Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Söögisõltlane
 
oi-oi-oi 17. juuni 2019, kl 16.21
Tere! Täiesti väga tõsine mure on. Kuidas suuta oma söömine kontrolli alla saada??????? Tunnen,et ei saa hakkama ise. Kas on mingeid arste,ei tea isegi kuhu pöörduda. Ei ole noor, keskealine,aga ilmselgelt väga rumal naine Kas kellelgi on lausõgimise vastu mingeid häid nippe? No iga päev ütlen, et õhtul tõmban tagasi ja ennast seaks ei õgi ja nii jätkub iga päev.Hetkel täiega valud sees ja tegin just suure šokolaadi lahti-.Ühesõnaga söön terve päeva kuni magamaminekuni.Ülekaal on juba märkimisväärne ja milline rasv lotenfdab igal pool.Nii ilus on vaadata,et nutt tuleb peale,aga ei oska ,lihtsalt ei oska miskit ette võtta. On ka enne esinenud selliseid asju ja enne pole pidama saanud,kui 15 kilo ennast jämedamaks õginud.Ma ei jaksa enam ja ei taha,praegu olen poole peal,oleks ju kergem kohe. Sõbrad vaid naeravad ,no kui endal kõik on kontrolli all,ajab ilmselgelt naerma.Aga jah....mina vist ei naeraks.Kurb,aga ehk on võõrastes inimestes rohkem empaatiat ja mõistmist.isegi abi ja motivatsiooni näidet.Ilusat suve!
carin 26. juuni 2019, kl 15.27
Üks võimalus on minna figuurisõpradesse. Kui see pole võimalik, siis ikkagi ise hakkama saada. Õgimishood näitavad, et toitumine on tasakaalust ära. Mõtle järele, kas sa saad oma päevamenüüst alati kätte nii teravilja, liha (või kala), piimatooted, juur- ja puuvilja, taimsed rasvad? Katsu oma menüü nii koostada, et kõik need kategooriad oleks 24 h sees esindatud. Söögiajad pane paika, kasvõ näiteks nii, et üks täistund sööd, teine täistund jood klaasi vett (või teed). Magusaisu võtavad ära taimsed rasvad, aga neid tuleb doseerida. Osta näiteks kotike india pähkleid - esimesel päeval äkki sööd neid ära 50 tükki, aga teisel päeval 30, siis 20.... Mina söön 10 pähklit iga päev, ja magusaisu mind ei vaeva. Suhkrut ürita vältida igal sammul. Sokolaadi asemel võta rosinad või kuivatatud goji marjad, puuviljad... Jogurtite asemel võta kefiir, mida segad näiteks kaarobipulbriga - aitab ka magusaisu vastu. Saia asemel sepik või leib või kuivik, riisileivake jne Suure nälja jaoks varu külmkappi midagi tervislikku - lillkapsas, porgandid, marineeritud kurgid vmt, või ka mingid rukkihelbed, mida ka kefiiriga süüa (meega maitsestatult), kaerahelbepuder mee ja kaneeliga... variante on palju.
 
uitaja 28. juuni 2019, kl 12.54
Mind aitab, kui peale kuut õhtul enam ei söö, see kuidagi distsiplineerib. Mis sest et päeval tuleb patustamisi ette. Ja teine asi, kui on söögikord, siis panen portsu valmis, siis on teada, palju mida või teist. Isegi kui tegu koogi või muu ebavajalikuga. Mingi aeg tekib passiivsuse asemel hasart alla võtta. Ja ega kui alati reel ei püsi ei tähenda, et kui trumm läks, siis mingu pulgad ka. Ja naudi oma söömisi, aeglaselt ja rahulikult, paljud inimesed lihtsalt topivad toitu suhu, ise samal ajal midagi muud tehes. Ehk sain natuke abiks olla:)
 
Pink Floyd 11. juuli 2019, kl 01.51
Milliseid ravimeid teema algataja võtab?
On palju ravimeid mis tekitavad suurt söögiisu.
Soovitan siiski perearsti juurde minna,las ta teeb uuringud.Kilpnääre võib korrast ära olla.
Peaksid arstidelt abi küsima ikka.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!