Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Aianurk
kuidas külvata porgandeid nii et ei peaks pärast harvendama
 
reili 10. aprill 2014, kl 16.27
tahaks saada korralikke suuri porgandeid, maa on hea, aga harvendamine on jube tüütu.
mismoodi saada ükshaaval kõik seemnekesed mulda?
 
spets 10. aprill 2014, kl 16.38
Lõika kempsupaberist pikk riba, tee tärklisest paks kliister, tilguta paraja vahemaaga kliister ribale - siis algab alles täppistöö - igasse tilka pane seeme. Lase ära kuivada ja siis "istutad" selle riba maha.
 
no 10. aprill 2014, kl 16.42
oma näpukestega panedki ükshaaval peenrasse...sobiva vahemaaga, aga ega kõik vist nagunii kasvama ei hakka
 
Ämm soovitas 10. aprill 2014, kl 18.41
segada seemned liivaga ja saputada pudelisse. Pudelile näpp ette ja vaikselt niristada vakku.
 
soovitus 10. aprill 2014, kl 19.08
leota seemet enne mahapanekut paar tundi, seeme vees paisub.veest väljavõetud seeme tahenda ajalehe peal niikaua et seema ei moodustaks enam klompe. vao põhi kasta korralikult läbi, nopid seemne paraja tihedusega vakku ja katad õhukese mullakihiga. vagu kata kattelooriga
 
reili 11. aprill 2014, kl 09.15
ja missugune on siis paras vahemaa kahe seemnekese vahel?
ja sellest vetsupaberi asjast ei saa aru, miks ma pean kliistrit tilgutama, kas ei tohi teha terve kliistririba ja siis sinna riba peale panen seemned?
miks ma pean kaks korda vaeva nägema, algul tilkade sättimisega ja siis seemnete tilka sättimisega...
ma pole laisk aga tahan tõesti kergemini hakkama saada kui seni
 
puru 11. aprill 2014, kl 09.45
Võib küll terve riba kliistriga määrida, aga siis on oht, et paber liguneb väga läbi ja läheb katki. Võid katsetada eri sorti paberitega. Mina olen pannud suurema süstlaga tilgad, ei võta oluliselt kauem aega kui ühtlaselt määrimine, ja pärast seemnete panemist katnud veel teise ribaga. Seemneid panen pintsettidega kahekaupa ja vaheks olen jätnud u 2 cm - iga seeme ei tärka ka ja suvel saab väikseid porgandeid vahelt juba süüa. Aga see ribamajandus on parem küll kui peenra vahel oma näpukestega mis tahes viisil tippimine - esiteks saab seda teha talvel, kui muid kiireid töid pole, teiseks mugavalt laua taga, ei väsita selga ega jalgu, kolmandaks, kui seemnepakk peaks ümber minema, saad kõik seemned jälle ilusti kokku korjata.
 
nurr11 11. aprill 2014, kl 10.54
Seemnepoodides on müügil seemnelindiga seemned. Panedki lindiriba peenrasse ja seal on seemned juba paraja vahemaaga olemas.
 
nurr11 11. aprill 2014, kl 10.56
Sellised seemnelindiga seemneid on pea kõikidele köögiviljadele ( porgand, peet, redis, till, salat). Pakendil on kirjas ja ka joonis, et seemnelindiga.Ise kasutasin selliseid juba eelmisel kevadel ja ka nüüd.
 
reili 11. aprill 2014, kl 13.24
kas need seemnelindiga on tunduvalt kallimad ka? kas idanevad kenasti ja kasvavad täiesti normaalsed taimed?
 
just, 11. aprill 2014, kl 15.08
need lindid on palju kallimad.
Ise teha on nii väike töö ja seemet kulub vähe. Hiljem kerge rohida ja pole harvendamist.
 
anne 11. aprill 2014, kl 20.55
mina olen alati lihtsalt nii harvalt vakku külvanud, et pärast pole vajadust olnud harvendada. porgandi seeme pole ju nii peenike, et oleks raske seda külvates sobivalt doseerida. jääb ära kogu see mässamine ribadega või kallima seemneriba ostmine. pealegi on mul nii pikad peenrad, et seda mängimist ei jõuakski teha.
 
age69 12. aprill 2014, kl 19.37
panen porgandi rea alla liiva siis on ka parem näha ja porgandile liivasem sobib ka eriti kui savimuld ja peale turbasegust riba et meil muidu tulevad harvalt,väga savine maa ja see leotamise asi on
ka huvitav teada,,porgandile. Samale peenrale muidugi ei tohi asju panna kus enne olid ,kahjrite oht suurem.
 
seidi 12. aprill 2014, kl 20.03
Täna külvasin puhitud seemet. See oli ilusti rohelise möksiga kokku tehtud. Väga mõnus näpuvahelt peenrasse panna. Puhitud seeme on raskem ja hakkab hästi silma. Harvendama pean ikkagi, kuid see pole liiga suur töö, sest külvan hõredalt.
Alati saab porknaid poest osta, ei ole vaja rohida, kasta ega harvendada, kui see töö ei passi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!