Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
ainevahetus
 
suitsuvaba 10. veebruar 2011, kl 10.19
täna neljas päev ilma suitsuta (nõelte abil) tunne hea, suitsuisu peal pole.
kuid seedimine ja ainevahetus väga rikkis....kahel õhtul hullud gaasid ja kõhupuhitus - lenda või õhku!!!
ainevahetust puudub täiesti...olen ka 2 õhtut järjest Duphalac´i võtnud - ei midagi....
kuidas ja mille abiga saada ka seedimine ja ainevahetus korda? kas tõesti ainult vedela toidu ja vee tarbimisega??
 
Jaanika 15. veebruar 2011, kl 00.11
Soovitaks sulle plaastreid, minul vähemalt vähendavad nad neid samu vaevusi.
Duphalac mõjub mulle aga väga kehvasti! Kui kõht ei käinud läbi, siis võtsin teda mõned korrad, ning tundsin end päev otsa õhupallina, väga vastik.
Äkki proovid kookospähklit süüa? Paneb kõhu häste käima;)
 
krissu 15. veebruar 2011, kl 16.05
Mul täna 9s päev ilma suitsuta ja ka kõht kohutavalt kinni:S
Söön probiootilisi kapleid aga nendest ei ole kasu.
Vedelikku tarbin ka kõvasti ja ei õgi, aga seedimine p.....s
 
Ants-71a. 16. veebruar 2011, kl 05.32
Jätsin suitsetamise maha 55-ndal sünnipäeval nö.paugupealt.
Selline tilgutamine,et "täna teen paar suitsu vähem" ...jne.,ei vii kuhugi.
Kui maha jätta siis KOHE ja KORRAGA! Aga kui pole ISELOOMU ja TAHTEJÕUDU seda teha,siis pole mõtet ennast piinata ja vaevata,nagunii ei saa asjast asja.Suitetage edasi kuni surete.
Üks asi, peamine,on tervis---,teine ja mitte vähemtähtis on raha,mis kulub enda mürgitamise peale.Kui arvestada ühe sigaretipaki hinnaks ~2,5 EUR-i,siis ühes kuus kulub suitsudele 75 EUR-i(1178,2 eek.-i),aastas 900 EUR-i...arvestage ise edasi.Olen küll juba 71.aastane,aga loll ma veel pole,et selline raha SUITSUNA TUULDE PUHUDA!!!
Kellel kõht kinni on,võtku PURGEENI või KASTOORÕLI!
 
ˇAnts-71a. 16. veebruar 2011, kl 05.38
Ja veel.
Kui kõht nö. "jupsib",on kõige mõistlikum minna APTEEKI ja küsida sealt nõu.
Usun,et 100% saab sealt abi.
 
Ants-71a. 16. veebruar 2011, kl 06.00
Ja kui see ka ei aita,siis tuleb tegutseda vene vanasõna järgi:pizdu na peredelku!
 
jh 25. veebruar 2011, kl 10.57
Mul sama,et suitsuta kannatab olla küll,aga kõht nii kinni,et jube,ei aita mitte miski.
Tegingi nüüd 2 suitsu järjest ja asi läks käima,et misasi selles suitsus küll on,mis seedimisele nii mõjub ja organism ilma selleta kohe streikima hakkab.
Eelmisel aastal võtsin kolme suitsuvaba nädalaga juurde 5 kilo,et päris jube umbes tunne oli,kuigi teadlikult toitusin tervislikult ja seedimist soodustavalt.
Et see nikotiin on ikka "vägev" .
 
K. 17. märts 2011, kl 10.40
Jätsin suitsu minevikku 1. novembril. Umbes kuu aega oli ainevahetus selline, võiks öelda, et pirtsakas:) jõin palju vett, teed ja musta ploomi mahla, üritasin süüa vähem piimatooteid..ja siis üks hetk käis klõps ja kõik korras:) Kilosid juurde ei tulnud ja üldiselt oli see mahajätmine üks kerge asi:)
 
Magda 04. aprill 2011, kl 22.04
Mahajätmine pole probleem. Tõsise soovi korral saab sellega hakkama. Aga sellega kaasnev kõhukinnisus on täitsa jama. Igasuguseid lahendusi olen püüdnud leida, kuid tulemus ikka sama - "jänesepabulad". Nali naljaks aga tegelt asi ikka tõsine
 
veel 01. mai 2011, kl 18.24
jooge hästi palju vedelikku, soovitavalt mahla, morssi, rohelist teed ilma suhkruta - ei mingit kõhukinnisust
 
di 02. mai 2011, kl 00.57
Pole 2,5 kuud suitsetanud, aga kui kõht korda ei saa tuleb vist uuesti alustada. Ei aita palju joomine ega pesemata puuviljadki. Tagumik vahel nii haige, et ei saa istudagi.
 
jah 27. jaanuar 2013, kl 19.23
Otsisin küsimusele vastust ja leidsin selle teema. Kes teab veel nippe, kuidas seedimine korda saada. Roheline tee ei mõju, tundub, et mitte miski ei mõju. Huvitav kas L-Thyroxin mõjuks, see ju kiirendab ainevahetust? Ja mis koguses?
 
mul 27. jaanuar 2013, kl 20.17
aitas küll keefir ja muud hapupiimatooted, jogurtid. See kõhukinnisus oli ka pikalt, aga lõpuks saab korda. Hommikul joo sooja vett klaas ja hea kui sidruniga. Edasi ikka herkulapuder, sest ainult vedel toit ei aita, vaja ka kiudaineid.
Kannatust, ka kõht läheb korda, organismil on vaja uue olukorraga kohaneda.
Mustad ploomid ja ploomimahl. kui väga palju gaase siis vanad head söetabletid.
Karl Kindermacher 03. aprill 2013, kl 20.20
Nüüdseks siis 3 kuud tubakavabalt. Kõht kinni küll pole olnud, aga ainevahetus on siiani sassis. Ventilatsioon on nii tugev, et iseendaga samas ruumis olla ei taha. Haisu parem ei kirjelda - see oleks väga kohatu. Viimasel paaril päeval on nagu tundunud, et vist on olukord pisut paranenud. Või mine sa tea.
Aga ilmselt saab see ainevahetuse asi korda siis, kui söömine jälle paika läheb. Vatsa ümbermõõt on mul küll praegu selline, nagu oleks kuues kuu rase, mitte kolmas kuu ilma suitsuta. :)



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Karl Kindermacher 03.04.2013 20.24.
 
Sõltlane 06. aprill 2013, kl 10.19
Linaseemned aitavad kõhukinnisuse vastu. Jogurti või keefiriga. Joon palju vett, päeva jooksul ka organismi puhastavat ravimtaimeteed. Mul käsil esimene suitsuvaba nädal ja kaebusi kõhu poolt peaaegu et polegi.
 
loobuge 24. aprill 2013, kl 12.52
Uuesti pole küll mõtet alustada. Ise 7 kuud suitsuvaba, nüüd hakkab vaikselt asi normaliseeruma. Rohkelt kiudaineterikast sööki, roheline tee, rohkem vee joomist on mind aidanud. Muidugi +7kg on ka selga lennanud, aga pigem see, kui et "õhku pole, haisen nagu tõhk, iga asi ajab hingeldama, valud kõikjal" . See on üks tagasilöök maksimum aasta vältel, aga siiski suitsust loobumine on pikemas plaanis kordades parem kui paar lisakilo ja kinnine kõht.
 
siuts 26. aprill 2013, kl 07.12
Esimesed nädalad ei olnudki nii hullud. Mul sai kolm kuud täis ja ausalt kõrini on punnkõhust, mingitest ainevahetuse- ja seedimise probleemidest, unetutest öödest, peavaludest jne. Enam ammu ei tohiks olla mingeid võõrutusnähte, aga...Lisandunud kilod just ka rõõmsaks ei tee.
Mida ma siis võitsin? Teravdatud lõhnataju, tunnen 100 meetrilt nagu jahikoer tänaval hea suitsu lõhna ära. Muud erinevust nagu ei olegi.
 
Sõltlane 26. aprill 2013, kl 09.59
siutsule
Erinevus on tohutult suur. Sa võitsid mürgivaba elu. Su keha tänab sind.
Tahtsin veel siia kirjutada, et oled VABA, iseenda peremees, aga see pole vist antud juhul õige.
Kui sa, nagu jahikoer, tänaval suitsulõhna jälitad ning oma praeguse ja möödunud suitsetajaelu vahel erinevusi ei näe, siis on üsna tõenäoline, et hakkad varsti jälle suitsetama.
Mõtlemise koht:-)
 
siuts 26. aprill 2013, kl 18.29
Head sigaretid on minu jaoks alati lõhnanud, ainult odav rämps haiseb.
Selles viga ongi, et mu keha ei täna mind. Mul on raske olla, endiselt kummitab energia puudus, ma ei tunne ennast hästi. Ongi mõtlemise koht, hakkan aru saama lausest "esimene tagasilangus võib tulla peale kolme kuud". Olen endale ära tõestanud, et suudan ilma suitsuta hakkama saada, järjest vähem tunnen ka puudust harjumuspärasest tegevusest. Kogu selle aja on olnud suitsupakk käeulatuses koos välgumihkliga. Tuleks ometigi kusagilt hea, no vähemalt normaalne, enesetunne...
Karl Kindermacher 26. aprill 2013, kl 21.28
Ma olen väga kogenud mahajätja. Ma olen rohkem maha jätnud kui mõni siinkõneleja suitsetanud. Aga uskuge mind: iga järgmine kord on see üha raskem kuni ühel hetkel tundubi võimatu.
Viimase aasta jooksul:
* nõelad - mõju kestis 4 tundi. Pärast seda tuli suitsunälg endise hooga tagasi.
* Champix - mõjus vast nii palju, et kui pakk hakkas tühjaks saama, siis viimaseid suitsusid ei tahtnud nagu enam lõpuni tõmmata. Algul arvasin, et ju edaspidi ... Aga kui olin 10 nädalat ravimit manustanud, siis oli pilt ikka endine.

Miks ma seda kirjutan? Piisab vaid ühest sigaretist, et olla endises sõltuvuses tagasi. Aga arvesta sellega, et järgmine kord on veelgi raskem maha jätta. Hoidu sellest!
 
Sõltlane 26. aprill 2013, kl 21.56
siutsule:
Mul on raske, et mitte öelda võimatu, midagi konkreetset soovitada, kui ma ei tea, mida täpselt tähendab "raske olla, ma ei tunne ennast hästi". Kui vana sa oled, mida sa sööd, kui palju jood, kui palju liigud, kui palju töötad, puhkad jne jne. Millegipärast ma kahtlustan, et sa liigud vähe. Sellest ka energia puudus. Tihtipeale on vaja natuke tahtejõudu rakendada, et miskit (mahlad) jälle kehas liikuma hakkaks. Mida paigalolevam ja jõuetum sa oled, seda aeglasemalt ja vähem "tekib juurde" ja ringleb.
Alustuseks HINGA. Õues. Sügavalt sisse ja välja. Siruta ennast piiikaaks-pikaks (no nagu koolis kehalise tunnis). Mine jalutama. Kui ei taha, mine ikka. Pane käed tööle, tunne, kuidas õlaliigestest natuke nö venitab. Koju tagasi jõudes on juba hoopis teine tunne olla. Lühidalt - liiguta enda ümber "seisvat" õhku.
Mõtlemine muidugi ka. Mis tagasilangus?:-) Kellelgi oli? Ah et kolm kuud? Kuidas see sinuga seostub?

P.S. Kui ikka enesetunne on väga vilets, tuleb pöörduda perearsti poole ja välistada, et on mõni haigus.
 
werks 27. aprill 2013, kl 01.20
Siutsule,

Ah ei ole siin mingit haigust. Mina põdesin ligi aasta. Lohutuseks see sulle ei ole, muidugi.

Kasutasin plaastreid, 1 paki vaid. See aitas esimene paar-kolm nädalat üle elada. Siis oligi kõige hullem, et olin harjunud "käima".
Sellest harjumusest sain paari-kolme kuuga lahti, aga siis hakkas see tõeline nikotiinivaegus. Kõik närvid olid püsti ja vahtisid ringi nagu kobrad. Iga asja peale sisisesin, ilma naljata.
Kestis kuni 9 kuud sai mahajätmisest täis, siis hakkas tasapisi paremaks minema. Kurat, aga selle aja peale oli ka kõhuke ette tulnud.
Suitsetamisest sai tänavu 5 aastat, nüüd hakkasin jõusaalis käima, saaks kõhust kah lahti. Tegelt mõnus, tunda on, kuis keha tasapisi kogub võhma juurde ja isegi joosta-sörkida suudan juba, lindilt maha tulles ei hingelda.

Kerge ei ole ja kergemaks läeb veidi aja pärast. Veidi veel kannatust. Üle koera oled juba saanud, üle saba vaja veel saada. Saba on suur ja puhevil, aga ... saad hakkama. Kindel.
 
siuts 27. aprill 2013, kl 13.55
Järgmine kord on veel raskem- järelikult peab esimese korraga õnnestuma või kusagilt jonnakust juurde hankima. Tänud, hea mõte.
Ma ei ole ühtegi kõrvalist abi kasutanud ja nüüd on vist juba hilja plaasterdama hakata?
Vana 45, suitsetanud 21 aastat ilma vaheta. Üritan süüa tervislikult, aga tänaseks päevaks ei saa ma enam aru, mis asi on tervislik söök. Kui kusagilt loed, et söö hommikul putru, siis teine leht kirjutab, et ära sa jumala eest putru söö, söö kohupiima ja muna jne. Liigun igal tööpäeval 10 km, 2-3 päeval nädalas lisaks veel 10-15 km, see surub maha "teiste hammustamise" soovi. Joon 5-6 tassi rohelist teed või kohvi või neid läbisegi ja lisaks 1-1,5 liitrit vett. Nüüd on hakanud tekkima kuivamise tunne, liigselt tee ja kohvi parkaineid?
Muidugi ei tunne hästi kui kaalu on juures. Ja äärmiselt nõme on ringi käia nagu rase part kõht punnitamas. Organism töötab teistmoodi, ainevahetus on aeglasem.
Mõtlemine- õige, see ei puutu ülepea minusse. Tänud hea mõtte eest.
werks, just see ongi lohutuseks :) Enamus muudkui kirjutab, et kuu ajaga kõik korras...ma tunnen ennast friigina ja mõtlen, et mille paganama pärast mina nii pikalt põen. Meeleolu kõigub kohati päris tugevalt, pool energiat kulubki oma lõugade kinni hoidmisele. Tänud sullegi!
 
Sõltlane 27. aprill 2013, kl 20.37
Energiapuudus?:-) hmmm.... Liigud 10 km päevas ja mõnel päeval veel 10-15 km? Vägev!
Ükskord, kui ma suitsetamist maha jätsin, võtsin 8 kilo juurde. Siis oli nii puhevil ja pika sabaga koer, et ei jõudnudki tast üle astuda. Aga kilod ei mõelnud lahkuda isegi siis, kui jälle suitsetama hakkasin.
Jaksu!
Ja kappa edasi. Küll kõik korda läheb.
 
jõudu! 29. aprill 2013, kl 20.48
Mul sai eile 20 kuud suitsuta, juubel :D Viimased nädalad on jõhker suitsuisu :S Ja raske-raske oli ikka üle poole aasta kindlasti, kohe nii raske, et ainus mis mind nõrkusehetkedel tagasi hoiab on teadmine, et ma ei suuda seda enam iialgi uuesti läbi teha. Muidugi läksin paksuks (jaajaa, liigun, söön tervislikult, aga tolku ei muhvigi)Maitset paremini ei tunne, lõhnu ka mitte, hingata kergem ei ole, võhma rohkem ei ole... No aga on lootus, et mu keha ennast ikka natuke paremini tunneb kuigi mina sellest aru ei saa :D Jõudu ja jaksu meile kõigile, vot ei hakka uuesti nikotiini vangiks, onju!
 
siuts 06. mai 2013, kl 22.29
Kas keegi mahajätjatest on tundnud vajadust alkoholi järgi? Piinlik küsimus, aga nii on.
 
piilu 06. mai 2013, kl 22.42
siutsule: Aus küsimus saab ausa vastuse: jah, mina tunnen alkoholi järele lausa karjuvat vajadust :(. Piinlikku pole siin midagi, asi on kurb lausa, sest "tänu" alkoholile komistasin suitsu otsa. Kui vähegi saad, väldi alkoholi! Ja jõudu Sulle!
 
?? 09. mai 2013, kl 22.50
Üks sõltuvus asendub teisega? Kumb on halvem, kumb on parem?
 
piilu 10. mai 2013, kl 07.53
Tühja ta asendub... Lihtsalt tuleb sellistest vajadustest üle olla. Ja nii teemegi! Eksole, siuts? :D
 
siuts 15. mai 2013, kl 17.07
Tuleb kasutada oma pisikest mõistuseraasukest, lisada meeletus koguses jonni, osta õlu külmkappi seisma ja suruda endiselt suitsupakk taskusse, nentida uljalt fakti, et jälle üks päev möödub neid tarbimata. Ise unistades, et oleks võimalik kogu see koorem kellegi teise kanda anda :)

Pagan, oleks kõike seda enne teadnud...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!