Pane naabri aia piirile ette mingi ränk kaitse, ntx 50cm laiune katuseplekiriba. Meil jäi sellist värki üle vana maja korrastamisel kui panime uue katuse.
Siis edasi on nii, et oma aias hakkad seda jubedikku järjekindlalt võsakirvega välja raiuma, roundupitama, lihtsalt noori kasve üles kiskuma. Meie tegime veel nii, et kolisime kõik oma armsad püsi- ja sibullilled ajutiselt teise aiaotsa ja siis Mees kaevas nädal aega seda naabri aiaäärt labidaga u poole meetri sügavuses ümber,kusjuures mina korjasin valvsalt kõik juurumbrohud (seesama kirburohi, naadid, orasrohi) välja ja teen seda IKKA VEEL. Kui maapind kord läbi kaevatud ja pinnas pehme, siis saab vaenlase lihtsa vaevaga üles tirida ja see kaevamine ja korjamine on meil käinud ikka paar aastat. Alles nüüd hakkavad tulemused näha olema. Omast kogemusest võin väita, et see jubedik ronis minu krundi kaudu kõrvalnaabrite juurde, vahemaa u 10 m (mõni juurejupp jäi minu aias ellu, elukas tuli lõunanaabritelt ja levis läände väikse kaarega), kuigi siis minul teda enam ei olnud. Nüüd kindlustasin ennast ka läänenaabrite eest.
Hoiatan veel mõnede parasiitide eest: See nn õnneristik e aed-jänesekapsas (oxalis) - nii punaste kui roheliste lehtedega ja väikeste kollaste õitega, mille iga varrejupp võtab juured alla ja õitseb juba 2-3 cm kõrgune taim, mille seemned valmivad hirmkiirelt ja lendavad laiali.
Üks sõnajalaliik, mis levib risoomidega ja ronis meile naabrite juurest. Taas aitas tuntud kautseplekk.
Kõrge maasikas, ehk nn aedmuulukas, muulukast tunduvalt suurem ja tema moodi viljadega (mis kunagi söödavat nägu ei omanda, vaid kuivavad valgest peast ja puistavad seemneid, lisaks levib see juurevõsunditega)jubedik.
Ka igasugused maikellukesed tasuks vähemalt lillepeenrast eemal hoida ja sügavate tõketega piirata.
Kõikvõimalikud looduslikud lemm-maltsad (Virk-Liisu sugulased, kuid väiksemate õitega), mille kaunad plõksatades lahti lähevad (lastele meeldib neid plõksutada!).
Margareeta (mahe-lahe- irW) e pellis perennis, tuntud muru-umbrohi, aed-lõosilm (meelespea), viola tricolor (looduslik liik), aquilegia (nii looduslik kui sordid), kollane karikakar ja härjasilm (karikakrale sarnanev valgete õitega looduslik taim).