Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Figuur
shapingu toitumine
 
elevant 08. märts 2002, kl 09.06
shapingust on küll iiveldamiseni juttu olnud, aga selle külje pealt vist mitte. nimelt, kui tahad korralikult treenida, siis on treeningupäevadel teatud toidud keelatud onju. osad üleüldse ja trennipäevadel 5 tundi enne valgud, 3 tundi enne süsivesikud ka, pärast niisamuti. see aga ahendab "söödavate" toitude ringi selleks päevaks väga väikeseks. mida teie trennipäevadel sööte, et mitte päris näljas olla?
 
sheipija 08. märts 2002, kl 09.56
valke ei tohi süüa ainult siis treeningupäevadel, kui kehakaaluga on probleeme. Et kõigepealt liigsetest kilodest lahti saada, tuleb rasva põletada ja kui süüa enne trenni valke, siis rasv ei põle, vaid kasvavad hoopis lihased rasva peale. Kui üleliigset rasva ei ole, võib valke süüa mitte varem kui 5 tundi enne ja 5 tundi pärast trenni.
Treeningupäevadel söön mina nt suppe (borsi, frikadelli, kapsa jms), kohupiima kisselliga, putrusid, puuvilju, riisi, makaronitooteid, salateid, pudingit jms.
Kui lõunasöök just väga hilisele ajale ei jää (mitte hiljemaks kui kell 13.00, sest trenn on 18.00), siis söön ka lihapraade.
Ühesõnaga toituda võib täitsa normaalselt ja peabki seda tegema, sest shapin ei ole mitte selline trenn, kus end näljutada tuleks-vastupidi tuleb süüa õigetes kogustes õigeid asju.
Ja treenimist ei saa toitumine siiki kuidagi segada, kui eesmärgiks on vaid enese liigutamine ja sellest rõõmu tundmine, võite süüa mida ja millal tahate. Kui aga on soov kaalut alla võtta ja sheipinguga ideaalfiguuri saavutada, siis peaks reeglitest kinni pidama. Ja näljas ei ole ma absoluutselt.
 
elevant 08. märts 2002, kl 10.35
ma tahaks ca 5 kg alla vôtta. see 1000 kcl, mis treeningupäevadeks lubatud, on mu meelest ikka jube vähe. suppides kipub enamasti liha ka sees olema, jahutoidud (sai, makaronid) on keelatud, kohupiim ja puding on valk...

jäävad leib, sepik, puder ja juurviljad. puuviljades jälle palju suhkrut. umbes nii olen ma arutlenud.
 
sheipija 08. märts 2002, kl 12.57
jah, mul nagu kehakaaluga otseselt probleeme ei ole, tahan pigem just pringimaks saada ja praeguses kaalus püsida (mitte mingil juhul aga alla võtta), seega ei tee endale suuremat probleemi, mida just suhu pistan. Mul pole neid toitumisnõuandeid hetkel kahjuks käepärast, aga mäletamist mööda lihata borsisupp oli küll lubatud (no tegelikult on tavaliselt isegi selles borsis, mis nime järgi lihaga peaks olema, liha nii minimaalselt, et seda peaaegu ei olegi:)). Igatahes näljas ma küll ei ole. Muuseas, süsivesikud, mida puuvili sisaldab on lubatud küll (välja arvatud 3 tundi enne ja 3 tundi pärast trenni).
 
elevant 08. märts 2002, kl 13.03
on lubatud jah (va banaan ja viinamarjad), aga koguses on küsimus lihtsalt. ja paarist ôunast ju kôhtu täis ei saa :(
 
sheipija 08. märts 2002, kl 19.56
elevant: koukisin oma shapingu toitumissoovituste brozhüüri lagedale. Siin on kirjas nii:
treeningu päevadel tohib süüa:
1) 5 tundi enne kõik toidud, kaasaarvatud loomne valk (liha, munad, kala, piim, juust, jogurt jne)
2) 3 tundi enne ainult süsivesikud: juurvili, puuvili, puder, makaronid, täisteraleib, bors, riis jms.
Ja pärast trenni kõik sama vastupidi.

Nii, et tegelikult tohib lõuna ajal (kui see just väga hilja ei juhtu olema ja õhtul ca 18.00 paiku on trenn) süüa tugeva lõuna (sh lihatoidud), hommikueine samuti tugevam nt puder või jogurt ja igasugud müslid jms pudinad, õhtuks võib nt putru lubada+puuvilju või värsket salatit.
 
mari 08. märts 2002, kl 20.12
aga siiski tuleb meeles pidada, et ei tohi süüa praetud asju, niiet kui liha sööte, siis mitte shnitslit või kotletti! ja banaani ka ei tohi trennipäeval võtta, sest juba see üksi on nii kaloririkas. kõiki toite soovitakse keedetult- hautatult. ka see vähendab menüüd tunduvalt. sellepärast mina shapingus käimise jätsingi, et praktiliselt kogu aeg on kõht tühi ja see hakkab häirima.
shapingu häda ju selles ongi, et seal on koormus ikka suht väike ja väga palju põletada ei saa.
 
ketu 08. märts 2002, kl 20.54
to elevant

issand kui ebatervislikult see kõlab, kust laps siis oma päevase kaltsiumi peaks kätte saama, rohtu nosides?
 
mari 09. märts 2002, kl 12.21
mäh?? mis lapsed siia puutuvad??
 
ketu 09. märts 2002, kl 21.09
lapsed, lapsed... vahet ei ole ju kas naised lapsed või tüdrukud, kaltsiumit on ikka vaja.
 
sheipija 11. märts 2002, kl 09.46
nojaa, aga ega praetud toit ei ole üleüldse tervislik ja seda ei soovitata süüa ka teistel, mitte ainult shapingus käijatel. Eriti peaksid praetud ja rasvastest roogadest kõrvale hoidma need, kes kaalust alla tahavad võtta, teevad nad siis trenni või mitte.
Minu arust pingutate te asjaga nagu veidi üle: keegi ei saa ju shapingus käijatele tegelikult mingeid toite keelata! Sööge palju tahate, ega treener ei tule ju koju vaatama, mida te seal näost sisse ajate! Kui kaalu tahate alandada, siis teete seda ikka ju iseenese mitte treeneri meeleheaks ja sellisel puhul peab paratamatult enesele piiranguid seadma (ka need ju, kes shapingus ei käi).
 
Cass 14. märts 2002, kl 10.03
See shapingutoitumine on üx suur jama ja jahmerdamine...mina võtsin oma mälestusväärsed 20midagi kilo shapingus maha sellega, et lugesin lihtsalt kaloreid (mitte üle 1000, suht karm tegelikult) ning ei söönud kolm tundi enne ja kaks tundi pärast trenni.
 
mai 15. märts 2002, kl 08.34
Mul õnnestus shapingus kaalus juurde võtta selle toitumisprogrammiga - kuigi ei oleks pidanud
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!