Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
kui laps, siis poiss?
 
mann 17. oktoober 2013, kl 19.28
Ma tean, et see tundub imelik, aga kas keegi teab või on kellelgi kogemusi PGD-st? http://en.wikipedia.org/wiki/Preimplantation_genetic_diagnosis
Põhimõtteliselt on siis tegemist protseduuriga millega saab kindlustada, et sünnitamisel sünniks just nimelt poiss või siis nt. tüdruk. Ehk sellest soost laps keda vanemad soovivad. Loomulikult lisaks sellele saab ka määrata ega lapsel pole geneetilisi haigusi. Mees ütles, et välismaal seda tehakse. On kellelgi kogemusi/teadmisi? Soovime ühte last ja mees eelistab poega. Minul vahet nii väga pole.
Mõnitusi või solvamisi ei oota. Pigem teadjaid kommentaare. Minu jaoks oli selline asi üldse üllatuseks.
 
Hari ennast siis. 17. oktoober 2013, kl 19.58
Tegemisel tuleks kindlustada, mitte sünnitamisel!!!
 
irw 17. oktoober 2013, kl 20.08
Soovitaks hoopis mees välja vahetada.
 
fakt 17. oktoober 2013, kl 20.30
te ei ole veel lapsesaamiseks valmis.
 
mann 17. oktoober 2013, kl 20.37
seda muidugi, et enne sünnitamist toimub soo selekteerimine.
Teistele seda, et solvata pole vaja
 
häbi 17. oktoober 2013, kl 20.55
häbi selliste vanemate ees.avaõtke endale koer või kass või isegi siga,siis saate enne võtmist soo väja õelda,et kas tahate siis poega või tütart.Ega selline soov heaga ei lõpe.
 
jobu 17. oktoober 2013, kl 21.35
Tõesti nõme...Hea ,et selliseid palju pole,ilmselt väga üksikud
 
mann 17. oktoober 2013, kl 21.57
Ma ei saa aru miks see ilmtingimata nõme peaks olema? Kui ühed eelistavad poega, siis teised eelistavad tütart. Kokkuvõttes teeb sama välja. Pealegi ei ole see nagunii massiline. Enamus inimesi ei hakka nagunii selle protseduuri peale raha kulutama
 
N_N 17. oktoober 2013, kl 22.15
kuidas sa seda nüüd ette kujutad., kui sugu määratakse juba suht eostamise alguses kui need xid ja ygrekid kokku tormavad, et siis mingi sekkumisega siis muudad looduse loomulikku kõiku või kuidas sa endale ette kujtad seda ja kujuta nüüd veel ette kui ei saagi seda muuta vaid sünnibki tüdruk, mis mees siis teeb, sa oled sünnitanud lapse keda sinu mees ei taha, kas paned lapse lastekodusse või siis su mees lihtsalt hoiab temast eemale hakkab käituma eemalehoidvalt ja tõrjuvalt-kindlasti sinu kalli tütrkese enesehinnang saab kohutavalt kahjustada, aga sellest ei ole midagi sest tal oled sina... minul vanaema ütles kord..naise kõige suurem tarkus siin elus on valida oma lapsele õige/hea isa ... minumeelest on sellega kõik öeldud
 
peeter 18. oktoober 2013, kl 09.11
Seda tehakse küll, aga kas ka Euroopas kuna kusagilt dailymailist vms lugesin kunagi, et paljud sõidavad selleks kuhugi Dubaisse vms kohtadesse. Ilma suuremate teadmisteta valdkonnast ma siiski pakun, et kindlasti tehakse seda mitte ametlikult (kui see peaks üldse olema EL-is keelatud) ka Euroopas. Kui arst oskab katseklaasilapsi meisterdada, siis ma oletan, et ta suudab ka sellega hakkama saada.
Põhimõtteliselt siis mehe seeme läbib enne labori.
Isiklikult seisukoht puudub. Selge on see, et see on üks samm jälle edasi loodusele nähvamisest. Aga samas, katseklaasilapsed ja üleüldse meditsiin on seda sama nagunii.
Enamuses vanematel on soov keda nad sooviksid saada. Siin lihtsalt pannakse soov arstiteadusega paika. Boonusena ka see, et uuritakse järgi, et sünniks ikkagi terve laps
 
jah 01. november 2013, kl 19.45
Ma ei saa aru, mis seal halba on, et inimene soovib kindlat sugu last? Ja eriti, kui seda oleks võimalik saada? Minu ema tahtis kindlasti tüdrukud ja sai ka. Samuti tahtsin ka mina tütart ja sain. Ei näe selles mitte midagi imelikku või halba kui inimene eelistab teatud soost järglast. Samamoodi valib mõni naine endale meest sarnaste huvidega või mees endale naist teatud kriteeriumitega. Ju siis on mingi kindel põhjus, miks ühte soost last eelistatakse. Kui seda ise valida saab, siis on super ju. See on täiesti normaalne, et soovitakse kindlat sugu last ja kui sünnibki teisest soost, siis ei ole ka midagi hullu. Mõned paarid soovivad näiteks esimese lapsena just poega, et siis kunagi oleks ta tütrele suureks vennaks vms. Või soovib 3 pojaga perekond endale tütart saada. Peaasi, et inimesed on õnnelikud ja oma eluga rahul!
 
kurb endine ema 02. november 2013, kl 07.18
Arvan, et selline kindel soov võib ohtlikuks osutuda, kui ei lähe nii, kui soovitakse.
Elasin selle ise üle, ajal,kui ultraheliuuringuid lastele ei tehtud. Olin endale alati väga tütart soovinud. Esimene rasedus katkes üsna lõpus, laps oli tüdruk. Kui siis mitu aastat väga soovitult uuesti rasedaks jäin, ootasin nii tütart, et ei olnud isegi hetkekski võimaliku poja nime peale mõelnud.
Loomulikult olin õnnelik ka elusa poja üle, kuid kui ta suuremaks saades igasuguseid lollusi hakkas tegema, siis mõtlesin kogu aeg, et oleks ikka tütar..
Nüüd, kui mu ainus laps noore mehena suri, ei jõua ma seda oma arvamust ära kahetseda ja arvan, et see on minu karistus selle eest, et ilusa terve poja olemas olles kogu aeg olematu tütre peale mõtlesin...
 
grillkanha 04. november 2013, kl 21.20
Kui manni peres pole ühtki geneetilist haigust, mis välistaks terve tütre sünni, siis varast embrüodiagnostikat nende puhul kindlasti ei rakendada. Selline valik on igapäevapraktikas keelatud.
 
2 poja ema 06. november 2013, kl 10.06
aga kes garanteerib, et soovitud sooga on kõige parem valik - äkki sünnib madala IQ laps või lihtsalt koleda välimusega? Mina laseks loodusel otsustada ikkagi ja võtab ju kõige visa-tugevam spermotosoid, ilmselt on ka siin see koht - miks just see seemnerakk munaraku viljastub. Liigne sekkumine ei ole minu seisukohal õige
 
Jekateriina 08. veebruar 2014, kl 10.44
Väga lihtne süsteem poissi saada on see, kui mees sisse lastes hoiab oma riista tupe avas vaid 2cm sügavusel. Kui tahad tüdrukut, siis lükkab päris sügavale. Uskumatu, aga toimib :)
 
dah 09. veebruar 2014, kl 13.39
Mehed võivad esialgu poissi tahta, aga kui tuleb tüdruk, siis on suured ahviissid. Kui on nii poiss, kui ka tüdruk, siis kipuvad ikka plikat rohkem nunnutama.

Meestel lihtsalt pole väikeste tüdrukutega kokkupuudet ja neil puudub igasugune ettekujutus tütrest. Või piirdub see kogemus õega, mis on midagi muud.
 
oo 09. veebruar 2014, kl 13.50
Enamus mehi tahab enne esimese lapsi sündi, et võiks pigem poiss olla. Ja samas on reaalsus see, et pigem kohtlevad mehed poegi ükskõikselt ja hooletult kui tütreid. Mis omakorda viib selleni, miks vahel ühes peres tüdruk on eeskujulik õpilane, aga poiss paras pätt. Poisi kõige suurem eeskuju isa pole temaga tegelenud ja pigem tõreleb.
 
heh 28. veebruar 2014, kl 18.40
Ei saa ka aru, mis seal imelikku on kui paar soovib kindlast soost last? Mina eelistasin ka tütart, mehel oli ükskõik ja tütre me ka saime. Tahtejõud on suurem kui me arvatagi oskame.

Sellega olen ka päri, et isad hoiavad tütreid rohkem kui poegi. "Issi printsess" pole niisama öeldud. Väga tihti on ka tütred rohkem isasse, st isa moodi, ehk ka seetõttu kiindutakse tütardesse rohkem. Naiselikud naised soovivad samuti tütart, kellele siis patse teha, kleidikesi selga osta jne - naiste värk noh! Ja no loomulik, et mehelikud mehed eelistavad poega, et sellega siis kalal käia ja garaažis istuda. Mis ei tähenda, et tüdrukuga ei võiks kalal käia ja autosid tuunida. Selles suhtes on tütar "multifunktsionaalsem", et tütrega saad sa teha kõiki mehelikke asju nagu kalal käik, kardirajal kihutamine, aga ema ei lähe ju pojaga kosmeetiku või juuksuri juurde!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!