Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
kogemus
 
kõrvalseisja 08. oktoober 2011, kl 19.57
Mitu korda innustasin meest loobuma suitsetamisest, küll sai porgandi närimist katsetatud ja sihvkasid ja teab mida. Ka plaastreid. Ometi tossas aga edasi.

Ja nüüd, terve nädala suitsuvaba juba! Ilma minu pealekäimiseta võttis sõbrast, kes loobus paar nädalat tagasi, eeskuju, pistis plaastri külge ja pole isegi 'varastanud' kimuda! Käis tööl suitsetajate seltskonnas ja ei teinud mahvigi! Pani ka tina mitu korda ja samuti ei mahvigi!

Kokkuvõte: inimene peab ISE otsuse tegema. Ja muidugi sellele kindlaks jääma. Korduval katsetamisel saab inimene kogemusi ja teab, mida järgmine kord MITTE teha. Tark õpib teiste kogemustest, loll peab õppima enda omadest.
 
õnnetusehunnik 09. oktoober 2011, kl 13.47
Meil on vastupidi, mees jättis 5 aastat tagasi maha ja siis muudkui tänitas minu kallal. Mida rohkem ta peale ajas, et ma maha jätaks seda rohkem mina suitsetama hakkasin. Lõpuks mees väsis vist tänitamisest ära, omal oli soov tegelikult ammu maha jätta. Nüüd siis võtsin kätte ja 6 nädalat saab suitsuta oldud. Omal peab mingi plõks sees ära käima. See ei aita absoluutselt kui käskida / paluda / soovitada kellegil maha jätta. Siis on pigem kindel, et ta ei jäta suitsetamist maha.
 
jah 16. oktoober 2011, kl 17.48
Täiesti tõsi, et endal peab mingi "klõps" läbi käima, et maha jätta. Kuni otsustava päevani teadvustasin endale, et mulle meeldib suitsetada, see tegevus ja kõik sinna juurde kuuluv.
Suitsetasin 10a ja üks hetk tundsin,et olen tüdinenud ja ei jaksa enam.. Siis üks hommik ärgates, kui olin eelmine õhtu väikese istumise sõbrannaga maha pidanud, tegin juba hommikul silmad lahti tehes otsuse et nüüd aitab- lähen ja teen veel ühe viimase suitsu ning annan ülejäänud paki sõbrannale ära. Nii toimuski ja kohe saab mul täis aasta ilma ühegi suitsuta. Teiste suitsetamine mind ei häiri ja isu ei tekita.
Olin ikka päris tõsises sõltuvuses,pakk päevas ja pidudel veel rohkem. Suitsetajana oli ikka alati tunne, et on kiire kuskile ja et varsti peab jälle suitsu tegema, isegi kui otseselt isu polnud siis sõltuvus tegi oma töö. Nüüd on hea ja kerge olla, pole enam kiiret ja lihtne on lihtsalt käesolevas hetkes elada :)
Loodan, et paljud leiavad endas jõu selle õige otsuse tegemiseks, sest elu ilma suitsuta on super.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!