Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Lõpuks prii
 
:) 04. jaanuar 2011, kl 15.04
Tegin suitsu umbes 5 a. järjest, lõpuks läks asi juba nii kaugele, et tegin paki päevas ja sain aru et aitab, kuid ei suutnud kuidagi maha jätta. Nende nätsude näriminine tekitas küll halva enesetunde, kuid suitsuisu oli siiski olemas.
Nüüdseks pole juba 3 nädalat suitsu teinud ja selle põhjuseks : jäin haigeks.
Mitte midagi tõsist, lihtsalt tavaline külmetus väheke tugevama kurguvaluga, esimesed kaks päeva üritasin küll suitsu teha, kuid kurgus oli väga ebameeldiv tunne ja lõpuks enam ei tahtnud, terveks sain siis hakkas suitsu lõhn tekitama sellist ''lämbumis'' tunnet, et ei saa hingata ja eelnevalt meeldiv tunne, kui suits kurgust alla läheb tekitas järsku vägagi vastuoleva tunde ja nii juba kolm nädalat - loodame, et nii ka asi jätkub :D
 
:) 04. jaanuar 2011, kl 15.17
Kusjuures pean mainima, et kartsin tohutult seda kaalutõusu, kuid olen need viimased kolm nädalat ennast kaalunud ja pole midagi juurde tulnud. Einoh eks ta ikka paar grammi üless ja paar grammi alla käib aga, et nüüd lausa lisaKILOSI oleks juurde tulnud, seda pole juhtunud. Samas söögiisu on tõusnud küll ja juba tund peale kõhu täis söömist tahaks midagi närida ( enne sai ikka rahulikult kaks korda päevas söödud ilma näksimisteta ), kuid selle asemel olen kas joonud klaasi vett või võtnud ette õuna või mandariini ( toidu portsjonid on aga samad, mis enne maha jätmis ). Praegu aga ( viimased kolm päeva ) pole seda näksimise soovi ka enam olnud :).
 
HJ 04. jaanuar 2011, kl 18.20
kas on loogiline järeldada, et endisel suitsetajal kasvab magu nii suureks ja seedimine läheb nii kiireks, et juba tund peale sööki isutab taas? Ei ole. Nikotiininälg ja toidunälg on äravahetamiseni sarnased tunded. Nagu ka tavaline stress (seepärast kipub stressis inimene näksima). Kas mittesuitsetajal läheb kõht 20 korda päevas tühjaks? Ei lähe. See mida sa tunned tühjakõhutundena on tegelikult nikotiininälg ja kui sa näksid, siis kaob see hetkeks, kuid tuleb kohe tagasi, mis paneb su taas näksima.

Kui sa ei taha kaalutõusu, siis võta teadmiseks, et nikotiin väljub paari nädala jooksul ja söö ainult söögkordade ajal. Siis sa ei pea kartma lisakilosid ning see mure on peast pühitud. Kui sa jätkad näksimist. lähed sa paksuks ja jäädvustad tunde, et midagi on puudu. Loe kaalu ja suitsust loobumise seosest siin: http://www.allencarr.ee/suitsetamine-ja-kaal/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!