Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
kihlasõrmus ja abielusõrmus
 
L. 24. märts 2013, kl 18.09
minu tulevane mees kinkis mulle kihlasõrmuse, ent nüüd on mul tekkinud väikene küsimus... registreerimisel muidugi on kihlasõrmus veel sõrmes ning abielusõrmus pannakse kihlasõrmuse kõrvale, jäädes nö näpuotsapoolsemaks sõrmuseks. samas, olen näinud filmides ning internetis surfates pilte, kus abielusõrmus näikse olevat sõrme pandud ennem, seejärel alles kihlasõrmus. loodan, et saite aru, mida mõtlesin. kuigi minu jaoks pole eriti vahet, kumbapidi sõrmused olema peaks, siis ehk on keegi, kes teab, äkki on kihla- ja abielusõrmuste paigutamisel ka mingi traditsioon või lugu taga?
 
vastus 24. märts 2013, kl 18.30
MIna kannan kihlasõrmust algusest peale vasakus käes ja abielusõrmus on paremas. Milles probleem? Või siis soov jälgida Ameerikalikku kommet - abielusõrmus vasakusse kätte panna?
 
mis see tähendab? 24. märts 2013, kl 18.46
abielusõrmus pannakse kihlasõrmuse kõrvale
 
nii 24. märts 2013, kl 19.39
minul on välismaa mees ja ma siis austusest mehe vastu, tegin nii tema tahtis - seega abielusõrmus on all ja kihlasõrmus peal.
st, et kihlasõrmus on näpu otsa pool. st tähendab seda, et kihlasõrmust võib iga kell ära võtta, aga abielusõrmust ei võeta sõrmest ära.
kannan ka vasakus käes, sest see on südame poolne käsi.
aga eestis panen teinekord, kui tuju tuleb, ka paremasse sõrme, et end eestlasena tunda:))
mul nimelt mitu sõrmust.

aga kes teab, kust on tulnud üldse eestis abielusõrmuse paremas käes kandmise komme?
arvata on, et eestlased võtsid selle tradistsiooni üle sakslastelt. kas siis sakslased kannavad sõrmust paremas paremas käes?
kas keegi ehk teab?
 
nohhh 24. märts 2013, kl 20.36
Sakslastel tekkis see komme protesti märgina, sellega näidati, et ollakse paavstivõimu vastu. Samas ka ordotokssed kristlased kannavad paremas käes abielusõrmust, sh venelased. kes teab, kumma käest meie siis selle kombe pärisime, kas sakslaste või venelaste käest.
 
heli 25. märts 2013, kl 11.03
Kihlasõrmus on eestlastel suht uus komme ja minule näiteks ei meeldi abielusõrmusele lisaks samas sõrmes kanda teist sõrmust. Samuti on minu jaoks tegu kahe järgneva sündmusega - kihlasõrmus on on nagu lubadus ja kui abielu sõlmiutd, siis kinnitab seda abielusõrmus. Kui ma olen abielus, siis on kihlus lõpetatud ja alanud uus etapp - seega mina ei kannagi kihlasõrmust peale abiellumist. Kihlasõrmus on mul erladi karbis ja see on minu jaoks mälestus ühest perioodist. Aga samas miks peab aalti tegema nii nagu keegi teine ütleb - käitu täpselt nii nagu su süda tunneb. Kui soovid kihlasõrmust edasi kanda, siis pane see nii nagu soovid ja kuidas mugavam on.
 
F. P. 27. märts 2013, kl 13.53
Lugesin, et kõigepealt pannakse sõrme abielusõrmus ning sinna otsa kihlasõrmus. Arvan, et see on iga inimese vaba tahe kuhu ja kuidas ta neid panna tahab, kasvõi varba otsa :)

Lugesin ka seda, et vasakusse kätte sõrmuse panemine on tulnud algselt Vana-Kreekast, ning see tähendab südamepoolset kätt, seega sõrmus on kogu aeg südame pool.

Sõrmuse paremasse kätte asetamine tulevat Saksamaalt, ning pidi sümboliseerima lepingu sõlmimist (tehingud kinnitatakse kätlemisega, seega paremad käed). Seega paremas käes sõrmus näitab, et oled alla kirjutanud abielu lepingule.
 
mhm 15. aprill 2013, kl 21.32
mina ei kandnud pulma päeval kihlasõrmust. abielusõrmus läks sõrme niiet käed nö puhtad. enamasti kannan küll peal ka kihlasõrmust, aga mitte alati (tehes aiatööd vms).
 
to heli 16. aprill 2013, kl 07.40
kihlasõrmus ja uus komme eestlastel?

minu vanaema suri 30a tagasi, surres oli ta 89 a vana ja kui ta oli olnud 18 astane siis tema peig a tulevane abikaasa kinkis temale ka kihlasõrmuse.
vanaemal oli see alles, ilus punase kiviga sõrmus oli..

niiet, kui uus komme see siis ikka on...
 
lihtsalt ni 20. mai 2013, kl 14.25
Mul kihlasõrmus paremas käes ja abielusõrmus tuleb vasakusse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!