Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
kunstlik viljastamine.
 
kuldpats 01. august 2007, kl 22.21
kas keegi oskab nõu anda ja rääkida sellest lähemalt,kuidas see käib ja kas tallinnas on häid arste.
kuulaks huviga sellest teemast,ette tänades.
 
... 02. august 2007, kl 10.15
loe internetist teavet.
 
teadja 02. august 2007, kl 19.39
Loe www.elite.ee alt
 
viljastatud ema 08. august 2007, kl 14.37
Tallinna koha pealt ei oska vastata, küll aga oli tollal dr Sõritsa juures mitmeid naisi Tallinnast. Ise sain kunstliku viljastamise järel poja. Möönan, et psühholoogiliselt on see raske, aga elab üle. Kuna mehe spermatosoidid olid väheliikuvad, sai tehtud viljastamine nii, et spermatosoid süstiti otse munarakku. Meil vedas, sest saime lapse esimesel katsel. Protsess ise on mitmetahuline, sest kõik ravimid ja protseduurid tuleb manustada ja sooritada väga täpsetel ja kindlatel aegadel, mis sõltuvad omakorda naise tsüklist. Mäletan, et kord tuli mingi süst teha lausa kell 2 öösel, nii et kell tirisema ja mees hakkas ka süste tegema...
Praegu oleme õnnelik 3 lapsega paar, sest järgmised kaks otsustasid ootamatult ise tulla...
Kindlasti võtke asi ette ja ärge kartke! Hullem on ikka vanaduses üksi olla ja kahetseda, et võimalus jäi kasutamata, ka meie mõtlesime nii... Edu ja pealehakkamist!
 
kudpats 09. august 2007, kl 22.42
viljastatud ema
kas see mees arst tegutses tartus,ja kas nüüd ka tegutseb?
 
üritaja 10. august 2007, kl 13.19
Vaata veel <www.novavita.ee>
Kõik oleneb põhjusest, miks ivf-i teha tahad. Kui probleem on ainult mehes, oleks vast mõttekas esialgu proovida iui-d (seemnerakud selekteeritakse ja valitakse välja kõige kiiremad ja tublimad, viljastamine toimub kehasiseselt). See ei ole nii keeruline ega kulukas protseduur, ehkki õnnestumise protsent on tavaliselt kusagil 10-15% kanti, ivf-l umbes 30%.
 
kuldpats 12. august 2007, kl 23.36
mul pole munajhusaid,kaks emakavälist on olnud,seega ainult kv tuleb kõne alla,õnneks emakas ja munsarjad tip top.
 
kuldpats 12. august 2007, kl 23.38
üritaja
kas saaksid oma adre jätta,olen selles teemas nii võhik,ma ei saanud su jutust midagi aru,kahjuks.
aga lapse soov suur.
 
viljastatud ema 13. august 2007, kl 14.41
Dr Andrei Sõritsa tegutseb ikka! Ehk on tal juba mingi filiaal Tallinnaski? Uurige Tartu Elite erakliinikust järele.
Ma arvan küll, et temast kompetentsemat Eestis pole.
Proovisime ise ka erinevaid võimalusi, k.a. iui, aga tulemust polnud. Ja kuna nende seemnerakkudega oli nagu oli, viljastasime osa munarakke ka doonorit kasutades. Õnneks toimisid mehe rakud ja poeg täitsa isa suust kukkunud,praegu asjalik 9aastane.
Ise olin ühe munajuhaga ja vahepeal hädas liig kõrge prolaktiiniga. Rasestusin 32aastaselt. Viimase lapse sündides olin peaaegu 40, väga OK. Olen väga õnnelik ja ei häbene ega kahetse midagi, pigem olen rõõmus, et elan ajal, kus meditsiin saab aidata. Tõsi, ettevõtmine maksab, aga praegu kompenseerib ka midagi riik ja , ausalt, raha saab ikka teenida, aga oma last ei kaalu miski üle. Tean, mida räägin, sest enne lapsi sai ikka palju koos ohatud ja pisaraidki valatud, isegi arutatud, kas pole mõttekam teine vabaks anda... Ja ei tea, kas see, et last soovisime mõlemad väga ja mees toetas ning oli minuga alati kaasas, aga ta tegeleb väga palju lastega, juba beebist peale.

Nii et ikka soovin julget pealehakkamist! Ja mõelge positiivselt!
 
kuldpats 13. august 2007, kl 22.35
positiivselt jah aga kui lapsesoov nii suur,olen juba 34 aastane elu nii tühi ilma lapseta,siis kipuvad mure mõttes tulema.
kui kalliks see siis läheb?
kas tallinnas dr Sõritsa tasemel arste pole?
 
viljastatud ema 14. august 2007, kl 16.16
Armas kuldpats! Naisena ja sama probleemi ees seisnuna saan ma väga hästi kõigest aru. Ma tõesti ei tea, kes võiks olla Tallinnas sama kompetentne, Sõritsa lihtsalt on praegu Eesti parim ja tal on ka head tulemused olnud, pealegi tema juures on tunda, et ta võtab meie, võõraste naiste, lapsesaamissoove väga südamega.
Kas teie enda günekoloog ei soovita kedagi? Minu oma ütles pärast mõningaid tulemusteta iui-sid kohe, et ärge enam raha raisake, minge Sõritsa juurde, tal on tulemused. Praegu ta muidugi töötab ka tema kliinikus. Mõlemad on väga superinimesed ja -arstid. Kui oma arst ei ole nii lähedane, siis ma ei tea...
Mu üks tuttav günekoloog kolis küll aastate eest Tallinna, ta on ka sümpaatne 40ndate alguses naine, ta ehk on kursis nende Tallinna asjadega ja oskab soovitada parima lahenduse. Me küll suhtleme, aga tema täpset töökohta ma ei tea. Töötab ühes rootslaste eraettevõttes, üks koht oli vist kas Stockmannis või selle läheduses, Fertilitases teeb telefonivalveid, nimi on Katrin Seemen.
Rahaasjadest ma enam ka täpselt ei tea, sest hinnad ju kogu aeg muutuvad, aga 40. eluaastani maksab osa viljastamisest kinni ka haigekassa, minu meelest isegi oli seal mingi teatud arv kordi mainitud.
Aga jah... Vanus on ju tegelikult ilus ja iga väga ilus, aga tuleb vist ikka kiirustada, kui rahalist toetust tahad. Ses valdkonnas on aga iga rahasüst oluline, sest isegi 9 a tagasi maksis see meile päris palju raha, ehkki ma enam sellele mõelda ei taha, tol korral ka mitte, et mis siis saab, kui me last ei saa. Ma pidin selle lapse saama ja sain ka! Mees pärast ütles, et tema väga ei lootnud, aga mulle ei julenud ka vastupidist väita.
Aga kui Katrini otsustad üles otsida, siis võid mainida, et Internetis juhtus sind lohutama ja innustama Siret.
 
kuldpats 14. august 2007, kl 19.34
viljastatud ema

Jah ma tean ise ka dr Sõritsast nii mõndagi, kunagi isegi suhtlesin temaga,see oli ammu kui tehti peredele jõulude ajal tasuta,aga siis jäi see asi katki...
helistasin talle aga ta oli vannis,siis ootasin telefoni juures:D
9aastat tagasi jah maksis palju aga nüüd vist riik ka toetab midagi,ma täpselt ka ei tea.
Kui sa sooviksid minuga jagada täpsemat inflot selle teema kohta oleks väga kena sinust.
jätan oma adre
dorothea.saar@mail.ee
 
marfa 15. august 2007, kl 15.34
Tallinnas teevad ivf-i Nova Vita (õigemini asub see Viimsis) ja seal tegutsevad arstid Dr Karits ja Talving. Mõlemad on väga kompetentsed ja neid on väga kiidetud. Keskhaiglas on samuti kehaväline viljastamine võimalik. See läheb visiiditasude ja uuringute arvelt (kui need vajalikuks osutuvad) veidi vähem maksma, aga mitte oluliselt, kuid tuleb arvestada "konveieritööga". Keskhaiglas teeb ivf-i dr Rass ja vist praegu ka dr Loog. Õnnestumise protsent jääb kusagile 30% kanti. Kokku võib see lugu maksma minna 20000 ringis. Väga palju oleneb ka rohtude kogustest. Minul tuli näiteks 2. katsel süstida tunduvalt suuremaid koguseid, kuna keha miskipärast ei tahtnud rohtudele reageerida (ainuüksi rohtudele kulus ligi 20000). Haigekassa kompenseerib kuni 40.a naistele iga protseduuri pealt kuni 10000 ja seda kokku 3 korda. Mingi väikese osa saab tagasi täiendava ravimihüvitise näol.
Kui oled ivf kasuks otsustanud, helista kliinikusse ja pane aeg kinni. Nagunii ei saa see kohe toimuma hakata. Minul kulus esimesest visiidist kuni protseduurini peaaegu 6 kuud.
Edu!
 
kuldpats 16. august 2007, kl 00.12
rumal küsimus aga mis on ivf?
kas sama mis kuntslik viljastamine.
 
to kuldpats 16. august 2007, kl 21.07
ivf = in vitro fertilisation e. kehaväline viljastamine (munarakk võetakse välja, viljastatakse kehaväliselt ja istutatakse seejärel emakasse)
iui = intro untero fertilisation e. kehasisene viljastamine(sperma süstitakse emakasse ja viljastumine toimub kehasiseselt
 
kuldpats 16. august 2007, kl 22.55
tänan to
kuid miks tehakse ühte ja miks teist:)
milleks see kehaväline.
kui mul emakas ja munasarjad tip top,kumba siis vaja,oh kui keeruline.
 
bioloogia 17. august 2007, kl 14.38
viljastumine toimub munajuhas, sealt liigub viljastatud munarakk emakasse ja pesastub. Kui sul munajuhad korras pole, siis on viljastumise tõenäosus väga ebatõenäoline. Seega tuleb viljastamine teha katseklaasis (kehaväline) ja emakasse istutatakse juba viljastatud munarakk.
 
aaa 20. august 2007, kl 01.29
OLen 8 kuud rase.IVFtehti dr Talvingu juures,Viimsis. Nova-Vitas.Rasedaks jäin esimesel korral,endal oli munajuha ummbes.Maksab15000.Haigekassa maksis koik tagasi
 
kuldpats 20. august 2007, kl 20.42
aaa
mõtlesin ka minna talvingu juurde,
kas oleksid nõus rääkima lähemalt,minu adre on
dorothea.saar@mail.ee
 
kuldpats 20. august 2007, kl 20.48
okei esimese katsega õnnestus ja maksis 15 000,aga kas kõik korrad maksavad nii palju,juhul kui ei õnnestu mis siis saab.
 
tibu 24. august 2007, kl 19.51
mul ka praegu käsil ivf.Suprecuri tarvitasin kuu aega.Kuid nüüd selgus vereproovidest, et polegi nii efektiivselt mõjunud ja ei saagi süstidega alustada.Kas on veel keegi sarnase probleemiga.
 
M 19. september 2007, kl 03.14
Tere.
Mul savi kas riik maksab või mitte. Igasuguste narkomaanide elu päästmine on neile alati tähtsam olnud. Samas kõik kurdavad, et iive on negatiivne. Lihtsalt tahaks teada kelle juures käies oleks tõenäosus kõige suurem
 
õnnetu 05. jaanuar 2008, kl 20.04
Tere Kuldpats. Kas saaksite mulle kirjutada pikemalt kas olete juba kv ära teinud või...olen täpselt samas olukorras...
 
Kunstpull 16. aprill 2020, kl 22.49
1,4 miljardit no johhaidii kas india mehed äkki ei teagi, et iga kord riista välja võttes ei pea uut nälgivat suud hakkama panema täiesti ok vahepeal lihtsalt pissida India mehed pissivad päris korralikult. Oled ehk märganud vedelikutaset India jõgedes Nojaa aga selle kunstilise seksiga on jälle see et ei saa alimente nõuda. Aga kui sihuke seadus vastu võetakse et saab siis ma arvan et kõik spermadoonorid hakkavad lillepotti laskma
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!