Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Kuidas ujumise abil kaalust alla võtta?
 
Mulistaja 25. juuli 2014, kl 10.23
Ma olen 5 kilo liiga paks. Pikkus on 173 ja kaal on ka nüüd 73. Muidugi mõni nüüd tahaks arvata, et miks ma ainult 5 kilo kõhnem tahan olla, aga minu kehaehitus on selline, et 68 on täitsa paras kaal. Ma pole täiskasvanuna kunagi alla 65 kaalunud, puusad on ka laiad. See 5 kilo on mulle viimase aastaga kukile roninud, stress, keskkonnavahetus ja istuv elustiil. Kuna mul on alaseljas diskopaatia diagnoositud, siis igasugu hüplemine, kekslemine, jooksmine ja aeroobitsemine on füsioterapeudi poolt ära keelatud. Alles jäävad jalgrattasõit (naiste linnarattal, kus saab selja sirgu hoida) ja ujumine.
Hommikuti teen oma seljale ettenähtud harjutusi, need on sellised pilatese-moodi rohkem ja kaalu küll ei alanda.
Ausalt öeldes on mul ka kaalunumbrist täiesti suva, aga ma tahan normaalselt riietesse mahtuda. Kogu mu garderoob on pigistama hakanud.
Jalgrattaga käin ma tööl ja ajan oma igapäevaseid asju, vahel olen niisama ka ringi uhanud, aga mu ratas pole ikkagi kuskil metsarajal sõiduks mõeldud, hakkab ikkagi põrutama, mida selg jälle ei taha.
Võtsin siis ette, et hakkan 2-3 x nädalas ujumas käima.
Paraku ma ei oska seda kuidagi optimeerida, ujumine nagu pole trenn mu jaoks, niisama mõnus tegevus. Mis distantsi peaks algaja endale alustuseks eesmärgiks võtma, et sellest ka mingit sportlikku kasu oleks? Ujun 50 m vabaõhubasseinis ja ma ei tea, kas mul on vale tehnika ka vbl, igatahes viimane kord ujusin 600 m ja suutsin ikkagi endale selja- ja jalavalu tekitada. Radikuliit, noh. Külma ei saanud, sest vesi on hetkel mingi 26 kraadi ja ma ei jää kunagi pärast märgade riietega, vaid vahetan kohe ära. Ma olen alati kuulnud korratavat, et ujumine on ülihea seljale ja üldse parim üldtreening, kõik lihased töötavad korraga, liigestele hea, sest raskust ei ole jne. Ja üldse, see ujumine väsitab mu nii ära, et ma ei jaksa pärast enam eriti jalgrattaga kojugi sõita, vabal päeval tulen koju, kobin duši alla ja keeran konkreetselt paariks tunniks magama. Ma saan aru, et ma ei ole heas vormis, aga no kas nii väsinud siis on normaalne?
Misasja ma pean tegema, kui nüüd välja tuleb, et selg ujumist ka ei kannata, siis mulle ei jäägi enam ühtegi võimalust end liigutada! Kolmapäeval ujusin, eile ravisin selga, täna on juba normaalsem tunne, aga ujuma minna ikka veel ei julge.
Kas kellelgi on kogemusi sarnase olukorraga, andke mingit head nõu?
 
pakun 25. juuli 2014, kl 11.05
Aga kepikõnd? jõusaal?. sellised head kus saad vastavalt nii kuidas omale parem teha. ja alati on öeldud, toitumine on vaja korda saada 90% ja 10% jääb siis trenni tegemisele, st mõjutab figuuri.
 
spiido 25. juuli 2014, kl 11.13
Alla võetakse ikka söögilauas.
Sa ei jõua ealeski teha niipalju trenni et lõuad seda tagasi süüa ei jõuaks.
Kui 600m mõjus liigselt siis järgmine kord tee 3-400,vaata kuidas mõjub.
Ma soovitaksi ujumist võtta kui mõnusat veeprotseduuri, sest ujumine kalorikulu mõttes on siiski üpriski vähetõhus spordiala (samaväärne jalutamisega),trenniks muutub ta alles siis kui sa oskad ja suudad kogu trenniaja ilusas stiilis kroolida.
Ja ujuma mine käies.
 
või on? 25. juuli 2014, kl 11.19
173 ja 73 kilo ei ole ju paks.
 
tõesti 25. juuli 2014, kl 11.22
Söömisest pole sa midagi kirjutanud.
Samas võid süüa normaalselt, aga kui stress kallal, siis kerkid nagu pärmitaigas. Tean omast käest.
 
lisaks 25. juuli 2014, kl 11.23
spiidol on õigus, aga natukene liigutamist on ikkagi vaja. kui ei ole ujumishooaeg siis vaata
https://www.youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=sitting+aerobics

https://www.youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=laura+bed+workout

ja pilatese moodi asjad on ka head. kas kepikõnd ka ei sobi? see on ka hea nii kätele kui taljele (muidugi, kui ikka õige tehnikaga teha, mitte tokke enda ette tõstes, nagu sageli näha võib)
https://www.youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=nordic+walking

põhiline on järjepidevus, ja üle pingutamine ("aga no kas nii väsinud siis on normaalne") seda ei soosi.
 
* 25. juuli 2014, kl 12.26
huvitav! mulle seljahaigele soovitavad arstid just kõige rohkem ujumist.
 
TM 25. juuli 2014, kl 12.37
Ujumisega trenni mõttes on tõesti nii, et tuleb hoogsalt kroolida, mitte pea kuklas ja nina taevas "konna" või "koera" kaapida nagu enamik teevad. Suple terviseks, aga alla võtad ikkagi söögilauas. Jõuharjutused võta oma programmi, saad kenama kere ja selg ka pole enam nii hädane.
 
... 25. juuli 2014, kl 14.26
Läksin ka ujumise trenni. Paari nädalaga panin oma seljale sellise põntsu, et pool aastad hiljem hakkas natukene vaibuma see valu ja häda. olen üpriski kindel, et ujumine teeb rohkem halba, kui head, kui inimesel on probleeme liigestega.
 
Suhkrukala 10. august 2014, kl 11.05
Soovitaks proovida sõudeergomeetrit - selga koormab küll, aga ei põruta ja saad selle sirge hoida. Kui jõuad 3-4 korda nädalas max väljakannatataval koormusel u tunnikese tõmmata, siis rasvad kõrbevad särinal. Plaan B võiks olla crosstrainer.
P.S. kuulsin ükskord telekast, et uus Fairy sulatab kõik rasvad. Kuna juhendit, kuidas seda nt antud juhtumi puhul kasutada, ei lisatud, siis ei julge seda kohe esimese valikuna soovitada :).
 
Kats 20. august 2014, kl 22.11
Tuleta meelde, kindlasti oled kuulnud ,et 80% oleneb toitumisest ja ainult 20% trennist.
Kui sa oma toitumist ei jälgi ei alanda trenn ka kaalu vaid aitab seda hoida.
Vaata oma toidulaud üle, söö korralikult 4 korda päevas iga 4-5 tunni tagant väiksemaid koguseid.
Söö kala ja liha ning palju tervislikku ja rohelist.
Kuid ära unusta ,et tervislik toitumine tähendab ka seda ,et kõht saaks täis.
Kõht ei tohi olla liiga täis, vaid parajalt ,et ampsaksid juurde kuigi rohkem tegelikult ei tahaks ega peaks!
Magus unusta selleks ajaks ära, söö vahepalaks nektariini, pirne või marju.
Usu mind pea natuke vastu niimoodi ja tervislikult ja vaikselt kaalu alandades ei tule see ka tagasi kohe!
Täpsemat infot toitumise kohta tahad siis vasta. :)
 
B. 26. august 2014, kl 13.18
Trenn aitab isegi rohkem, kui 20%, aga seda vaid juhul, kui käid trennis igal õhtul õhtusöögi asemel.
 
.... 28. august 2014, kl 11.02
Kui tahad ujumisega kaalust alla ja kilod kipuvad puusadesse/jalgadesse tekkima, siis soovitan ujudes kasutada seda lauda, mida sa kätega kinni pead hoidma. Olen ise proovinud sellega ujuda ja ausalt päris raske on alguses, aga mõjub väga hästi. Enamus ujulates saab seda laenutada
 
hmm 02. september 2014, kl 13.39
Ujumine saab halba teha ainult siis, kui tehnika on vale ja peanupp veest väljas. Siis võib seljale mõjuda pahasti küll. Üldiselt ikka kasulik enamasti. Mitte aga allavõtmiseks, eales ei jõua selleks piisavalt ujuda, kui just mingi medalisportlane pole.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!