Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Vaja alla võtta -15kg
 
Võitleja 15. oktoober 2017, kl 20.53
Täiesti jube küll kuhuni ma jälle jõudnud olen. 2014a detsembri lõpus näitas kaal õhtul uskumatud 80.6kg. Vähem kui aastaga suutsin saada enda kehakaalu u 62kg peale, ligi aasta õnnestus seda enam-vähem säilitada kuigi oli ka väiksemaid tagasilööke, aga ikka suutsin end kuidagi ree peal hoida. Nüüd täna õhtul näitas mu kaal 77.6kg, mis oli ka ikka päris jube. Enesetunne on kuidagi nii raske, samuti on sobivaid riideid nii raske leida, higistan kõvasti ja üldse on end peeglist kehv vaadata. Olen viimasel ajal pidevalt püüdnud end käsile võtta. Küll max 1500cal lubades, küll siis ainult 1200, küll siis jällegi, et seda ja toda üldse ei söö vms. Mõni aeg tagasi õnnestus küll end käsile võtta, kuid miskipärast polnud kolme kuu möödudes sisuliselt mingeidki tulemusi. Healjuhul oli alla läinud 1-1.5kg, mis oli minu jaoks tõesti üllatav, kuna lugesin kaloreid hoolikalt. Ja seda enam arvestades, et enne oli mul õnnestunud alla 1500cal toitudes edukalt kehakaalu alandada. Loomulikult tekkis täiesti käegalöömise tunne. Või oli nii suur põhjus ikkagi selles, et ma trenni ei teinud ning muud füüsilist koormust ka eriti polnud? Kas trenni osakaal kaalulangetamise juures on tõesti nii oluline? Sest 3kuud pole ju ka nii lühike aeg, leian, et sellise aja jooksul oleksid pidanud tulemused juba märkimisväärsed olema. Homme kavatsen üle pika aja jällegi spordi- ja veekeskuse kuupileit osta ning hakata jällegi trenni tegema. Ja toitumise võtan kindlasti käsile. Ehk selljuhul kui need kaks omavahel ühendada, on tulemused märkimisväärsemad ja kiiremad saabuma. Sest ausalt öeldes rohkem paksemaks küll minna ei taha. Äkki on siin veel keegi samas olukorras nagu mina, võime koos äkki muljetada, üksteisele toeks olla vms. Samuti võite ise ka enda edulugu, kaalulangetusprotsessi vms jagada. Ohjah....peab see kehakaalu langetamine nii raske olemagi, aga samas tean ise ka, et midagi muud lihtsalt üle ei jää. Kui ma ikka mõtlen sellele, milline nägin ma välja veidi üle aasta tagasi ja milline praegu, no täiesti nutt tahaks peale tulla. Aga püüan siiski asja realistlikult võtta, olla optimistlik. Paraku enesehaletsuseks aega pole. Äkki kellegi on veel mingeid ettepanekuid, soovitusi, nõuandeid mulle vms.

Mina alustan igatahes homme!
 
tulevane sale 15. oktoober 2017, kl 22.29
Mul peaaegu sama lugu, kuid aeg erinev - 10 tagasi oli mul kalul jubedad nr-d. 85 kg!!!
Aastaga sain kaalule numbri 58! Jah, see oli paras pingutus. Viimased 3 kg läks haigusega ja õppides eksamiks (need polnud ka eesmärgiks); Soov oli saada kaalunumbriks 62. Seda suutsin ka oma 6-7 aastat hoida (tegin trenni, stabiilne elu jne kõik tore).
Siis kaotasin lähedase ja elu muutus stressirohkeks, trenniks aega ei jäänud (võimalik, et ei olnud ka eriti tahtmist) ja täna on taas kaalul number 82. JUBE!!!
Kevadest saati olen nn pidanud võitlust iseenda ja selle jubeda kaalunumbriga. Ei midagi ...
Eks ma patusta üsna palju selle va söömisega. Kaloreid ei loe, püüan jälgida, et sööks vähemalt tervislikult. Jah, tuleb ette, kus söön jube palju magusat. Ei suuda magusale vastu panna.

Ideaalis tahaks kevadeks saada kaalule 65. Unistan ja loodan ja ... ja ... ja saan hakkama!!!
 
Ka samal teel 12. november 2017, kl 14.57
Muidugi saate hakkama kui ise tahate! :) Aga seda ei tohi võtta kui dieeti või mingit pooleaastast projekti. Elustiil on vaja ümber korraldada - toit korda, liikumine korda - ja imed hakkavad juhtuma. Ja kaalunumbris pole väga mõtet kinni olla. Lihas kaalub rohkem kui rasv. Seega peaks usaldama pigem mõõdulinti või peeglit. Paranenud enesetunnet, suuremat võhma, tuntavalt suurenenud energia hulka kehas. Või pilte, mida võrrelda saab aja möödudes. Kui vaadata ainult kaalunumbrit siis ongi lihtne pettuda ja käega lüüa kui see number kuidagi liikuda ei taha.

Edu! :)
 
9 kilo 13. november 2017, kl 15.34
Mina olen kuulnud ütlust, et 80% kaalulangetamisest on toitumise osa ja ainult 20% trenni osa. Ehk kõik saab alguse ikkagi toitumisest. Trenni võid teha, aga ei pea. Mina olen samuti jõudnud oma elu kohutavaima kaalunumbrini, pole eales nii palju kaalunud. 171/77. Masendav. Ise olen süüdi, meeldib rämpstoit, meeldib õlunaad. Kõik hea, mis teeb paksuks. Meeleldi liituks sinuga ja vahetaks muljeid, kuidas edeneb või ei edene. Mina alustan rangelt LCHF toitumisega. Seda, kuniks esimene number seitse on vahetunud number kuue vastu, siis olen jõudnud normaalkaalu ja võin võtta rahulikumalt. 68 kg juures näen juba täiesti hea välja, sinna mu siht seatud ongi.
 
Minu kogemusest.. 13. november 2017, kl 20.14
Jep, vähem süües võtab alla küll. Aga trenni tehes näed parem välja :) Jaksad rohkem, energiat tuleb juurde - ma ei soovita küll trenni kõrvale jätta. See on ulmeliselt äge tunne, kui tunned oma füüsilist vormi paranemas, näed, kuidas iga trennikorraga suudad rohkem, näed, kuidas riided jäävad järjest suuremaks ... ma ei usu, et mul oleks lihtsalt söömisharjumusi muutes nii hea olla. Pigem on vastupidi - trennis käimine on toitumist muutnud. Ei saa veini juua õhtul kui tean, et hommikul on trenn ja ma ei taha sinna veinilõhnasena minna. Ei taha rämpstoitu, sest olen näinud KUI aeglaselt kalorid põlevad. Kaalu mul kodus ei ole. Peegel ja mõõdulint on :)
 
pontsik 14. november 2017, kl 09.48
Kas keegi jagaks kogemusi, et millise trenni ja intensiivsusega kaal paremini langeb?
Oleks vaja kümme kilo maha saada.
Kui palju mängib vanus rolli?
 
kana 02. jaanuar 2018, kl 20.13
no 15 kilo oleks päris tore :)
tegelikkuses jääksin ikkagi selle britta -5 juurde.
olen 168 pikk ja kaalun 83 kilo. rasv kusagil ei ripu - kõhupeal kamalutäis ikka on.
aga hakkasin kaks korda nädalas ujumas käima, ca km korraga. mõned lihased on juurde tulnud, kaalu ka vast kilo kadunud. eks näis.
 
tulevane sale 03. jaanuar 2018, kl 13.53
ei ole mul läinud nii, nagu plaanisin. kahjuks on 82 saanud 87. Minu puhul sel korras siis stress ja muud pinged.
Üritan ikkagi stressist vabaneda, söömist korda saada ja trennidega jätkata. Minu jaoks hetkel trenn = 5-6 km kiirkõndi. Kindlasti tuleb "kriitik" artist hõikama, et see pole trenn, kuid las olla see tema arvamus. Parem see, kui mitte midagi.
Ikkagi on soov saada juuli lõpuks augustiks kaalule numbriks 65.
tean, et see on reaalselt on see võimalik- nõuab tohutu enesekontrolli ja parajalt enda jälgimist ning piitsutamast (head mõttes loomulikult). Lolliks ei hakka minema.
 
Üritus 04. jaanuar 2018, kl 15.29
on luhta läinud katse, võta parem eesmärk ja saavuta see.

Kiirkõnd algab tempost 7 km/h, alla seda on jalutamine.

Trenn ja jalutamine leevendavad stressi, sest liigutades vabanevad organismi endrofiinid ja kehaline koormus viib mõtted mujale.

Ära osta koju igasugust paisutavat sööki, vaata enne kasasse minekut korv üle, et seal poleks midagi "lohutavat".
Korrapärane kodune söök mõistlikes kogustes langetab iseenesest kaalu, aga kui ööga kipub külmikust tort kaduma, siis peadki kosuma.

Lugedes neid kirjutusi, tekib mulje, et vabandusi osatakse hästi leida, enda liigutamiseks (välja arvatud mälumis- ja sõrmelihased) ollakse liiga mugavad ja keeldutakse oma vigu kas tunnistamast ja/või korratakse neid mõnuga. Lasteaias käite või?
 
kana 11. jaanuar 2018, kl 07.29
viimasele karmile kritiseerijale - ei lasteaias ei käi, käin koolis.
täna hommikune kaalunäit oli 82. vahepeal olen üpris hoolega ujunud 2-3 korda nädalas 50 basseinipikkust (25m).
jalutamas käime õhtuti ka vast kolm korda nädalas ca 5-15 km.
ise olen rahul - peaasi, et ei tõuse (kaal siis :)
 
artist 11. jaanuar 2018, kl 16.22
Eelviimane ei kirjutanud midagi valesti. Need põlised kaalulangetajad võiksid alalise unistamise asemel, et juuliks pruuniks ja saledaks saada, ennast käsile võtta ja tõepoolest hakata kaalu langetama. Asi ei toimi, kui kosud äkki 5 kilo, aga kahe kõrva vahel tiksub mõttetera, et küll mõne kuuga see paarkümmend kilokest kaob kui vits vette. Praktika ja teooria on kaks isevärki asja.
 
eheee! 11. jaanuar 2018, kl 18.01
ongi tarkur arist kohal kaagatamas!
on 2 arvamust:
*vale st siinsete st paksukestejm kommentaarid ja unistused
* õige - alati sm artisti arvamised.
 
siinkohal 11. jaanuar 2018, kl 19.35
Tuleb nõustuda artisti jutuga. Stress, depressioon ja kaamose aeg on mõnusad vabandused kuid tegelikkus on see, et süüakse ja juuakse kaloreid rohkem kui kulutatakse. Teemaalgatajalt ootaks menüü kardinaalset ümberkujundamist ja kaalu langemist sammuga 0,5 kg nädalas.
 
me 14. jaanuar 2018, kl 12.11
siinkohal võib õnnitleda irisejaid - need, kes teemas suhelda soovisid, ei kirjuta siia enam midagi.
 
Naine 53 kg 15. jaanuar 2018, kl 19.08
Ära osta poest toitu, mis ei sobi kaalu langetajale. Ära kaalu end iga päev vaid iga 2- 3nädala tagant.
Kui trenni ei taha-viitsi teha ,siis lihtsalt kõnni pikemat distantsi.
Arvesta ka vanust ja pikkust, kui oma unelmatekaalu määrad.
Tean ,millest räägin, minu max kaal on olnud 70 kg pikkuse 165 juures.
Ära oota kiiret tulemust, anna endale aega, siis stressi vähem ja kaal posib ka.
 
inimesed on erinevad 16. jaanuar 2018, kl 11.32
jah, inimesed ongi erinevad - kes näites tunneb ennast hästi 165 pikkuse juures kaaluga 48-50. Ma ei kujuta ette, et võiks veel 55 kuni 53 kaaluda.
Mina näiteks oma 165 pikkuse juures ei saagi suurt vähem kaaluda 65 kg, sest mul on "raske kont". Jah, see on nii!
Korra sain koos haiguse ja eksamitega ka kaalu 58 peale, kuid siis olid kõik kondid ja kõõlused nähtavad ja püsti, silmad aukus jne. Ka 62 kg oli vaatepilt just mitte kõige kenam. Ideaalne on 65 :)
Tean ka mida räägin, sest ise olen 85 kg kaalunud, kusjuures ümbermõõdud ei olnudki siis nii hullud, riided olid max nr 40.
 
Trulla 16. jaanuar 2018, kl 15.24
Ma siis olen eriti "kerge kondiga" :)
Oma 174 cm. pikkuse ja 64 kg. juures tundun endale ikka veel "pehmeke", kuigi trennis käin ja lihast nagu ka veidi on.
 
Britta 16. jaanuar 2018, kl 23.25
Heia!
Kui on huvilisi, teeks alates 02.veebruarist ühise grupi, kus üksteise kaalulangetamise teemadele kaasa elada :)
 
tulevane sale 17. jaanuar 2018, kl 13.16
Mina löön kampa!
 
Pontsik 18. jaanuar 2018, kl 10.59
Liitun kaa. Kaal kuidagi 70 peale sattunud. Kilosid hakkas lisanduma siis kui kohvist loobusin. Tahaks saada oma 62 tagasi ja ilma kohvi joomata.
 
mannike 30. jaanuar 2018, kl 18.13
kõigile dieeditajatele lohutuseks. keska ajal oli mul ideaalkaal 74 kg. alla selle ei olnud ma kunagi. lapsena polnud paks, vaid täitsa ok, aga kaalu ei mäleta. sest siis polnud tähtis mis see kaalunumber on. peale laste sünnitamist võtsin juurde 5-6 kilo. olin abielus ja ma ei mäleta et mees oleks öelnud et ma olen paks või et ma fotode peal oleks teistest suurem olnud. aasta oli siis 86-89. kui mees suri, siis võtsin t kaalust alla. murega. kaalusin siis lõpuks 70. aga sain kokku uue mehega, abiellusime ja kaal hakkas jälle tõusma. praegu on 98. aga käisin mingil uuringul ja seal oli kirjas et rasvaprotsent on 28. selle kohta öeldi et üsna OK. millest mu keha siis koosneb, ma ei tea. käed, jalad, sõrmed ja varbad on ka jube pikad. ilmselt on palju minu kaalust siis ikka ka luustikus. näiteks suur varvas on mul suure ja järgmise varba ühenduskohast mõõtes 6,5 cm. nimetissõrm on 8,3 cm pikk. jala number on 42. ise olen 170 pikkusega. ja kehast ei ütle keegi et olen paks. tasub ikka kaaluda kõiki aspekte, mitte pelgalt naabrinaise kaalunumbrit hakata taga ajama. sest see pidi olema seadus, et kui kunagi hakkad dieeditama, siis oled selle küüsis terve elu, aga efekt on pidev jo-jotamine. et kaal tuleb ja läheb. kogu aeg siis üks garderoobi väljavahetamine käib. lõpuks on tervis nahkas. mina ei ole elus kunagi mingit dieeti kui sellist pidanud. isegi mitte ühte päeva. jah kaalunumber on hirmutav. aga kuniks ei paista endale paks. pole mõtet ka muretseda. täitsa naerma ajab kuidas mõni piitsavars ahhetab ja minestab kui kaalunumber on 60. no tulge ikka mõistusele. mina juba vana inimene, varsti 50. uskuge, et kaalunumbris ei ole üldse asi. enesetundes on. teisi ei tasu kuulata, ega ennast teistega võrrelda. elate rahulikumalt, stressivabalt ja rõõmsalt
 
Üritus 02. veebruar 2018, kl 09.50
Tere, Kana

Ei ole karm kritiseering, vaid sellise mulje sain lugedes eespool olevaid kirjutusi. Kuna Sa käid koolis, siis soovitaks veidi rehkendada. Sattusin lugema kirjutist kõrvalteemast:

Nt hommikuks täisteraleib singiga, lõunaks kaneeli ja piimavahuga kohv ja kaalika, porgandi vms näksid, mis parasjagu menüüs on. õhtusööki väike ports ja enne magaminekut nuikapsast või õuna

Löö kokku kalorid, nüüd võta abiks näiteks see leht
http://www.treenitargalt.ee/kuidas-arvutada-paevast-energiakulu/

Ja tulemuseks saad tõenäoliselt liiga väikese toiduhulga, ehk teisi sõnu Sa nälgid. Nälgides aga hakkab organism enda kaitseks igat suutäit säilitama...pekina.
Pead sööma baasainevahetuseks vajaliku koguse + selle, mida tarbid treenides.
Kahjuks pead arvestama, et esialgu hakkab kaal tõusma, sest keha salvestab mitu kuud varusid, kuna ta ei tea kaua toitu antakse. Edasi olukord stabiliseerub, keha rahuneb ja Sa hakkad kaalu kaotama.

On palju nõustajaid, ka netis on palju asjalikku materjali iseseisvaks toitumise-treenimise-kaalulangetamise tarbeks.

Loodetavasti suutsid lõpuni lugeda ilma solvumiseta...edu katsetamisel :)
 
gianna 20. märts 2018, kl 07.02
OneTwoslim - http://topleadbit.com/kZYV Kokku kaotasin ma 14 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
 
to gianna 20. märts 2018, kl 10.47
Selle jutu võid endale sinnasamusesse pista.
 
jep 20. märts 2018, kl 12.05
Späm peaks olema foorumis keelatud.
sultattooo 16. september 2023, kl 13.15
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!