Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Pulmad
Abiellumine Hawaiil, Kariibidel, Santorinil vms
 
veenus 19. september 2014, kl 18.04
Kas keegi jagaks oma kogemusi, kes on abiellunud kuskil eksootilises ja troopilises kohas? Sattusin mingi aeg kuskile lehe peale ka, mille kaudu saab paketi tellida Kariibidele, kuid hetkel ei leia seda üles. Paketid on aga nii nagu nad on ja mõtlesin, et ehk on kellegil isiklikke kogemusi, kas käisite mingi korraldatud paketiga või hankisite ise lennupiletid, hotellid, paaripanijad jms. Tuttav jurist rääkis, et välisamal jah-sõna ütlemine on bürokraatia tõttu natuke keeruline, et kuidas seda hiljem Eestis lahendada ja see võtab aega jne jne. Et üks võimalus oleks Eestis abielu ära registreerida ja tseremoonia siis kuskil Kariibimere saare rannal päikeseloojangul kasvõi teha.
 
ma küsiks 19. september 2014, kl 18.32
ma küsiks, et kes hiljem nagu lahutuskulud maksab?
et sinna jõuab asi ju nii või naa, varem või hiljem.
 
shoppama 19. september 2014, kl 18.46
Naised peavad iseenesestmõistetavaks, et mees maksab lahutamisel kuhjaga peale, lisaks jätab kohus mehe lastest ilma ja sunnib meest naisele raha maksma, mida nimetatakse naise heameeleks lastele makstavaks hüvituseks. Raha ei lähe lapse kontole, kõik saab emme enda kätte.
 
30K euri miinimum 19. september 2014, kl 19.09
Naine, ära muretse. Sina ju maksad kõige eest! ;)
 
Greete 19. september 2014, kl 21.14
Kadedatele suhetes ebaõnnestujatele:

Ärge üldse muretsege, teiesugused kibestunud inimesed niikuinii iialgi ei abiellu ;)

Teemaalgatajale:

Mina abiellusin 10a tagasi Havail ja läks tol ajal 10 000 krooni pluss kleit. Mingeid probleeme vormistamisega ei olnud, kuid nüüd on ajad ja summad muidugi muutunud. Havai oli imeilus: just täpselt nii ilus ongi nagu postkaardi ja piltidel. Jäin väga rahule! Kindlasti on mõtekas sinna min. 3-ks nädalaks minna. Saab ka pulmareisi ühe hoobiga!
 
Mammi 19. september 2014, kl 22.42
Aga kes minu eest maksab, kui tahan kah sinna pulma minna?
 
Greete 20. september 2014, kl 12.10
täitsa huvitav, miks vastavad siia mingit teemavälist isiklikel kogemustel põhinevat huinjaad inimesed, kes pole kunagi üldse pulmi pidanudki ja ilmselt on siiamaani kibestunud vanatüdrukud ja vanapoisid? natuke vale nurk oma sapi välja pritsimiseks valitud, Tervisemure oleks teile õigem koht, ilmselgelt pole te ammu seksi saanud;)

Mammi, ega sellisesse intiimsesse pulma ei kutsutagi 100 külalist. Kui üldse, siis pigem väga lähedased nagu vanemad ja õed-vennad. Minu jaoks on pulmad tähendanud alati intiimset kahe inimese päeva. Sellepärast saigi kaugel Havail abiellutud, kuna ma pole iial tahtnud Eestis sugulasi ja poolvõõraid oma päeval täis sööta, joota ja lõbustada - see kõlab minu jaoks nagu mingi karneval ja see ei ole minu mõistes pulm
 
siisike 22. oktoober 2014, kl 00.38
See suvi sai abiellutud Seishellidel ja tõesti-ka mina pabistasin paberimajanduse pärast,aga tegelikult oli kõik ülilihtne! Eks see oleneb ka maast,kus on soov abielluda,aga natuke googeldamist ja leiab kindlasti infot,kuidas vastaval maal asjad käivad. Kogu reis-hotellid,lennupiletid-sai ise organiseeritud,pulmapaketi pakkus hotell välja aga seda sai siis vastavalt oma soovile muudetud.Kõik oli ülilahe,see oli selles hotellis ka esimene pulm,nii et ka kogu personal oli elevil :)Pulmariietega oli ka suht lihtne,kleit oli lihtne ja kingi kaasa ei tassinud,sest registreerimine toimus sõna otseses mõttes jalgupidi vees (ookeanis :) ).Ühesõnaga-kui vähegi võimalik,siis soovitan soojalt!
 
Cbb 28. oktoober 2014, kl 09.38
Ärge unustage, et pärast ei piisa, et teil sahtlis mingi Kariibi paberike abielu kohta. See paber tuleb seal riigis vastavates asutustes kinnitada ja tõlkida ja siis Eestis esitada vastavasse asutusse registrisse kandmiseks.

Puht privaatsuse pärast ei pea küll Eestis lahkuma. Keegi ei käse kuulutada oma abiellumise kuupäeva ega kutsuda sugulasi kuhugi.

Kust arusaama mingitest kibestunud vanatüdrukutest ja vanapoistest? Ma pole neil kunagi kohanud. Üksi elades on ju stress olematu. Külla aga tean väga väga kibestunud abieluinimesi, kelle koduse elu sisuks on kaklemine, nääklemine ja õelutsemine.
 
.................................................................................................. 28. oktoober 2014, kl 09.48
Soovitan ametlik registreermine pigem Eestis teha. Välismaa dokument tuleb enne tagasituleku seal x pärapõrgus legaliseerida või apostilliga kinnitada, siis tõlkida, see tõlge omakorda kinnitada. Kui dokumendi ära kaotad, siis peab sinna x pärapõrgusse uue järgi minema ja kõik need protseduurid- kinnitamised jälle tegema. Kui mitte sina ise, siis sinu lapsed või lapselapsed peavad ühel heal päeval näiteks seoses pärimisasjade jaoks selle doki järgi sõitma. Jama kui palju. Mõned tulevad oma tseremoonial kätte antud dokumendiga koju ja ei teagi, et kui ühe abikaasaga midagi juhtub, siis see tsurramurra keeles dokument ei ole piisav abielu tõestamiseks.
 
siisike 28. oktoober 2014, kl 16.35
Hmm,ma ei saa küll aru,miks peab keegi (pärija ?) kuskile paberite järgi sõitma,kui siin dokument kinnitatud? Ma muidugi ei oska ühegi teise maa kohta kommenteerida,aga Seishellidel oli apostillimine näiteks abielu-paketis sees (seda saab ju enne järgi uurida,kas ka mujal nii saab),mis tähendab et me ise ei käinud selle paberiga kuskil ringi jooksmas,vaid see tehti meie eest ära. Ja tagasi Eestis,ei olnud vaja ingliskeelset dokumenti isegi tõlkida,vaid läksin sellesama surra- murra inglise keelse dokumendiga perekonnaseisuametisse ja paar minutit ja asi kinnitatud! Igal juhul muidugi tasub korralik eeltöö-uurimistöö endal ära teha,mis ei ole praegusel internetiajastul üldse mitte raske :)
 
to siisike 06. november 2014, kl 08.25
Sellepärast, et tänapäeval ei kehti selline dokument terve elu nagu nõuka ajal tunnistus, vaid x aastat. Ja alati võib see paber lihtsalt kuhugi ära kaduda või nii ära pandud olla, et pärijad seda ei leia. Jahh, selle paberiga tuleb Eeestis kindlasti minna ja lasta registrisse kanda. Paljud seda aga ei tea ja siis ongi ühel heal päeval tore üllatust - te pole ju abielus selle haiglas lebava mehega, me ei lase teid tema juurde.
 
ff 07. november 2014, kl 08.31
Meil ka soov Hawaiil abielluda ja siis ka mesinädalatele jääda.
Mis kuus oleks kõige parem sinna minna?
Tean, et see läheb väga palju maksma aga kui palju, seda ei teagi.
 
siisike 08. november 2014, kl 02.08
to siisike-kas saaksid täpsustada,et millist dokumenti sa mõtled,mis ei kehti terve elu? Välismaine abielutunnistus? Ma vaatan ja ei näe küll sellel mingit kehtivusaega või lõpudaatumit.Kaua see siis kehtib? Et üks hetk meie abielu polegi enam kehtiv? Või saan ma millestki valesti aru!
Ja sellest ma ei ole ka tõesti teadlik,et kui antud dokument juhtub ära kaduma,siis nagu polekski abielus? Aga kui on siin ju kinnitatud,milleks siis paberdokument-nägin oma silmaga kui sellest tehti koopia kui kinnitamas käisin! Samahästi võib kaduda see paber,et Eestis abiellusid!
Veel-kui keegi tõesti ei tea,et see siin vaja kinnitada on,siis kas ei arva et see nagu varsti välja tuleb? Tavaliselt kaasneb abieluga ka nimevahetus,ilma kinnitamata seda teha ju ei saa. Või mingi tehing notari juures või mis iganes.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!