise sissetulek ei võimalda spordiklubis käia, erinevalt euroopa naiste elatustasemest. Seetõttu tuleks leida soodsamad sportimise viisid. Esimeseks sammuks võiks olla töölt koju jala tulemine, või kaugemasse poodi jala jalutamine. Igapäev sedalaadi liikumist. See liikumine tekitabki kalorite kulu. Ärge lihtsalt rohkem sööma hakake peale sellist liikuva elustiili alustamist. No ja siis see volt ka kaob.
 
j. 09. jaanuar 2014, kl 22.52
ei ole õige jätta välja osasid toiduaineid ja hakata kapsast porgandit järama, sellega ei jõua kaugele. kui välja jätta, siis kartul ja nisujahutooted, maiustused. vaata üle suhkru tarbimine. ära jäta söögikordi vahele, keha hakkab siis omale rasvavarusid koguma, teadagi kuhu. vähenda portsjoneid natuke. lisa juurde köögivilju. söö hommikul kaera- või tatraputru, ja mitte võiga ja koorega :). ära söö õhtul magusat. magusat võib süüa ainult hommikul. õhtul võta singiviil või juustu. joo rohelist teed. ja pärast seda, kui oled "liigun piisavalt palju" stiilis trenni teinud, ära söö magusat, sh ka banaani. kas teadsid et lutsukomme sööd oluliselt kauem kui sokolaadikomme?
 
Karin 09. jaanuar 2014, kl 23.34
Ma mõistusega saan aru,et vajan veelgi rohkem liikumist,aga tööle minna ma jalgsi ei saa,sest töökoht liiga kaugel.Kuid peale tööd on jalad seismisest nii väsinud,et paljas mõtegi kõndimisest ajab hirmu peale.Töökoht selline,et aina tammun ühe jala pealt teise peale terve tööaeg.See on kah omamoodi liikumine,aga nagu näha minu pealt,kaloreid kehas ei kuluta.Komme tarvitan vähe,ei meeldi enam šokolaadki.Lutsukomme olen ikka aeg-ajalt söönud,sest vahest on selline hull magusaisu.
 
j. 10. jaanuar 2014, kl 21.54
nohjah. ega see lihtsalt püsti seismine eriti kaloreid kuluta jah. toidutare.ee-s on kalorite põletamise arvuti, Toidutare » Tööriistad » Targad tabelid ». vt kui see sinu töö võrdsustada nt triikimisega, on kalorite kulu ikka väike küll.
mida liikumiseks pakkuda? kas sa ujuma läheksid?
järsult kaloreid/toidukoguseid vähendada ei tohiks, aga pikkamööda siiski. udsun, et võiksid asja rahulikumalt võtta, iga pisemgi edu on edum st tunne röömu, kui kehakaal ei suurene ja toimeta tasapisi siis selles suunas, et kaalu vähedada. muide, talvel kipub kaal suurenema ja langetamine on lihtsam alates kevadest.
 
Öl 11. jaanuar 2014, kl 18.36
Püstiseisev töö on tegelt hea. Sel juhul nagu poleks mõtet jala koju jalutada töölt ega muud sellist. Sel juhul jääb ainult kööki küsimus. Proovida ohjata söömisi. Majapidamisse ebavajalikku ei osta, komme ja alkot ei osta koju.
 
Leps 12. jaanuar 2014, kl 09.46
Tegeliklt on nii, et kes teeb, see jõuab, ehk siis kuigi sa tunned peale tööd suurt väsimust, võtta ikka end kätte ja tee mõni liikuvam tegevus ära. Sa imestad, et paari nädala pärast polegi sa peale tööd väsinud ja lausa tahad veel liikuda. See on tõsi.
Toidu kohalt ma kahjuks soovitada ei oska, kuna ise söön kõike. Kuulan keha ja lõpuks sööngi tervislikke asju, sest tegelikult keha ei tahagi kommikesi. Ma soovitan sul endale toiduaineid mitte keelata, sest sellega teed endale karuteene. peaksid õppima keha kuulama, aga see on väga raske protsess (tean seda omast käest). Vt internetist "prantslannade dieet" või "intuitiivne söömine". Edu! :)
 
Karin 12. jaanuar 2014, kl 16.51
Tänud soovituste eest!Olen kuulnud paljude käest,et talvel kaal tõuseb,kevadel tehakse aiatöid(kellel see võimalus on) ja kaal läheb normi.Kas keegi on näiteks saanud reklaamiohvrina tunda,et Slender Shaper on teinud imet ja sellega on saavutatud mingi rasvakaotamine teatud piirkondades?(isiklikult kahtlen selles,aga imesid võib ju olla)
 
j. 13. jaanuar 2014, kl 21.58
rasva kaotus ainult teatud piirkonnast - võõkoht - seda oodata on kõige ebaloogilisem. kahjuks nii see on.
aga suures plaanis on asi nii, et kui rohkem liikuda pole kavas, siis tuleb toidulaud kriitiliselt üle vaadata ja hakata vähem sööma, tegemata siiski järske muudatusi. ideaalis peaks kaalukaotus tulema sama nobedalt, kui toimus kaalutõus.
nt mida hommikuks sööd? võikud unusta ära. nüüdsest hakkad kaerahelbe- või tatraputru sööma :)
rohelist teed võib tõesti ilma suhkruta juua.
saiakesed jm nisujahu tooted unusta ära. teraleiba võtad saia asemel.
 
Ka 14. jaanuar 2014, kl 18.02
Eelkõige tuleks toidu kogused viia negatiivseks, väikeseks, niiet kaal hakkaks langema. Kui see saavutatud, alles siis võiks hakata valima toiduaineid, milles on rohkem vitamiine.

Enamasti nimetatud teise etapiga saadakse mõnda aega hakkama, kuid esimese etapiga mitte kunagi.
 
Katriina 15. jaanuar 2014, kl 16.49
Ei tule toidu koguseid viia väikeseks. Tuleb jälgida mida sööd ja millal sööd. Rusikareegel kaalu langetamiseks on, et süsivesikuid sööd enne lõunat, sest siis jõuab keha saadud energia ära kulutada. Kui ei jõua ära kulutada, siis korjad rasva. Toidukordi päevas ca 5.
Loomulikult tuleb ka ennast liigutada. Kui spordiklubisse ei saa, siis jalutamine, kiirkõnd, ujumine on abiks.

Olen selliseid reegleid jälgides ennast igalt poolt ca 10cm väiksemaks "söönud", seega töötab selline süsteem väga hästi.
 
muki 18. jaanuar 2014, kl 13.18
pane oma külmikule aegrelee peale,et avatud ainult teatud kellaaegadel.teiseks ,näksi muru. porgandid,kapsad,neid võid süüa pekise liha asemel piiramatult,ja sa ei pea nälgima. minule selline asi aitas
 
TEAN 22. jaanuar 2014, kl 18.13
Süüa võid. Aga pead maha jättma suhkrud ja ebatervislikud asjad. Rohkem vedelikku tarbima, umbes 2 liitrit vett päevas. Ja peaksid sööma PRUUNi riisi ( valge pole kasulik), tatart ja selliseid asju.
Lubatud kogus erinevatele toiduainetele :
Kui kartulit süüa siis- 2,3 väiksemat päevas
kartulipüreed- pool tassi päevas
MAKAROONITOOTED- pool tassi päevas
jnejne.
Hakka kellaajaliselt toituma, ja tee snäkke(õun, pirn, banaan).
Ja usu mind, see aitab. Kui sul tahtmist ja suutmist on.
 
to: TEAN 23. jaanuar 2014, kl 12.30
Sa soovitad totaalset jama. Kartul, kartulipüree, makaronid, mitte ükski neist ei aita kaasa kaalu langetamisele või pekivoltide kadumisele. Õun, pirn, banaan on samuti puhas suhkur. Nendest kordades terislikumad on näiteks porgand ja kaalikas.
 
hm 23. jaanuar 2014, kl 21.13
"rasva kaotus ainult teatud piirkonnast - võõkoht - seda oodata on kõige ebaloogilisem. kahjuks nii see on."

Vöökohale aitab hularõngas.
 
khmm-mm 24. jaanuar 2014, kl 09.40
hm Kirjutas:
-------------------------------------------------------

> Vöökohale aitab hularõngas.


ja mismoodi ta aitab?
 
n50 24. jaanuar 2014, kl 19.23
olen 165 cm ja hetkel 66 kilo. koguaeg olin 63-64 kilo ja paari kuuga ootamatu kaalutõus.Jaanuari algusest hakkasin uuesti figuurisõprade menüüjärgi sööma.Kaalun kõik söögid grammi pealt ja panen kirja,Kõik puuviljad juurviljad ,mis on päevas ette nähtud on sõõdud.Ainult süsiesikutest jätsin natuke punkte söömata.Ma ei ole söönud ühtegi grammi jahutooteid,ei makarone ega riisi,ei kartuleid.ka leiba ei sõõnud,aga täna sõin juba leiba.Ma pole mitte millegagi patustanud ja mu kaal ,pole grammigi allapoole läinud.Üleeile hommik oli hoopis kilo juures ,kui kaalusin ennast.Täielik pettumus on.
Kusjuures igapäev käin kõndimas 1,5 tundi,päevas tuleb mul 12000-14000 sammu.Vett joon ka nagu loom.
Olen ummikus ja ei tea mis edasi teha.
Täna sõin kõik oma punktid täis,mis figuurisõprades ette on nähtud.
Kõht on punnis ees,mida mul pole kunagi olnud.
Mida teha?
 
no 25. jaanuar 2014, kl 14.07
vanuse lisandudes tuleb lihtsalt vähem sööma hakata kahjuks!
 
n50 25. jaanuar 2014, kl 15.23
Ma ei teagi kas vähem või rohkem.Tunnen ,et organism hoiab nagu vett kinni.Kõik see hakkas sellest pihta,kui hakkasin süsivesikuid piirama.Eilsest lisasin täisteraleiva oma menüüsse tagasi,eks näis,mis saab.
 
M 28. jaanuar 2014, kl 00.55
Kallis inimene, unusta ära SUHKUR ja JAHUTOOTED ! Kõik. Kaal hakkab iseenesest alanema!
 
n50 28. jaanuar 2014, kl 13.02
ma ei söö juba ammu jahutooteid ja suhkrut pole aastaid enam ostnud.
 
Karin 28. jaanuar 2014, kl 17.12
Hmm,olen jälle juurde võtnud,kuigi vähendasin oma söömist,olen isegi näljane olnud(pole töö juures söönud):muidugi ei ütle keegi mulle,et olen paks,aga kõht punnis ees ja külgede peal rinnahoidja ääre alt tulevad voldid,mida aasta tagasi polnud veel.Ei julge suvel enam randagi minna..mees vaatab ka juba imeliku näoga ja küsib,et mis voldid need nüüd siis paistma on hakanud:olen kurb,et ei oska nendest vabaneda.
 
n50 28. jaanuar 2014, kl 17.51
Karin,sa pole ainuke.Mul küll veel rinnahoidja juurest ei voldita,aga tunnen ennast pallina,kuigi riietest aru ei saa.Ju on see vist juba sellest vanusest.Olen siin nii täpselt söönud,magusat mitte üldse,ei mingit alkoholi,ka saiakesi mitte.Igapäev 1,5 h kõndi,nüüd juba ka hommikuti jala tööle ja õhtul tagasi.Kaal, aga ei liigu, allapoole mitte üks gramm.
 
j. 28. jaanuar 2014, kl 21.17
nimetasin ka eespool, et söögikord ei tohi vahele jätta. organism saab aru, et nüüd tuleb säästureziimile üle minna ja kogu toidu hakkab salvestama rasvaks, st mustadeks päevadeks. ja see salvestus on siis nimega "sangad". süüa tuleks köögivilju (neid võib piiramatult), puuvilju (mitte ülearu). juua rohelist teed. ei pea ennast kurgumulguni täis toppima, vaid kerge eine. keha peab aru saama, et toitu tuleb pidevalt st regulaarselt ja pole vaja rasvu ladestada. kas sa sööd äkki liig rammusat toitu? praetud sööke? proovi kartul menüüst välja jätta, võta hautatud/keedetud porgand-kaalikas-kapsas asemele. sai jäta ära, teraleib asemele. hommikul veega kaerahelbepuder.
 
n50 29. jaanuar 2014, kl 07.12
ma sõõn ka nii nagu TO J. ,siin kirjutab,aga näe kaal allapoole ei lähe.
 
N54 04. veebruar 2014, kl 15.08
Minul oma vanuses pole mingeid sangu,kuigi toitun täiesti suvaliselt,mis ette juhtub,hommikul 2 võisaia,tööl lõunaks saiakesi,vahel mingi salat,õhtul hilja kodus kas mingid friikad,või praetud kartulid.Kui on vaba päev,siis söön lõunaks sooja sööki,no mingi praad või supp,nii kella 12-14 vahel ja peale seda õhtul üldiselt enam ei söö,kui siis närin õuna,või mingeid komme,või küpsiseid.
Kaal seisab juba paarkümmend aastat nagu raudpost ühe koha peal.Olen 164 ja 53 kg.Minule see sobib,aga kuidas töökaaslased seda nähes minu kallal võtavad,et miks ma ei söö,siis jään neile isegi vastuse võlgu,kusjuures näevad ju ise kuidas ma kahe suupoolega kooke sisse ajan.Kas mul lihtsalt nii hea seedimine??
 
mnjah 08. veebruar 2014, kl 21.57
Ma olen ka paksuks läinud. Nooremana suutsin alla võtta, aga nüüd. Kaal ei lähe alla. Vähem süüa ka ei saa - sel juhul ei jaksa tööd teha. Ainus kasu, mis sporditegemisest on, on hea enesetunne. Muud muutust ei ole.
 
piinade lõpp 12. märts 2014, kl 00.41
Olen teinud trenni - kaua ei viitsi. Olen lugenud koguseid, kaloreid - igavesti ei viitsi, isegi kui pähe kulus. Tüütu. Ma tahaks süüa kõike, peaasi, et see oleks tervislik ja pealegi, ükskõik kui palju. Kartmata , et ma paksuks läheks. Veel tahaks ma, et toit oleks maitsev. Et ma võiksin endale lubada võid, rasvu, mahlasid, teravilja, juurvilja, puuvilja, pähkleid, mett, liha, piima - mida iganes. Ja ma hakkasin - TOORTOIDULISEKS. Mõni ütleb, et liha ja piim jms sinna ei kõlba. Mina ütlen, et kõlbab küll. Tingimusel, et sa sööd seda toorelt. Mina toorest liha ei söö. Aga see on ka ainus piirang. Mulle piisab toorest munast ja piimast. Mul on kõht täis, mulle kõik maitseb ja mu tervis on korras. Lisaks kaal normaalne. Mida ma veel võiksin tahta?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!