Pulmad
Küsimus notari kohta
pasun 04. mai 2013, kl 12.02 |
d 04. mai 2013, kl 12.23 |
to d 05. mai 2013, kl 06.52 |
ja 05. mai 2013, kl 06.55 |
zz 06. mai 2013, kl 14.06 |
pasun 06. mai 2013, kl 23.52 |
hh 09. mai 2013, kl 13.05 |
Paljud notarid ei tule üldse väljakutsele, sest see eeldab lisaks paberimajandusele ka ilukõneleja oskusi. Väljakutse tasu sõltub notari tunnihinnast ja sellest, mida te notarilt ootate. Kokkuleppe tasu ongi kokkuleppe tasu, sul ei ole ju kasu sellest, kui ütlen, et meie notar maksis 230 eur. Meil oli see nii kallis, kuna soovisin just seda inimest väga isiklikel põhjustel abielu sõlmijaks ja kuna ta tavaliselt ei käi väljas abielusid sõlmimas, siis tuli teda veenda ja paluda. Tema jaoks oli tööpäev poolenisti kadunud selle tõttu ja see tuli kuidagi kompenseerida. See oli minu kiiks ja minu raha ja ma olen selle otsusega ülimalt rahul - see selgitus neile, kes nüüd kohe siin soppa loopima hakkavad...
Küsijale tahan öelda, et uuri kõigepealt millised notarid üldse välja tulevad ja siis küsi nende hinda. Ja siis saa inimesega kokku ja vaata talle näkku - kas sulle jääb hea tunne ja kas leiad, et see inimene on õige sinu abielu registreerimisel ilukõnelejaks olema...
Küsijale tahan öelda, et uuri kõigepealt millised notarid üldse välja tulevad ja siis küsi nende hinda. Ja siis saa inimesega kokku ja vaata talle näkku - kas sulle jääb hea tunne ja kas leiad, et see inimene on õige sinu abielu registreerimisel ilukõnelejaks olema...
arvamus 10. mai 2013, kl 11.52 |
alji 10. mai 2013, kl 12.51 |
Aga miks te tahate, et just notar tuleks teid paari panema? Notari juures on võimalik eelnevalt abielu sõlmida ja pulmas ilukõnelejaks võite kutsuda hoopis seda teenust pakkuvast pulmakorraldusfirmast kedagi. Ka osad pulmaisad pakuvad seda teenust. Seda, et formaalselt on paberil kõik juba toimunud ei pea külalised teadma ja tseremoonia tehaksegi nii, nagu teie ise soovite. Notarid ei ole just kõige paremad sõnaseadjad ja kogemus võib teil suht nadi tulla...Ja närvikulu on ka vähem, kui te ei pea sobitama tingimata notarile sobivat aega oma pulma jaoks.
Notariga 14. mai 2013, kl 07.09 |
teemaalgataja 25. mai 2013, kl 13.07 |
hekil 10. juuni 2013, kl 22.54 |
asd 23. juuni 2013, kl 18.16 |
Notaril ei ole mingit kohustust kõnet pidada. Ütleb, et kirjutage alla, nüüd olete abielus, pakaa. Kui tahate kõnega registeerimist, siis tuleb perekonna-seisuametniku juurde minna.
Aru ei saa, et kui on ilukõneleja tellitud, et miks siis ei või notari juures enne ära käia, isegi ehk päevi varem. Keegi ei pea ju teadma, et see ilukõneleja on puht kõne pidaja. Allkirjastate mingi niisama truudusevande teineteisele.
Aru ei saa, et kui on ilukõneleja tellitud, et miks siis ei või notari juures enne ära käia, isegi ehk päevi varem. Keegi ei pea ju teadma, et see ilukõneleja on puht kõne pidaja. Allkirjastate mingi niisama truudusevande teineteisele.
to asd 02. juuli 2013, kl 20.20 |
Ära siis saa aru. Kui ilukõneleja ei ole eraldi tellitud ja kõnet peab näiteks pulmaisa, aga et oleks ka ametlik kinnitus notari näol juures, mis seal siis imelikku on. Või oled näinud mõnda perekonnaseisuametnikku, kes pärast ka pulmavanana jätkab. Keegi ei pea teadma jne bla-bla. Aga miks peab olema kõik nii must ja valge ja see ei võiks olla üks varjund, mida valida. Kui mul on just konkreetselt selline soov ja selline huvi, siis ei ole kellegi asi tulla targutama, kuidas ikka tema meelest parem oleks. Küsimus oli ju konkreetne.
??? 03. juuli 2013, kl 18.57 |
F. P. 29. juuli 2013, kl 16.27 |
Minulgi on notar bronnitud ning notar ise pakkus välja, et teeb ca 10 min ilukõne ka.
Perekonnaseisuametniku ei tahtnud põhimõtteliselt.
Mina ei saa jällegi sellest aru, et käin varem notari või ametniku juurest läbi allkirju vorpimas ja siis lähen kuskile teise kohta tseremooniat pidama, kus on eraldi jutlustaja. Mida ta enam jutustab kui ma sisuliselt juba abielus olen? :D
mulle meeldib kui asi on "tõeline", ehk siis abiellun seal kus allkirja annan ja allkirja andmisega olen abielus, mingit lisatsirkust ja lisatseremooniat ei soovi lisaks, see nagu näitemäng. Teisi ma ei arvusta, kuid mina toimin nii nagu mulle õige :)
Tallinnast välja kutsumine 250-350 EUR + KM ning sinna juurde 64EUR + KM paberimajandus ja riigilõiv jne.
Perekonnaseisuametniku ei tahtnud põhimõtteliselt.
Mina ei saa jällegi sellest aru, et käin varem notari või ametniku juurest läbi allkirju vorpimas ja siis lähen kuskile teise kohta tseremooniat pidama, kus on eraldi jutlustaja. Mida ta enam jutustab kui ma sisuliselt juba abielus olen? :D
mulle meeldib kui asi on "tõeline", ehk siis abiellun seal kus allkirja annan ja allkirja andmisega olen abielus, mingit lisatsirkust ja lisatseremooniat ei soovi lisaks, see nagu näitemäng. Teisi ma ei arvusta, kuid mina toimin nii nagu mulle õige :)
Tallinnast välja kutsumine 250-350 EUR + KM ning sinna juurde 64EUR + KM paberimajandus ja riigilõiv jne.
Teks 15. august 2013, kl 18.41 |
Mis see sulle nii väga andis, et enne allkirja mingit googeldatut teksti notari käest kuulsid, mida enne ja peale sind loetakse? Ega see paar tundi hiljem või isegi paar päeva hiljem ei pea olema stiilis, et nüüd ja praegu panen paari Mari ja Miku, vaid lihtsalt ilus kõne paarile, kes abielu alguses.
khm 15. august 2013, kl 18.42 |
F.P. 15. august 2013, kl 22.09 |
Minul ei tule googeldatud kõne, vaid täiesti personaalne.
Kõigepealt valisin välja suvalise notari, kes ütles kohe ära, et tema eriline kõnepidaja pole ning soovitas notarit, kes sellega väga palju tegelenud on.
Võtsingi temaga ühendust. Soovis kuulda meie lugu, kuidas kohtusime, kuidas ettepanek tehti ja mida hindame teineteises, et teha väga eriline kõne. Juba temaga suheldes sain aru, et tegemist pole kuiva ja igava inimesega.
Eks ma järgmine nädal võin teada anda kuidas ta kõne välja tuli. Kuigi ilmselgelt keegi siin ei usuks mind kui see päriselt ka ilus oli.
Kõigepealt valisin välja suvalise notari, kes ütles kohe ära, et tema eriline kõnepidaja pole ning soovitas notarit, kes sellega väga palju tegelenud on.
Võtsingi temaga ühendust. Soovis kuulda meie lugu, kuidas kohtusime, kuidas ettepanek tehti ja mida hindame teineteises, et teha väga eriline kõne. Juba temaga suheldes sain aru, et tegemist pole kuiva ja igava inimesega.
Eks ma järgmine nädal võin teada anda kuidas ta kõne välja tuli. Kuigi ilmselgelt keegi siin ei usuks mind kui see päriselt ka ilus oli.
itar 17. november 2013, kl 08.48 |
Pigem just võtaks siis ühe korraliku kõnepidaja peale allkirjade andmist kui mingi amatöörilikku tilulilu. Notar on ikkagi jurist. Igaüks, kes veidi punnitab, suudab paari eluolulde toetudes mingi esse kokku klopsida. Aga miks ma sellist asja kuulama peaks. Pigem kirjutaks talle siis juba ise selle kõne ette.
J.G. 05. mai 2015, kl 15.38 |
leila 07. mai 2015, kl 10.11 |
Lisa postitus