Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
palju raha panna pulmakingiks?
 
jj 12. september 2011, kl 11.08
issand, on inimestel ikka mured. see - oma peo kinnimaksmine - on kellegi loll väljamõeldis. kas tõesti oleneb ka sünnipäevakingi hind näiteks sellest, kas peetakse kodus või kuskil restos?? ehk peaks siis sünnipäevalaps või pruutpaar saatmagi kohe arve kulutuste kohta ühele, et inimesed ei närvitseks, kas panid liiga palju või vähe!
inimesed on kõige rahassse arvestamisega ikka hulluks läinud. ja põevad asju, millele ei peaks üldse mõtlema.
 
pulmas hiljuti 26. september 2011, kl 12.26
ise käisin pulmas eelmisel nädalavahetusel. viisime kingi ja panime raha ja kuna pruutpaar lilli ei soovinud vaid soovitas kenasti kutsel lilleraha kanda arve peale(peiu vennad on astmaatikud) siis nii ka tegime. Kingiks oli voodipesu komplekt kuna seda läheb ikka ja alati vaja ja raha panime 100 eur nina peale. meid siis oli 3 inimest kambas, seega 300 eur...
 
Euro aeg 24. jaanuar 2012, kl 10.23
1) Loota, et külalised su pulma kinni maksavad, on ülim lollus...
2) Pulmad pead ikka (üldjuhul) selleks, et oma tähtsat päeva koos tähtsate inimestega tähistada (ilma kasumit ootamata)
3) Ja ümbrik pulma on normaalne, aga dikteerida, kui palju panema peab, on nõme
4) Seega igaüks pangu ümbrikusse nii palju, kui tal on võimalik ja oma südametunnistuse järgi
Me peres on alati olnud nii, et pulma läheb 1000.- (abikaasaga koos pulmas), kui võimalik, võib rohkem. Kõige vähem oleme pannud 50.-euri, kuna lihtsalt polnud võimalik rohkem panna. Pulma minek juba maksab, riided, lilled, soeng jne...
Nii, et me paneme vastavalt võimalusele. Kõige rohkem oleme pannud 2000.- ja seegi polnud antud pulmas kõige priskem summa... Nii, et üle oma varju pole mõtet hüpata ja kui pruutpaar teeb pidu, lootes, et külalised selle kinni maksavad, siis pigem jätku see pidu tegemata... Mitte keegi ei kaotaks ellest mitte midagi
 
kah osaline 12. veebruar 2012, kl 01.12
Viimases pulmas panime mehega kahepeale 100 euri, ja see oli meie jaoks suuuuur summa. Samas minu meelest 20 euri on vähe. Ma ei leiaks mingit kingitustki 20 euri eest, tõsiselt.

Nüüd endal ka varsti pulmad tulemas. Oleme juba aastaid koos elanud, kõik on olemas, ei viitsi küll hakata mingi kinginimekirjaga end piinama. Pigem küsime raha ja läheme reisule :).
 
Kogemustega 13. märts 2012, kl 18.58
Kaks aastat tagasi kinkisid enamus meile paari peale 1000 eeku.Mõni natuke vähem,mõni rohkem.
Huvitav tähelepanek oli see,et mõnel kellel ei ole head materiaalsed võimalused panid ümbrikusse ikka 1000.- aga samas mu väga rikas tädi ja mehe rikas sõber panid ikka väga väiksse summa.Kuigi lõppkokkuvõttes ei ole need summad olulised.Saime pulma raha eesi fantastilise reisi.
Nüüd suvel sõbranna pulma minnes kavatsen kehepeale 100 euri ümbrikusse panna.
 
N. 22. märts 2012, kl 14.57
Me planeerime pulmi 2013 aasta suveks, aga kingituste peale pole seni tulnudki...

Mulle tundub, et igasuguste pottide-pannide ja voodipesu kinkimine tänapäeval enam väga aktuaalne pole? Mitte, et mul asjade üle hea meel ei oleks, aga mina neid kellelegi ilmselt kinkida ei oskaks - kust ma tean, mis peres juba olemas on, mis mõõdus voodipesu nad vajavad jms?
Kui kingi teeks, siis tõesti midagi erilist, mõeldes just nende kahe peale. Raha viimine muidugi mugav, jääb mõttetöö kingituse üle ära.
 
pulmaline 24. märts 2012, kl 11.35
elmisel laupäeval siis ka pulmas käidud perega. Eam, isa ja 3 last (6a,8a,12a) Lapsed olid tegevad lilleneidudena.
Pilmakink siis ka oli rahaline a`100 eur, ehk 500 eur.
Kalliks läks küll aga ei julenud vähem ka panna. Lisaks tüdrukutele tuli veel ka valged kleidid lasta õmmelda pruudi soovi järele
 
tt 24. märts 2012, kl 14.18
ei julenud vähem panna? ma arvan, et kingituse puhul tuleb ikka oma olukorrast lähtuda. ei ole nii, et 100 eurot on reegel ja kõik. kui ikka 500 eurot on peaaegu pool pere sissetulekut (näiteks), siis ma küll ei hakkaks end niimoodi pungestama.
 
pulmaline 24. märts 2012, kl 17.33
no eks sai konsulteeritud ka teistega ja ikka 100 eur nägu oli kõigil see taks.
 
Kati 27. märts 2012, kl 00.29
Mari Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Just, tore kui kingiks saad 12 paari voodipesu nin
> g 5 kohviserviisi:P
> Mina ei leia küll midagi ha
> lba, kui kingisoovi vihje kutsel kirjas on, ega se
> e ei kohusta ju millekski. Ja viisakas on ju midag
> i kinkida ka:)


Tead, 50 abieluaasta jooskul kuluvad need 12 paari voodipesu ning 5 kohviserviisi vägagi ära! Ja 50 aastat möödub kiiremini, kui arvatagi oskad!
 
korraldaja 29. märts 2012, kl 19.05
nalja nabani. Tuli minu juurde paar kohta uurima, kus pulm pidada. Alustati lausega." Oleme arvestanud 60 inimesega ja igaüks peaks kinkima 100 eurot. Millise pulma selle raha eest saaks?" Kullakesed, kui pole raha, ära pea pulmi!
 
heh 30. märts 2012, kl 19.10
mis järgmiseks? pulmakülalised peavad tegema ettemaksu, et paar saaks pulma ära korraldada?
 
naine 11. aprill 2012, kl 15.53
Meie panime suvel kahe peale natuke üle 100 euro. Tundus täiesti ok. Tegu oli heade sõpradega ja raha läks pulmareisiks ning kuna enda palk võimaldas, siis polnud meie jaoks probleem. Enne pisut uurides tundus, et krooniajal oli tavaline 1000 paari kohta, halvemas majanduslikus olukorras olevatel vähem.
100 eurot nägu tundub ikka väga palju. Üldiselt 20 on natuke vähe, arvestades, et abiellutakse siiski kord elus (kui just tõesti endal väga kehv rahaline seis ei ole).

Samas minu arust pole peamine ikkagi rahasumma, vaid see, et sa saad veeta enda jaoks olulise päeva (pulmapäeva) koos oma sõpradega. See kuipalju keegi kinkida saab/tahab ei tohiks nüüd küll esmatähtis olla. Ning kui pärast on pruut-peigmees vihane, et piisavalt suur summa ümbrikus ei olnud, siis valiks ma endale uued sõbrad, kes peavad sõprust rahast olulisemaks.

Raha kinkimise isikupäratuse tegin ma tasa isetehtud kaardiga, mille meisterdamiseks läks hulk aega ja vaeva :)
 
Leek 12. aprill 2012, kl 23.45
Käsisn ka hiljuti pulmas ja panime 50€ kahepeale. Tudengivärk, pole seda raha võtta, võimalusel oleks muidugi rohkem pand.
 
raha pooldaja 13. aprill 2012, kl 14.51
polmadeks olen ka kinkinud raha,
ei ole kõrgepalgaline
aga 100 eur per nägu on küll täitss ok

häbi oleks vähem panna.

hiljuti käisime töökaaslase pulmas ja ka sai pandud kahepeale kokku 200 eur
 
vaatleja 16. aprill 2012, kl 11.13
Noo kuulge 100 euri näost paneksin ainult väga lähedastele õele/vennale. Sugulastele/tuttavatele paneme kahepeale 50 euri. Majanduslik olukord lubaks panna kordades suurema summa aga mulle lihtsalt ei meeldi, et pulmadest on saanud kerjamise koht. Väga ebameeldiv tunne on, kui sind kutsutakse inimeste pulma keda sa praktiliselt ei tunnegi-lihtsalt sellepärast, et äkki teeme suurema kingi, kuna meil ju see võimalik. Ise abiellume suvel ja teeme tõesti suure peo ja kulud ka väga suured, kuid kingituseks soovime igalt paarilt enda tehtud luuletust meist-pärast köidame need kokku ja saame suurepärase mälestuse. Raha me lihtsalt kulutaksime ära, kuid luuletused jäävad igaveseks ja ka teistele tore näidata!
 
raha pooldaja 22. aprill 2012, kl 13.22
pulmad ei ole kerjamine, vähemalt need pulmad, kus ise käinud oleme.

ja mulle lihtsalt on mugavam kinkida raha kui minna ja osta mingi asi, kink , mida noored vb saavad mitu või mis ehk neil isegiolemas või neile ihtsalt kusagile ei sobigi.

100 eur ühe inimese peale on igati norm kink

AGa no andke andeks 50 eur kahe peale - see on ikka väga nadi kink - nii väikese summa panevad vaid need ihnuskoid, kes ise lähevad pulma lihtsalt sööma ja lõbutsema.
 
eelmisele 22. aprill 2012, kl 15.40
aga ehk vaataks oma mätta otsast veidi kaugemale.
kui inimene on nt tudeng, saab vaid toetust, või 400 eurot kuus saav. kas siis tuleks pulmakutse ära öelda, sest "50 eurot on nii nadi kink, et inimest peetakse ihnuskoiks, arvatakse, et läheb vaid pulma sööma"?

oleme siis asuad ja mitte silmakirjalikud ning kutsumegi pulma vaid keskmist palka saavaid. või neid, kes pigem nälgivad nädala, aga panevad ümbrikusse ikka 100 eurot, sest vastasel korral muutuvad teiste naerualuseks.

ütled, et pulmad ei ole kerjamine, aga ikka eeldad teatud summat, arvestamata inimeste erinevat sissetulekut...
 
raha pooldaja 22. aprill 2012, kl 19.36
minu palk on 410 eur
ja pulmakutse saadetakse siiki päris varakult teele seega võimalik ju kõrvale panna selleks.

kui mul poleks võimalik siis ma lihtsalt ei läheks pulma, häbi oleks mingit väikest summat panna.

ja mul on ka elus ette tulnud selin eolukord, et naabrte tütre pulma ei läinud kuna sel hetkel polnud võimalik korraliku summat ümbrikusse pista.
- teatasin, et ei tule ja käisin nädal hiljem noori lihtsalt õnnitlemas lilledega
 
heh 22. aprill 2012, kl 22.23
eks inimesed (ja seltskonnad, sõpruskonnad, nende suhtumised) on erinevad ja kompleksid ning väärtushinnangud on erinevad. igal juhul eelistaksin pruudina pulmas näha inimest, kelle olen sinna kutsunud (ka siis, kui tal ei oleks üldse raha kinkimiseks, ainult näiteks ise tehtud kaart) ja ka ise läheks häbi tundmata. sest kutsutakse ju ikka seepärast, et üheskoos rõõmsat päeva tähistada, mitte kingituse (raha) pärast.
 
appikene 23. aprill 2012, kl 11.07
to heh

sinu suhtumine on ju äärmiselt küüniline!

noored onnäinud vaeva, teinud kulutusi ja sa lihtsalt lähed mingi oma juunistatud või kleebitud kaartiga- oled siis ju nagu kontvõõras seal!

kas endal piinlik pole?

saaksin aru siis kui pakud end appi kas laule toite kandma, nõusid pesema või koristama kui sul raha pole, aga lihtsalt minna ja lõbutseda ja no ikka äärmine küünilisus.
 
viimasele 23. aprill 2012, kl 13.50
Sul endal pole nii küünilist juttu ajada? Kas siis pruutpaaril ei peaks piinlik olema, kui nad ootavad, et külalised kõik kinni maksavad? VB tõesti on kehvemal järjel olevatele inimestele see raha lugemine nii oluline. Normaalne inimene ei vaeva sellega pead, et kui palju pannakse ja kui palju pandi. Ise panin viimases pulmas ümbrikusse 70 euri kahe peale ja pean seda täiesti normaalseks summaks.
 
appikene 23. aprill 2012, kl 14.16
mul endal pulmad ammugi peetud. Kahekesi käisime registreerimas ja laulatamas. Hiljem siis korraldasime jaanipäeval sõpradele ja tuttavatele väikese toreda jaaniõhtu. Lihtsalt kutsusime nad külla, janitulele. Söök ja jook oli meie poolt, aga kes soovis võis omalt poolt kaasa võtta.

MSeda et oleme abielus, teatasime siis külalistele ja me ei oodanud kinke ega mingit nänni, ei raha.

Sest teadsime, et aeg on raske. Oli meilgi raske, kuid jah ühe toreda jaanipeo koos kõige sinn ajuurde kuuluvaga suutsime siiki koraldada.

Ise ei lähe kunagi pulma kui ei suuda norm summat kinkida - saab ju noorpaari ka lihtsalt tseremoonial õnnitleda ja siis hiljem neid külastada ja oma kingi üle anda
minu meelest on äärmiselt ebaviiskas minna pulma kontvõõraks kui kinki ei ole kaasa võtta.

noored alustavad oma elu ja se eon tore kui toetatakse.
 
prutavuta 23. aprill 2012, kl 17.45
Minagi planeerin pulmi. No tore on, kui pappi tuuakse, kuid külaliste nimekirjakoostades pidasin siiski seda silmas, kellega tahan seda enda jaoks olulist päeva koos tähistada. Mul oleks väga kurb meel, kui keegi jätaks tulemata, sest tal pole kingiraha. Tõesti, kaardist ja lilleõiest piisab. Mehega viimati kinkisime 100 euri kahepeale. Mehel oli pulmas ka mitu ametit, arvan, et peig oleks kurb olnud, kui ta parim sõber oleks jäänud tulemata, sest ei jõudnud rohkem pappi välja käia.
 
heh 23. aprill 2012, kl 18.52
kontvõõras on ikka see, keda ei ole kutsutud, mitte see, kes kõige vähem raha ümbrikusse pistab.
nomraalsemad seltskonnad teevad üldse rahakinkimise umbisikulise, st raha pistetakse ühte suurde anumasse, et hiljem ei saaks keegi lugeda ja pärast kommenteerida või häbeneda.

ei ole mina kellegi pulma kutsumata sisse sadanud ja sööma kukkunud, aga vot isetehtud kingi olen küll teinud heale sõbrale. ja tean 100%, et sellepärast meie seltskonnas keegi viltu ei vaata ja selja taga ei sosista.
 
pruut 24. aprill 2012, kl 08.42
meil ka pulmad ees ja oleme teinud külaliste nimekirja. Pulma kutsume lähimad sugulased, kellega reaalselt ka suhtleme ja läbi käime, parimad sõbrad.

kuna on hulgim koolikaaslasi, kes ka head sõbrad ja tuttavad siis neid me pulma ei kutsu vaid nende jaoks on nn tüdrukuteõhtu ja poissmehepidu.
- nemad saavad seal mällata ja oma õnnesoovid edasi anda ja mingeid kinke mei neilt ei oota.

Pulmas aga on jubaigaühe enda mure kas tuleb 2 kätt taskus või toob kingi.

is eolen käinud pulmas kui olin veel tudeng ja raha eriti polnud. Käisin lihtsalt registrerimisel ja kinkisin lilled koos kaardiga.

Kusjuures minu meleston külalisel endal nadi tunne kui hakatakse kinke avama ja loetakse kaarte ette ja tema kinki ei olegi.
 
Anna 16. mai 2012, kl 11.51
Kui suure summa siis peaks ümbrikusse panema, kui pruutpaar pulmapidu ei teegi? Tegemist siis vaid registreerimisega ja pärast klaasi šampusega.
 
Dina 16. mai 2012, kl 12.22
Mina abiellun suvel ja toimub ainult registreerimine. Kutsele kirjutan, et lilli ei soovi ning lilleraha võib soovi korral ümbrikusse panna (lähme otse pärast registreerimist pulmareisile). Muud kinki ei oota tõesti, kuna pidu ju ei ole.
 
Merika 16. mai 2012, kl 12.39
Abielusime, peale registreerimist läksimeka pulmareisile kohe.
Kuid olime ikka viisakad, tervitasime külalisi peopaigas ja juhatasime peo sisse, olime 2 tundi kohal seejärel läksime ise reisle, rahvas jäi pidutsema. pärast nägime videot
 
Sõpran 26. mai 2012, kl 17.32
See et tuuakse kingitusi on ajast ja arust, sest nendega pole tavaliselt midagi teha. Isegi auto tahaks ikka ise valida. Aga mina olen näiteks jätnud Soome pulma minemata, sest ei olnud võimalik kulutusi teha. Ja ütlengi seda et rahasumma näitab sinu lugupidamist endast. Enesetunne on ka midagi väärt! Ja kui sa ei saa või ei raatsi väärikat summat annetada siis istu kodus. Ega kutse ei kohusta kedagi. Muidugi pead siis nii viisakas olema, et teatad, tänad kutse eest ja ütled et ei saa kahjuks osa võtta. Ja veel mis mul olnud- oli kallis sugulane keda kutsusin oma juubelile ja ütlesin, et ära PALUN kingitust (raha ) too, vaid kõige suuem kingitus oled ise. Aga üksik inimene ta oli ja ikkagi andis ümbriku. Mida ma tegin? Tegin seda kui temal tuli sünnipäev tegin temale 3-e kordse suurema ülekande! Olime sõbrad tema elu lõpuni. Hea meel oli mõlematel. Nii et ikka igal inimesel on oma valik. Kas tahab kutsutu au osaliseks saada või mitte. Kui ei ole võimalik siis pole võimalik.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!