Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Plaastrid tekitavad sügelust
 
Kadri 04. oktoober 2010, kl 11.49
Tere,
Kasutan plaastreid, kuid need ajavad naha sügelema. Nt eile sügeles selg, täna käevars ( eelmistel päevadel olid seal plaastrid ). Kas see on loomulik või ei tohiks ma neid kasutada ?
 
andra 04. oktoober 2010, kl 15.39
milleks sa neid plaastreid kasutad ja kuhu sa need paned?
 
Kadri 05. oktoober 2010, kl 11.51
Mis mõtteks " MIKS " ? Sest need aitavad suitsetamisest loobuda sisaldades nikotiini...Kuhu panen ? Käele, seljale....
 
andra 05. oktoober 2010, kl 14.02
ehk siis teiste sõnadega sa vabaned nikotiinisõltuvusest kasutades... nikotiini? ma usun, et sa näed siin isegi vastuolu. Sa muudad suitsetamise mahajätmise enda jaoks pea võimatult raskeks. Inimesed, kes jätavad suitsetamist plaastritega maha ei tee seda tänu plaastrile, vaid hoolimata nende kasutamisest. Mõtle korraks ise, kui absurdne see on - sa üritad seljatada nikotiinisõltuvust manustades endale nikotiini. Sa kulutad plaastritele peaaegu sama raha, mis sa kulutad sigarettidele. Osta endale poest raamat Allen Carr "Lihtne meetod lõpetada suitsetamine" ja sa võid juba homme nii suitsud kui plaastrid minema visata. Soojalt soovitan. Raamat maksab sama palju umbes kui su karp plaastreid (umbes 180-200 krooni). Usu mind see saab olema su kõige paremini kulutatud raha. Võid pärast mind siia tänama tulla :)

Ainuke viis, kuidas plaastrid saavad sind siinkohal aidata, on, kui sa kleebid nad silmalaugudele, et sa suitse üles ei leiaks.
 
Kadri 06. oktoober 2010, kl 11.20
No ma olen ikkagi seda meelt, et suitsu tõmmates rikud sa enda kopse ja vereringet jne. Plaastreid kasutades ei tõmba sa endale suitsu kopsudesse. Plaastrites olev nikotiin imenduv vereringesse, mida organism parasjagu nõuab. MA ei hakka vaidlema, sest minu isiklik arvamus on see, et need aitavad suitsetamisest loobuda. Isegi kui need tõesti ei mõju, siis siiski psühholoogilselt ma mõtlen, et kui need peal on, siis aitavad. Igatahes, pühap said plaastrid otsa, siiani pole kasutanud ( 3 päeva ) ja saan ilusti hakkama. Ei ole ka raamatut vaja, kuigi niisama võiks lugeda, sest kõik kiidavad. :)
 
to Kadri 14. oktoober 2010, kl 00.47
Pea vastu, ära kuula, et need ei aita....
Mina jätsin just plaastritega suitsetamise maha, kasutasin neid 24 tunni niquitin plaastreid...ei migeid raamatuid, ega kellegi abi. Nägin vatti ja vilet 2,5 kuud nende plaastritega.
15 jaanuar saab juba 3 aastat, kui pole enam tõmmanud.
Ainuke asi, et ei tohi nende plaastritega liiga vara lõpetada, et , ohh aitab küll...ei aita, paljud hakkavad uuesti tõmbama.

Ise käisin tol ajal kolmes vahetuses tööl ja alailma läks üle 24 tunni, kui plaaster peal oli, lihtsalt magasin , kui töölt tulin. Uue panin siis peale, kui tundsin suitsu nälga...

Jahh, mulgi lõpu poole hakkas plaastri all allergiline reaktsioon tekkima, juu sa ei kannata midagi neis plastrites...

Hetkel olen aga raudnael kindel, et, kui uuesti ühe suitsu tõmbaksin, hakkaksin uuesti suitsetama, seega hoian teadlikult eemale.

Seda raamatut pole ise lugenud, ei oska kommenteerida, ehk ongi nii hea, kui räägitakse:)
 
Urr 26. oktoober 2010, kl 11.12
Kadri, ära kuula Andrat, ajab täiega lolli juttu.
Andra, ole hea ja pea suu, kui sul endal ei ole plaastritega kogemusi.
Sul endal oleks soovitav neid plaastreid kasutada, kleepides oma suu ja näpud kinni, et idiootsuseid ei kipuks kirjutama ega rääkima.

Minul juhtumisi on kogemused olemas, ning tean hästi, et kui oled ikka suur suitsetaja olnud ja püüad maha jätta, siis ükski raamat ei leevenda SEDA suitsunälga, mida tunneb mahajätja.

Need plaastrid aitavad küll - kui senine aktiivne suitsetaja kasutab plaastrit, siis vähemasti üks tõmme suitsetama minekuks väheneb - sa ei tunne nikotiinipuudust. See "küllastumise" tunne on plaastri peale pannes mõne tunni jooksul täitsa olemas.

Sellegipoolest tuleb plaastreid kasutades saada kähku lahti hoopis harjumusest "minna-ja-teha-üks-suits", millest on hoopis raskem lahti saada.

Plaastrid panevad sügelema jah. Kohe hullult, eriti need kangemad. Aga ära väga pinguta nende "kindlaksmääratud reziimist" kinnipidamisega, vaid vähenda nende kasutamist veidi kiiremini.
Kuni 2008 aasta 14 märtsini tõmbasin paki suitsu päevas, keskmise kangusega (wall street nt...), enamasti läks veidi rohkem kui pakk. Piduõhtutel kindlasti veel pool pakki.
Sain oma 22 aastasest suitsutegemise staažist lahti kahe karbi plaastrite abil (üks tugevam, teine nõrgem), mida kasutasin aga niimoodi, et lõpuks lõikasin plaastreid veel ka pooleks - rahaline kokkuhoid, pluss step-by-step nikotiinikoguse vähenemine.

Peale plaastrite lõppemist kulus suuremates kogustes kõikvõimalikke kangemaid ja vähem kangemaid suhkruvabasid komme (siiani ei kannata mingeid Orbiti drazeesid ega Eclipse silmaotsaski), samuti pipraliha ja muud teravamaitselisi toiduaineid.

Veel kuni sama aasta suve lõpuni oli suht piinarikas olemine, aga siis hakkas iga päevaga vähem vaevama, ning nüüdseks muidugi enam probleemi pole. Võin istuda rahumeeli ka suitsetajatega koos või isegi asutuse suitsutoas, tundmata vajadust suitsu teha.

Olen samas ka õnnelik selle üle, et minust ei saanud hüsteerilist suitsuvastast kiunujat, kelleks mahajätjad üldiselt kipuvad minema - ei mõista neid hukka, tean hästi, kui mõnus oli suitsu teha. Veel mõnusam aga on nüüd, kui enam ei tee.
 
to Urr 26. oktoober 2010, kl 12.09
tore, et sa plaastritega loobusid - sa võid ennast õlale patsutada, sa tegid seda raskeimal mõeldaval viisil.
 
Urr 26. oktoober 2010, kl 12.45
To andra, alias tohman-totutaja kl 12:09

Õpi lugema ja kaasa mõtlema sellele, mida sa parajasti loed.
 
to urr 26. oktoober 2010, kl 16.22
"Olen samas ka õnnelik selle üle, et minust ei saanud hüsteerilist suitsuvastast kiunujat"

Ära ole nii kindel! Ok, ehk mitte suitsuvastane, kuid erinevate arvamuste vastane hüsteeriline kiunuja siiski. Nagu näha oled sa pimestatud nägemaks, et arvamusi võib olla teistsuguseid kui sinu oma. See, et sa tembeldad teise arvamuse idiootsuseks räägib nii mõndagi su enda kohta. Ma ütlen sulle, et sinu jutt on idiootsus! Kõik, korras, arvamus kujundatud. Ma laskusin sinuga samale tasemele :D
Saa üle!

Sina räägid siin oma dražeede vihkamisest ja plaastrite poolitamisest ja step-by-stepist ja pipralihadest. - kuidas see ei ole raskel viisil loobumine?? Sa alustasid märtsis ja suve lõpus olid ikka raskustes. Come on!!!

"Minul juhtumisi on kogemused olemas, ning tean hästi, et kui oled ikka suur suitsetaja olnud ja püüad maha jätta, siis ükski raamat ei leevenda SEDA suitsunälga, mida tunneb mahajätja."

Oled sa seda raamatut lugenud? Nähtavasti mitte, muidu sa ei hüsteeritseks siin. Mina loobusin 1999 aastal (plaastrid eemaldasid suisuisu seni, kuni nad peal olid) ja lugesin raamatut alles 2004. Oleks keegi mulle seda varem näidanud, oleks see olnud palju lihtsam. Muide mul on see raamat pdf failina olemas. Perekoolis jagati.

"Õpi lugema ja kaasa mõtlema sellele, mida sa parajasti loed"

Jällegi püüd näidata üleolekut, rääkides mitte kui millestki. Ma olen sinusuguseid kohanud, raske, kuid ka sinul on õigus elule, nii nagu kõikidel teistele on õigus oma arvamusele.
 
Kadri 11. november 2010, kl 13.39
Tere.
Kirjutasite, et teil see raamat pdf-na olemas. Kas te olekiste nii lahke ja ka mulle selle nt saadaksite ??? :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!