Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
viirusetõrje äratab arvuti stand by-st?
 
kahtlustaja 19. oktoober 2010, kl 22.17
Vabandan võimaliku lolli küsimuse pärast, aga kas viirusetõrje on võimeline arvuti stand by-st "äratama"? Olukord siis selline, et panin arvuti stand by peale, läpakal kaas kinni ja ise kodust ära. Arvuti polnud kindlast tööle jäänud. Olin mõne tunni kodunt ära ja kui tagasi tulin, kuulsin, et arvuti ventikas undab. Liigutasin hiirt ning arvuti töötas ja küsis parooli. Panin parooli ära ja tuli ette viirusetõrje aken. Viirutsetõrje oli juba töö lõpetanud ja näitas tulemusi. Tahaks teada, kas selline asi võib juhtuda nö iseenesest või on keegi mu arvutis käinud. Varem on ka seda juhtunud, aga ei mäleta enam, kas siis ka viirusetõrjega seotud oli. Kuna on põhjust uskuda, et üks pereliige võib nuhkida, siis tekivadki kahtlused.
 
ha ha 19. oktoober 2010, kl 22.26
saad kaks valikut kahtluste hajutamiseks

1. kaotad "üks pereliige" ära

2. paned korralikud paroolid peale


jah erinevad programmid on võimelised lõpetama erinevaid puhkeolekuid:)
viirusetõrje seadistus sisaldab perioodilise skännimise erinevas poosis määramise võimalust
minu Avast ei ole ilma eraldi käsku saamata tegelenud nähtava skännimisega
 
Shadow25 20. oktoober 2010, kl 08.35
Ehk siis lihtsamalt öeldes olenevalt viirusetõrjest saab viirusetõrjet seadistada, et kui aeg käes, hakaku skännima ja vajadusel ajagu arvuti puhkeolekust üles. See on seadistamise küsimus.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
galita 20. oktoober 2010, kl 18.16
Miks sa läpakat välja ei lülita kui kodust ära lähed?
Niipalju kui olen lugenud ei soovitata läpakat kogu aeg voolvõrgus hoida--välise toiteploki pärast.
 
autor 20. oktoober 2010, kl 20.08
aitäh vastuste eest. galitale niipalju, et kuna arvuti läheb ikka juba kaua käima ja on pärast käima minemist veel tükk aega aeglane, siis niimoodi mõneks tunniks ei hakka päris välja lülitama. eks see ole vist vanadusest ka põhjustatud. ööseks lülitan täiesti välja.
 
galita 20. oktoober 2010, kl 22.17
Arvuti on võimalik ka kiiremini tööle saada.
1)Arvuti käivitub siis aeglaselt kui startupis on liiga palju programme. Kui arvuti on isegi peale käima minemist pika aega aeglane, siis võib nuhkvara arvutis olla.
2) Arvutit tuleb regulaarselt hooldada. Puhastada CCleaner'iga, teha kõvaketta defragment, registri defragment, kõvaketta kontroll.
 
autor 21. oktoober 2010, kl 23.10
ccleanerit kasutan, defragmentinud olen ka regulaarselt. eriti olulist tulemust ei anna. kuidas neid startupi programme kontrollida/vähemaks saada? ja misasi oleks kõvaketta kontroll?
-TnT- 21. oktoober 2010, kl 23.48
Startup programme saad kontrollida kui kirjutad Start > RUN lahtrisse msconig (see käis nüüd XP kohta) win 7-l kirjuta see otsingu lahtrisse.
 
galita 21. oktoober 2010, kl 23.56
Mina kasutan Startupi haldamiseks OSAM nimelist programmi. Programmide eemaldamine startupist käib temaga lihtsalt--linnuke programmi eest ära--klikid Apply--avaneb aken kus klikid Close. Programm jääb peale startupist eemaldamist arvutisse alles, ainult ta ei käivitu enam koos Windowsiga. See programm näitab ära ka startupis olevad viirused, kuid viiruste eemaldamine on sellel programmil millegipärast jube keeruliseks tehtud, kuid pikapeale harjub ära.
Kõvaketta kontrolli olen teinud Windowsi (XP) enda utiliidiga. Kõvakettal võivad vead olla ja kõvaketta kontroll paigutab need vigased kohad tühjale osale. Seda on lihtne teha ja eriti tihti ei ole mõtet kõvaketta kontrolli teha. See teeb arvutit ka veits kiiremaks.
Kas oled ka registrit defragmentinud?

Tegelikult on mul kahtlus, et arvutis on mingi pahalane. See ei ole normaalne, et arvuti on peale käima panemist mingi aeg aeglane ja siis mingist hetkest hakkab kiiremini töötama. Veel on võimalus, et viirustõrje teeb peale arvuti käivitamist automaatselt kiirskänni ja kui kiirskänn lõppenud, siis hakkab arvuti kiiremini töötama.
Mis op-süsteem sul on? Kas Task Managerist oskad vaadata töös olevaid protsesse? Millised viirustõrjed, pahavaratõrjed, tulemüür su arvutis on?
 
Toomas76 22. oktoober 2010, kl 08.47
Kas mitte CCleaneriga ka ei saanud neid startuppe kontrollida kuskilt seadetest?
Kuskilt nagu jäi silma!
 
ha ha 22. oktoober 2010, kl 08.53
ikka sai ja lihtsam algajale kui msconfig :)
http://www.vistax64.com/attachments/tutorials/15057d1250703012-startup-programs-enable-disable-ccleaner.jpg
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!