Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
ööbimine pulmas
 
helleke 22. mai 2013, kl 18.11
kuidas peaks korraldama - kas oleks palju nõutud, kui igaüks korraldaks selle ise, pulm on linnast 10 km väljas?
 
no 22. mai 2013, kl 18.23
kui pulm suvel siisvõid jah pakkuda, et telk kaasa
 
Gea 22. mai 2013, kl 18.30
Viisakas siiski oleks et ööbimise korraldab pruutpaar.
Esiteks maksab juba kohale tulemine, siis lilled ja kingitus.
Kui saad kokkuleppele sõprade-sugulastega, et majutuse muretsevad endale ise, siis asi toimib. variandiks ka, et kamba peale võetaks mingi puhkemaja vms. Muidu jätab lihtsalt väga ebameeldiva mälestuse, kui asi tuleb ootamatult. Kaugetele küalistele oleks väga kena, kui organiseerid majutuse ise.
Olen ise viibinud pulmas, kus pidin muretsema ööbimise enda perele (sõitsime kohale välismaalt) ja pulmapeo käigus selgus et veel paarile pulmakülalisele, kes saabunud pea 300km kauguselt. Maksin muidugi ise kõik kulud.
Natukene mõru maitse jäi suhu, et vanavanemaid ja vanatädisid ei hoiatatud ette ööbimisega seonduvatest probleemidest. Kuid tegemist oli ka esimest korda sellise sammu astujatega. Eks see oli puhas rumalus või liialdatud kokkuhoid.
 
h 22. mai 2013, kl 18.31
mida sa mõtled - igaüks korraldab ise? kas võib tulla nii telgiga (olemas koht, kuhu telk üles panna) või otsib igaüks lähedusest mõne hotelli?
kas enamik külalistest on sellest linnast? või on palju ka kaugemalt?
kas peokohas on ka ööbimisvõimalus?
kas teie probleem on hinnas (ei suuda kõigile nt hotellikohti pakkuda) või siis asjaajamises?
 
hmm 22. mai 2013, kl 18.37
kõik peaks sellest oleneb kus maailma otsast külalised tulevad, kus pidu toimub ja mis plaanid on - kas peale pidu reisile tormata või hommikul läheb pidu edasi jne jne
 
helle 23. mai 2013, kl 12.14
Mina olen käinud pulmas, kus kutsel oli kohe kirjas, et ööbimisvõimalus on peopaiga juures hotellis X ja toa hind on XX euri. Oma soovist tuba broneerida paluti koos tuleku/mittetuleku teatega edastada. Pidu toimus 25km suuremast linnast ja igaühel oli oma otsustada, kas soovivad ööbima jääda ja kas just sinna hotelli või mujale. Pruutpaar oli kokku leppinud hotelli omanikuga ka soodsama hinna kui tavakülastajal ja lõpuks oli seal hotellis päris palju külalisi. Kas ja kelle ööbimise eest maksis pruutpaar, seda ma ei tea, aga minu meelest oli küll loogiline ja normaalne, et ööbimise me ise maksime. Pulm oli suur - ligi 200 inimest. Umbes pooled ei jäänud ööseks, lahkujaid oli eirneval põhjusel terve õhtu jooksul - kellel väiksed lapsed kodus, kel muud põhjused. Päris paljudel olid ööbimiskohad endal hangitud mujale - ilmslet oli osadel seal piirkonnas sugulasi sõpru jne. aga mitte keegi ei olnud küll sellepärast halvas tujus või kuidagi häiritud, et ööbimise eest ise tuli maksta. Ei ole ju reaalne, et pruutpaar maksas mingi terve hotellitäie tube kinni.
Väga paljud pulmad on ju üldse nii, et ise vaatad, kuhu ja kuidas ööbima ennast sätid või sõidad koju - kutsel on ainult peo toimumise koht ja kellaajad. Kuidas tuled ja lähed ja on puhtalt külalise asi.
Seega pakkuda kaugemalt tulijatele välja võimalus ööbida konkreetses hotellis, kus on eelkokkulepped juba tehtud, on väga hea võimalus ja sellega oskab siis ka kutsutu arvestada.
 
Mari 24. mai 2013, kl 22.34
mismõttes on viisakas, et pruutpaar korraldab? Pruutpaarile on pulma korraldamine veel kallim. Ega ööbimine pole kohustuslik. Miskipärast unustatakse ära, et pulma eesmärk pole mitte korraldada üks kõva läbu sõpradele-sugulastele, vaid anda neile võimalus abielu registreerimisest osa saada (et hiljem ei peaks aastaid kuulama vingumist teemal, miks neid ei kutsutud jne).

Minu sõbrad ja sugulased pidid üldse mandrilt saarele sõitma ja mind nende ööbimine ei huvitanud. Kelle jaoks oli kallis, jättis lihtsalt tulemata. Kuna mina oleksin tahtnud nagunii ainult mehega kahekesi registreerimist teha, kuid tulles vastu nii oma kui ka peigmehe vanematele tegime lõpuks ikka peo (kuna vahepealset poolikut asja ka ei tahtnud), siis mul polnud ka väga kahju, kui kaugemad sugulased jätsid tulemata:)

Kui kutsel pole märget, et majutus on organiseeritud, siis ei saa majutuse küsimus ka ootamatult tulla. Kui kõik peaksid oma pulmad külalistele majutusega tegema, siis jääksid ilmselt enam kui pooled pulmad raha tõttu pidamata.
 
ss 20. juuni 2013, kl 19.23
Vanasti pandi küll kuhugi suuremasse ruumi voodid või madratsid ritta. Kes tahtis sai öö ära veeta. Külaline on püha loom. Kui kutsud kellegi restosse, siis pead ise ka arve tasuma. Sama ööbimisega. Külalised ei tule omal algatusel sinu peole. Sina kutsusid ja hoolitsed nende eest.

Pulmi ei pea pidama, kui pidada ei jõu. Või siis kutsuda võib vaid lähemal elavad sugulased, tuttavad.

Natsa jama kui mõned külalised saavad su pulma vähem nautida, sest peavad öösel veel autot juhtima ja seega napsust keelduma.
 
ps 20. juuni 2013, kl 19.30
Valige pulmitamiseks koht, kuhu saab külalisi ka majutada. Ei peagi luksnumbrid ja eiteamis tingimused olema. Piisab ka suurest ruumist, kuhu maha asemed teha. Madratsis, kotid võtavad ise kaaa. Info tingimuste kohta eelnevalt edastada.
 
AS 02. august 2013, kl 11.46
Mina lähenesin asjale sellest küljest, et ma ei tahtnud et osad külalised ei saa napsi võtta, sest peavad sõitma hakkama või et kellelgi on rahaline probleem, et ise majutuse eest maksta või siis et kaugemad külalised hakkaksid poole peo pealt juba lahkuma. Ühesõnaga võtsin sellise peokoha kus oli kõigile magamiskoht minu poolt tagatud ja absoluutselt viimanegi kui külaline avaldas soovi ööseks jääda :) Ma loodan et tuleb vahva pidu hommikuni :)
 
S A 02. august 2013, kl 14.24
Mina pruudina jälle näiteks ei olnud üldse sellest huvitatud, et öö otse külalistega pidutseda. Seega tegime registreerimisjärgse ühissöömingu restoranis ja seal ei tekkinud mingit probleemigi, et keegi tahaks ööseks kusagile öömajale jääda. Kõik sõitsid koju.
 
meil 03. august 2013, kl 12.25
meil näiteks oli korraldatud pulmades nii, et külaliste jaoks oli tellitud suur buss.
paari panemise juurde tuli igaüks ise ja sealt edasi siis sõideti ühiselt rongis. ees 3 mootorratturit, seejärel noorpaariauto, noormpaari vanemate autod, mõnede pereliikmete ja sugulaste autod ja seejärel suur buss kuhu mahtusid kõik ülejäänud pulmalised lahedalt ära.

Pulm lõppes öösel ja kell 4-ks oli buss kohal ja kõik külalised viidi otse nende kodudesse - eelnevalt muidugi oli marsruut teada
 
tädi 06. oktoober 2013, kl 02.55
mina arvan et korraldama peab noorpaar aga maksab ikka iga üks ise oma ööbimise. kus juures olenevalt peopaiga ASUKOHAst oleks ka tore kui on erinevaid variante ehk siis telkimisest,madratsi laagrist hotellini.
 
jaaaah 06. oktoober 2013, kl 03.02
mu meeldejäävaim ööbimine pulmas oligi selline kus ~20 madratsit kõrvuti ühes reas maas mingis abihoones vist.
Olime noored ja nalja sai seal palju mida nüüdki 25 aastat hiljemgi teatud seltskonnas hea meenutada.
 
cernovazoa375 04. juuni 2019, kl 11.43
Hotelli broneerimine - http://www.booking.com/index.html?aid=1172962 Bookingul peaks olema ju ka hinnagarantii. Kui suudad tõestada, et kuskilt saab odavamalt samadel tingimustel, siis saad vahe tagasi.
 
4 aastat tagasi 05. detsember 2019, kl 11.10
olid meil pulmad ja kui olime kutsed saatnud siis saime tagasiside, et külalised soovivad koos majutusega. Kuna esialgse pulmapaiga juures majutust ei olnud võimalik saada siis valisime uue peokoha ja kõigile külalistele ( 60 inimest) majutuse.
Selle arvelt korraldasime ringi terve pulma. Noorpaari riietus, muusika, mängud, pulma juht, toidud.
Ja esitasime ka külalistele nõude tulla kohale rahvariietes või rahva riiete ainetel riietuses.
St ansambli asemele valisime kapelli, pulmavanema asemee pulmaema kes korralas pulma vana aja stiilis, noorpaar kandis rahvaiideid ( rahvatantsijad mõlemad) ja toidud laual olid talu aegsed. Muidu me ei oleks lihtsalt välja tulnud eelarvega
 
Esimese öö õigus 26. juuli 2022, kl 17.33
Pruudiga

https://et-ee.facebook.com/jleinpere

https://www.youtube.com/channel/UCrzu4FMZA2HBTtH59UOuhwg/featured
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!