SinuTuubi videode heli on valdavalt AAC või vanematel võib-olla mingi imeläbi ka veel MPEG Layer3 (mis ongi MP3), mitte OGG (ja mitte "opus VÕI ogg", vaid see ongi üks ja see sama).
Kui sa laed SinuTuubi üles OGG heliga (või MP3 heliga) meedia, siis see konverditakse SinuTuubi poole peal ümber AAC heliga MP4 konteinerisse igal juhul ja sinu ogg või mp3 on läinud kõige kaduva teed.
OGG, M4A jms formaatidena saad sa oma meedia SinuTuubist kätte siis, kui kasutad mingeid online downloadereid, mis originaalheli AAC ümber mingiks OGG vms imeasjaks konverdivad. Ma pole kohanud ühtegi SinuTuubi meediat, kus oleks default algallikas ogg heli ja ma olen videonduse, helinduse ja SinuTuubindusega tegelenud üle 10 aasta.
Nüüd mis puudutab helikvaliteeti, siis siin oleneb.
Ja oleneb tervest reast nüanssidest. Mul pole aega ja viitsimist siia pikka oopust trükkida sellel teemal.
AoA extractoriga nt saab soovi korral SinuTuubi video AAC heli kätte eraldi helifailina samuti AAC formaadis. Ei toimu mingit "konvertimist", kui paned seaded samaks, mis originaalil (video + heli) on.
KUI on soovi konvertida see AAC heli MP3-ks, siis saab ka seda teha ja siis toimub juba konvertimine ühest formaadist teise, ning parim tulemus MP3-na tuleb 320kbps bitrate pannes.
Kvaliteedi erinevus on inimkõrvale praktiliselt tajumatu ja selleks peaks kasutama üüber helitehnikat, et kvaliteedi vahed oleksid üldse tajutavad.
Teine teema on, kui kasutada väiksemat bitrate.
Siis on võimalik ka tavalise poolvuffel helitehnikaga kuulda erinevust nt. 128kbps AAC ja 128kbps MP3 vahel.
Kolmas teema on, kui juba algmaterjal on ebakvaliteetne. Kui kasutaja paneb kodus kokku mõne vidio, mille külge poogib 96kbps bitratega mp3 heli ja laeb selle SinuTuubi üles, siis SinuTuubi poole peal konverditakse see nii ehk naa AAC formaati, aga sellest kvaliteet ei parane. Siis sa võid pärast sellise AAC heliga video allalaadimist ennast ogaraks võimelda ja oma bitratesid 320kbps peale panna, aga sellest midagi paremaks enam ei muutu.
Komakoinijate lemmikteemaks "helikvaliteedi" juures on aga hoopis kompressimata WAV ja AIFF. Võis siis ka FLAC (Free Lossless Audio Codec). AGA see ei puuduta enam kuidagi SinuTuubi videote küljest heli lahtipakkimist ja nende videohelide kvaliteeti.
http://www.winxdvd.com/resource/aac-vs-mp3.htm
https://support.google.com/youtube/answer/1722171