Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Võõrutusnähtude kestvus
 
Tuhkur 05. oktoober 2011, kl 12.41
Loobusin 2.5 nädalat tagasi suitsust. Suitsetanud olen aastaid ja sõltuvus tugev (poolteist kuni kaks pakki päevas). Kunagi varem olen ka maha jätnud ja aasta aega suitsuta olnud. Kuid seekord on võõrutusnähud hoopis teistsugused. St. esimene nädal pidasin loomulikuks halba enesetunnet, ärrituvust jne., kuid nüüd on juba 2.5 nädalat möödas ja käivad jubedad iiveldushood, nõrkus, suur meeleolude kõikumine (rase ei ole, testitud), higistamine jne. Iiveldab lausa nii palju, et enamik aega tahaks pikali olla. Kas mõnel on veel selliseid võõrutusnähte olnud ja kui kaua need kestsid?
 
HJ 05. oktoober 2011, kl 14.39
nikotiini võõrutusnähud kestavad kuni kolm nädalat. Kolm on maksimum. Kui sul selleks ajaks ikka veel mingeid "võõrutusnähtusid" tunned, siis on see millestki muust või psühholoogiliselt ise tekitatud. Peale kolme nädalat ei saa su kehas nikotiini olla.

Uuri äkki on sul probleem vererõhuga. Suitsetamine tõstab, küll hästi vähe, kuid siiski, vererõhku ja ehk on iiveldushood ja pearinglus sellest põhjustatud. Enamus inimesi tunnebki võõrutusnähtusid vaid esimese nädala jooksul, tavaliselt 3-5 päeva.
 
õnnetusehunnik 06. oktoober 2011, kl 17.49
Iiveldama pole just ajanud, aga suitsunälg on praegu kuuendal nädalal täpselt sama hull kui esimesel päeval.No ikka jõhker. Ja kilod muudkui tulevad ja tulevad ja kogu aeg söön ja söön ja ikka on kõht nii tühi nagu poleks iial süüa saanud... Täitsa kreisi ikka. Miks kuradi pärast ma pidin nii paduloll olema, et üldse suitsetama hakkasin?? Maaaasennndaaav. Edu meile.
 
HJ 07. oktoober 2011, kl 09.37
Võta raamatukogust või mine osta poest raamat Allen Carr "Lihtne meetod lõpetada suitsetamine". Tee seda enne, kui sa paksuks lähed ja seetõttu veel õnnetum oled. See seletab lahti selle tühja kõhu tunde ja suitsunälja. Loodan, et on abi.
 
reeli 08. oktoober 2011, kl 09.15
Ostsin selle raamatu ja kusjuures see toimib! Mitteusklik nagu ma olen lugesin selle raamatu läbi ja momendil neljas suitsuvaba päev! Ei taha muidugi veel hõisata sest mine veel tea, olen kümneid kordi üritanud maha jätta ja ikka suitsu küüsi langenud aga täna neljandal päeval EI TAHAGI veel suitsu! Minu puhul täitsa uskumatu.
 
õnnetusehunnik 09. oktoober 2011, kl 13.50
Nii. Kuulus raamat koju veetud. Nüüd teen tassi kohvi ja hakkan lugema :D Ootused on suured, sest kuuenda nädala viimasel päeval on ikka kolekolekole suitsuisu.
 
reeli 09. oktoober 2011, kl 15.32
Viies päev ja tapvat suitsuisu ei ole. Elame, näeme!
 
migri 10. oktoober 2011, kl 14.43
Lugesin ka raamatut Allen Carr "Lihtne meetod lõpetada suitsetamine". Ja jätsin peale seda lihtsalt suitsetamise maha, ilma ühegi kõrvalnähuta ega abiaineta. Enne seda olin proovinud ka mõned kuud varem ning kannatasin hirmsaid võõrutusnähte. Kuni paari nädala pärast andsin alla. Võõrutusnähud on iseenda kahe kõrva vahel kinni, teadsin et need tulevad ja muidugi siis nii juhtuski. Sellest kõigest see raamat kirjutabki. Soovitan soojalt kõigile, endal käib praegu kaheksas suitsuvaba kuu ja enam ei loegi tegelikult neid kuid - suitsetamine on minevik. Edu kõigile loobujatele!
 
H. 11. oktoober 2011, kl 18.45
Ka mul raamat ostetud....ja ka poole peal. Eks näis...
 
reeli 11. oktoober 2011, kl 18.54
Edu sullegi!
mees38 17. oktoober 2011, kl 12.25
Kõige tähtsam on mitte muutuda nõrgaks ja jälle suitsu osta, isegi mitte 1 sigarillot.
 
Tuhkur 24. november 2011, kl 02.45
Nüüd siis möödas veidi üle kahe kuu. Siiani olen suitsuta vastu pidanud. St. suitsetamise soovi sellist enam polegi ning üksõhtu suitsetaja kõrval viibides tundsin pigem vastumeelsust. Abivahendeid ei kasutanud, kuid olen kusagilt välismeediast kuulnud samuti, et see Allen Carr'i raamat on tõepoolest inimesi aidanud. Edu!
 
Kärp 24. november 2011, kl 23.02
Minul vedeles see kuulus Allen Carr viimased 10 aastat kodus ilma et ma seda lahti oleksin teinud.

Nüüd, lõpetades kolmandat suitsuvaba kuud, lugesin selle siis läbi:)

Uskumatu, kuidas on võimalik rikkaks saada. Minu suitsust loobumine oli nagu õpikunäide tagantjärele lugedes, ainult iseenese tarkusest.
Selle raamatu kinkis mulle tagamõttega kunagi üks hea sõber:)
 
Nirk 27. november 2011, kl 22.06
2 esimest kuud olid rasked, elasin päev korraga, aga pärast läks iga päevaga kergemaks. nüüd suitsuvaba juba üle 2 aasta! u 2 esimest nädalat kasutasin plaastreid. pärast seda vaid tahtejõudu. mingist raamatust polnud aimugi. ka nii saab..:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!