Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Lapsesoov
Kunstlik viljastamine, kes on käinud?
 
Üritaja 23. märts 2010, kl 11.01
Tere kõigile naistele, kes plaanivad on korduvalt proovinud rasestuda ja seda teinud siis läbi kunstliku viljastamise.
Käin iga päev siin foorumis ja loen erinevaid lugusid.
Enamus on kahjuks negatiivsed ja tekitavad minus veel rohkem hirmu ning kahtlusi.Seega palun nüüd kõiki toredaid saatusekaaslasi, et annaksite tagasisidet kunstlikust viljastamisest.Sain eile teada, et mehel on sperma kehv ( mees on minust oluliselt vanem 46.a )Arst soovitas pm kunstlikku viljastamist.Mul pole õrna aimugi , kuidas see protseduur välja näeb, kas on valulik ,kui kaua see kestab jne.Palunksin siis kirjeldust nendelt, kes on käinud.Ootan ka väga positiivset tagasisidet, kellel on samadel põhjustel seda tehtud ja kellel on ka õnnestunud.Lihtsalt olen väsinud sellest negatiivsest mida siit aina loen, sest kahjuks pole meil aega enam oodata 4 ega ka 10 a.Palun ka kõiki soovitusi, kus seda teha oleks kõige mõistlikum, mis on hinnad?Kui pikk on järjekord?Mida tuleks veel eelnevalt teha?

Põnevusega ootama jäädes,


Üritaja:)
 
ka üritaja 23. märts 2010, kl 11.51
tead, ära solvu, aga kui sul net olemas, siis miks sa ei googelda? vastuseid nagu muda, alates haigekassast kuni kliinikuteni välja. valest kohast küsid, mine parem perekooli, seal rohkem teadjaid koos.
siin link infole (hinnad jms)
http://www.perekool.ee/index.php?id=62082
ja igaks juhuks kopeerituna ka:
Eestis tasub haigekassa kindlustatu kehavälise viljastamise (kunstlik viljastamine ehk IVF) kulud kas kogu ulatuses või osaliselt haigekassa.
Haigekassa (HK) tasub kulud kuni 40 aastasele ravikindlustusega patsiendile, kel on näidustus selle protseduuri tegemiseks.
100% maksab haigekassa embrüo siirdamise eest (8184.-) ja kehavälise viljastamise eest 70% (5938.-) ja 30% patsient ise (2545.-). Lisaks võib kliinik küsida visiiditasu. Peale selle on võimalik avalduse alusel taotleda ravimite kompensatsiooni kuni 10000 krooni. Tavaliselt maksavad ravimid 8000-20000 krooni.
Kahavälise viljastamise protseduur on kolme etapiline ja kestab 30-50 päeva.
Protseduuri õnnestumine sõltub naise vanusest. Alla 30 aastastel naistel on rasestumise tõenäolisus 40%. Õnnestumiste protsent kahaneb naise vanuse kasvades. Haigekassa maksab kuni kolme protseduuri eest. Oluline on, et viimase ravitsükli alguse ei oleks naine üle 40 aastane.
Vanemad ja ravikindlustamata isikud tasuvad oma ravikulud ise vastavalt raviastuse hinnakirjale ja patsiendi ja kliiniku vahelistele lepetele.
Eesti haigekassal on lepingud:
Tallinnas - Ida Tallinna keskhaigla Naistekliinik, tel.1900; AS Nova Vita, tel.6059609.
Tartus - Elite Erakliinik 7409930; Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, tel.7319100.
Alustada tuleks pöördumisest naistearsti vastuvõtule. Selleks ei ole vaja saatekirja.
 
saatusekaaslane 31. märts 2010, kl 11.53
Väike imede foorum - on meiesuguste jaoks. Katsu sinna registreeruda. Pead seal adminnile väikse enesetutvustuse saatma enne. Siis mingi aeg saad sinna sisse. Sealt leiad kõigile oma küsimustele vastused. Seal on palju saatusekaaslasi koos. Edu!
 
c 31. märts 2010, kl 22.14
mõttetu foorum see imede foorum. Ei käi seal juba ammu, sealt sai ainult masendust lisa.
 
ka saatusekaaslane 02. aprill 2010, kl 20.23
Tere!
Olen siis ka sama rada käimas. Igasusust negatiivset on tõesti palju. Küll aga olen nüüd lõpuks suutnud endale positiivsema ülekaalu seada ja tunne natuke rahulikum, kuigi protseduur ise alles ees ootamas. Septembris.
Meil sama lugu - mehel kehv sperma. Minul vanust nüüdseks nii palju, et oodata pole enam midagi.
Arstid on küll positiivsed olnud, neilt olengi põhiliselt tuge saanud. No ega seda kõigile muidugi rääkima ka ei lähe.
Olen püüdnud võtta asju nö. üks päev korraga. Nii on kergem. Kui hakkasin kogu seda asja endale ette kujutama, siis läks asi käest ära.
Järjekorra pikkus on... no ehk see sõltub kliinikust ka, aga meil selleks üle poole aasta. (Jaanuaris käisime, septembriks saime). Saaks muidugi varem ka, aga siis peab endal rahakott suur olema. Sel juhul haigekassa ei kompenseeri.
Suhtumise poolest soovitaksin dr. Ehrenbergi Tartu Naistekliinikust. Ta on väga meeldiv. Netist olen tema kohta ka ainult positiivset lugenud.
Igal juhul soovin selles asjas edu ja jõudu!
 
chi-hua-hua 03. aprill 2010, kl 10.37
mine nova vitasse. dr. karits ja dr. talving, mõlemad äärmiselt toredad inimesed ja super arstid. karits meesterahvas (räägib vähem,)talving naine.
ainuke halb asi ...järjekord.
mul üks sõbranna tegi 3 korda (3mas õnnestus)
teisel läks teise katsega , nii et .......... kivi kotti
 
emme 04. aprill 2010, kl 00.10
imede foorum on suur jama. ootasin sinne sisse saamist aasta aega. möödas on sellest 3 aastat ja lapsed on kohe-kohe saamas kaheseks. enam muidugi ei taha ka sinna foorumisse.
teemast nii palju, et odav,kerge ja päris valutu see pole. eriti teeb muidugi haiget hingele, kui midagi nihu läheb.
ise tegin ivf kaks korda. teine kord läks õnneks ja ausalt.... ma füüsilist valu ei mäleta enam. see õnn,mis mul kahe pisikese preili näol on, on üüratu.
 
Kerli 05. aprill 2010, kl 15.34
No minul on teisest katsest möödas viis kuud ja ootan üht pisikest imet kannatamatult.
Ivfi katse eks ta üks piin ole. Mitte halvas mõttes , ma püüdsin ikka tulemusele rohkem mõelda. Hinge räsib rohkem kui füüsiline valu mis unub. Mäletan väga selgelt, kuidas mulle gonali süstalt näidadi, mida ka hetkeks käes sain hoida - aga see enese süstimine prrrrrrrr! paneb ikka enda korralikult proovile. Minu elus esimene süst, mida ma endale teinud olen, ilma kõrvalise abita. Kuid saab hakkama , kõik on saanud ja saavad teised ka. Ravimi tarvitamisel tuleb ravimi infoleht tähelepanelikult läbi lugeda, ma isegi panin punkt punktilt paberile kirja kuidas ja mis järjekorras, siis ei lähe suurest sabinast midagi meelest ega untsu.
Käisin Tartus Naistekliinikus dr. Ehrenbergi juures. Olen väga rahul kogu selle aja mil arsti ja õdedega kokku puutusin.
Päikest ja õnne teile!!
 
kiu 06. aprill 2010, kl 13.46
Mis selle IVFi valulikuks teeb? Siirdamine ilma tuimastuseta, reaalselt tunnedki? Sorri, et nii küsin, kuid ei saa täpselt aru...
 
kerli 06. aprill 2010, kl 19.41
Siirdamine oli ja valulik, kuid ma võdisesin laual nii , et pandi magama. Osaliselt ka sellepärast, et opi tuba oli jahe ja teisalt hirm. Esimesel korral peale siirdamist, pärast narkoosist tõusmist, näris mul kõhus ikka päris korralikut. Teinekord oli valu poole väiksem. Ning mingi süst (ei mäleta nime) enne siirdamist, mida pidin endale süstima 3x, see oli ka päris kibe. Munarakkude istutamist peaaegu ei tunnegi. Muid füüsilisi valu punkte nagu ei olnudki. Teised süstid, mida mulle kirjutati ei olnud ka üldsegi valusad.
 
kehtu 08. aprill 2010, kl 19.03
See valus protseduur mida te siin kirjeldate ei ole siirdamine vaid punktsioon.
Siirdamine ongi see kui viljastatud munarakud nö istutatakse meakasse aga punktsioon on küpsete munarakkude ära korjamine.
 
Kunstpull 16. aprill 2020, kl 22.46
1,4 miljardit no johhaidii kas india mehed äkki ei teagi, et iga kord riista välja võttes ei pea uut nälgivat suud hakkama panema täiesti ok vahepeal lihtsalt pissida India mehed pissivad päris korralikult. Oled ehk märganud vedelikutaset India jõgedes Nojaa aga selle kunstilise seksiga on jälle see et ei saa alimente nõuda. Aga kui sihuke seadus vastu võetakse et saab siis ma arvan et kõik spermadoonorid hakkavad lillepotti laskma
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!