Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Crackiabi mulle või häid õpetussõnu
 
Fucs 01. november 2010, kl 18.30
Teema lõpetatud.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.27.
 
Tõnis 01. november 2010, kl 18.46
Selles vahejubinas asub füüsiliselt kõrvetatud koodiga kivi. Mingi tühine 4 v 8 v 16bit. Vot seda koodijuppi soft otsibki. Omal ajal sai leitud üks kõvemat sorti progeja ja tema softi lahti murdiski. Keel oli Fortran või Basic hoopiski, ei mäleta täpselt. Tegemist oli kilelõikuriga. Et otsida tuleks mõni "vanade" keelte oskaja ja tema peaks hakkama saama küll. Kaasaegsete keelte progejatel ilmselt jääb näpp suhu.
Kahjuks ei mäleta, kes kräkkis ja seega aidata ka kuidagi ei oska.
 
teadmatu 01. november 2010, kl 19.10
osta elfast kulutamiseks vahetükk
https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/init.do?item=25-115-43&toc=20700
 
Fucs 01. november 2010, kl 19.19
Teema lõpetatud

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 2 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.28.
 
hm 01. november 2010, kl 19.43
...........Millega lahata programm.exe faili, et sealt toimemehhanismi teada saaks? .............
hex editor on võimeline .exe lahti lõikama binaari, aru pead sellest küll ise saama.
 
Tõnis 01. november 2010, kl 19.54
Paraku ainult exe lahtiharutamisest ei piisa. Jubina "kivile" peab ka ligi pääsema ja sealset inffi "nägema". Alles siis on võimalik seoseid otsida.
 
ha ha 01. november 2010, kl 19.55
[näpp suus]
mis 98a win imeprogramm see on mida 2010a programmid ei suuda asendada?
suhtleb mingi spets riistaga?


kas masinad mis vajavad seda FAST jublakat on ühes ruumis?
neid saaks odavalt kaabli pikendustega suunata selle sama ühe FAST juurde infi küsima

kui raske selle kivil oleva info teisele doonor kivile kirjutamine ikka olla saab?
info kivil siis kaablid jalgade külge ja asi valmis:)
 
Fucs 01. november 2010, kl 19.59
Teema lõpetatud

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.29.
 
Fucs 01. november 2010, kl 20.14
Teema lõpetatud.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.30.
 
olavsu1 01. november 2010, kl 20.20
mis rakekendusega tegu?

firefoks olemas? mine aadressile astalavista.box.sk ja tuhni seal. võid leida muukraua mis raualuku vajaduse ära roogib.

endalgi seliseid rakendusi oli mis seda nõudsid ja tollest urkast oli abi :P
 
üle 01. november 2010, kl 20.25
võrgu teha 3 masinat 1-ks? vpn or smthing.
et junn on ühe massina külges mis muudkui toimetab, aga ligi pääsed kust iganes , miskit terminali taolist.
a ma olen loll ka muidugist.
 
ha ha 01. november 2010, kl 20.41
seda katkist FAST jublakat mõnele peenemate näppudega tinutajale ei taha kloonimiseks või parandamiseks saata?
Brežnev kasutas A ja sai kah hakkama:)
 
Fucs 01. november 2010, kl 20.45
Teema lõpetatud.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.32.
 
Tõnis 01. november 2010, kl 21.01
Tegelt on ju hea, et katkine nublakas ka on olemas, saab mõnele vana kooli progejale rahulikult näppimiseks anda.
Saatsin sõna oma ringile laiali, nüüd ootan, kas mingit responssi ka tuleb?
 
ha ha 01. november 2010, kl 21.29
see mees on meeldiva jutuga
aitab raja leidmisel noori rumalaid
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/
 
midaoliahhhh???? 01. november 2010, kl 21.33
sulle Tönis lööks küll arvutikasti pähe kinni!!!!! Igale poole topid oma lõusta
 
Tõnis 01. november 2010, kl 22.10
midaoliahhhh????, oled endast väljas? Keegi kiusab? Sülitati orvukesele hinge? Loomepiinad? Ahastus?
Heameelega pakun sulle seda võimalust ühendamaks minu pea ja sinu poolt välja pakutav arvutikast. Kirjuta mulle meilile ja arutame seda asja, kus ja kuidas seda annaks korraldada. abimeilike@gmail.com.
Andekate, intelligentsete ja originaalsete inimestega on alati põnev kokku saada.
Muig.
 
olavsu1 01. november 2010, kl 23.16
_Terminal oleks päris huvitav mõte.
Kas see ka töötaks huvitav?_

töötaks kui oleks tegu Läti, Lõuna-Korea ja Jaapaniga.
Mujal ei kannata ühendused terminalserveri lahendusi välja.

ühemaja / küla piires töötab kenasti.
 
Agu 02. november 2010, kl 11.25
Oot, loll küsimus äkki, aga kas see programm ise on siis rootsikeelne või sina suhtlesid nendega rootsi keeles või miks seda kirja sulle inglise keeles ei saadetud . Noh kuigivõrd ma ju rootsi keelt oskan, aga kas just piisavalt selleks, et aru saada, eks see ole juba iseküsimus .

Tulles tagasi su probleemi juurde, siis eksisteerib muidugi võimalus, et selle sinu poolt kasutatavat programmi füüsilisi jubinaid võidakse äkki kuskil Eestis või välismaal isegi müüa või tasuta ära anda . Aastal 1997/1998 või millal viimati neid füüsilisi jubinaid müüdigi - eks sellest ole loomulikult palju aega juba möödas ning kindlasti on paljud nendest füüsilistest jubinatest ka ilmselt ära visatud ( isegi kui töökorras on olnud) . Millegipärast enamik inimesi soovivad pidevaid uuendusi ja seega vananenud versioonid asenduvad . Mitte et see halb oleks, majanduse seisukohast on see isegi hea, aga enamik kasutajaid nii või teisiti ei oska nende uuendustega suurt midagi peale hakata . MIngid jubinad, mille tootmine lõpetati, oletame 7 aastat tagasi, ei tohiks tõepoolest enam väga kallid olla ( isegi kui need kunagi vanasti võisid olla väga kallid) . Tuleb ju siinkohal mängu asjaolu, et hinna määrab ostujõudlus, tarbijate reaalne huvi ja moraalne vananemine . Piltlikult öeldes võivad ju olla mingid veneaegsed talvekummid olla ülihästi hoitud ja kasutamata, aga neid ei vaja enam suurt keegi, sest pole enam kuigivõrd palju veneaegseid autosid, mille alla need kummid sobituda võiksid .

Irooniline on muidugi see asjaolu, et probleemi püstitaja ei ole siia kirjutanud ei programmi nimetust, versiooni, mida ta kasutab ega ka seda programmi, mida talle " sõbrahinnaga" müüa pakuti . Ilma neid asju teadmata me ilmselt sind aidata ei saagi, sest olgem ausad : firma, mis seda programmi toodab on ühtaegu nii abivalmis ( saatis sulle tasuta võtmegeneraatori) kui ka müügile suunatud ( kliendi häda ära kasutades pakuti " sõbrahinnaga" uut toodet, mitte aga ei lahendatud su probleemi) .

Muidugi oleks omamoodi juriidilises mõttes huvitav küsimus, kas taoline kräkiabi küsimine on lubatud . Ise ma arvan küll, et on, sest toode on ostetud ja litsents on ilmselt eluaegne ( unustades ära muidugi selle asjaolu, et firma ilmselt ei uskunud seda, et keegi veel 13 aastat hiljem sama programmi kasutab ) . Noh kindlasti võib sama programmi ja sama versiooni kasutada Eestis või mujal maailmas ka üpris palju inimesi, aga siiski neil tarvis ju pidevalt toodet arendada ja seega ka müüa uut versiooni .

Juhul kui nad sulle ametliku võtmegeneraatori saatsid, siis äkki sa võiksid sellele firmale ettepaneku teha, et nad ise selle sinu vana programmi lahti kräkiksid ( selles mõttes, et poleks tarvis seda füüsilist võtmemoodulit, mida enam kuskilt saada pole) . Noh ühest küljest oleks see firmale positiivne reklaam, teisest küljest saaksid ka sina näiteks soovi korral reklaami sellest firmast, et oled kasutanud selle firma mingit versiooni koguni 13 aastat ( ja äkki kauemgi) ning seega jääd ka kauemaks selle firma kliendiks .

Mida võidaks firma? Näitaks üles kliendihoolivust, sest kindlasti võib leiduda veelgi neid inimesi või koguni firmasid, kes kasutavad sama programmi sama versiooni ja võivad olla varem või hiljem samasuguse probleemi ees nagu sina . Programm ise töötab, aga probleem on selles, et vajatakse mingeid füüsilisi vidinaid, mida enam ei toodeta . Seega eksisteerib üpris suur tõenäosus, et mõni nendest matemaatikageeniustest, kes suutis välja mõelda selle võtmemooduli värgi ja kontrolli, suudaks selle füüsilise võtmemooduli värgi ka " kinni keerata" . Ma mõtlen inimesi sealt firmast, sest kindlasti võib erinevates firmades olla taolisi tegelasi isegi palju, aga keegi ei sooviks oma firma mainet pakule panna teiste firmade tooteid lahti kräkkides . Olgu siis kasvõi teise firma litsentseeritud kliendile .

Noh ja firma saab ju positiivset kuulsust ainult kui selle 13 aastat vana versiooni näiteks vabavarana või väikese tasu eest välja laseks . Nagu demoversioon siis võrreldes uuega ..Et siis , kellele meeldib väheste võimalustega arhailine programm, see saab siis proovida ja tutvuda selle vanaga ning soovi korral siis otsustada uue versiooni kasuks ja kellele meeldib vana, see siis saab vanemat versiooni kasutada . Ja hiljem soovitab siis seda firmat ka teistele - positiivne reklaam ju firmale ainult kasuks .

Kindlasti on see nii või teisiti kõigest positiivne reklaam firmale, et nad viitsivad ja tahavad nii vanade asjadega tegeleda . Päris kindlasti ei saa ju loota, et ühte ja sama programmi versiooni müüakse 13 aastat - võimalused arenevad . Paljud firmad oleksid sedavõrd vana programmi kasutava kliendi täiesti konkreetselt pikalt saatnud, sest raha tõid sa neile sisse ju ka viimati 13 aastat tagasi .
Ja programmide kasutusjuhistes kui näpuga järge ajada ongi sees enamasti, et tootjal puudub igasugune vastutus kui programm arvutis midagi tuksi keerab, litsents hävineb või muul põhjusel ei tööta . ( Kuigi kui on müüdud näiteks vigane programm koos vigase litsentsivõtmega, siis peab tootja selle omal kulul välja vahetama . Muidu on tarbijakaitse või kohaliku " Võsareporteri" teema Euroopa Liidu ja rahvusvaheliste seaduste järgi) .

Muidugi võis olla ka see vigase programmi teema, miks nad sinuga sedavõrd sõbralikult käitusid . Seega kui sul on isegi korporatiivne või eluaegne litsents ostetud, siis nad saavad väita, et sorry, aga ei tooda enam sedavõrd vanu võtmemooduleid ja programmist ammu mitmeid uuendatud iseiseisvaid versioone väljas . "Näed saatsime isegi võtmegeneraatori, aga egas me paremini aidata ikka saa " .
 
Fucs 02. november 2010, kl 14.27
...

Teema minu poolt lukku.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.33.
 
olavsu1 02. november 2010, kl 21.33
lugedes seda kõike, otsustaksin ise UG-NX kasuks.
 
Tõnis 04. november 2010, kl 15.34
Käisin väheke ära ja siin kenasti asjad sujunud. Fucs, tore, et lahendi vist leidsid. Mulle saabus inff, et ilmselt on tegemist PC Assembler keelega. Ilmselt. Kindlalt muidugi ei tea sest asjale tuleks ikkagi otsa vaadata. Teada on ka inime, kes seda keelt veel mäletab. Iseasi, kas ta muidugi viitsib ette võtta.
Huvitav teema muidu, anna teada kui viitsid, kuidas asi laheneb(s).
Terv.
 
Tõnis 26. november 2010, kl 16.42
Fucs, kas ja kuidas asjad arenenud on?
 
Fucs 01. detsember 2010, kl 13.50
Teema lõpetatud.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Fucs 01.12.2010 18.34.
 
Tõnis 01. detsember 2010, kl 15.25
Ei oska midagi arvata. Tõenäoliselt keerad masina tuksi sest käsitsi/vägisi mälupesa aadresse määrates on üpris tõenäoline, et mingi konflikt tekib. Pärast käsitööd jube palju. Kahtlane värk. Pealegi postitus ju hiidvana ka (2000 a).
Aga mõne vana nässaka peal, millest kahju ei ole, võiks ju proovida ehk? Soovitavalt W2K platvormil.
 
3D 01. detsember 2010, kl 17.17
Rootslaste SBG GEO ?
Äkki uuriks lihtsalt millega teised tänapäeval töötavad-geo ja microstation on peale esialgset maaletoojate pressingut täiesti selgelt ära kadunud, ainult mõned mohikaanlased veel harjumuse jõul nostalgitsevad..
 
Fucs 01. detsember 2010, kl 18.24
Mohikaanlased :)))
Mohikaanlased teevad jooniseid jms käsitsi :)

"Teised" töötavad vbl AutoCad-iga (AutoCAD Civil 3D ??)
"Teised" on kõik need, kellel raha jalaga segada ja kellel ACAD ka üle 50% oma potensiaalist rakendust leiab, või kellel on lihtsalt raha jalaga segada.
Suurfirmad ja riigiasutused.
Esimeste kohta käib "ja" ning teiste kohta käib "või"

Või kasutatakse piraatCADe ja pole vaja raha lugeda.

Veel on võimalus, et "teised" kasutavad :
CMS IntelliCAD
PointCloud CAD 2010
Traverse PC DE
MicroSurvey CAD
CAiCE Visual
Softree
Geo-Plus VisionPlus
MicroSurvey FieldGenius
jne

Muuseas, teatud ametkonnad kasutavad praegugi veel Microstation-eid.
Ja mitte V8 vaid hoopis vanemaid versioone.

Aga teemaks polnud mitte olemasoleva tarkvara asendatavus vaid olemasoleva tarkvara jätkuva toimimise tagamise võimalused.

Nüüd teema minu poolt lõplikult lukku, sest lihtsalt arvamuste avaldamisest pole mingit tolku. Kellele ema kellele tütar....

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!