Minu kulu oli umbes 20 kuni 30 sigareti päevas. E-sigareti otsustasin proovida tuttava õhutusel (suhtusin väga skeptiliselt ja naeruvääristavalt sellesse "supiauru").
Tellisin omale kõige odavama e-sigareti komplekti (ühest siin foorumis nimetatud kohast) ning paar maitsestatud, kuid ilma nikotiinita vedeliku.
Ilma nikotiinita vedelkuga suutsin vastu pidada kuni sama päeva õhtuni, siis läksin ühte eelnimetatud poodi ja ostsin nikotiiniga vedeliku. See toimis :)
Hetke seisuga olen e-sigareti tarbinud 8 päeva, isu tavalise suitsu järele ei ole.
Samas tarbin umbes topelt koguse vedeliku võrreldes sellega, mis mulle reklaamis väideti, et kulu peaks olema...
Aga hetkel veel vähemalt olen rahul - nikotiini vajaduse saan rahuldatud, haistmismeel hakakb vaikselt tagsi tulema, maitsemeelt vist tapab endiselt nikotiin.
Julgen soovitada. Kellel võimalik siis küsige tuttavatelt ega neil ei vedele kodus e-sigareti mida nad ei kasuta... ehk mõni ikka on. Kui ei ole, siis ostke prooviks kõige odavam ja tehke omad järeldused.
Alginvesteeringuks arveta minimaalselt umbes ~60€ (kõige odavam e-sigaret + nikotiiniga vedelik + mõned maitsega vedelikud sinna juurde). Samas "korralikul" suitsumehel kulub kuus oma "hobile" umbkaudu 100€.
Kokkuvõttes otsustab igaüks ise, et kas tahab proovida või mitte. Väga odav see lõbu ka ei ole, aga ilmselt tuleb siiski odavam (tahaks loota ka et vähem tervisele kahjulik) kui tavasigarette edasi tõmmata...