Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
win xp teise arvutisse ka
 
juhuslik lugeja 28. mai 2009, kl 14.40
Kuule Autor: bcd
Aeg: 05-27-09 20:27 !


Mida sa mulle neid piraatluse linke topid? Kas ma pole oma avameelse jutuga saanud selgeks tehtud sellist asja, et mina pole tirinud-tõmbanud-installinud midagi?

Kui ma võõral maal 2002.a. võõrkeelseid kõrgkooli õpinguid võõras keeles alustasin, läks mul arvutit tööks vaja. See polnud mulle tähtis, mis seal sees on.
Mina ka ei nõua sinult meedikuna, et teaksid inimese siseorganite ehitust. Kust kõik värk ekraanile tuli ei huvitanud mind.

Sai üks kasutatud kökats muretsetud, sellel läks emaplaat peesse ja siis üks IT-õppur väikese teenistuse eest pani 2003.a. OSADEST kokku uue arvuti. Andis mulle nimekirja, mille alusel kauplusest tavaar koju toodi. Mina seal ninapidi juures ei passinud, järele jäi hunnik tühje pappkaste ja CD-plaate. Arvuti töötas ja töötab, kutti pole ka hiljem kohanud. Kogu moos.
Mingil ajal küsis arvuti Widowsi installerimisplaati, siis sai otsitud ta tel.nr. ja peale pikka aega helistamise peale sain mingisuguse CD postiga, nagu juba kirjutasin.

Mind ajab lihtsalt vihale selline targutamine ja moraalilugemine portaalis, kus inimesed küllaltki konkreetsetele asjadele nõu küsivad. Kas alati peab ette ja taha vabandama: olen loll, olen algaja, olen võõras tehnika alal?

” Kui te jalgu tagumiku alt välja ei tõmba ja endale põhitõdesid asjadest selgeks ei viitsi teha siis ongi tagajärg selline …”

- Täiesti kohatu ütlus minu puhul, seda enam, et kirjutasin ”selline vanem tädi”. Nii öeldakse pigem loodritele lastele. Arvuti on mulle küll tuttavaks saanud, aga seepärast ei istu ma veel rätsepistes ninapidi siin kogu aeg.
- ”Tädi” sai seepärast kirja pandud, et ei tekiks muljet mingist vinnipigistajast arvutisõltlasest.

Oled küll kiiduväärselt palju vaeva näinud lingitamisega, eks tõesti võb lugeda, kui aega on. Kasu neist on ikkagi ka teistele kidlasti – nii et jõudu!

Arvan, et edaspidine diskussioon on välistatud, vähemalt minu poolt.
 
WGASAI 31. mai 2009, kl 22.06
Hea juhuslik lugeja, miks sa siis ise tahad praatlusega tegeleda?
 
Gert 01. juuni 2009, kl 02.44
mine poodi osta litsente kui TPB piraati tõmmata ei taha
WGA crack peaks sulle piraadi vastu ka aitama :D
 
xp 01. juuni 2009, kl 09.24
oioi, milliseks mölluks siin on läinud. teemaalgataja olen. aga olen nõus juhusliku lugejaga, et jube üleolev suhtumine on küll paljudel siin vastajatel nö tavalisse inimesesse. galita on meeldiv erand. aga kui vaja, võtan ikka julguse kokku ja küsin jälle. enne lihtsalt nö panen vaimu valmis kriitikaks jm-ks.
aga teemast rääkides. ostsin ise hoopis mingi 800 eeguse kasutatud arvuti (masu tõttu korralikke koduskasutamiskõlblikke jube soodsalt saada), xp jm vajalik peal. seega ei pea ma veetma magamata öid ennast vargana süüdi tundes. nii et ühe xp hinnaga saab paar töötavat masinat. ei migeid võtmeid ei ega litsentse ega muud jura, mida ma igapäevaelus ei vaja ja seega ka neist midagi ei jaga. ja ennast kurssi ei hakka viima, sest selleks korraks, kui jälle vaja, on juba meelest läinud. mõttetu ajaraisk oleks.
aga tänud ikka, et püüdsite selgitada.
 
Teadja 01. juuni 2009, kl 13.54
No on lambad.

abc vastused on siiani kõige täpsemad. Vastab nii teie küsimustele ja lisaks annab veel muudki informatsiooni, mida teada võiks. Aga kas tõesti te olete nii madala mõtlemisvõimega, et ei suuda sellest tekstist aru saada? Selle teksti mõistmiseks ei pea arvutitest midagi teadma. Tuleb kasutada vaid natuke loogilist mõtlemist.

Mul tekib tunne, et te ei tea üldse sedagi, mis asi on litsents/kasutusõigus. Nagu öeldud, litsents nö käivitab Windows'i. Litsentsi puudumisel Windowsi kasutada ei saa. Ja teil ongi vaja teada vaid seda, et tavakasutajale enamasti kehtib selline litsents, mida võib ainult ühes arvutis korraga kasutada. Ehk siis mitmes arvutis ei tohi seda kasutada. On arusaadav?
Ok, ehk saate teie aru lausest: Korraga tohib teie Windowsi kasutada vaid ühes arvutis. Kuigi see väide on tegelikult ebatäpne, kuna kõik sõltub ikka litsentsist. Aga põhimõtteliselt teie võite leppida selle vastusega. On arusaadav?
Ehk siis põhimõtteliselt vastus teie küsimusele: Ühte litsentsi ehk ühte Windowsi võid kasutada vaid ühes arvutis korraga. Kahes ei tohi. Kolmes ei tohi. On arusaadav?

Kuidas aga nö arvuti teab, et kasutate mitmes arvutis seda sama litsentsi/Windowsi? Selleks on Internet. Kui sa aktiveerid Windowsi oma litsentsiga, siis kontrollitakse läbi Interneti, kas see litsents on ikka õige. Et ega tegemist pole piraadiga. Kui aga kuidagi on õnnestunud peale panna piraat-Windows, siis on selleks uuendused(update), mille käigus ka kontrollitakse teie Windowsi õigsust. Kui kontrolli käigus selgub, et teil on piraat-Windows, siis antakse teile sellest ka teada. Alla paremasse nurka kella kõrvale tekib vastav märk, mis annab pidevalt märku, et teil piraat-Windows. Kas on arusaadav?

xp, kui sa ostad kasutatud arvuti, siis sinu KOHUSTUS on kontrollida, kas seal arvutis on piraat-Windows või ikka legaalne Windows. Kui on piraat-Windows, siis on sinu KOHUSTUS see Windows legaliseerida. Kui sa seda ei tee, oled sa tahestahtmata varas ja seda täiesti omal valikul. Muideks XP Home saab kätte mingi 1000 krooniga. Seega ühe XP hinnaga ei saa sa kuidagi mitut normaalset arvutit. Ok, ühe XP Pro hinnaga isegi saaks kaks 800 kroonist arvutit. Sa kirjutad "ja ennast kurssi ei hakka viima, sest selleks korraks, kui jälle vaja, on juba meelest läinud. mõttetu ajaraisk oleks.". Ehk parem on loll olla ja lolliks jääda. Täiesti mõttetu ju ennast harida. Ja siis veel imestate, kuidas te sellistest lihtsatest ja loogilistest asjadest aru ei saa. Just teiesugustele on täiesti mõttetu midagi seletada ja õpetada, kuna sellest aru saada te nii või naa ei taha.

Enam selgemalt on võimatu kirjutada. Ja kui te sellest aru ei saa, siis ärge süüdistage vastajaid vaid enda lollust.
 
xp 01. juuni 2009, kl 17.46
mitte, siis püüa asjale laiemalt vaadata. inimesed on erinevad. kui olen boheemlaslik kunsti-inimene, siis sinu jaoks olen loll ja jään lolliks, sest ei pea oluliseks ennast harida teemadel, milleks pole aega ega huvi. igal omad liistud. siinsetel arvuti-inimestel on vist väga raske mõista, et igaüks on omal alal tugev ja inimeste huvid on ka väga erinevad. aga isegi arvutikauged inimesed peavad seda masinat tänapäeval kasutama. ma ka oskan käima seda panna, internetti minna ja isegi pilte fotokast laadida ja edasi saata. rohkem pole vaja. ei ole lihtsalt võimalik, et kõik inimesed teaks kõigest ühepalju. ma ei oska ka autoga muud kui sõita ja kodumasinaid ka remontida ei oska jne jne. aga oma spetsiifilisel erialal olen osav. nii nagu ilmselt sina omal. lihtsalt need on erinevad. ja mina ei heida sulle ette, et miks sa ennast harida ei taha selles või teises valdkonnas (mida sul ilmselt ka vaja pole. nii nagu minul teada detailideni litsentidest jm-st).
oma kasutatud arvuti ostsin korralikust poest, omanikku tunnen. seega loodan, et asi on korrektne.
 
galita 01. juuni 2009, kl 18.14
Keegi ei ole sellepärast veel loll, et ta ei tunne arvutit nii hästi, kui mõni arvutihuviline või IT-spetsialist. Algajal arvutikasutajal on vahel väga raske aru saada asjatundjate poolt kirjutatud juhenditest. Olin kunagi ise ka algaja ja kuna ma ei ole ühtegi päeva, mitte ühelgi arvutikursusel käinud, siis tuli omal käel tarkust koguda. Ma ei saanud pooltest netis leiduvatest juhenditest aru, kuid printisin nad kõik ilusasti välja. Kui täna neid juhendeid vaatan, siis tundub endalegi uskumatu, et kunagi ei saanud ma sellest jutust sõnagi aru. Paar tuttavat aitasid ka vahel telefoni teel mõnes asjas selgusele jõuda. Arvuti on selline teema, et neid inimesi, kes teavad igale probleemile kohe vastust, on väga vähe.
Teema algatajale ütleks nii palju, et seda kas Windows on legaalne või mitte saab kontrollida uuenduste alla laadimise lehel. Mul ei laadi windows uuendusi automaatselt alla, vaid käin neid uuendusi microsofti kodulehelt alla laadimas ja enne kui üldse midagi alla laadima saab hakata, tehakse windowsi legaalsuse kontroll. Kui kõik korras, siis pääseb edasi järgmisele lehele, muidu mitte. Kui uuendused laaditakse alla, pole vahet kas manuaalselt või automaatselt, siis on kõik korras.
 
xp 01. juuni 2009, kl 18.26
hmm, mul algusest jutt kaduma läinud...
minu eelmine postitus siis algas sedasi

teadja, ära ole kuri. ilmselt oled mees. kui ka mitte, siis...
 
bcd alias Fucs 03. juuni 2009, kl 01.37
No ma saan igasugustest asjadest aru. Ka kõigest eelpoolöeldust nii siit kui sealtpoolt tulejoont. Aga ma ei saa aru, et WTF siis siia postitada üldse küsimust kui vastused ei meeldi??

Terv. Fucs
alias bcd
;)
 
Totu 30. märts 2013, kl 20.02
Nojaa et korraga ei tohi mitmes arvutis kasutada aga kui ma teen sellise trikilaadse projommi et panen küll peale mitmele aga kasutan kordamööda kas niimoodi tõmbab Microsofti Billiy haneks või olen ise madala lennuga hani
 
galita 30. märts 2013, kl 21.44
Ei õnnestu sul nii lihtsalt Microsofti haneks tõmmata. Venelastel oli tasuta süsteem Nickware Goodwin, mis on täpselt XP ja ka uuendused sai Microsofti kodulehelt alla laadida.
 
Krisot 31. märts 2013, kl 02.33
Galita, kas win7 laadset tasuta asja ka venkud teinud on? või keegi muu ? :)
 
galita 31. märts 2013, kl 10.21
Ei ole Win7 laadsest tasuta süsteemist kuulnud. Olen viimasel ajal Linuxile pühendunud, kuna Linux on stabiilsem ja soovi korral saab süsteemi seadistada just selliseks nagu hing ihkab. Kuigi tegelikult on netist saada igasuguseid distrosid, nii muusikahuvilistele, kus kõik vajalikud proged muusika töötlemiseks juba olemas, kui neile kes soovivad anonüümselt surfata ning endal ei ole vaja midagi ehitama hakata.
Kui leian netist mõne Win7 laadse tasuta süsteemi, eks panen siis siia lingi.
 
Shadow25 31. märts 2013, kl 12.48
Galita, varastades on muidugi tasuta ...
See Nickware Goodwin on vaid üks järjekordne piraat, mille võib igaüks ise valmis teha. Ma isegi olen seda teinud, spetsiaalselt enda läpaka jaoks.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
galita 31. märts 2013, kl 13.11
Ei, Goodwin ei olnud kräkitud Windows, mida torrentiga alla laaditakse. Nüüdseks on see projekt lõpetatud, sest XP aegi on otsa saanud, kuid tal oli oma koduleht, kus oli foorum ning muu abi, mis puudutas seda süsteemi. Nickware tegi ka teisi programme Windowsile, mitte ainult Goodwini süsteemi. Kõik uuendused sai peale ActiveX installimist laadida alla Microsofti kodulehelt, nii nagu XP'ga
 
külastaja 31. märts 2013, kl 13.36
Venkude poolt on tehtud c400s Windows XP Corporate SP3 eXtreme Edition mis on installikas koos draiverite ja kõigega mis süsteemile vajalik on.Täpselt ei mäleta, aga kaal oli üle pooleteistme kilo.Tavainstallikas mahtus ju CD-le.
 
galita 31. märts 2013, kl 14.21
NickWare Group on 2011 aastal teinud NickOs nimelise süsteemi, mis peaks samuti mingil Windowsil põhinema või olema Windowsi sarnane, kuid nüüd ei leia enam kuskilt linki NickOS'i alla laadimiseks.
Tasuta op-süsteeme on väga palju ning ei ole välistatud, et nende hulgas võib olla ka mõni Windows7 sarnane süsteem, millele sobivad Windowsi all töötavad programmid.
 
Totu 31. märts 2013, kl 15.45
Aga paljudes keeltes see Goodwin on inglise ja vene kindlasti
 
Shadow25 31. märts 2013, kl 16.31
Galita, sellel teemal on siin eelnevalt juba jahutud. See pole loogiline, et Microsoft sellist asja lubab. Ma olen 100% kindel, et tegemist piraadiga. Minu arvates on rumalus midagi muud uskuda. Või vähemalt tõesta, et tegemist pole piraadiga. Vaevalt sa seda suudad.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
galita 31. märts 2013, kl 17.14
to Totu, minu poolt alla laaditud Goodwin oli vaikimisi vene keelne, kuid usun, et süsteem oleks olnud võimalik ka ingliskeelseks muuta. Eesti keelse kasutajaliidese olemasolu ma ei usu.

to Shadow25, Goodwini looja on ametlik tarkvaratootja Nickware Group. Oled sa varem näinud, et mõni ametlik tarkvaratootja paneb oma kodulehele alla laadimiseks piraat-windowsi? Nüüdseks on Goodwini projekt lõppenud ja kahjuks ei ole ka süsteem enam Nickware kodulehel saadaval, et saaksin sulle lingi panna. Kuid panen sulle lingi, kus kirjutatakse NickWare'st. Kui oskad vene keelt, saad ise tutvuda selle kompaniiga ning tema pakutavate tarkvaradega.
http://www.nickware.ru/?page=18
 
Shadow25 31. märts 2013, kl 17.37
Galita, see poleks esimene kord, kui mingi ettevõte piraatlusega tegeleb. Selle argumendiga ei õnnestu mind veenda - olen endiselt kindel, et tegemist piraadiga.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
galita 31. märts 2013, kl 18.21
Mina selles küll nii kindel ei ole, et nad piraatlusega tegelevad, pigem arendatakse alfa järgus olevaid programme ja arvutikaitset. Ma oleks tahtnud väga näha nende teist süsteemi NickOS'i, mis kirjade järgi oli Live süsteem nagu Linuxid, mida saab plaadilt või USB pulgalt arvutis jooksutada. Nickware kodulehel peab silma peal hoidma, võib-olla tuleb neilt veel mõni süsteem välja. Distrodega nad minu teada ei tegele, vähemalt ametlikult mitte.
Kuid nüüd ei ole Goodwini osas enam mingit tähtsust, mida me sellest süsteemist arvame, sest isegi kui see süsteem oleks vabalt alla laaditav, ei saa teda SATA kõvakettaga arvutisse paigaldada nagu XP'd, sest süsteemil puuduvad SATA kontrolleri draiverid.
 
Krisot 31. märts 2013, kl 22.51
No mis sa nüüd räägid. Muidugi on see võimalik, kui bioses ära muuta, mismoodi arvuti satat nägema hakkab. Kõige tutikamatel arvutitel muidugi ei tea, kuid neile ei hakka ka mingit xp-laadset asja enam peale toppima vast :)
 
galita 01. aprill 2013, kl 10.21
Seda, et BIOSis muudatusi tehes on võimalik panna arvuti SATA kontrolleri asemel ATA kontollerit nägema, ma ei teadnudki. Teadsin, et bootimisplaati tehes lisatakse XP'le SATA draiverid. Peab seda BIOSi värki uurima-lihtsalt huvi pärast, sest XP'd ega Goodwini ei ole plaanis kasutama hakata.
 
lammas wää - offline 01. aprill 2013, kl 10.37
kõigil selle muutmise võimalust ei ole:)
bios:
SATA mode AHCI või ATA
http://www.ehow.com/info_8772085_difference-sata-dell-precision-bios.html
 
galita 01. aprill 2013, kl 12.04
HP Probookil paistab muutmise võimalus olemas olevat.
BIOSi System Configuration aknas SATA Device Mode all on 2 valikut, AHCI ja IDE. Linnuke on AHCI ees.
 
XP OEM 01. aprill 2013, kl 13.58
Aga kas on kuidagi võimalik oem varianti teise arvutisse saada.
 
galita 01. aprill 2013, kl 16.59
Legaalselt mitte, sest OEM on seotud selle arvutiga, milles ta ostmise ajal oli.
Lihtsam on panna arvutisse Linux kui murda pead selle üle kuidas saada Windows ühest arvutist teise. Kõik vajalikud toimingud saab arvuti ka Mintiga või Ubuntuga tehtud.
 
XP OEM 03. aprill 2013, kl 12.49
http://www.youtube.com/watch?v=JngreKNMGnY
Aga kas sedaviisi ei saa oemi teise arvutisse.
 
galita 03. aprill 2013, kl 13.24
Ei oska öelda, ei ole ise sellist asja teinud. Proovi järele, kaotada ei ole midagi-kui õnnestub on hästi, kui ei õnnestu, siis oled vähemalt proovinud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!