Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Appi aidake
 
Marika K 08. oktoober 2010, kl 00.54
probleem siis selline..sai tellitud uus neti ühendus,10mb alla ja 1,5 üles,kõik on super,teen testi speedtest.netis v kus iganes ,no kiirus on lausa jumaldatav..aga mida pole..nii kui hakkan alla laadima,nii on kiirus läinud,ei saa avada isegi veebilehti.Interneti pakkuja ise väidab et nemad ala ei piira midagi oma klientidel,ja andis mulle utorrent lingid et saaksin katsetada ja siis teada anda.Mis siis juhtus oli see et nn engineer saabus ja kõige pealt tegi mulle selgeks et keegi tänapäeval ei kasutagi torrentit alla tõmbamiseks,et ala mine pirate baysse kliki failile ja internet explorer ise tõmbab ilma igasuguste vahendajateta.No karju appi..aga asi ei tööta ja nende oma firma pani mulle ligi et saaksin katsetada torrnti faile alla laadimiseks..ühesõnaga surnud seis..surfa netis nagu tahad,kui läheb tõmbamiseks siis asi jumala kutu,kusjuures nii kutu et isegi neti ühendus haihtub ja samas speed test on perfect..keegi oskab aidata?
 
iiiii 08. oktoober 2010, kl 01.36
surfamine ja torrentite tõmbamine on erinev asi. viimane nendest on piraatlus.
 
ooo 08. oktoober 2010, kl 02.38
sa iiiii oled ikka täitsa tainas kui arvad, et torrentist ainult piraati saab.
Marika proovi tõmmata siis torrenteid ja suva faile netist, kui ikka ei tule siis laena kellegi käest läpakat ja proovi sellega, kui siis ka pole siis peksa teenusepakkujat, trambi jalgu ja nõua korralikku yhendust.
 
iii 08. oktoober 2010, kl 04.29
ei saa muidugi ainult piraati, aga mida sel teema autorilt sealt ni palju nüüd tõmmata on, et pealkiri lauda appi aidake. karta on et mingid filmid jäävad tirimata
 
ha ha 08. oktoober 2010, kl 06.23
pane üles ja alla kiirused väiksemaks või vähenda max lubatud ühenduste arvu
krüpteerimise alla ühendus tirimis proges ja port iga kord uus [random]
otsi teine sama asi ja proovi seda ainult ühe kaupa
ja tõmba legaalset sodi:)
 
Shadow25 08. oktoober 2010, kl 09.02
uTorrentis näiteks ka seadistamise teejuht, mis testib sinu ühendust ja määrab vastavalt sellele tema arvates sobilikud seaded. Tee läbi. Praeguse seisuga su proge lihtsalt tõmbab neti umbe.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
Marika K 08. oktoober 2010, kl 13.46
seep see pont ongi..seoses sellega et hakkasin antiviirust alla tõmbama,neti kiirus väsis ära,siis hakkasin katsetama igast muud jama tõmmata et ala mis toimub no ja ei lase alla laadida,väsib ära.See firma ise pani mulle torrenti lingid emailiga et saaksin katsetada torrenteid,no ja nende pärast ma kõige pealt tõmbasin alla u torrenti kõige pealt.Pirate bay kohta kaa nii palju et ma pole isegi sealt üritanud enne tõmmata kui eile see totakas engineer siia tuli ja rääkis et tõmba exploreriga pirate bayst,et tänapäeval kõik teevad nii,vaata mis siis teeb,aga ülla ülla exploreriga tõmmata ei saagi.Aga nuh,eks proovin kõik variandid läbi.
 
ha ha 08. oktoober 2010, kl 14.35
mis firma ja ühendusest räägid?
lehitsejaga sikutades ka kiirus väheneb 0?
proovi seda tirida ja vaata kiirust
tavaliselt tuleb ühenduse max kiirusega stabiilselt
link http://releases.estobuntu.org/estobuntu-10.09-KDE-DVD-x86_64.iso
 
Maris 08. oktoober 2010, kl 14.40
Kasutan ise nii uTorrentit kui ka tihti peale PirateBay'd ja ütlen ausalt, et Marika sa pole lolliks läind, pigem ajab teenusepakkuja sulle udu. Pole enne kuulnud, et sedasi asju alla tõmmatakse. Aga pakun millegi pärast, et sul on siis sama teenusepakkuja nagu mul, sest ka minul on selle asjaga probleeme. Pold vahet, kas oli kallim ja kiirem pakett või praegune odavam. Ühtemoodi tõmbas kinni. Vahel kui ainult üks asi korraga tõmbamas, siis väga hull pole, aga üldjuhul olen õppind asju tõmbama, kui endal pole vaja arvuti taga samal ajal tegeleda. Ja ma ei tahaks uskuda, et see on otseselt arvuti või programmi viga. Kuna vanemate kodus on teine teenusepakkuja ja seal pole probleemi. Panen hunniku asju tirima, kasutan ise internetti, ema kasutab ja ka isa kasutab, teinekord ka vend. Ja pole kiirusega mingit probleemi. Leheküljed avanevad kiiresti ja kõik töötab kiiresti. Ma ise ei ole viitsinud sellega sõdima minna, aga hea teada, et ma pole ainus, kellel see viga.
 
Shadow25 08. oktoober 2010, kl 15.25
"keegi tänapäeval ei kasutagi torrentit alla tõmbamiseks,et ala mine pirate baysse kliki failile ja internet explorer ise tõmbab ilma igasuguste vahendajatet"

Noh, võimalik, et sina said temast valesti aru või siis ta tõesti on loll. IE tõepoolest pole võimeline midagi torrentite vahendusel tõmbama. Sulle selgituseks, et torrent on tegelikult iseenesest pisike failike, mis ütleb progammile(torrenti-kliendile), mida kust ja kuidas tõmmata. Seega selle pisikese faili saad küll IE'ga tõmmata, aga siiski vaja midagi, mis selle failiga midagi peale oskaks hakata. Siinkohal tulevadki mängu programmid uTorrent jne. Opera on vist üks sellistest veebilehitsejatest, millel torrenti-klient sisse ehitatud ehk suudab torrentitega midagi peale hakata. Võid proovida, kui tahad.

Kas uTorrenti seadistamise teejuhti proovisid? Saad selle ette klahvikombinatsiooniga Ctrl+g. Tee läbi ja salvesta. Kui tahad ise käsitsi seadistada, vaata Eelistuste alt Võrgukoormust. Üldine maksimaalne ühendusi pane näiteks 300 peale, kui ikka jamab, pane väiksemaks. Maksimaalne ühendusi torrenti kohta on minul 85, pane väiksemaks, kui jamab. Üleslaadimise pesasid torrentoi kohta on minul 4. Võid proovida ka allalaadimiskiirust vähendada. Eelistuste all Järjekorras pane Aktiivseid allalaadimisi korraga 1 näiteks. Faile alla laadides saad võrgukoormust vähendada ka tehes nimekirjas allalaetavale parem klikk ja menüüst valides Võrgukoormuse hõivamine Madalaks. Katseta ja ehk leiad endale parima seadistuse.

Kui sul nett koomas, kas MSN'is saad suhelda? Sellele tahaks kindlasti vastust.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
Marika K 08. oktoober 2010, kl 16.02
Shadow25 kirjutas:
-------------------------------------------------------
> "keegi tänapäeval ei kasutagi torrentit alla
> tõmbamiseks,et ala mine pirate baysse kliki
> failile ja internet explorer ise tõmbab ilma
> igasuguste vahendajatet"
>
> Noh, võimalik, et sina said temast valesti aru
> või siis ta tõesti on loll.
> Kui sul nett koomas, kas MSN'is saad suhelda?
> Sellele tahaks kindlasti vastust.

ma ei saanud temast valesti aru vaid tema on jah täiesti loll.Ütleme nii siis et eile käis see engineer,kaks päeva enne seda proovisin nende saadetud emaili pärast u torrentit,kuna see ei töötanud nagu vaja,uninstallisin torrenti.Siis eile selle engineeri lolli jutu pärast tõestasin talle ja tema silme all et exploreriga ei saa pirate bayst muhvigi no ja tõmbasime uuesti torrenti.PS! Katsetan siin nüüd ka emulet,sama jama.Pisike muusika fail,üks lugu, hakkab hädaga tõmbama,a kui jutt juba 700Mb ringis olevast failist,siis alla laadimine 0
Kui mul net koomas,siis msn logib end välja.
 
Marika K 08. oktoober 2010, kl 16.10
ma kunagi ammu kasutasin emulet päris agaralt.Siis oli mul teine neti pakkuja,muidugi up ja download kiirus oli tooaeg üliaeglane,aga emule tõmbas nagu miki.Nüüd speedtest.net näitab et kiirus super,ala 9 sekundiga tuleb ära 5Mb fail ja film 800 mb peaks tulema 22 minutiga,aga see on jumala vale ju
http://www.speedtest.net/result/982699654.png
selline siis minu tulemus
to ha ha
see link mille panid..seda peaks nüüd siis tirima ala 2-3 tundi,vahepeal viskab et alla 2e tunni veel jäänud,hetk hiljem jälle 2 tundi 45 minti,nii et tiba kõigub.Selle tõmbamise aeg saan netis surfata,veits aeglasem küll kui muidu aga kannatab
 
Marika K 08. oktoober 2010, kl 16.17
arvuti ega proge viga see kindlasti ei ole,ma katsetasin kõikke nii oma läpakal kui lauaarvutil ja lapse notebookiga,kõigiga üks sama.PS!Ma siin siis lisan ära veel selle,mu laps kasutab teist netiühendust,kui tema pulganetiga oma arvuti ühendan,siis on küll nö netikiirus aeglane aga torrent jms töötab
 
Shadow25 08. oktoober 2010, kl 23.32
Mis Internetti kasutad?

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
fm 09. oktoober 2010, kl 01.59
Tänapäeval on igasugused tulemüürid ja muud elukad tarkust täis. Vahest ei käi nende adminnidel ka mõistus üle, sest ei saagi käia - keegi lihtsalt ei tea, mida üks tark tulemüür või muu tarkvara teeb siis kui keegi surfab brauseri asemel mingi muu vahendiga.
Seda on ka minul ette tulnud, et erinevate interneti pakkujatega juhtub imelikke asju.
Eespool olevast hakkas silma üks mõistlik soovitus - ühel ja samal ajal korraga allatõmbavate ühenduste arvu vähendamine. Seda tasub katsetada. Olen pisemas võrgukeskkonnas näinud, mismoodi allalaadijad ajavad võrguseadmed oma torrenti ja kazaa ja muu läbuga umbe.
Tundub, et see asi siin ei idane ega mädane.
Sa ütle parem, mis programmi sa kasutad torrent-ide allalaadimiseks.
Siis saab kirjutada täpse juhendi, mida pead tegema, et asi korda saada.
Sinu tekstist käis korraks läbi emule. Kui ma ei eksi, siis see oli niisama katsetamiseks. Sellega võib pärast tegeleda kui põhivärk saab korda.

Üks asi veel - võibolla pärast läheb meelest ära. Kui hakkad omale staffi tõmbama, siis ära pane 100 asja korraga laadima. Oota ikka ennem ära kuni paar asja kohale jõuavad ja seejärel jätka.
Aga no see oli igaks juhuks öeldud, et kui sul on teine stiil, siis katseta niimoodi ka. Eespool oli juttu teisest asjast ja kui saab teada, mis programmi kasutad, siis saab seda ka täpsemalt soovitada.

Teine küsimus: mis tulemüür sul arvutis on?
On juhtunud sedagi, et mingit proget ei saa mingi tulemüüriga kasutada ühe teenusepakkujaga ja teise teenusepakkujaga saab. Oli juhtum, kus selleks progeks oli Windows-i uuendus. Nuta või naera, nalja palju ja kõik muu töötas. Niisama huvi pärast tassisin kasti teise kohta, kus oli teine teenusepakkuja ja seal töötas ka Windowsi uuendamine.
Tol korral sai asi lahendatud nii, et keelasin viirusetõrjega kaasa tuleva tulemüüri ja käivitasin Windowsi enda tulemüüri. Muu ei aidanud, sest loomulikult ei hakanud keegi teenusepakkuja "engineer"-idest(nagu sa neid kutsusid) asja omalt poolt uurima.
Eks neid võimalusi on teisigi, aga ilma peale vaatamata ei tule rohkem asju kohe pähe.
 
Maris 09. oktoober 2010, kl 10.07
Teemaalgataja mainis minuarust, et kasutab uTorrentit :)
 
fm 09. oktoober 2010, kl 18.04
Paistab, et mainis jah. Eks ta ole, kui hakkad öösel lugema ja pea väsinud. Jõuad teksti lõppu, siis on algus meelest ära läinud.
Mul läksid Marika ja Maris segamini ka väsinud peaga. Häbi asi küll, aga mis teha.
Lugesin asja veel kaks korda läbi ja hakkas silma, et Marika, sina ei taha ju üldse torrent-eid alla laadida.
Sina tahad lihtsalt brauseriga faile alla laadida. Sain ma õieti aru?

Sellisel juhul ei maksa asjade käimapanemiseks torrent-eid proovida.
Õige lahenduskäik käib nii, et kõigepealt pannakse oma torrent-id, ehheemuulad ja muud elukad kõik kinni.
Siis üritatakse brauseriga failide allalaadimine käima saada.
Kui brauseriga asi toimib, siis võib hakata vaatama, kas emule ja utorrent ja muu staff ka töötab.
Kui nende niiöelda "engineer" tuleb, siis teinekord ära hakka üldse torrentitest rääkima. Räägi nii nagu on - tahan BRAUSERIGA faile alla laadida, pangeb ära. Proovin teiste arvutitega, ikka pangeb ära. Aga see on tagantjärele tarkus ja pole praegu oluline.

Kui brauseriga failide allalaadimine pangeb ära, siis võib sel olla mitmeid põhjuseid.
1. Brauser on mingi kiiksuga. See variant langeb vist ära, sest sa proovisid ka teises võrgus alla laadida ja see õnnestus, kuigi aeglaselt.

2. Viirusetõrje, vana .... keerab käru. Aga see vist pole ka praegu oluline kui sa proovisid teises võrgus.

3. Kui mitu tulemüüri sul arvutis on? See on muidugi ka viirusetõrjega seotud teema. Uuemate Windows versioonidega tuleb tulemüür kaasa. Ka viirusetõrjed panevad oma tulemüüri kaasa(kui sul on nii tubli ja tegija variant).
Igaks juhuks võiks veenduda, et sul käib arvutis vaid üks tulemüür korraga. Üldjuhul käivad nad koos ilma probleemideta, kuid probleemide korral peaks seda katsetama.
Ja kui käib vaid üks korraga ja ikka pangeb ära, siis tee see katse, et lülita viirusetõrjega kaasatulev tulemüür välja ja pane käima vaid Windows-i enda oma.
Kui sul muidugi on see olemas. Vanematel Windows versioonidel ei olnud tulemüüri.
Seda tasub katsetada. Eespool rääkisin, millega ma ükskord kokku puutusin ja siis oli sarnane nähtus - ühe teenusepakkujaga töötas(Elion) ja teisega mitte(Starman).
Aga surfata sai mõlemaga. Naljakas lugu.
Ei aidanud muu kui lülitasin viirusetõrje tulemüüri välja ja jätsin käima vaid Windowsi enda tulemüüri. Miski Starmani võrgus ajas viirusetõrje tulemüüri segadusse, aga mis, seda ei tea keegi.
Kui sa ei tea, mismoodi seda katsetada, siis kutsu mõni tuttav itimees ja ütle, et las vaatab seda kirja siin.
Ei hakka praegu viirusetõrjujale negatiivset reklaami tegema, aga kui sa saad need soovitatud katsed tehtud ja ikka pangeb ära ja ei aita miskit, eks sa siis pane siia kirja, mis viirusetõrjet kasutad ja mis Windows sul on ja kuidas nimetatakse seda teenusepakkujat, kelle võrgus sul praegu jamad on. Võibolla keegi oskab selle info põhjal midagi head välja mõelda. Või tunnen ma ise viirusetõrje nimetuses sama tegija ära ja saab veel täpsemalt juhendada(see ei olnud minu arvuti, aga saan seda vajadusel vaadata).
 
galita 09. oktoober 2010, kl 18.59
Probleem on mitmes arvutis, kuid ühe teenusepakkuja-- viga tundub DNS serveris olevat. Võiks proovida OpenDNS serverit ja lisaks sellele panna op-süsteemi seadetesse IP aadress, subnet mask ja default gateway. Kahjuks ei ole Marika kirja pannud op-süsteemi, et saaks kõik täpselt kirja panna.
Kõigepealt ava Command Prompt ja kirjuta musta aknasse ipconfig. Kirjuta üles või jäta meelde numbrid mis on IP Address, Subnet Mask, Deafault Gateway järel. Pane internetiseadetes linnuke ette "Use the following IP address" ja IP Address, Subnet Mask, Default Gateway järele numbrid, mis sa ipconfig all nägid.
Nüüd pane linnuke ette "Use the following DNS server addresses
Preferred DNS server 208.67.222.222
Alternate DNS server 208.67.220.220

Kui sa ei leia üles kuhu need numbrid kirjutada, siis pane oma op-süsteem kirja ja poisid oskavad sind kindlasti aidata.
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 10.23
Ilmselt on jah sarnased nimed ja kuna endal tõmbab ka veebilehitseja suht kooma, kui midagi torrentiga alla tõmbama panen, siis mõtlesin, et ehk leian siitki asist infot.

Aga fm, sa said siiski valesti aru. Marikal ongi see probleem, et kui torrentiga midagi tõmbab, siis on ülejäänud interneti kasutus halvatud, kuna nt firefoxis veebilehti mööda surfates liigub asi ikka väga aeglaselt, samuti pidavat MSN koomas olema. Tema just soovib torrentiga tõmmata asju, aga teenusepakkuja tehnik väidab talle, et tänapäeval ei kasuta enam keegi torrentite alla tõmbamiseks nt uTorrentit või muud toredat programmi, vaid seda kõike saab teha läbi suvalise brauseri.
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 10.26
Ja nagu ma teistkordsel ülelugemisel aru sain, siis vahet pole kas tõmmata torrentiga, emulega või siis lihtsalt läbi brauseri midagi - sama jama on ikka.
 
fm 10. oktoober 2010, kl 13.59
Marika räägib jah suht segaselt sellest, mismoodi asjad omavahel seotud on.
Tema teises kirjas on juttu, et ta hakkas utorrent-it kasutama vaid sellepärast, et tal soovitati sellega katsetada.
Viletsama ühenduse korral tõmbab brauseriga ka muud asjad aeglaseks, see on tõsi. Aga see põhiasi, mis pangeb, ei tohiks ära pangeda. See ongi jama ja sellest tuleks lahti saada.
Igatahes see teema teda enam ei huvita ja tühja sellest.

Maris, kui sul tõmbab veebilehitsejaga asjad väga aeglaseks, siis äkki prooviksid järgmist konfi:
1. http://www.sendspace.com/file/koek0k
2. http://www.sendspace.com/file/wh2f5j
3. http://www.sendspace.com/file/03qmbu

Pilte näed, kui klõpsad kõikvõimaliku reklaami all olevad oranži "Download" nuppu.

Need aknad saad endale ette parameetritemenüüst, "Preferences" oli vist, ma panin vahepeal testiarvuti kinni. Eesti keeles "Parameetrid" või "Suvandid" või ...

1. Vaata, et linnukesed ja muud pudinad oleks täpselt samamoodi.

2. Teises punktis olev parameeter, mis minul on 6, ei suurenda mitte sinu allalaadimiskiirust, vaid hoopis vastupidise suunaga andmevoogu. Nii, et kui asi saab korda, siis võid seda tasapisi katseks suurendada, aga võid ka mitte.
0 aga ei maksa seda kindlasti panna, sest see tähendab, et piirangut pole ja see võib mõjutada surfamise kiirust(kui IE või FF midagi küsib, siis käib korraks törts infot ka vastupidi).

2. Teises punktis olev parameeter, mis minul on 66 võid esialgu panna pool oma allalaadimiskiirusest.
Võta lahti www.ruuter.ee
Tee allalaadimise kiiruse pikk test. Võid teha ka lühikest, aga pikk on parem.
JA NÜÜD OLULINE, miks ma soovitasin sulle ruuter-it, mitte suvalist. Asi on selles, et kiirust antakse mitut moodi ja mina selgitan seda sulle ruuteri näitel. On oluline, et sa võtaksid kiirusena arvesse seda alumist, punakaspruuni pulga taga olevat numbrit, mitte ülemist. Näiteks minul on punakaspruuni pulga taga 133.3 KB/sec
Jagasin kahega ja sain umbes 66
Rohelise pulga taga on rohkem ja seda saab arvestada teistmoodi(roheline = punakaspruun * 8)
Selle teise punkti parameetriga võid mängida nii ja naa. Kui ikka on aeglane, siis vähendad. Kui on paras, siis suurendad kuni paraja väärtuseni.
Aga kaks korda piirist väiksem on paras algus katsetamiseks.

3. Ülejäänud numbritest on olulisemad ülemised 5 ja 2
Neid võid ka hakata tasapisi suurendama kui asi sai korda.
Kui ei saanud korda, siis, nojah, saab neid veelgi vähendada aga siis läheb see torrentimaailm ikka jube jamaks kätte.
Alumine 2 aga mõjutab jällegi teistpidi andmetevahetust. Võid suurendada või mitte, aga allalaadimisel pole temast kasu. 0 aga ei maksa panna - see ei lülita välja, vaid võtab piirid maha ja see ei ole hea.
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 16.40
Minul veebilehitseja ei muuda midagi aeglaseks. Aga kui torrentiga midagi tõmbamas, siis ülejäänud interneti kasutus on hõivatud. Küll töötab normaalselt näiteks messenger, aga muidu internetis surfamine on ikka väga aeglane ja seda mitte ainult minu arvutiga, seega viga pole arvutis.
Kuna kahjuks olen tööl, ei saa ma uurida, kas saan sinu juhendi järgi midagi korda seada. Ma küll pisut mõikan asjadest, kuid pole erilini arvuti guru - seega pean küsima, et kas sinu sätted ja asjad, mis sa mulle siin seletasid on seletatud Windowsi baasil? Nimelt olen ise Apple kasutaja ja veebibrauserina kasutan hoopis Safarit.
Õnneks olen ma õppinud asju tirima sel ajal kui magan õndsat und või ei ole kedagi kodus. Samuti kasutan ära sellist võimalust vanematekodus. Sealse teenusepakkujaga sellist probleemi pole. Ise olen siiani arvanud, et viga võib olla lihtsalt selles, et teenusepakkuja piirab kuidagi seda ühendust.
 
fm 10. oktoober 2010, kl 17.40
See on utorrent konf. Loodetavasti näeb utorrent Apple peal samamoodi välja. No enamvähem ikka, kuigi väikesed erinevused võivad ju olla.
Utorrent ise võimaldab seada iseenda tegevusele piire nii, et ta ei häiriks teiste programmide tööd. Üldjuhul ei ole seejuures oluline, kas nendeks teisteks programmideks on IE ja Win. või Linux ja FF või Apple maailm koos oma vidinatega.

Üks asi jäi märkimata. Kui hakkad muutma neid parameetreid 5 ja 2(ülemine 2), siis neid muudetakse koos. Noh, näiteks suurendad: 10 ja 5
Või 15 ja 7 või 20 ja 10 jne.
Või vähendad: 2 ja 1
Ülemine ei pea olema alumisest just kaks korda suurem, aga noh, võib ka nii olla.
Alumine kaks ei ole siis oluline nagu rääkisin. See muudab teistpidi liiklust ja seda võid pärast eraldi regullida, kui on viitsimist.

Seda parameetrit, mis mul on 66(sina pane siis nii nagu kirjeldasin ruuter.ee näitel), võid muuta sõltumatult.
Nii ongi, et proovid ühtesid ja proovid teisi.

Aga sa vaata igaks juhuks oma Apple peal, et sul ei ole parameetrid samas aknas teistpidi. Minu piltidel on parameetrite nimetused olemas. Ei hakanud neid siia ümber kirjutama.

Ja mis põhiline - see utorrent ei pruugi olla nii tark asi, et muudad parameetrit ja kohe lähebki nii nagu peab.
Igaks juhuks võid ta pärast parameetrite muutmist kinni panna ja uuesti lahti teha.
Tähelepanu: akna kinni panemisest ei ole kasu. Tuleb all menüüribal(sinul on see riba vist üleval) klõpsata utorrent ikooni ja valida menüüst "Exit".
 
Shadow25 10. oktoober 2010, kl 18.41
Maris, kui uTorrentit kasutades MSN toimib, siis seadista pordid õigesti. Peaks probleemi lahendama. uTorrent ütleb sulle kindlasti, et tema poolt kasutatav port kinni. Tee see lahti.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 19.44
Tänud, kui koju jõuan, vaatan asja ilusti üle :).
uTorrent Mac OS jaoks näeb välja pm samasugune nagu Win peal. Ega ma pole varem viitsinud seda asja täpsemalt uurida ka, kuna aga siin tõstatati teema, siis oli kohe ka hea kaasa rääkida.
@ Shadow25 seda portide teemat mõtlesin ma ka ise ja vaatan ka selle portide asja üle.

Eks ma annan teada, kas miski ka mõjus - kui on kasu, siis juba suured tänud ette. Paljude asjade tõmbamised sellepärast venivad, et ei saa muidu samal ajal muud teha :).
 
Shadow25 10. oktoober 2010, kl 22.35
Siin aga arvesta, et kasutatav port võib ka netipakkuja poolt kinni. Kui on, siis uuri sealt, kas nad saaksid lahti teha. Näiteks Elionil teevad soovi korral lahti. Peaks saama ka iseteeninduses ise teha.

Ise kasutan porti 6881, kuigi mõni ehk tunneb vajadust seda porti üle kommenteerida. :D

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 10.10.2010 22.54.
 
fm 10. oktoober 2010, kl 23.16
Kuule, Shadow25, oota veidi oma portidega. Ajad Marise segadusse.
Marise probla on selles et kui ta kasutab utorrentit, siis muutub internetis surfamine aeglaseks. Tulemüüris utorrent-i pordi lahtitegemine ei muuda siin midagi.
See port mõjutab vaid seda, kas teised utorrent-i kasutajad saavad temaga ühendust.
Tema ise saab teistega igal juhul ühendust. Seestpoolt algatatud suhtluse laseb läbi tema enda tulemüür ja lasevad läbi ka teenusepakkuja võrguseadmed.
Muidugi saab konfida oma tulemüüri nii, et ta laseb ka seestpoolt läbi vaid kindlaid programme, kuid nagu näed, ei kirjelda Maris seda probleemi, et ta ei saaks utorrent-iga midagi alla laadida. Lihtsalt see värk tõmbab tal "toru umbe".
Ja ära aja Marist ja Marika K-d segamini. Teema algataja lootis, et tema üsna segasele olukorra kirjeldusele saabub kohe vastus ja kaotas asja vastu huvi kui asusime kamba peale asja täpsustama.
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 23.34
uTorrent jah tõmbab mul kõige ideaalselt isegi allalaadimiskiiruse üle ei kurda. Kõik tuleb piisavalt kiiresti kohale jne. Aga see viga on ainult ühe teenusepakkujaga, vanemate kodus on teine teenusepakkuja ja seal probleeme pole. Seega ise olen mõelnud, et see on pigem nende poolne viga ja ära kannatanud, aga kohe hakkan sinu nõuandeid uurima :).
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 23.47
Ja nüüd on prooviperiood, kas oli ka kasu :)
 
Maris 10. oktoober 2010, kl 23.56
fm ma tänan abistamas, aga kasu oli sellest kõigest kokkuvõttes vaid nii palju, et uTorrent ei hakanud üldse tömbama :) Võimalik, et ka midagi kuskil panin valesti, kuna mul on nende samade alapunktide all pisut teistmoodi asjad lisaks tunduvalt vähem asju.
Arvan, et viga võib olla siiski teenusepakkujas, mitte uTorrenti sätetes.

Igatahes, ma tänan abi eest ja jätkan samas vaimus nagu varem. Võiks ju kisa tõsta, aga samas, ära see mind ju ei tapa :D
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!