Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
Bodypump ja mõju kehale.
 
kes teab? 12. märts 2015, kl 20.46
Olen palju lugenud, et bodypump muudab keha koledaks, kui liiga suuri raskuseid kasutada ja kui valesti süüa. Millised on need suured raskused ja milline on vale söömine? Mismoodi ma toituma peaksin, et mitte lihastesse minna? Kas väljaastete tegemine raskusega muudab tõesti jalgade kuju, tekitab suuremad lihased?
 
natuke tean 12. märts 2015, kl 22.21
sa saad valida treeningute sagedust ja raskusi. mulle väga sobis ja meeldib ka. käisin 2x nädalas ja tegin lisaks pilatest venitusteks ja tasakaalustamiseks. Kasutasin kergeid raskusi, kuna on ka vanust ja liigeseid ei tahtnud ära kurnata. Joonistab ilusa lihase reljeefi välja, inimesed kasutavad väga erinevaid raskusi. On lihasmägesid ja on saledaid toonuse tõstjaid. Nii et sagedus ja raksused pane katsetades paika. Kui meeldib, üks paremaid treeninguid ilusa keha saamiseks, julgen soovitada.
Toitusin täiesti tavaliselt, aga olen üsna tervislikult sööja.
 
Anna 12. märts 2015, kl 23.33
Bodypump on oma olemuselt lihasvastupidavustreening ehk siis sellega ei ole võimalik üldjuhul lihasmassi kasvatada, vaid lihaseid vastupidavamaks ja sitkemaks muuta (üldjuhul sellepärast, et algajal treenijal võib tõesti alguses seal ka lihasmassi juurde tulla, aga vähe). Üldiselt on naistel lihasmassi juurdekasv väga aeglane ning seetõttu ei maksa küll karta, et BP kedagi suureks lihasmäeks muudaks.
Kui sa nüüd paar korda nädalas raskustega väljaasteid teed, ei maksa karta, et jalad lihastesse lähevad, pigem saavutad parema toonuse.
 
ei tea midagi 13. märts 2015, kl 09.19
Mina kuulsin ühe naisterahva käest, et tema jättis pumpimise pooleli, sest jalad läksid liiga suureks. Millest see siis tekkis? Liiga suurtest raskustest?
 
Anna 13. märts 2015, kl 18.32
Trenniga kasvab koormus ning võimalik, et seetõttu süüakse rohkem, kuna ka energiavajadus on suurem, seega ei pruugi olla tegemist lihase, vaid hoopis rasva juurdelisandumisega. Samas on "liiga suur" ka üpris subjektiivne mõiste ning võib eri indiviididele eri asju tähendada. :)
 
Noh 16. märts 2015, kl 16.29
Olen juba aastaid BP-s käinud ja võin väita, et kõige suuremate raskustega treenijad on uskumatult saledad. Ise olen pigem see tüüp, kellel tekib lihast küll, aga pekk ei kao ka pealt kuhugi ainult pumbiga. Tuleb aeroobset trenni juurde teha ja õigesti toituda. Nii et võib juhtuda küll, et kehakaal tõuseb, aga kas just keha koledamaks muutub, see on iseasi. Üldiselt olen ammu aru saanud, et inimesed on väga erinevad, tuleb BP mõju enda peal ära proovida. Mina olen rahul, on jõudu, on väljanägemist, miski kuskilt ei ripu (käsivarred, põsed), kortse on vähe võrreldes paljude omavanustega.
 
Siil 22. märts 2015, kl 23.36
Tema on üks meie spordiklubi BP treenereid. Teeb päris suurte raskustega, aga lihased on ilusad saledad, pikad, sitked, voolujoonelised. http://fitlife.ee/wp-content/uploads/2012/08/Kristi.jpg
 
kuku 25. märts 2015, kl 16.40
Palju sõltub ka kehaehitusest. Minul on looduse poolt antud laiad õlad, muus osas olen sale. BPs käisin aastaid, sain ilusa keha, va õlad, mis lihaste suurenedes ikka palju laiemad olid/tundusid :( See oli ka üks põhjustest, mis BPs käimise lõpetasin.
 
käinud 31. märts 2015, kl 11.29
Mul on küll BP käimisest ainult head kogemused. Olen loomu poolest nö. pirnikujulise kehaga - pekk koguneb puusadele, reitele, säärtele, samas piht ja õlad kitsad.
BP trenn muutis mu proportsionaalseks :) Mõõdud vähenesid säärtelt, reitel ja puusadelt. Ilmselt siis rasva arvelt. Õlgadele sain kumerust juurde. Lihas joonistus selgemalt välja.
 
M 15. aprill 2015, kl 16.28
Bodypump ei tee küll mitte kedagi paksuks (samuti mitte jõusaal). Paksuks teeb ainult see rasv, mis lihase peal on. Ehk teisisõnu - kui lihas läheb toonusesse ja seal on omakorda paras kogus rasva peal, siis jääbki mulje nagu oleks lihas "kasvanud". Ise olen väga heas vormis naine, kes on bodypumpi teinud 4 a iga nädal u 5 korda ja kasutan väga suuri raskuseid (enamikest meestest ka suuremaid) ja keha muutub aina paremaks. Loomulikult tuleb oma toitumist jälgida. Käin lisaks ka jõusaalis ja vorm aina paraneb, mingist "lihamäest" pole juttugi.
 
M-le. 15. aprill 2015, kl 19.31
Milline on sinu menüü? Mida sa mõtled toitumise jälgimise all?
 
M 17. aprill 2015, kl 08.51
Mõtlen seda, et sa päevas rohkem ei sööks, kui ära suudad kulutada. Kui tahad kaalu langetada, siis võiks päevas 300-500 kcal miinusesse jääda (liiga kiire kaalulangetuse puhul hävib lihasmass, samas mida rohkem lihast, seda rohkem on võimalik ka koguseliselt süüa). Menüüs peaks olema piisavalt valke (rasvata kohupiim, kodujuust, kana jne), häid rasvu (maapähklivõi, avokaado, pähklid) ja kindlasti ei tohi täielikult välja jätta ka süsivesikuid (pruun riis, täisteratooted).
Oma menüüd on raske öelda, kuna inimesed on oma kaalult/pikkuselt/aktiivsuselt/ainevahetuse kiiruselt väga erinevad. Aga üldiselt söön hommikul nt lahjat vanillikohupiima puuviljadega + maapähklivõi (või nt puder), lõunaks kana, riis ja juurikad, lisaks mõned tükid tumedat šokolaadi + õun/porgand vms ja 1 võileib singi või juustuga. Päeva jooksul söön 1-2 vahepala (10-15 pähklit, munavalge, õun, singiga kaerasüda) ja õhtul kindlasti midagi valgurikast + natuke süsivesikuid (lõpetan trenni alati suhteliselt hilja õhtul).
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!