Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Mis aitab?
 
kaalu probleemiga 06. mai 2007, kl 17.36
Eks minu probleem on ka liigses kaalus nagu siin enamustelgi. Aga erinevalt mõnest, mulle meeldib trenni teha ja seda ka teen, ikka umbes nii 5-6 korda nädalas, kestvusega umbes 1,5 tundi. Enamjaolt siiski trenn jõusaalis, algusel ikka ka jooks väljas, aga see on liialt lühike maa (1-2 km) Jookseks rohkem ja siis läheks jõusaali, aga siis kisuks trenn liiga pikaks ja see ei oleks samuti organismile hea. Aga mu keha on täielik inimpeekon, kus lihas vaheldub lotendava rasvaga. Mulle aitab sellest, soovin ennast lõpuks korralikult kättevõtta. Aga sooviksin teie toetavaid sõnu ja nõudaandeid:)

Kaalu üle soovitava on umbes 5-10 kg. Ja tahaks neist vabaneda. Kõik on kinni minu toitumisharjumistes, mis kohati on tervislikud ja siis jälle kohutavalt ebatervislikud.
Nimelt, hommikuti söön korralikult ka lõuna, aga tihti peale trnni õhtul nii umbes 7-8 aeg läheb toitumine jubetlt käest. Kiirtoitu nagu pizza ja hamburger väga ei armasta. Kartulikrõpse pole ostnud juba ei tea mitu aatstat:) Saiakesed ikka vahel suhu lipsavad, aga kui harva neid üldse süüa tohiks? Ja kuidas on lood maguaga, sest seda ma armastan, mina ei suudaks päeva õhtusse veeretada, ilma et mingit kommi ei sööks. Ja küsimus oleks, kui palju võiks endale magusat lubada ja kui tihti?
Ja kui õhtuti ikka väga uur isu on, mida endale lubada tohib? Peale porgandi ja üldse juurviljade, nimelt neid süües tekib mul tihti veel suurem isu millegi muu järele. Kas sellel jutul on tõepõhi all, et õhtul tuleb süüa valku? Ja süsivesinikud on kaalualandajate vaenlased?

Palun jagage oma kogemusi ja soovitusi.
Aitäh lugemast :)
 
l 06. mai 2007, kl 17.56
osad süsivesikud on halvad ja osad head. aga valku tuleks jah õhtuti süüa
ise olen ka kohutav maiasmokk,kuid nüüd ostsin jälle kroomi tabletid, mul võtavad nad ilusti suure magusa isu ära

Edu!
 
l 06. mai 2007, kl 17.56
osad süsivesikud on halvad ja osad head. aga valku tuleks jah õhtuti süüa
ise olen ka kohutav maiasmokk,kuid nüüd ostsin jälle kroomi tabletid, mul võtavad nad ilusti suure magusa isu ära

Edu!
 
kat 06. mai 2007, kl 18.02
Ma ei söö saiakesi, mõnikord harva, kui on vastupandamatud neelud, luban endale kohvikus hõrgu koogikese. Mind aitaski valgest saiast loobumine, roheline tee kaks korda päevas ja leivale loobusin võid määrimast, panen katte niisama peale. Jookide sisse panen suhkrut ainult siis, kui pea muidu valutama hakkab. väikesed asjad, aga toimivad, polegi vaja mingite kummaliste dieetidega oma ainevahetust rikkuda. mis veel - hakkasin rohkem ja tihemini sööma, ainult teistsuguseid asju, vähem rasva, vähem "tühje" süsivesikuid, vahel on inimesel ainevahetus just sellest aeglane, et sööb ainult 1-2 korda päevas. seda ütles hiljuti üks arst ka, sealt kaalukabinetist vist, et teinekord on inimene saanud abi hoopis sellest
 
soovitus 06. mai 2007, kl 18.04
Piira magusat, ära söö kiireid süsivesikuid, vaid aeglasi - täisterapasta, täisteraleivad, pudrud. Kartulit ei soovita ka väga, liiga tärklisene.

Magusaisu leevendab mõni tükike tumedat (Kalevi 72% on näiteks väga mõnus) shokolaadi, algul võib tunduda mõnu, aga kui sa enam koguaeg väga magusaid asju ei söö, siis maitsemeel muutub ja sa hakkad seda rohkem nautima.

Snäkkideks sobib ka näiteks õunaviilud pähklivõiga või osta parem porgandit ja dipikastet, krõbistamiseks hästi sobib, samas ei ole palju kaloreid. Kuna "tervislikkus" tähendab enamusele et rasv tuleb välja jätta siis sinna auku kukutaksegi ja see tekitab isusid. Söö seemneid ja pähkleid, nendes on kasulikke rasvu. 10-15 tk näiteks kommide asemel. Paljast juurvilja ei maksa küll süüa, kui ei maitse, see tekitab ainult frustratsiooni.

Proteiini muidugi oleks ka vaja süüa, proteiin on ka aeglaselt vallanduv energia, samas aga süsivesikutel peaks siin ka olema oma osa. Ei tasu jätta neid välja, muidugi kogused peaks olema mõistlikud (mitte rohkem kui tassitäis või natuke rohkem) korraga. (250ml siis)

Õhtust valgusöömist ei oska kommenteerida, ma söön täitsa normaalselt õhtul, kuigi tavaliselt kana nt kuulub asja hulka.
 
mer 06. mai 2007, kl 18.16

to'kaalu probleemiga
tasuta õige toitumise ,tervise,kaalu küsimustes,võtake minu mailile ühendust!
 
mina 07. mai 2007, kl 10.59
armumine aitab :) nädalaga -2 kilo.
 
mailiis 07. mai 2007, kl 16.39
tead...tobe soovitus, aga mulle tundub, et sa teed liiga palju trenni :) Kaua aega sa juba nii oled treeninud.
St keha on pidevalt väikese ülekoormuse all ja nii ei jõuagi sa jälgida, mida suhu pistad või ennast tagasi hoida.
Mul oli endal ka vahepeal nii. Õhtul tuli lihtsalt suur isu peale ja siis läks kõik suhu, mis ette juhtus. Probleem oli ka selles, et tegin igal õhtul tugevat trenni ja selle tagajärjena tekkis suur nälg! Kokkuvõttes sõin ikkagi rohkem kaloreid sisse, kui kulutasin.
Võta treeninguaega kõvasti väiksemaks ja keskendu 1-2 kuuks tervislikule söömisele. Hommikul rohkem, õhtul vähem, korraga suhteliselt vähe, aga päevas 4-5 korda. Väga kasulik on ka toitumispäevikut pidada ja seda siis analüüsida. Kui söömine paika loksub, siis tõsta treeningkoormus jälle vanale tasemele söömist oluliselt muutmata
 
autor 08. mai 2007, kl 11.26
Trenni olen teinud 9 aasttat. Treenin mitte ainult vormi hoidmise pärast vaid ka käin võistlemas. Suvel tähtsamad võistlused tulemas ja seega ei saa kahjuks praegu treening intensiivsust allapoole lasta, aga samas tundub hea soovitus olema.
Toitumispäevikut pean ka, aga no õhtuti ikka läheb asi ülesöömiseks, kahjuks. Aga püüan ennast käsile võtta!
Aitäh vastajatele!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!