Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
sugurakkude eluvõimelisus
 
kas ma olen loll või...? 23. juuni 2014, kl 16.56
ma omastarust teadsin et munarakk on viljastusvõimeline 24H/48h ja spermarakk 12h/24h (täpseid määranguid hetkel tõesti ei mäleta peast) -
aga selle lingi järgi: http://perejalaps.delfi.ee/planeerimine/koik-mida-pead-teadma-ovulatsioonist.d?id=29260385
hoopis nii: "
Viljakuse faktid:
Kui kaua munarakk ja seemnerakk elujõulised on?
Munarakk elab 12-24 tundi pärast ovulatsiooni, sperma võib olla elujõuline 5-7 päeva. Ideaalis võiks seksida siis, kui munarakk eraldub ja päev pärast seda
"

tõsiselt? spermarakk võib olla elujõuline kuni 7 päeva? kui see tõsi on siis ma vist oleks täitsa rõõmus kohe, kuna kaugsuhtes, samas veidi nagu raske uskuda...
 
kui hästi rihid 23. juuni 2014, kl 17.02
kui hästi rihid võid saada kakaksikud, kuigi laste isad erinevad..ja erinevatest kaugsuhetest..
 
kas ma olen loll või...? 23. juuni 2014, kl 18.38
asi ei ole ju selles kuidas mina rihin või mitu erinevat isa isegi kasutada soovin :D

aga kui asjaga alles tutvuma hakkaja satub sellele lehele ja võtab seda tõe pähe... või nii ongi siis? et lausa nädala on spermarakk viljastusvõimeline???
 
usin õpilane 23. juuni 2014, kl 19.16
ma ei vuustsi om ajusid hässti pingutada aga minu mäletamist mööda seemnerakud nii kaua küll ei ela. Selle väikese olendi eluiga mõõdeti siiski tundides.Muidugi võib eluiga tinglikult lugeda pikemaks kui toimub viljastumine aga see on hooopis teise asi
 
DNA testi kasutamine 23. juuni 2014, kl 19.25
kuna naised aelevad ju ringi 7 päeva jooksul seitsme erineva mehega ja kõikide meeste spermad on elujõulised, ongi DNA test see, millega lapse isadus kindlaks määratakse.
 
üheksa kuud 23. juuni 2014, kl 19.28
Spermatosoidid on visad hävima. Kui nad jõuavad emakakaela, võivad nad seal viis kuni seitse päeva pesitseda. Sealne lima kaitseb neid. Tupes hävivad nad aga juba paari tunni pärast.
-------------
mõned rakukogumikud, mis sperma ja munaraku ühinemisest alguse saanud, elavad lausa emakas 9 kuud ja pärast on see rakukogumik su kaelas terve sinu eluea..nii et jah, kehva väljavaade nende spermatosoididega..
 
... 23. juuni 2014, kl 19.59
to 9 kuud, elutervest irooniast hoolimata, või just tänu sellele, aga aitüh asjaliku vastuse eest
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!