Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
väike probleem trenni tegemisega
 
autor23 10. detsember 2017, kl 12.16
Oskaks keegi äkki mingit nõu anda? :)
Nimelt soov trenni teha on suur, kuid alati kui olen üritanud..olgu see siis kerge jooks, võimlemine jne, olen järgmisel päeval valutava seljaga voodis pikali. Alaseljas on kohutav valu, vahel ei saa tõesti sirgugi ajada. Isegi kui enda arust lihtsamat aeroobset trenni teen, mis eriti selga ei tohiks koormata. Ülekaaluline ka pole. Ei tea milles asi. Kas mingit spordiala leidub, mida sellise probleemi korral harrastada?
 
Serk 11. mai 2018, kl 11.24
Tere. Seljaga peab olema väga ettevaatlik. Kui teil valutab selg peale mingit aeroobset koormust siis esiteks ei soovita üldse sellist aeroobset trenni teha kus on hüppamise, jooksmise, raskuste tõstmise elemendid sees on. Teiseks kindlasti on vaja minna arsti juurde ja kindlaks teha millega tegemist on, sest erinevad selja haigusi on. Kui on midagi tõsist ja edasi jätkata samamoodi siis võib väga halvasti minna, selgroo lülid ülekoormuse tõttu võivad paigast nihkuda ja siis oled peaaegu invaliid sest tagasi panna neid ei ole kerge, töövõime järsult väheneb, elada saab aga see ei ole normaalne elu, pigem eksisteerimine. Kui juba oskad sellist haigust hoida ühel tasemel stabiilsena siis võib teha järgnevaid trenne:
1. Jooga veenitused ja Ravivõimlemise harjutused mis on sisuliselt Jooga ja Pilatese segu kergem vorm kogu kehale ja eriti seljale (seda ma soovitan alustuseks teha mõned nädalad ja siis üle minna järgmistele punktidele
2. Sportlik kõndimine mõõdukas tempos, keppidega et toetada selga või ilma
3. Kerge fitness: pilatese harjutused selili, kõhuli, külje peal, võimlemis palliga ja teiste abivahenditega; selle võimlemisstiiliga saab hoida ennast väga heas vormis.
4. Ujumine
Nende trennide tegemisel tuleb järgida teatud reegleid:
1. Enne trenni tuleb korralikult välja puhata
2. Kui trenni käigus tuleb kerge valu siis tuleb natuke puhata ja proovida jälle teha teatud harjutust, kui valu kordub siis tuleb üht harjutust lõpetada ja alustada teist.
3. Kui tekkib suur valu siis trenn tuleb kohe Lõpetada!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!