mina tegin ivfi peale kaheksat aastat tulutut proovimist. viga oli minus. ei... mul pole olnud suguhaigusi ega aborte, aga oli külmetus ja sellest tekkis munasarja põletik. käisin arstil ja tema kirjutas mulle mingid tabletid mida pidi 10 päeva võtma ja järel kontrolli ei olevat mingil juhul vaja. no ja mööduski, siis 6 kuud, kui läksin valudega uuesti arstile ja selgus, et süütust munasarja põletikust,mis järel kontrolli ei vajanud peale ravi, oli tekkinud äge emakakaela põletik. seda kuuldes vahetasin pelgu naistenõuandla kohe keskhaigla vastu. sealsed uuringud,mis kestsid ka ligi poolteist aastat,tõid mulle vastuseks viljatuse. liiteid täis munasarjad ja siis veel miski häda(ei mäleta enam täpselt mis). saigi ette võetud IVF. esimene katse läks maksma pea 22000, millest sain tagasi 6000. see ebaõnnestus.ükski külmutatud embro ei jäänud elama peale sulatamist. teisel katsel oli ravi pikem(süste oli rohkem). maksma läks miski 30000. tagasi sain 16000. Ja täna tegi üks mu kallitest 10 kuustest tirtsudest oma esimesed sammud :D
hoian kõigile pöialt, sest kõik see vaev ja raha ei kaalu eales üle näha oma last(lapsi) kasvamas. see kõik on seda väärt ja enamgi veel ;)