Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Kas keegi ühineb?
 
Sõltlane 27. märts 2013, kl 11.26
Tere. On siin kaassõltlasi, kes plaanib lähiajal suitsetamist maha jätta? Minu kavatsus on olla 1. aprillist suitsuvaba. E-ajastul on ju hea üksteist toetada, utsitada õue kõndima minema või mitte külmkapi ust avama. Olen suitsetanud 20 aasta ringis, viimasel ajal umbes pakk päevas. Enam ei jaksa:-) On hea aeg lõpetada. Samas on väike "hirm" selle häälekese ees, kes mu peas "selgitustööd" tegema hakkab.
Suits on olnud minu jaoks - no kõlab tõesti nõmedalt - lohutaja, üksinduse leevendaja, suhtluskaaslane, lõõgastaja jms. Ehk lisaks nikotiinisõltuvusele on mul ka tugev sõltuvus tegevusest kui sellisest.
Rõõmsate ootustega! Kirjutamiseni.
 
soovitus 27. märts 2013, kl 12.23
Endal see pahe ammu maha jäetud, aga sulle soovitan esimesteks päevadeks teha hommikul üks korralik kruusitäis üpris kanget musta teed, ilma suhkruta.Ja siis kui suitsuisu tapab, võta lonks seda teed ja usu, see aitab.
 
kah endine 27. märts 2013, kl 12.47
Tõsi on see, et kui inimselt midagi ära võtta(suits), tuleb see millegi muuga asendada ja asenduaja peab olema kindlasti köitev.
Aga omast käest võin öelda, et sellega sain mina vaid üksinduses hakkama. Kogu mu tähelepanu oli iseendale ja ainult, kedagi teist selle protsessi ma kaasata ei tahtnud. Aga inimesed on erinevad.
Tahtmine peab olema enda sees valmis ja soov sellega tegeleda ja motivatsioon? Miks? minu motivaator oli tervis(pidev hammikune köha, haisev hingeõhk ja lõpuks haisevad riided, kuigi pesin nii ennast kui riideid)
Kus asud, olen nõus edaspidi nüustama ja nõuandeid jagama, oma kogemusi jagama.
Edu ja kõige olulisem, et ise soovid kindlalt selle pahe jätta.
 
Sõltlane 27. märts 2013, kl 13.44
Aitäh, soovitaja. Panen kõrva taha.

kah endisele:
Elan Tallinna lähedal. Aitäh, et oled nõus kogemusi jagama.
Ma olen muidu küll üksiuitaja ja kampaania korras midagi ei korralda, aga suitsetamisest loobumisega on teine tunne. Mõned kuud tagasi pidasin kaks ja pool nädalat ilma suitsuta vastu, siis jooksis juhe kinni. Tagantjärgi mõeldes - võib olla - VÕIB OLLA - ma poleks poodi suitsu järele sõitnud, kui oleks olnud kellegagi rääkida ja nö aur välja lasta. Sellepärast praegu kaas(sõlt)lasi otsingi.
Asendustegevus(t)e peale olen tasapisi mõelnud. Olen leidnud ja planeerinud rohkem aega kergema trenni ja kõndimise jaoks. Värskes õhus viibimiseks. Natuke olen ümber sättinud oma menüü. No et ei oleks liiga palju ja erinevaid muutusi ühekorraga.
Motivatsioon? Esimesel kindlal kohal on soov olla terve. Teiseks soov elada kargu (loe: suitsu) vaba elu. Soovin olla vaba sõltuvusest, mis pidevalt 24/7 dikteerib mu elu.
 
loobuja 28. märts 2013, kl 12.05
nädal nüüd suitsuta ja ikka samas vaimus edasi! :)
Tellisin suitsetamisest loobujatele mõeldud toidulisandi, suhtusin sellesse eelarvamusega ja pisut skeptiliselt kuid üllatus- üllatus,asi täiesti töötab. Muidugi peab endal tahtejõud olema ning tablett siis toetavaks teguriks organismile. Ei tunne närvilisust,pole vajadust suitsu järele, ainevahetus töötab suurepäraselt kui mitte öelda pareminigi (kirjas, et organismi puhastav toime), lisaks vitamiinid organismi tugevdamiseks.
Suitsetanud olen ca 20 aastat ja pakk päevas. Niipalju soovituseks, et võtke loobumismõtteks vähemalt nädal, et siis kuklas enda soovi kinnistada. Täna otsustan ja homme alustan, see otsus hästi ei tööta. Jõudu kõigile!
 
suitsuvaba 29. märts 2013, kl 19.36
Hea, et tuletasid meelde kui vastik see suitsetamine siiski oli. Olen nüüd 4 kuud ilma olnud. Algul panin kohvioa hammaste vahele, see tekitas sama maitse suhu mis suitski. Nüüd hakkab vahel tagasilööke tegema ja tekib isu, et mis siis kui teeks jälle, aga eieieiei see on nõme..mida see ikka annab...tegelikult on ikka hea orja staatusest vaba olla, suits ei käsuta mind enam kuigi vahel mõtlen sellest ja kui näen kuidas mõni autos suitsu süütab siis hetkeks tekib tunne, et kas tahaks veel? Mis teha, ma ka 25 aastat tõmmanud ja see 4 kuud veel suht lühike aeg teisiti elada.Me ei sünni ju koos suitsuga, see on õpitud pahe ilma milleta saab väga hästi hakkama. Tegelikult ma olen rahul ja õnnelik ..üks õige otsus ka mu elus tehtud...olen selle ajaga pea 300€ kokku hoidnud..lähen ostan saabuvaks kevadeks uue velo endale ja hakkan looduses vurama..pole üldse raske ilma suitsuta elada...see nauding.
Kui sa oled juba nii kaugele oma mõtetes jõudnud siis võta kätte ja jäta maha! Sa oled ju väärt tervislikku elu?!
 
nimetu 05. aprill 2013, kl 21.18
to sõltlane: kuidas läinud on? Endal viimased suitsud ja ka soov maha jätta. Mul läheb pakk kahe päeva peale ja suitsetanud olen umbes 15 aastat. Tahe suitsetamine maha jätta on mul täitsa olemas, juba pikemat aega, kuid nagu lammas sammun poe poole, kui suitsud otsas.
 
Sõltlane 05. aprill 2013, kl 23.46
Nimetu: hästi on läinud:-)Nagu otsustasin, nii ka sai. Aprillikuus suitsu pole teinud. Pole ka väga hirmsat isu olnud. On meeles küll, hästi palju on ümberringi suitsetajaid näha, poes suitsuostjaid. Aga suitsu"õnge" ei lähe. Ma ei taha enam suitsetada. Kui võrrelda eelmisi ja praegust mahajätmist, siis eelmistel kordadel on mul olnud kahjutunne - oleks nagu hüljanud sõbra. Langesin masendusse. Seekord nii ei ole. Vastupidi. Mul on väga-väga hea meel, et ma enam ei suitseta!!!
Mis ma oskan sulle soovitada: vasta endale hästi ausalt, miks sa suitsetad. Mida see tegevus sulle annab. Mida asendab. Siis oskad ehk juba edasi... Julgen soovitada ka seda paljukiidetud Carri raamatut "Lihtne meetod..." Olen kunagi seda raamatut sirvinud, aga midagi kõnetavat ma tookord ei leidnud. Nüüd võtsin uuesti kätte ja lugesin läbi. Ja ausalt öeldes - sain sealt päris mitu head nõuannet ja mõtet. Edu!
 
õnnelik 06. aprill 2013, kl 10.38
Jõudu ja jaksu kõikidele kes maha jätmas/jätnud. Hoian kõigile pöialt! Ise poolteist aastat puhas, jeeee, nii hea tunne on!
 
Nimetu 06. aprill 2013, kl 10.44
väga vahva on lugeda, et sa oma otsusele kindlaks jäid! ise olen tõsiselt vist üks kord maha jätnud, muud korrad ei ole mõttest ja jutust kaugemale jõudnud. ja kestis see suitsuvaba periood ainult nädalakese. siis olin jälle vanade harjumuste ori. korra isegi tellisin raamatukogust selle paljukiidetud raamatu, kuid sada muud tegevust tuli vahele ja nii ei jõudnudki raamatukogusse. eks ma proovin uuesti ennast selle raamatu järjekorda panna.
 
piilu 09. aprill 2013, kl 14.22
Nonii, mul läheb kolmas päev ilma suitsuta. Seedimine seisab ja peavalu on tappev, aga suitsuISU ei ole. Ja mis kõige parem asja juures: ei ole ka sellist hullu masendust ega pidevat pisarate valamist nagu eelmistel kordadel. Ma võin täitsa ellu jääda, kas teate! :D
Lugesin A. Carri "Lihtne meetod..." 3x läbi enne kui ivale pihta sain. Ja tegelikult ongi suht lihtne... (ise ka imestan...)
 
Nimetu 15. aprill 2013, kl 09.54
eile sai mul nädal ilma suitsuta. esimesed viis päeva olin kas täielikus apaatias või lahistasin nutta. eelmine kord olin hästi närviline, nüüd närvilisust üldse ei ole. tervise kohta on vist vara üldistusi teha, kuid kõhukinnisust, kaalutõusu, köha jne ei ole. joon keefirit, söön mingeid putrusid (keegi hea inimene ühes teemas soovitas). raamatu laenutamiseni ei ole jõudnudki. poes olles ei ole tekkinud tunnet, et läheks ja ostaks suitsu. kodus olen küll mõelnud, et mis siis kui ... kuid jumal tänatud, et terve mõistus on saanud minust võitu ja suitsud on jäänud ostmata. vara on veel hõisata, kuid mul on tõesti hea meel enda üle, et ma olen nädala ilma suitsuta vastu pidanud!
 
Sõltlane 15. aprill 2013, kl 10.26
Palju õnne! Mul on ka hea meel su üle:-) Enda üle ka - algas 3. nädal. Ei suitseta.
 
piilu 15. aprill 2013, kl 13.45
Hei-hei, Nimetu ja Sõltlane! :D Tundub väga, et oleme siis relvavennad, jah? Kõigepealt: ole tänatud, Sõltlane, toetamast! Sul oli tuline õigus: paha enesetunne läheb mööda. Siin üks nõks, mis (õigemini KES - ta on ju elus) mind aitas: tiibeti piimaseen. Tänu temale sain seedimise tööle ja koos sellega kadus ka peavalu. Vaiksel saboteerival häälekesel enda sees käskisin suu pidada :D. Jõudu teile ja kõigile, kes vabanemise tööd teevad. Olen 9ndat päeva suitsuvaba! Jessssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!
 
ise 15. aprill 2013, kl 14.59
No pidage vastu! Mul 120 päeva ilma ( ei ma päevi loe lihtsalt tuli meelde, et sai 4 kuud täis) Mul see "kuradike" on viimasel ajal paaniliselt karjuma hakanud õlal, aga ta ei saa ikka midagi, sest niiiii hea on ilma olla;))
 
Nimetu 15. aprill 2013, kl 15.00
to piilu: hoida kurssi! ma jätsin 07.04 suitsetamise maha, sina vist samal kuupäeval?
 
piilu 15. aprill 2013, kl 17.39
to nimetu: justament, 7. aprill oli see kuupäev. Hoian kurssi. Ja minu meelest on juba kergem. Hoian Carri raamatut käepärast ja aegajalt libistan pilgu üle. Edu meile kõigile! :D
 
algaja 20. aprill 2013, kl 01.11
e-sigaretiga on kerge see maha jätta.Algul on ikka paar mahvi,,kanget,,tõmmata,aga pikapeale enam mitte.Jõudu ja jaksu
 
Nimetu 22. aprill 2013, kl 09.41
jälle sammuke kaugemale sellest ajast, kui olin suitsumees. erilist "vau" või "issand, kui tubli ma olen jne" tunnet küll ei ole v.a. see, et eile siis tundsin esmakordselt, kuidas mu riided lõhnavad suitsu järgi. eelmise aasta detsembris tellisin ka e-sigareti, kuid kui kätte sain, siis leidsin, et see on ainult mu enda piinade pikendamine. ja nii ta jäigi minust proovimata.
kuidas on lood piiluga ja Sõltlasega? ma loodan, et kõik on kõige paremas korras ;)
 
kaaskannataja 23. aprill 2013, kl 09.02
Mul läheb 18 päev ilma suitsuta peale 30 aastast staazi. Esimesed 3 päeva olid kõige piinavamad, aga ega praegu ka on mitu korda päevas endaga võitlemist. Eile jutustas mulle üks mees kuidas ta oli saanud 8 aastat ilma suitsuta läbi ja siis piisas ainult ühest sigaretist, et jälle konksu otta sattuda... sellised lood hirmutavad. Samas on mul ka üks tuttav, kes jättis suitsetamise umbes 5 aastat tagasi aga vahetevahel tõmbab ühe sigarillo ja sõltuvusse enam ei satu. Saa sa siis aru...
 
piilu 23. aprill 2013, kl 14.50
Nojah, see ühe sigareti värk ongi selline, et mina seda teha ei julge :) Praegu vaatasin, et läheb juba 17. vaba päev. Huvitaval kombel oli eile ikka täiesti hull päev: "hääleke" muudkui pinises järelejätmatult...Aga muidu läheb kenasti: kõht korras, pea ei valuta enam, kolm lisakilo (mis erilist muret ei valmista), ainus häda, et olen nii väsinud ja unine kogu aeg. Kuidas teiega, mu relvavennad? :D Edu meile kõigile!
 
Nimetu 23. aprill 2013, kl 20.02
hola kaaskannataja! mul üks tuttav oli kuskil 1,5 aastat ilma suitsuta. hakkas uuesti tegema, kuna suitsuvabal perioodil ilmnes vähemalt 10 tervisehäda. ju siis ei näinud mõtet enam pingutada. ise nii ei saa, et teen ühe suitsu ja siis kolm kuud jälle ei tee. piilu, hea, et sul on enam vähem kõik kontrolli all! mul tervisega kõik korras va meeleolukõikumised (ikka kurvema poole, mitte rõõmsama poole). aga loodetavasti on see mööduv nähtus. ilmad ka sellised kahtlased, et hea peremees ei laseks oma koeragi sellise ilmaga välja :(
 
Sõltlane 24. aprill 2013, kl 00.32
Tervitused ka minu poolt!
Annate nii kenasti aru, kuidas edeneb. Ma siis, kui teema algataja, annan ka.:-)
Ei suitseta. Ikka märkan, et mõte suitsetamisest käib mõned korrad päevas peast läbi. Aga see on ka kõik. Tervis on hea, meelolu on hea. Mul on enda üle endiselt hea meel. Mu esimene postitus praegu lugedes tundub hirmu täis ja kahtlev... Kahtlusi pole. "Kaotusvalu" kah mitte.
E-sigareti peale pole ma kunagi mõelnud. Minu puhul oleks see ilmselt tähendanud pabersuitsusõltuvuse asendamist plastsuitsusõltuvusega. Nikotiini sõltuvus oleks ju nagunii jäänud. Ma tahan olla vaba - mingi ennast siniseks suitsetanud tegelane mu peas ei tule mulle ütlema, mida ja millal ma pean tegema. Ja kui ma ennast kõrvalt vaatan, siis ei sobi mulle sigarett - olgu siis tavaline või e - enam ei hambusse ega näppude vahele.
Head hingamist teile, armsad suitsuvabad! Aitäh teile kõigile.
P.S. Ja kui peakski nõrkusehetk tulema, kirjutage siia. Saate kindlasti tuge ja teeotsa jälle kätte.
 
piilu 24. aprill 2013, kl 09.29
Sõltlane - mulle meeldib Su mõtteviis! :D Ja ole tänatud, et teema algatasid. Just siis, kui on olnud sellised hullud hetked, et :vot nüüd lähen ja teen küll ühe suitsu, ütleb üks teine hääleke:" tee, aga mis näoga sa lähed ja ütled teistele, et "lõhki" läksid?..."
Nimetu - meeleolu sõltub tõesti ilmast. Aga Sullegi: hoia kurssi! Ja tõega, me ju aitame üksteist, seega - siin võid meie laiad õlad märjaks nutta, peaasi: ära anna alla, oled juba nii kaua suitsuvaba inimene olnud.
Kaaskannataja - taeva pärast - meie sigaretid, sigarid, sigarillod, piibud ja muu sarnane on kõik tõmmatud :D. Edu ja Päikest teile!
 
Nimetu 06. mai 2013, kl 11.09
kuidas siinkandi rahval läinud on? endal pole häda midagi ja jätkuvalt suitsuvaba. kuna tervis on kahtlaselt korras, siis ma hakkasin vahepeal isegi kahtlustama, et normaalne see olla ei saa ja mul on kindlasti mingi surmahaigus :D lugesin kuskilt, et mingi vähi üheks tunnuseks on see, et suitsetajatel kaob suitsuisu ära. mul suitsuisu kadunud ei ole, seega surmahaigust vist ei ole :D
 
Sõltlane 08. mai 2013, kl 15.23
Tere!
Hästi on läinud. Suitsu ei tee.
Ühes teises teemas küsiti, kas alkoholi järele ei isuta. Tegelikult ei isuta, pole väga ammu miskit alkohoolset tarvitanud. Aga üks õhtu oli küll tunne, et nüüd võtaks klaasi veini. Vein jäi ostmata, sest meenus, kui palju ma varem selle kõrvale suitsu tegin. Polnud tahtmist seda tunnet taaselustada.
Mingeid väga suuri kaebusi pole. Kaalu juurde tulnud pole. Väsimus küll kimbutab, hommikul on nii raske ärgata. Ja mõnikord justkui mataks hinge - pean pingutama, et sügavalt hingata.
Isu suitsu järele otseselt ei ole. Meeles on pigem mingite tegevustega seoses. Või tunnetega. Eks see ka ajapikku ununeb.
Edu meile!:-)
 
Nimetu 06. august 2013, kl 09.47
kuidas rahval läinud on? endal saab kohe neli kuud suitsuvaba. on pakutud ka tavasuitsu ja e-sigaretti, kuid olen suutnud ei öelda!
 
A 06. august 2013, kl 11.12
Ei tossa juba üle viie kuu. Suitsuisu pole, aga mingi stress ikka on, vähemalt kaalutõusust ja tee mis tahad, ei lange ta enam kuhugi. Kas teistel on ka nii, et suitsu ei tahagi, aga meeleolu pole ka kõige parem, et varem sai suitsuga lustakam oldud? Kohe ei saa arugi, et miks selline apaatia ja tüdimus, siis mõtled välja, et vist ikka sellest suitsuta olekust...
Aga ikka tore, et ei suitseta ja pole kavatsustki. Küll kõik möödub ja viis-kuus kuud pole ju veel mingi aeg, et kõik korda saaks.
 
mai 10. august 2013, kl 18.18
Pidasin eelmisel aastal vastu 5 kuud ilma suitsuta, olin lausa uhke selle üle, siis aga ühel sünnipäeval mõtlesin, et hea küll teen ka koos teistega ainult ühe suitsu ja kahjuks see saatuslikuks jälle sai. Nüüd aga iga õhtu luban endale, et homme enam ei tee aga võta näpust ikka teen..kuidagi ei saa järjele.
 
A 10. august 2013, kl 20.23
Üks, mis kindel - "ainult ühte" suitsu pole olemas.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!