Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Saatmata kirjad
1.advent
 
IFF24 29. november 2015, kl 23.12
Mis selles jõuluvärgis nii erilist on? Miks inimesed ei võiks koguaeg normaalselt käituda? Nüüd on püha rahuaeg nagu? :D
 
usklik 29. november 2015, kl 23.35
Minu jaoks on see aeg igal aastal kuidagi rusuv. Miks, ei oska seletada. Jaanuaris hakkab paremaks minema.
 
IFF24 29. november 2015, kl 23.49
See on seotud kuidagi sinu usuga või?
 
usklik 30. november 2015, kl 00.19
Ei ole üldse usuga seotud, vastupidi - isegi usk ei ole seda muutnud. Pane tähele, et just sel ajal sooritatakse maailmas kõige enam enesetappe ja inimesed hakkavad kaebama üksinduse ja kurbuse üle. Ka foorumites. Eriti jõulupühade ja aastavahetuse aegu. Selline tunne on, et see on nagu pimeduse võimus nii looduses kui ka vaimses maailmas. Võib-olla see ka pole nii, vaid mulle nii tundub. Eks tundlikumad inimesed ole sellele vastuvõtlikud, teised mitte.
 
IFF24 30. november 2015, kl 00.26
Pole seda nii tähendanud, enda puhul, kuid võib õigus olla, kui mõelda!
Üksi ongi parem tegelikult, siis ei saa keegi haiget teha.. :)
 
usklik 30. november 2015, kl 00.49
Lohutad ennast:) Jah, ilmselt on selles ka omajagu tõtt. Aga see millest mina räägin enda puhul, ei ole seotud isegi välistest asjadest ega isiklikust elust, see nagu kogu universumi raskus, mis rõhub.

Kas sa oled siis üksik, et nii arvad?
 
IFF24 30. november 2015, kl 01.00
Aliens? Hehe.. mõistan-mõistan.. Tean seda tunnet liigagi hästi!

Jah, läksin siin paar kuud tagasi just laiali. Mulle pigem meeldib olla üksi. Armastus ei mõju hästi. Mitte tunda on igati normaalne minu meelest, näeb asju selgemalt ja kõike saab rahulikult rahus ajada. :)
 
n48 30. november 2015, kl 13.21
Jõulude aeg on endasse vaatamise aeg. Inimene on sotsiaalne indiviid, st osa karjast (perest). Kui pere puudub (vanad, haiged, üksikud või lähedasteta inimesed), siis see võib mõjuda hukatuslikult. Inimene vajab lähedust ja kedagi, kes talle seda pakub kasvõi sõnadega. Jõulude aeg ongi aeg, kus kinkidega oma soojust ja lähedust üksühele üles näidatakse. See on aeg kus pered saavad kokku, kus võetakse teineteisele aega selles kiires elurütmis. Kokkusaamised tugevdavad sidemeid teineteise vahel, näitavad pühendumist ja lugupidamist. Kingid ei pea olema kallid, olulisem on kohalolek ja siirus.
 
IFF24 30. november 2015, kl 16.42
Täpselt täpselt.. Miks ei võiks siis üritada sedamoodi ka peale jõuluaega käituda!?
 
Oligi veel puudus 30. november 2015, kl 19.11
Meeste silmavaade näitab vist tänasest naisi kahekordselt, et peab jälle siia tulema karjuma?
Pole küll näinud, et keegi dets. ebaadekvaatselt käituks nn. vehiks või trambiks jalgu keset linna? Ainuke kes siin jalgu müdistab vastu delfi põrandat on Iff 24 ise!
Ju siis see töö toidab ja toob leiva lauale aga selliseid mehi kah riigis vaja!
 
IFF24 30. november 2015, kl 19.23
Mina küll näen kurjutsejaid! ;)
 
arvamus 30. november 2015, kl 20.27
Enne ja peale jõuluaega on rutiin, kiirus, töö. Pereinimene, kelle vanemad jt lähedased teises Eesti otsas, ei saa sagedasti neid ju külastada. Jõulude ajal räägitakse lähedusest rohkem. Televisioon saadab eetrisse härdaid filme, mida üksikul raske selle pika jõuluaja jooksul taluda. Samuti koputab jõul ka südametunnistusele ja avab vanad rasked haavad...kel lagunenud pered...lapsed, kellega puuduvad suhted jne. Üksindus. Kui nähakse, et kõik lähevad kuhugi külla, aga sina ei lähe...sest polegi sõpru ja lähedasi. See tekitab stressi inimesele, kes oma hinges tegelikult üksik.
 
IFF24 30. november 2015, kl 20.44
Selge, hea arvamus.
 
no 30. november 2015, kl 21.23
aga mina võtan seda alati kui ebameeldivat kohustust. ei oska ajastada oma südamesoojust jõuluajale, mul on süda avatud alati kõigile, kes seda vajavad. küllap need, kes muidu on kivise südamega, tunnevad et nüüd ostan kõik oma tegematajätmised jõuluannetustega tasa. silmakirjalik!
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 21.42
Väga tore, et leidub sinusuguseid inimesi, "no". Kõike head sulle.
Aga võib-olla ei olegi nii silmakirjalik, vaid teatud juhtudel just aus (enda vastu). Kui inimeses ei ole rohkem soojust, heldust jmt., kui ainult jõuluajal välja jagada, siis väga tore seegi. Las siis annab endast nii palju, kui saab. Paljudel ei jätku ju isegi siis jagamiseks. Ei ole ju võimalik jagada seda, mida endalegi ei jagu või mida endas ei ole. Ehk tunduks see mõnikord veel silmakirjalikum.
 
arvamus 30. november 2015, kl 21.50
Eelmine. Ilmselt oled noor vaba inimene, kel aega rohkesti... Pereinimene ei saa oma peret iga kell kokku pakkida ja hoobilt iga kell kuhugi sõidutada...trennid...kool...töö jne. Jõuluaeg pikad pühad, aega teha maitvat jõulutoitu ja niisama puhata ja nautida perega koosolemist. See on perega koosolemise aeg, ükskõik kus.
 
no 30. november 2015, kl 21.52
nagu saade "kodutunne". räägi mulle oma lugu, ma lasen selle eetrisse, selle tasuks teen sulle remonti. kas pole naeruväärne. püha nikolaus (jõuluvana prototüüp) püüdis vaestele annetusi salaja poetada. Meil puhutakse pasunat, et ikka kõik näeksid ja teaksid kuidas sa elad, kellega elad jne. ainult sellise paljastuse peale aidatakse vaeseid. ja siis veel kiidetakse iseennast kui palju nad teinud on.
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 21.55
See võib nii olla ka materiaalse küljega. Mõni 500 eurose palgaga inimene tunneb, et saab hea tundega mingisse annetuskampaaniasse panustada 50 euroga, aga kellelegi teisele paistaks liig mis liig annetada sama summa oma 5000-sest palgast, kuna ta ei ole seesmiselt valmis nii palju endast jagama. Erinevad isiksused.
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 21.58
to arvamus
Mõtlesid vist "no-d" oma 21.50 kommiga?

to no
Sarnased enespaljastused ei meeldi ka minule.
 
no 30. november 2015, kl 22.04
vot selline mõtteviis ongi vale, et see 500 eurose sissetulekuga annab 50 eurot aga 5000 ei raatsi. mis meil asja kes kui palju annetab, küsimus n miks annetatakse, aga suletakse silmad, kõrvad ja südamed oma lähedaste abivajadustele.

mil oli nälg ja te ei andnud mulle süüa, ma olin haige ja te ei tulnud mind vaatama jne. see muideks on viimse kohtupäeva kohtuotsus. on inimesi, kes ei anna siis kui sul on nälg, aga siis kui kardab et hakkab surema, siis toob sulle selle toidu, mis siis andmata jäi. noh, kas nüüd täitis ta oma ülesannet? parandas oma vea? kahjuks mitte, sest võib-olla on sellest nälginust saanud vahepeal miljonär ja ta ei vaja enam tema toodud ohvrit. selles mõttes on jõulud nõmedad. kombetäitmine, mitte märkamine ja armastus.
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 22.04
Ja kui keegi annetab ainult pasunat puhudes ja ennast kiites ühe või teise väga vajaliku ja tänuväärse ettevõtmise tarvis (mõni aparaat haiglale vms.), siis olgu nii. Võib-olla siis see häiriv osa (pasunapuhumine, enespaljastused jne.) alla neelata ja tunda rõõmu sellest, et midagi vajalikku saab ära tehtud.
Lihtsalt arutlen, ega mina tea, kuidas oleks kõige õigem.
 
no 30. november 2015, kl 22.06
no Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> vot selline mõtteviis ongi vale, et see 500 eurose
> sissetulekuga annab 50 eurot aga 5000 ei raatsi.
> mis meil asja kes kui palju annetab, küsimus n mik
> s annetatakse, aga suletakse silmad, kõrvad ja süd
> amed oma lähedaste abivajadustele.
>
> mil oli
> nälg ja te ei andnud mulle süüa, ma olin haige ja
> te ei tulnud mind vaatama jne. see muideks on vii
> mse kohtupäeva kohtuotsus. on inimesi, kes ei anna
> siis kui sul on nälg, aga siis kui kardab et hakk
> ab surema, siis toob sulle selle toidu, mis siis a
> ndmata jäi. noh, kas nüüd täitis ta oma ülesannet?
> parandas oma vea? kahjuks mitte, sest võib-olla o
> n sellest nälginust saanud vahepeal miljonär ja ta
> ei vaja enam tema toodud ohvrit. selles mõttes on
> jõulud nõmedad. kombetäitmine, mitte märkamine ja
> armastus.

ma parandan:
"mul oli nälg...". need on just sellesama jõululapse sõnad kohtupäeval.
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 22.10
to no
Sina paistad olevat usklik kristlane, mida näiteks mina ei ole. (Vabandust, kui sind häirib, et võtan sõna advenditeemas.) Jõulud kui talvine pööripäev ja andmise ning jagamise teema on ju aegumatud ega pea üldse kristlusega seotud olema. Neid saab omaette vaadelda.
 
no 30. november 2015, kl 22.10
no see haigla aparaat on eriti silmakirjalik, sest haiglad on täis aparaate, mis on ehtne raharaiskamine. need kantakse lihtsalt kulusse, ka siis kui aparaadi taha ei jätku ainsatki pädevat arsti ja see seisab. eriti alatu on annetuste põhjal osta haigla aparatuuri, mis targa ja ausa haigekassa raha kulutamise korral saaks teha kõik maksumaksja rahade eest. see on mitte ainult silmakirjalik, vaid silmakirjalikkus kuubis. tean nendest asjadest ja rahadest rohkem kui rääkida tohin.
 
no 30. november 2015, kl 22.13
ega see ei vabanda, sest me elame kristlikkus kultuuriruumis. eks need sõnad ole ju mõeldud ligimese armastuseks, mitte usu kuulutamiseks. või on ligimesearmastus kohustus vaid usklikele?
 
arvamus 30. november 2015, kl 22.21
Einoh, eks Kodutunde abiga tehakse varsti Eestile ring peale. Kodud saavad korda. Inimesed, kes seal kodudes elavad on kordi õnnelikumad kui jõukad üksikud linnavurled, kes siin igapäevaselt uusi tühiseid teemasid treivad ja tarka tegevust jätkub neil kindkasti...kasvõi hanesid sööta...ja kunagi ei või teada millal see vaene heasüdamlik medõde sul endal kanüüli vahetab..., aga annetada võiks eesti riik ja oma vaeseid ise aidata... piinlik, mis elusid elatakse. Piinlik vaeste ja piinlik jõukate ees...
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 22.26
Kohustus ei saa (vähemalt uskmatu meelest) olla mitte mingit laadi armastus. Kohustused on paika pandud kirjutatud (ja kirjutamata) seaduste poolt. Väga tore, kui mõne kohustusega kaasneb armastus. (Näiteks vanemate kohustusega oma alaealiste laste vastu enamasti õnneks kaasneb ning tavaliselt ikka armastavad lapsed vanemaid vastu ja seda vastastikku ka täisealistena.)
Kui vastavad riigiametnikud ei suuna raha sinna (nt arstide palgad), kuhu oleks kõige enam vaja, siis ei täida nad oma kohustusi. (Aga sellest kõigest väitsid end ise tunduvalt rohkem teadvat.) Mida siis teha selle muutmiseks just jõuluajal?
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 22.28
to arvamus
Eks ta vist nii sageli ole tõesti.
 
arvamus 30. november 2015, kl 22.33
Miks arstidele rohkem vaja? Aga õpetajad, kes õpetavad meie lapsi? Mind paneb hämmastama kuidas õpetajad üldse toime tulevad oma näruse kuupalgaga.
 
nõndaviisi 30. november 2015, kl 22.38
to arvamus
Loomulikult on ka õpetajatele väga vaja.

to no
Seadusega kohustada 5000-se palgaga inimest 500-sest rohkem ligimese heaks andma saaks nt astmelise tulumaksuga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!