to: lihtsalt küsimus
Olen nende küsimuste üle mõelnud umbes aasta jagu ja jõudnud otsusele, et ikkagi tahan seda... Jah loodan, et mees saab Eestisse kolida, sest siin on elu ikka hoopis midagi muud kui Marokos. Loodan samuti, et järjepidava üritamisega see ka õnnestub, kuigi tean, et see võib kaua aega võtta.
Marokosse kolimine oleks viimane võimalus, mida kasutaksin. Kui peaks juhtuma, et Eestisse kolimise variant ei tõesti ei õnnestu, siis on veel teised Euroopa riigid, kus abikaasade õigustesse ehk paremini suhtutakse. Siiski loodan Eesti peale, sest minu pere on siin ja kodu ikka kõige kallim (jah, mehel on oma riigis ju ka pere ja kodu, aga temal asjalood veidi teised).
Arvatavasti ei nõuta minult islami usku astumist, kui ma tõesti mingil põhjusel sinna peaksin kolima, sest krsitlased kõlbavad neile kah :) Aga kes teab, selles küll 100% kindel pole. Mees kindlasti ei nõua, sest ise ta küll eriti moslem ei ole.
Mehega olen koos elanud küll üsna vähe aega, selle eest aga tema peres ja turismipiirkonnast täiesti väljas. Nii et ettekujutlus sealsest ühiskonnast on enam-vähem olemas, ka naise rollidest...
Küsimus mind ei solvanud, tean, et tekib palju kahtlusi jne...
Abielu lahutamine on otseloomulikult võimalik, ainult seda ma küll ei tea, kas lahutada saab ainult Marokos või ka teistes riikides... Tulevasi lapsi mult keegi ära võtma ei hakka, kuna nad saavad olema Eesti kodanikud ja üritagu ainult keegi seda teha.
Olen kõige selle peale mõelnud...eks ta parajalt keeruline on, aga mis teha, kui elu niimoodi läheb. Aega tagasi keerata küll ei taha :)