Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
kaalukaotusest ja tervisest
 
Miina 10. august 2012, kl 10.38
Kogun siia teadmisi, mis puudutavad tervist ja normi kehakaalu.
Internetis leidub palju huvitavat aga mind huvitab just see, mis töötab pikemas plaanis ja on tõene.
Töö tuleb muidugi endal ära teha.

* Gabriel Code on mees, kes proovis Atkinsi dieeti oma mitmekümnekilose ülekaaluga. See ei mõjunud, ning doktor hakkas tema peale karjuma. Siis mõtles, et kas tema kaal peaks Atkinsi karjumine tõttu langetama või? Proovis veel kõiksugu varjante aga ei midagi kuni otsustas, et pühendub sellele teemale ja leiab lahenduse. Nii töötas ta välja oma meetodi, milles on üheksa rasvumise peamist põhjust:
1. Krooniline dieeditamine - sunnib keha näljarežiimile.
2. Elustiilistress - tekitab hormooni, mis ei lase kaalu kaotada.
3. Emotsionaalne trauma - emotsioonid nagu jõuetus, ebakindlus ja võimetus teistele ei öelda tekitavad stressi, mis omakorda toodab kortisooli, mis ei lase kaalu kaotada.
4. Ebamäärane toitumus - kui keha ei saa piisavalt toitaineid värskest ja tervislikust toidust, on ta näljas. insuliini tootmine võib põhjustada tõuse-mõõnu, mis tekitab ülemäärast isu magusa järele.
5. Raske seedimus - kui süüa tugevalt töödeldud ja küpsetatud toite, on seedesüsteem näljas toitainete puudusest ja keha läheb rasvakogumisfaasi.
6. Mürgisus - keha ei suuda mürke ümber töödelda.
7. Piiravad uskumused - sinu uskumused kujundavad su reaalsust.
8. Kahjulikud ravimid - mõne ravimi efekt on nii tugev, et kuuga võib mitu kilo juurde võtta.
9. Hingepeetus une ajal - haigus, mis põhjustab hingamise peetust, vahest sadu kordi magamise ajal.
http://www.gabrielcode.com/product-1

*

Seni pole neist TEADMISTEST tulemuslikku kasu olnud. Seega neist üksi ei piisa - vaja on järjepidevust liikumisel ja toitumisel ja võibolla veel midagi, millest ma pole veel aru saanud. :I
 
Hmm 10. august 2012, kl 11.37
Täiesti normaalsed nõuanded. Trenni soovitaks muidugi ka teha. Küsimus, kas sööd siis piisavalt värsked tervislikku toitu? Kui suur on liha ja piimatoodete osakaal menüüs? Nende vähendamine ja juurviljade, köögiviljade, kaunviljade suurendamine menüüs on ka võti.
 
Miina 10. august 2012, kl 14.47
Piima ja liha söön väga harva.
Leian, et ei vaja neid aga alati ei suuda ma oma arvamusele kindlaks jääda. Aeg-ajalt söön ikka kirega.
Mul on distsipliini ja püsivusega tõsiseid raskusi :o)
ja mu päevad on väga kaootilised.

Nüüd mõtlen, mis trenni minna sügisel.
Ma ei tahaks tegeleda millegi sellisega, kus on vaja lühikese aja jooksul palju pingutada. Pigem valiksin, et on rahulik ja kestab kauem. Näiteks tai-chi ja jooga, sest neil on aastatuhandete pikkune ajalugu.
 
niisama 10. august 2012, kl 17.31
jooksmisel on veelgi pikem ajalugu kui tai-chil või joogal.... :)
 
KenaTartuMees 12. august 2012, kl 09.38
Milleks oodata sügiseni? Väljas on veel normaalsed ilmad, mine kõndima.
 
Miina 12. august 2012, kl 10.58
Kõndimisel on veel pikem ajalugu kui jooksmisel aga ma ei tea, kas seda ka trenniks nimetada.
Ma sain trenni tegemisest aru nii, et lähed ja maksad pinna eest renti ja treeneritasu ja siis teed trenni juhendamise järgi.
Aga näiteks loomingulised tegevused tekitavad sõltuvust. Seega värvimine, maalimine võib ka kaalulangusele kaasa aidata..
 
KenaTartuMees 12. august 2012, kl 15.40
Kindlasti oleksid spordiklubile hea klient. Maksaksid korralikult kuumaksu ja reaalset kunagi trennis ei käiks, alati on kümme head põhjust miks mitte minna.
 
Miina 12. august 2012, kl 20.25
Sa vist tahtsid öelda - 'vähem juttu, rohkem tegusid' :)
See on täitsa arvestatav soovitus, sest oma kogemus õpetab rohkem kui mingi mentaalne kontseptsioon.
 
KenaTartuNaine 12. august 2012, kl 22.18
Võib-olla peaks koos kõndmas käima hakkama? Heas seltskonnas ja mõnusas jutuhoos kaovad kilo(d)meetrid iseenesest ;-)
 
KenaTartuMees 14. august 2012, kl 18.43
Miina, ära nüüd jokuta, muidu lähen ise KenaTartuNaisega kõndima.
 
Rahel 14. august 2012, kl 18.55
Mine muidugi kõndima, 10 km päevas ja usu mind, et kilod kaovad, kusjuures mis veelgi olulisem, ümbermõõdud reiel, puusal ja "sangadel" vähenevad kiiremini kui ainult toitumist jälgides;)
Mina plaanin taas kõndimas käima hakata niipea kui lapsed taas lasteaeda lähevad ja seda siis nii kaua kui ilmad lubavad(loodan, et oma sõnu sööma ei pea ja tõepoolest teen ka mida plaanin:D)
Kõndimine aga on igati kasulik(leidsin selle kusagilt kunagi...):

1. Kõndimine on lihtne harrastus, mistõttu on see palju mugavam kui näiteks treeningsaali külastamine või jõusaalis käimine. Kõndimine on ka odavaim viis, sest võid seda harrastada kõikjal ja igal ajal. Välja jalutama minna on tunduvalt kergem ka peale pikka ja rasket tööpäeva.

2. Liikumine on lõõgastav. Kehakaalu alandamisel mängib olulist rolli stressi puudumine, sest stressis organism hakkab töötama sinu kaalu alandamisele vastu. Pool tundi jalutamist värskes õhus iga päev aitab ka stressi vältida. Kõndimine mõjub ka meditatsioonina, sest aju saab värsket hapnikku ning täitub uue energiaga.

3. Kõndimine kulutab kaloreid (umbes 300 kalorit tunnis) ja suureneb energia ning rasvapõletus. See lihtsustab kaalust mahavõttu. Rasvapõletamist omakorda suurendavad tugevnevad lihased, mida rohkem on kehas muskleid, seda rohkem energiat su keha igapäevaselt kulutab.

4. Kõndimine ei suurenda söögiisu, sest kõndimisel võtab keha oma energia peamiselt rasvavarudest, tänu millele ei lange veresuhkru tase sellise kriitilise piirini, mis tekitaks ohjeldamatuid söögiisusid, milleks on oht intensiivsemate treeningute järel.

5. Kõndimine mõjub positiivselt kogu organismile. Näiteks suurendab kõndimine keha kaltsiumisisaldust luudes, mis vähendab luuhõrenemise ning osteoporoosi riski; kiirendab soolestiku tööd, mis vähendab kõhukinnisuse riski ning hoiab soolestiku töökorras; vähendab kolesterooli hulka, vähendab südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise riski, vähendab naistel rinna- ja emakakaelavähki haigestumise riski.



Kõnni terviseks, sest parem tervis tagab parema enesetunde ja rõõmsa tuju. Tunne rõõmu aktiivsest eluviisist.
 
Miina 14. august 2012, kl 23.20
Kõndimisel on hea suunata tähelepanu mõteltelt kehale - nii õpib paremini tunnetama. Ja seda on muidugi parem teha üksi jalutades.
Kui palju erinevaid varjatsioone, milledes inimkogemust tajuda - füüsiline, mentaalne, emotsioonid..! Ainult ühte teritada pole kuigi mõistlik.

Tahtsin veel kirjutada päikese kasulikkusest. Aga jagan lihtsalt linki ja kes inglise keelt oskab, saab lugeda:

www.sunlightenment.com
 
Moira 15. august 2012, kl 08.55
Liha (valk) toidab lihast. Lihas omakorda on see mootor, mis ainevahetust kiirendab. Millegipärast oled just selle aine oma menüüst uhkusega välja lülitanud.
 
Moira 15. august 2012, kl 08.59
Lisan veel, et jooksmisega on lausa kahjulik alustada. Saad haiged liigesed ja siis muidugi lööd ka muule treenimisele käega. Käimine on hea, aga alla 10 päevas pole kasu. Kiirem meetod on hea atosfääriga rõõmsad rühmatrennid, kus ka mina oma titekilod kunagi maha sain, nii et ei märganudki. Alustada võiks tõepoolest nt joogast. Mitte suvalisest istumisjoogast, kus tegelikult midagi ei tehta vaid power-joogast või üldse ashtangast.
 
Toit 15. august 2012, kl 09.01
võiks suuremas osas olla köögiviljad + liha või kala. Vahepalaks 2 puuvilja päevas. Kohupiim, kodujuust kurgi, tomat, paprikaga.
 
Miina 15. august 2012, kl 11.35
Okei, ma saan aru, et soovitatakse teatud toite. Mul on siski teine arusaam asjast.
Ma leian, et värske toit suudab rahuldada minu energiavajaduse. Liha ei seedu nii kergelt kui puuviljad. Mina jään liiga tihti selle söömise järel uniseks. Vahest annab ka jõudu aga seedida on ikkagi raskem ning puuviljasuhkur muudab rahulikuks ja energiat jätkub kauemaks. See on minu kogemus. Ma uurisin selle kohta ja leidsin, et mulle peaks nii sobima. Aga loomulikult pole üleminek kerge. Seda ei peagi tegema. Ei pea muumta oma menüüd - kaalust sdaab alla ka muid meetodeid kasutades - kindel see.

Ideeliselt olen samuti kindel, et pole olemas dieeti, mis kõigile üheaegselt sobib. Võib-olla polegi tähtis mida süüakse, vaid hoopis kuidas süüakse :)

Mulle just soovitati, et hakka kaloreid lugema - see kindlasti aitab. Olen nõus, võib küll aidata ja distsiplineerida aga mulle see meetod lihtsalt praegu ei meeldi. Mulle meeldib Hiina meditsiini lähenemine, milles on oluline mitte toidu kalorsus, selle vitamiinid-mineraalid, vaid hoopis energeetika.

Kindel on see, et tavaliselt tõmbab just selle toidu poole, mis energeetiliselt sobib. Näiteks, et kui on halb tuju, siis tahaks midagi rasvast ja rasket ja nii see läheb.

Minu meelest on ka oluline see kuidas on toit valminus. Kus see kasvas ja kidas hoiti ning kas ja kui palju on see töödeldud. Võib-olla on nii, et toidus on ka teadvus, energeetiliselt salvestunud kõik see, mida toit on "läbi elanud". Seda teades, tahan ma muidugi valida kõige värskemat toitu, kuhu päikeseenergia on paremini ligi pääsenud. Aga see pole reegel. See on minu ideaal :)
 
Toit 15. august 2012, kl 12.23
Jah, eks inimese kaal vastab sellele, mida ta sööb. Kalorsus pole tõesti mitte olulisim, vaid hoopis toidu tervislikkus. Mina jaoks on oluline lihasmass. Ma pole enam noor ja see on kiire kaduma ning ei soovi ma ripprinda ega -kannikat.
Sinu lemmiku, puuviljasuhkru kohta on siin artikkel, kus kirjas nii hea kui halb. Siin see on : http://naistekas.delfi.ee/tervis/tervis/miks-fruktoos-vordub-rasvaga.d?id=3797793
Ise söön POOL õuna, kui see on suur, mitte rohkem. Oma aia ökoköögiviljad on aga lemmikud. Liha ja kala minu meelest peab sööma, et tervis korras oleks.
 
KenaTartuNaine 15. august 2012, kl 21.12
KenaTartuMees Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miina, ära nüüd jokuta, muidu lähen ise KenaTartuN
> aisega kõndima.


Tegelikult, kuigi eelpool tsiteeritu kõlab lõbusa väljakutsena, otsin seltskonda küll, kes paar kordagi nädalas pakuks oma head seltskonda ;-)
 
KenaTartuNaine 15. august 2012, kl 21.20
Kasulikku lugemist leiab ka sellise nähtuse kohta netist palju ja nõuandeid tervislikuks söömiseks nn koduste ja tavaliste vahenditega ei tee halba kindlasti kellelegi ;-)

https://sites.google.com/site/refleksoloogjanne/p%C3%A4rmiseenest, http://www.tiibet.ee/73 ja http://www.zoomfoto.ee/parmiseen_2.html.
 
Miina 16. august 2012, kl 19.21
Võiks jalutama minna, a ma arvan, et sa, KenaTartuNaine elad Tartus aga mina elan Tallinnas ja vahest Rakveres.
A kui kellelgi on tahtmist ja sobiva aja leiab siis miks mitte.
 
Miina 16. august 2012, kl 19.33
Siin veel üks link, mis räägib toidust:
http://paikesetoit.blogspot.com/
-----

Visualiseerimine mul hästi ei õnnestu. Pigem meeldib mulle "püüda vaikust".
Eesmärk võib-olla polegi nii oluline :) See peaks mulle ammu selge olema. Tore on nautida teekonda, kogeda, õppida, jagada midagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!