Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Küsimus notari kohta
 
pasun 04. mai 2013, kl 12.02
Kes on kursis rohkem, siis sooviks teada umbkaudu hinnaklassi, millesse jäävad notarid Tallinnas, kui kutsuda neid väljaspoole bürood abielu registreerima (registreerimine oleks ka Tallinnas). Ilukõnet ei ootagi, selleks oleks teine inimene.
 
d 04. mai 2013, kl 12.23
pole küll kuulnud et notar tuleks abielu registreerima, kas mitte perekonnaseisubüroost registreerijat ei saa väljaspoole kutsuda?
 
to d 05. mai 2013, kl 06.52
tuleb notar, tuleb registreerija ja tuleb ka papp väljaspoole registreerima kus ja kui vaja
 
ja 05. mai 2013, kl 06.55
notar ei olegi ilukõneleja, ta toimetab aint vajalikud toiminguud.
tasude kohta vaata notarite koduklehelt, paks hinnakiri olema
pole vahet kas tuleb registreerima või testamenti kirjutma kuulub ikka kodus teenindamise või väljasõidu alla
 
zz 06. mai 2013, kl 14.06
abielu tõestamine on 63 eurot, väljakutse hind on kokkuleppeline, aga ei tohiks midagi üüratut olla (max paarkümmend eurot, pigem palju vähem).
 
pasun 06. mai 2013, kl 23.52
Jah, seda infot oskasin ka ise välja lugeda igalt poolt. Aga lootsin, et kellelgi on tuua konkreetsemaid näiteid selle kokkuleppe-hinna kohta.
 
hh 09. mai 2013, kl 13.05
Paljud notarid ei tule üldse väljakutsele, sest see eeldab lisaks paberimajandusele ka ilukõneleja oskusi. Väljakutse tasu sõltub notari tunnihinnast ja sellest, mida te notarilt ootate. Kokkuleppe tasu ongi kokkuleppe tasu, sul ei ole ju kasu sellest, kui ütlen, et meie notar maksis 230 eur. Meil oli see nii kallis, kuna soovisin just seda inimest väga isiklikel põhjustel abielu sõlmijaks ja kuna ta tavaliselt ei käi väljas abielusid sõlmimas, siis tuli teda veenda ja paluda. Tema jaoks oli tööpäev poolenisti kadunud selle tõttu ja see tuli kuidagi kompenseerida. See oli minu kiiks ja minu raha ja ma olen selle otsusega ülimalt rahul - see selgitus neile, kes nüüd kohe siin soppa loopima hakkavad...
Küsijale tahan öelda, et uuri kõigepealt millised notarid üldse välja tulevad ja siis küsi nende hinda. Ja siis saa inimesega kokku ja vaata talle näkku - kas sulle jääb hea tunne ja kas leiad, et see inimene on õige sinu abielu registreerimisel ilukõnelejaks olema...
 
arvamus 10. mai 2013, kl 11.52
pigem jah nagu hh kirjutas kipub tasu jääma 200-300 euro kanti, seda eriti kui on näiteks tegemist laupäeva või pühapäevaga ja notar tuleb oma puhkepäeval kodust välja
 
alji 10. mai 2013, kl 12.51
Aga miks te tahate, et just notar tuleks teid paari panema? Notari juures on võimalik eelnevalt abielu sõlmida ja pulmas ilukõnelejaks võite kutsuda hoopis seda teenust pakkuvast pulmakorraldusfirmast kedagi. Ka osad pulmaisad pakuvad seda teenust. Seda, et formaalselt on paberil kõik juba toimunud ei pea külalised teadma ja tseremoonia tehaksegi nii, nagu teie ise soovite. Notarid ei ole just kõige paremad sõnaseadjad ja kogemus võib teil suht nadi tulla...Ja närvikulu on ka vähem, kui te ei pea sobitama tingimata notarile sobivat aega oma pulma jaoks.
 
Notariga 14. mai 2013, kl 07.09
meie abielu registreerimine toimud Kadriorus ja Notari trantsport oli meie poolt, väljasõidu tasu ta ei võtnud kuid kinkisime ise pudeli sampust ja kommikargbi
 
teemaalgataja 25. mai 2013, kl 13.07
Hei-hei, funktsionaalne lugemisoskus:D Nagu ma teemaalgatuses ütlesin, siis notarilt ma ilukõnet EI OOTA, selleks ON TEINE INIMENE olemas. Notar oleks siis selliseks ametlikuks kinnituseks. Aga aitäh konkreetsematele vastajatele, siis tean umbes, millise rahaga arvestada :)
 
hekil 10. juuni 2013, kl 22.54
Kas mõni notar kõneleb ilusti ka? On kellelgi kogemusi olnud Tln?
 
asd 23. juuni 2013, kl 18.16
Notaril ei ole mingit kohustust kõnet pidada. Ütleb, et kirjutage alla, nüüd olete abielus, pakaa. Kui tahate kõnega registeerimist, siis tuleb perekonna-seisuametniku juurde minna.

Aru ei saa, et kui on ilukõneleja tellitud, et miks siis ei või notari juures enne ära käia, isegi ehk päevi varem. Keegi ei pea ju teadma, et see ilukõneleja on puht kõne pidaja. Allkirjastate mingi niisama truudusevande teineteisele.
 
to asd 02. juuli 2013, kl 20.20
Ära siis saa aru. Kui ilukõneleja ei ole eraldi tellitud ja kõnet peab näiteks pulmaisa, aga et oleks ka ametlik kinnitus notari näol juures, mis seal siis imelikku on. Või oled näinud mõnda perekonnaseisuametnikku, kes pärast ka pulmavanana jätkab. Keegi ei pea teadma jne bla-bla. Aga miks peab olema kõik nii must ja valge ja see ei võiks olla üks varjund, mida valida. Kui mul on just konkreetselt selline soov ja selline huvi, siis ei ole kellegi asi tulla targutama, kuidas ikka tema meelest parem oleks. Küsimus oli ju konkreetne.
 
??? 03. juuli 2013, kl 18.57
Ei saa jahh aru, miks need kaks sul ilmtingimata koos peavad olema. Et notar peab ilukõneleja ära passima seal. Te saate ju seal notarikontoris või pereametniku juures päev või mitu kaksi ära käia. Ja pulmapeo ajal siis ongi ainult ilukõnõneleja etendus.
 
F. P. 29. juuli 2013, kl 16.27
Minulgi on notar bronnitud ning notar ise pakkus välja, et teeb ca 10 min ilukõne ka.

Perekonnaseisuametniku ei tahtnud põhimõtteliselt.

Mina ei saa jällegi sellest aru, et käin varem notari või ametniku juurest läbi allkirju vorpimas ja siis lähen kuskile teise kohta tseremooniat pidama, kus on eraldi jutlustaja. Mida ta enam jutustab kui ma sisuliselt juba abielus olen? :D

mulle meeldib kui asi on "tõeline", ehk siis abiellun seal kus allkirja annan ja allkirja andmisega olen abielus, mingit lisatsirkust ja lisatseremooniat ei soovi lisaks, see nagu näitemäng. Teisi ma ei arvusta, kuid mina toimin nii nagu mulle õige :)

Tallinnast välja kutsumine 250-350 EUR + KM ning sinna juurde 64EUR + KM paberimajandus ja riigilõiv jne.
 
Teks 15. august 2013, kl 18.41
Mis see sulle nii väga andis, et enne allkirja mingit googeldatut teksti notari käest kuulsid, mida enne ja peale sind loetakse? Ega see paar tundi hiljem või isegi paar päeva hiljem ei pea olema stiilis, et nüüd ja praegu panen paari Mari ja Miku, vaid lihtsalt ilus kõne paarile, kes abielu alguses.
 
khm 15. august 2013, kl 18.42
Teades noatareid natsa rohkem, siis ööks... kas keegi tahab sellist paksu papi maitsega kõnet.
 
F.P. 15. august 2013, kl 22.09
Minul ei tule googeldatud kõne, vaid täiesti personaalne.

Kõigepealt valisin välja suvalise notari, kes ütles kohe ära, et tema eriline kõnepidaja pole ning soovitas notarit, kes sellega väga palju tegelenud on.

Võtsingi temaga ühendust. Soovis kuulda meie lugu, kuidas kohtusime, kuidas ettepanek tehti ja mida hindame teineteises, et teha väga eriline kõne. Juba temaga suheldes sain aru, et tegemist pole kuiva ja igava inimesega.

Eks ma järgmine nädal võin teada anda kuidas ta kõne välja tuli. Kuigi ilmselgelt keegi siin ei usuks mind kui see päriselt ka ilus oli.
 
M 16. november 2013, kl 13.33
F.P. palun anna teada kuidas oli ja notari nimi.
 
itar 17. november 2013, kl 08.48
Pigem just võtaks siis ühe korraliku kõnepidaja peale allkirjade andmist kui mingi amatöörilikku tilulilu. Notar on ikkagi jurist. Igaüks, kes veidi punnitab, suudab paari eluolulde toetudes mingi esse kokku klopsida. Aga miks ma sellist asja kuulama peaks. Pigem kirjutaks talle siis juba ise selle kõne ette.
 
J.G. 05. mai 2015, kl 15.38
Tere
Otsin soovitusi abilu registreerija kohta ning nägin Teie postituse. Öelge palun, kas Teile meeldis notar, kes Teie abielu registreeris? Kas saaksite anda tema kontakti?
 
leila 07. mai 2015, kl 10.11
Meil sama teema, et tahame väliregistreerimist, mitte perekonnaseisuametit. No soovitage nimeliselt ilusaid kõnesid pidavaid meesnotareid.
Või siis lihtsalt ilukõnelejat, kes registreerimistseremoonia läbi viiks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!