Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
palju raha panna pulmakingiks?
 
jah 27. mai 2012, kl 20.37
ka seda meelt, et pulmade puhul on küll raha parim kink.
paar nädalaat tagasi olin ka pulma kutsutud, kuid kuna nagu oleks olnud vaja endale uut riieust ja üldse siis lobusime pulma minekust kuid kingi ümbriku viisime paar päeva varem ära.


eriti kui ise ei saa või ei taha pulma minna oleks väga mõistlik raha kinkida.
panime 2 x 100 eur
 
naine 07. juuni 2012, kl 18.45
Meil oli ka kingisooviks raha. Muidugi oleneb see inimeste sissetulekutest ja võimalustest, kui palju ümbrikusse pannakse. Meil jäid vahed 20€ - 500€. viimane oli küll ainult ühelt ja 20€ kuni neljalt-viielt inimeselt. Keskmine oli 100€ perepealt ehk paarilt. Külalisi oli 40 ringis ja kokkuvõtes tulid rahaliselt pulmad tasa :)
 
pulmas käinu 08. juuni 2012, kl 08.14
käisin laupäeval pulmas ja juba kutsel oli kirjas, et kingitustega palun mitte endale liiga teha kuid soovikorral saab teha ülekande aa nr....ja lilled on peenral kasvades kõige ilusamad.

tegime siis 100 eur- se ülekande igalt inimeselt ja kinkisime potitaime, sest noorpaaril on oma kodu ja selle ümber aed mis vajab kujundamist.
 
n34 27. juuni 2012, kl 17.16
Mina olen käinud pulmas koos mehega ja pannud kingituseks ümbrikusse 50 eurot.

Onutütrele, kes minu jaoks kõige lähedasem sugulane, panin 60 eurot. Oleksin iga kord heameelega veidi rohkem pannud, aga ei saa sellepärast ise söömata olla ja arved maksmata jätta. Ehk on elus aegu, kus raha laiemalt käes ja saab ka heldemalt kinke teha.

Täiskasvanute sünnipäevakingiks on minu jaoks tavaline taks 20 eurot või kingitus ligikaudu samas väärtuses.

Leian, et on kaht tüüpi inimesi - kes väärtustavad raha ja kes väärtustavad inimsuhteid. Õnneks üks ei pruugi alati välistada teist. Aga kurb on lugeda, kui inimesed ei saagi peole minna, sest häbenetakse, kui ei ole võimalik üle oma võimaluste kingitust teha.
 
pulma kutsutu 28. juuni 2012, kl 11.38
oleme pulma kutsutud ja ongi probleem nüüd:
pulma minek vajaks siis uut riietust tervele perele, 4 inimest.
vajaks bensiini, sest pulmad teises eesti otsas ja kingitust.
Kui selle kõikkokku võtsime siis leidsime, et odavam tuleb saata õnnitlus postiga ja teha kingitus ülekande näol 100eur perelt
 
imelik 28. juuni 2012, kl 18.28
aga kas siis tõesti ühtki pidulikumat hilpu ei ole? pere peale võib ju ka vähem ümbrikusse panna, aga kui juba kutsuti ja inimene on oluline, siis ma küll ei arva, et raha inimest asendaks. mina abiellujana ootan ju ikka oma lähedasi pulma, mitte nende annetusi.
 
jaanika 28. juuni 2012, kl 23.12
Olen viimati vastanuga sama meelt. Täiskasvanud naisel peaks olema piinlik kirjutada et ei ole kapist kleiti võtta.
Üks ütles et pani 100eur ja jättis minemata. Ma oleks kinkinud 50 eur ja ostnud 20eur eest kleidi ja läinud pulma.
Kui minu kingitud 50eur ei sobi, on see rahasaaja/ärapõlgaja probleem.
 
jaanika 28. juuni 2012, kl 23.24
.... ja lisaks, kui sa ise pulma ei lähe, mida kuradit sa sellest rahast siis saadad???
Tõesti,inimesed on ikka nii naljakad :)
 
mina 29. juuni 2012, kl 08.49
nojah.
kiire ja anonüümse maailma hingetu ja ebaisikuline kink "RAHA!"
kui meeldib ja sobib, mis siis ikka. ei pea pruutpaari peale mõtlema, ei pea neid tundma, ei pea kingituse peale aega raiskama. mugav.
mina isiklikult ei kutsuks oma pulma inimesi, kes ei soovi/viitsi/oska sedavõrd panustada, et minu peale mõelda ja meile midagi toredat ja meeldejäävat kinkida.
söögiraha on mul tõepoolest endal ja kui ei oleks, siis selle saamiseks pole ju mõtet pangast laenu võtta, et seda siis tasa teenida.
kohutavalt lahe kingitus on õe valmistatud keraamika, ema õmmeldud vanaema aegsest linasest riidest käsitööpitsiga kaunistatud voodipesu- ja köögirätikute komplekt, kuntsnikust tütre maalid jne. ma tean, et asjas on hing, et selle kingitusega on vaeva nähtud ja seda valmistades on mõeldud mulle. see on see miski, mis annab kingitusele hinge ja jõu.
aga see on minu arvamus. raha on kindlasti ka tore ja mida rohkem, seda uhkem.
 
pulma kutsutu 29. juuni 2012, kl 08.58
riiete probleem oli ju põhiliselt lastega, sest neiukesed olid talvega kõigist võimalikset ja normaalsetest riietest välja kasvanud, samuti vajasid uusi kingi, sest jalg ka kasvanud.
mul endal jah seekord ainult kingi oli vaja, ag aneed kingad tuli lasta telida, kun jaladefekti tõttu kannan ortopeedilisi jalanõusid ja mees vajas tõesti uut ülikonda, sellist kergemat, mitte musta ja paksu villast mis tal on olemas.

Ebaviisaks oleks olnud jätta kink tegemata lähisugulasele, vennatütrele.
 
kahekümpine 08. juuli 2012, kl 00.11
Tundub, et siin jagunevad inimesed üldjoontes kaheks - inimesed, kes on kusalegi lambipulma kutsutud ja inimesed, kes jagavad siirast rõõmu. Muuga mina ei oskaks seletada asjaolu, et mõned ütlevad 50 eurose kingituse kohta küüniline ja teised ei taha kingituseks midagi muud kui inimest ennast.

Muide, need, kes pärast raha ja nimed kokku ajavad ja hindavad, et kui palju keegi siis raatsis kinkida... Andke abi tõesti, kohutavad inimesed!
 
Ema - 2 last 17. august 2012, kl 16.09
Töötan täis kohaga. On 2 last, no kui sõit + lilled ka sisse arvestada, saaksin panna 9 EUR. Kas ma pole pulma kutsumist väärt?
 
kohe-kohe pumataja 18. august 2012, kl 10.51
kui on inimene pulma kutsutud, siis soovitakse näha pulmas just seda isikut, mitte tema raha. Ka minu soov on, et minule kallid inimesed jagaksid minuga seda õnnelikku momenti ja saaksid pingevabalt pidutseda.
Kui kingiks soovitakse tõesti raha, nagu viimasel ajal kombeks, siis minu arvates ei tasu küll põdeda, et seda liiga vähe on! Olgu kasvõi 6 euri, mis seal imelikku. Kõigil on elus olnud raskemaid aegu.
Saab ju alati läheneda ka teistmoodi: raha asmel mingi omavalmistatud tarbeese, mingi naljakas asjake vms. Inimesed ärge põdege nii palju!
Ja pulmatajad, kes nina krimpsutavad keskmisest väiksema summa peale või "teemast kõrvale kaldunud kingituse" peale, on lihtsalt väiklased!- arenege kuskil enne pulmi natuke!
Need, kes kirjutavad, et kingiraha kattis pulmakulud: olge mõistlikud, see tundub juba äriideena...
Olen käinud sarnases pulmas ja no... ei ole normaalne!
Kell 0200 uksed kinni ja jalaga tagumikku, kes magab autos, kes otsib taksot- bussi, et koju saada...
 
zzz 18. august 2012, kl 13.47
Käisime ka perega (2+3) hiljuti pulmas, kus kingituseks oodati raha ja murdsime ka pead, palju siis 5 inimest, kellest 3 on tudengid, peaksid kinkima? Alguses arvasin, et alla 250 euro ei sobi, siis arutasime asja kainemalt ja andsime 150, sest no narr oleks ka ise kuu lõpuni söömata olla... ma leian, et raha on hea kink, aga ei poolda raha ja nägude kokkuviimist, et kes kui palju pani, see oleks tõesti labane.
 
pulmas käinu 24. august 2012, kl 17.51
teadsin, et sõbranna abiellub.
ostsin kingi juba varakult ära, kirjutasin pühenduse ka valmis
j akui kutse sain siis sooviti sela raha
raha panin siis 20 eur ja kingi andsin ka üle
 
Arvamus 31. august 2012, kl 07.10
Alla 100 eurot nina peale pulma ei minda.
 
pulmaline 02. september 2012, kl 18.30
meie panime täiskasvante pealt 100 eur ja laste pealt 50 eur
 
t 03. september 2012, kl 18.21
palun viidet ka - kus selline asi kirjas on, et ala 100 euriga pulma ei minda?
kui inimene teenib nt 400, siis ei ole lihtsalt pulmaminek tema jaoks? või tuleks veerand palgast kingiks panna ja ülejäänud kuu aega praekartuleid süüa?

ahh, kuidas ajavad vihale selliste "põhimõtete" lennutajad!

Arvamus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Alla 100 eurot nina peale pulma ei minda.
 
pulmaline 03. september 2012, kl 18.44
to eelmine:
ää aa jobu juttu

mul ka palk 440 eur ja panin 100 + 50 lapse eest ja mees samuti tegi
-see on täiesti normaalne ei ole ju iga päev, aasta pulmad
 
siil 18. september 2012, kl 07.46
kui pulmakorraldajad palju raha tahavad, siis tuleb 10 euri pangas ühesendisteks vahetada ja see varandus kotiriidest märssi pakkida :) kõik rahul ja õnnelikud :P
 
terje 25. september 2012, kl 13.31
Meie panime krooni ajal 1000 või 1500, vastavalt pulmapeole ja paari lähedusastmele. Nüüd euroajal oleme kinkinud 100 euri. Enda pulmas kingiti meile 30-500 eurot. Enamus panid siiski 1000 eurot. Meie arvates on alla 50 euro veidi imelik panna, isegi sünnipäevadel ei kingi vähem.
 
imelik 25. september 2012, kl 18.41
minu meelest on imelik raha manguda. tõeliselt imelik.
 
Mimm 29. oktoober 2012, kl 15.47
Kas tõesti on kõigil inimestel nii palju raha?

Sünnipäevade puhul teen kingitusele kulutusi 10-15 eurot (minu tutvusringkonnas on see tavaline ning seejuures kõik saavad enam-vähem keskmist palka). Pulmas käisin viimati 2008. aastal ja panime mehega kahe peale ümbrikusse 1000 krooni.

Kui ise abiellusin, siis kutsusime pulma kokku umbes 40 inimest, ainult lähedased sõbrad ja sugulased. Neid sugulasi, kellega harva kokku puutun, ei kutsunud, samuti mitte koolikaaslasi, kellega kontaktid harvaks jäänud. Külaliste nimekiri oli väga kaalutletud ja ma oleksin kurvastanud, kui keegi oleks tulemata jätnud. Lähedase pulma ei jätaks ma ise ka siis minemata, kui kinkimiseks raha pole. Prooviksin midagi alternatiiviks välja mõelda, tõesti mingi omatehtud vahva asi, millel hing sees... Usun, et lähedane inimene tunneb sellest siiski rõõmu, mitte meelepaha.

Veel hämmastas mind hiljuti facebook'is tuttava üles riputatud pulmapildi all kellegi pahane kommentaar: "Miks mind pulma ei kutsutud???". No ilmselgelt kõigi rahakott ei võimalda kutsuda ammuseid klassikaaslasi, lapsepõlvesõpru, kolleege, naabreid jne. Viisakas inimene ei küsi sellist asja ja solvuda pole nagu ka mõtet.
 
kontvõõras 31. oktoober 2012, kl 10.17
kui pulma eikutsuta ja siski soov noori õnnitleda siis võib ju teha auväravad pulmamaja lähedale ja oma õnnitulised üle anda või siis laulatusel või registreerimis ejuures käi aõnnitlemas


aga tean ka toredat pulmapidu kus olid kohal ka kontvõõrad, pruudi klasikaslased ja neid polnud mitte 1 või 2 vaid 20.
nad olid väga toredad, väga humoorikad ja jätkus ka neile toituja jooki
 
business as usual 24. november 2012, kl 14.50
Delfi on tõesti nagu paralleeluniversum - keegi siin alla 1000€ kätte ei teeni ja pulmas tuntakse häbi väiksema kui kolmekohalise numbriga kupüüri suhtes.
Mul jälle oli piinlik vastu võtta ümbrikku 30€ sõbrannalt, kes on 2 lapsega üksikema ja teenib miinimumi lähedast palka ja tean kui raske tal on. Pulmad pidasime ainult parimatele sõpradele ja lähedastele sugulastele ja kutsetele lisasime, et kingitust ei soovi. Aga no eks ikka toodi, kes raha, kes mingi asja, kes kinkekaardi.
Ise olen pannud 50-100€ vahel, krooni ajal 500-1000 krooni. Minule suur raha.
 
pruudike 26. november 2012, kl 01.55
Oehh, kurb lugeda neid sõnavõtte siin...
Kui ma teeksin pulmapeo, siis kutsuksin sinna ikka neid, kes minu elus olulist rolli etendavad - perekond, sõbrad, lähedasemad sugulased. Ja kutsuksin nad sinna peole selleks, et jagada seda rõõmu, mille osaks mina saan abielludes armastatuga. Ma ei ootaks kingitusi, lihtsalt osavõttu ja loodaksin, et nad rõõmustavad koos minuga, naudivad sööke ja jooke ja veedavad hästi aega.
Kas mitte see ei ole asja point?
Kust on tekkinud arusaam, et pulma kutsutakse kingituste saamiseks? Kas inimesed ei julge enam olla need kes nad tegelikult on?
Jah, kui meil oleks raha selline pidu maha pidada, siis seda me teeksime. Õnneks meie pered aktsepteerivad, et me lihtsalt abiellume ja tähistamine toimub millalgi lähemas tulevikus pereringis. Kes tahab, võib midagi kinkida aga ausalt, seda me ei oota. Abielu on minu ja minu abikaasa vaheline asi, miks peaks keegi oma vaevaga teenitud raha kulutama?

Võtab ikka pead vangutama - kuhu on kadunud tõelised väärtused? Kas kõike mõõdetaksegi rahas?
 
kk 26. november 2012, kl 18.52
>Kust on tekkinud arusaam, et pulma kutsutakse kingituste saamiseks? Kas inimesed ei julge enam olla need kes nad tegelikult on?>

inimesed näitavadki just oma tõelist palet. oluline ei ole mitte kallite inimeste osalemine tähtsal sündmusel, vaid kallihinnaliste andamite toojad. kõik on väga ratsionaalselt välja kalkuleeritud, et ikka plussi jääda omadega.
 
Kuule kk, 27. november 2012, kl 19.44
kas sina läheksid pulma kaks kätt taskus? Või võtaksid ikka mingi kingikese näppu? Midagi, mis SINU arvates sobiks ja mis pruutpaar sellest arvab, pole enam oluline? Sul ilmselt ei oleks kahju 20 (või 50 või 100) eurot poodi viia, et kinkida tolmuimeja või kohvikann, mida pruutpaaril absoluutselt vaja ei ole. Aga samas on sul kahju seesama 20 (või 50 või 100) eurot pruutpaarile anda ja lubada neil endil valida just selline kohvikann, nagu NEILE meeldib... Väiklane natuke minu meelest.
A samas, kui sa oled see tüüp, kes lähekski rahulikult tühjade kätega, siis jääb see dilemma kuidugi ära.
 
eelmisele 27. november 2012, kl 22.27
Kle ära põrka! Sa loe kk postitus ikka mõttega läbi ja kahest käest ega taskutest pole seal sõnagi juttu. Point on pigem selles, et mõned peavad pulmi kõigile oma tuhandele facebooki sõbrale, et saadud kingirahadega omale maja ehitada ja auto liisingu sissemakse teha ning selle ebaõnnestumisel siis virisetakse nagu veristamisele minev siga.
 
abielus 31. jaanuar 2013, kl 13.36
meie pulmad olid eelmise suve algul, enne jaanipäeva.

Kuna mehel suur suguvõsa ja mehe vanemad soovisid ikka kõiki oma sugulasi ja sõpru pulma kutsuda siis nemda ka nimekirja koostasid. Kuna siis see pakkumine tuli nende poolt siis jäi meile mulje, et nad ka midagi meile kompenseerivad.
Minu poolt olid vaid vanemad, tädid onud, õed vennad ja tädide onude lapsed kokku 30 inimest.

Kui siis ämmalt info laekus, et tema suguvõsast tuleb 120 inimest pluss lapsed ja et nemad ei kompenseeri siis oli selge, et meie eelarve lõhki.
Võtsime koomale mis võtta andis.
riietuse pealt sai tohutult kokku hoida.
sobivad kingad olid meil olemas
mehel ülikond, minul ilsu pikk valge suvekleit kuhu sai loori juurde kombineerida ja väga hästi mõjus.
esialgselt plaanitud pulmaauto asemel sõitis pulmaautot minu vend ja pulmaisa töö sai üks mu hea sõber kes sellega ka hästi toime tuli.
Ütlesime ära ka esialgselt planeeritud ruumid ja valisime peopaigaks minu suguvõsa vana talumaja. Reheall, rehetoas seal ruumi küllaga. Magamiseks kes soovisid ööseks jääda palusime kaasa võtta telgid jms varustuse.

Pulmatoidud tellisime vanas talu stiilis ja toiduvalmistamise osas saime kokkuleppele ametikooliga kus koolitatakse kokasid. Lisaks saime sealt koolist ka viimas epeal teeninduse: kelnerid, ettekandjad.
Noortele oli see hea praktiseerimise võimalus.

Kinkide jaoks oli meil kaunistatud üks ilus suur kast kus pilu sees kuhu soovija sai oma rahatähe postitada.
Kast kandis nime heade soovide jaoks.
Me ei nimetanud ega kirjutanud ka kutsetele, et tuleks raha kinkida.
kingid olid tavapärased pulmakingid ja kuna osasid kinke oli mitu siis läksid need teisel päeval oksjonile.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!