Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
maitsestamata ja rasvata jogurt
 
heli 15. september 2012, kl 14.42
kui jogurt annab 40 kalorit -100 g kohta ,siis kui palju seda vöiks päevas süüa ,et liiale ei läheks.
 
Väheke normaalsem vastus 16. september 2012, kl 11.56
Süüa võib kõike, reegel alla võtmiseks on imelihtne - kuluta rohkem, kui tarbid. Kaloridefitsiit toob edu!
 
KenaTartuMees 16. september 2012, kl 19.52
4 kg võid julgelt päevas süüa aga siis muud ära söö.
 
KMI 16. september 2012, kl 23.24
Väheke normaalsem vastus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Süüa võib kõike, reegel alla võtmiseks on imelihtn
> e - kuluta rohkem, kui tarbid. Kaloridefitsiit too
> b edu!

Nii tubli, et keegi geenius jälle selle lause ütles.

Ok, tarbimine, 1500kcal või 2500, igaüks saab aru, millega võtab tõenäolisemalt alla. Aga keskendume sellele teisele poolele.
Kulutamine. Misasi see kulutamine siis on? Enamuse dieeditajate arvates on see mingisugune paikapandud number olenevalt inimese soost, vanusest ja kaalust pluss lisaks kulutatud energia trennis või üldse liikudes. Kõlab väga lihtsalt, eks?
Tegelt koosneb see "kulutamine":
Lihaste kokkutõmbed
Uute rakkude ehitamine ja vanade parandamine
Kehasisene transport (väljaheited, hapnik, veri, vesi)
Kehatemperatuur

Ja see kõik ei ole mingisugune kindel number, taguge see endale pealuu sisse! Kui üldse mitte süüa valku, siis peaaegu mingit rakkude parandamist ei toimu. Kui süüa väga vähe, siis aeglustub transport (issand mu keha hoiab vett kinni, täna kaalusin rohkem kui eile, kuigi sõin 1 porgandi ja latte ja 5 liitrit rohelist teed), Väheneb kehatemperatuur, jalad hakkavad külmetama jne.
Niiet ei piisa vähem söömisest ja rohkem liikumisest. Kogu selle vähema söömise jooksul teevad (või vähemalt proovivad teha) hormoonid ikka oma tööd, näiteks koguvad sissesöödud vähes energiat vöökohta ja tagumikule ja samalaajal alandavad kehatemperatuuri ja nüristavad ajurakke, mistõttu inimene ikka ja jälle 13 päeva dieeti tegema hakkab.
Tegelt ma olen veits joonud, aga you get the point.
terve organism saab järsku 4000kcal päevas, mis on 2000 rohkem kui ta ära peaks kulutama, ta ei saada seda pekiks, organism tõstab kehatemeratuuri, tekitab inimesse tegutsemistahte, näiteks ennast füüsiliselt liigutada, süda hakkab kiiremini lööma, toit hakkab kiiremini läbi käima, rakud paranevad ära, lihasrakke tekib juurde. Päeva lõpuks oleme me vastu igasugust naisteka loogikat 4000kcal "ära kulutanud" juurde võtmata ja sõbranna 2000kcal süües juurde võtnud.
Niipalju siis kaloridefitsiidist.
 
point?? 17. september 2012, kl 14.09
point on siis, et mida rohkem kaloreid tarbid, seda rohkem võtad kaalust alla? või mis su geniaalse postituse mõte oli? ja muide, "kulutamine" koosnebki BAV-st (rakkude ehitamine jm, mis sa välja tõid) + liikumine, sport. ja see ON kindel number teatud inimese jaoks. olen ise väga palju kilosid kaotanud tänu kalorite lugemisele ja nende defitsiidis hoidmisele, nii et kohe mitte ei saa su väitega nõustuda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!