Nojah, ei arvestata nii, et täiesti ainult üht komponenti (valke näiteks) sisaldaks ja teisi üldse mitte. Lihtsalt võetakse nii, et vat liha ja piim ja munad on eelkõige valk, puder ja kartul ja leib on eelkõige tärklis, puuvili on suhkrud jne.
Aga kõike seda arvestavad ainult mõned süsteemid (Role, Hay ), kes väidavad, et kui makku läkitatakse ühekorraga palju süsivesikuid ja palju valke, siis magu häirub sellest ja pole võimeline kumbagi korralikult seedima. Enamus toitumisasjatundjaid seda seisukohta ei jaga ja ütlevad, et segamini söömine pole mingi probleem. Ja on ka rõhutatud, mida sinagi tähele panid, et kõik bioloogiline materjal (toiduained) sisaldavab nii seda kui teist, et nad pole rangelt eristatud.
Rasv teeb inimese paksuks - no kui pidevalt palju suure rasva üle süüa, siis jah. Aga sama hästi võivad ka süsivesikud inimese paksuks teha, kui ta neid üle oma energiavajaduse tarbib ja tal on "koguja" tüüpi keha. On öeldud, et mehed kipuvad rasvuma põhiliselt liigse rasva (liha, praetud toidud)tõttu, naised liigsetest süsivesikutest (liiga suured kogused tärklist ja suhkrut).Valgud võivad ka kaloreid anda (ja näiteks mingi toiduaine üldises kalorihulgas ongi osa kaloreid nn. valgukalorid), aga kuna kehal on neid tavaliselt muuks otstarbeks vaja (ehitusmaterjaliks), siis nad on liiga väärtuslikud, et neid energiaks või keharasva tootmiseks kasutada.
Kõige õigem on süüa kõike enam-vähem õiges vahekorras (soovitused on igas toitumisalases raamatus,toidupüramiidid jne. ka kaalujälgijates aetakse laias laastus sama joont), koguse osas aga leida just endale paras kogus, mille juures kaal püsib ja ei hakka kerkima. Võib ka liha ja kartulit-makaroni eraldi süüa, kui huvi on, ohtlik see igatahes ei ole, kas on mõttekas - proovi ise, otsusta ise.