Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
tahan saada kodulehte
 
merkake 27. detsember 2010, kl 10.11
tahan saada internetis oma kodulehte, mille aadress oleks näiteks
www.jupiabi.ee

mida selleks tegema pean ja milline variant on rahakotile kõige soodsam?

praegu on mul näiteks nagu www.hot.ee/jupiabi/ aga selle järgi mind üsna raske leida

head soovitused teretulnud
 
Tõnis 27. detsember 2010, kl 10.54
Mõistlik oleks muidugi ennekõike vanemad, sama temaatikat käsitlevad temad üle vaadata aga mis teha ... .
Aga kui ei viitsi siis võiks siia vaadata http://www.edicy.com/et.
Teisi on ka muidugi.
Edu.
 
Kallis Merka 27. detsember 2010, kl 11.07
Veebilehe nimi ei mõjuta mitte kuidagi selle leidmist.
Veebileht leitakse, kas sinupoolse küllaldase reklaami toel, või siis hea ja vajaliku SISU abil. Kui omad asjalikku lehte, sõltumata tema nimest ja majutuskohast, millel on ka küllaldaselt lugejaid, siis otsimootorid, näiteks, Google - ISE indekseerivad Su lehe ja see ONGI LEITAV.
Head aastavahetust, ja edu!
 
ups- 27. detsember 2010, kl 12.01
Kui tahad just sellist kodulehte - www.jupiabi.ee, siis pead ostma domeeni. Tasuta kodulehte pakkuvad platformid jätavad lõppu ikkagi enda viited ....näiteks .wordpress.com, edisy.com jne.

Võid domeeni osta mitmetelt firmadelt - Elion, Zone jne. Ise eelisatksin .com lõpulist, sest see tuleb palju odavam, kui näiteks Eesti Interneti Sihtasutuse kaudu ostmist - http://eestiinternet.ee/

Parimaks nii blogi kui kodulehe platformiks tuleb ikkagi pidada Wordpressi - http://et.wordpress.com/ . Selle läbi saad ka .com domeeni osta, kui vaja. Aga Sinu lehe leitavaus ei olene ainult otsirobotitest vaid ka sinust endast, kui hästi suudad ja oskad ise SEO-t teha - mingil määral on olemas kõigile kättesaadavad SEO üldreeglid, kuidas saad oma lehte internetis leitavamaks teha, aga peamine on SEO tegemisel ikkagi sinu enda kaval, loominguline ja loov mõtlemine, millest muidugi SEO-asjatundjad keegi midagi sellest täpsemalt ei räägi, mina kaasaarvatud.
 
merkake 27. detsember 2010, kl 12.48
no eelkõige mõtlesin seda, et kui pakun teatavat teenust, aga kodulehe nimi käib firma enda nime järgi, siis kes firma nime ei tea, jääbki otsima.

kas on ka vahet elionil või zone.ee-l?
 
Shadow25 27. detsember 2010, kl 14.58
Kallis Merka kirjutas õigesti - kui koduleht olemas, siis olenemata aadressist määrab leitavuse korralik SEO. Samas muidugi hea aadress on üks osa korralikust SEO'st. Kuidas sul inglise keelega lood on? Soovitan googeldada sellel teemal. Leiab rohkesti igasuguseid soovitusi. Ja kindlasti varu selles osas kannatust, kuna tulemusi näeb alles kuni nädalate pärast. Üle kuu vast ei tohiks minna. Aga alla nädala küll tulemusi ära oota. Kui aga ise ei oska ega suuda, siis see on asi, mille teenuse saad sisse osta.

.ee domeen maksab umbes 350 krooni ja .com domeen maksab Eestis umbes 120 krooni. Oleneb muidugi kohast, kust osta. Välismaa teenusepakkujalt võid saada alla saja krooniga - esimese aasta vähemalt. Kui tahad oma domeeniga, siis tõenäoliselt vaja ka tasulist majutust. Kui aga koduleht saab olema tavaline staatiline(Puhas HTML), võid vaadata ka 000webhost.com'i poole. Saad tasuta suhteliselt korraliku majutuse ja peaks saama oma domeeni lisada. PHP'd ja MySQL'i saab ka seal kasutada, aga MySQL on seal minu teada iga tunni tagant rivist väljas. Kui sul staatiline kodukas, siis sina muretsema ei pea. Muus osas on see tasuta majutus parem, kui nii mõnigi kodumaine tasuline majutus.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
ei ole oskaja 27. detsember 2010, kl 16.20
Kas netpoint.ee ei ole üks soodsaim siin ja kui praegu me siin eurost nii kuumalot räägime, siis mina tegin küll .eu nimega domeeni .com asemel? Kui väga tõsine rahvusvaheline kaubandus käimas, siis loomulikult .com. Netpointilt sai koos domeeninime ostmisega ka majutuse - üsna piirangutevaba ja mahuka.

Et veebilehe aadress tähtust ei ome, ei ole päris nõus. Kui mul oli üsna lihtsa nimega aadress kujul ???????.planet.ee, ei indekseerinud google seda kunagi otsingutulemuste algusesse. Kuna sel juhul oli ju domeeni nimeks planet.ee?? Meie NETI-sse sai ?????.planet.ee aadressiga registreeritud ja loomulikult andis NETI selle ka esimese otsingutulemusena ja alati.

Parandage, kui jama ajan.
 
merkake 28. detsember 2010, kl 10.20
ma soovin oma teenust reklaamida eranditult eesti riigis, mõeldagu minust ja minu teenusest mis tahes.

kas domeeni lõpust ee või com või info jne. oleneb, kui kiiresti googlest mind leitakse või mitte?
 
ei ole oskaja 29. detsember 2010, kl 19.26
Ei - nendest lõppudest sinu positsioon otsingusõnadega otsimisel ei tohiks sõltuda.

Mulle tundub, et enda äritegevusele oleks mõistlik veel mingi hobitegevuse lisaväärtus juurde pookida. Näiteks paned oma lehele digipilte või videod, mida rahvas vaataks. Loomulikult iseenda tehtud. Nii saad rohkem pöördumisi ja nii see ka otsingutes kõrgemale tõuseb. Kõige enam tõstavad vist teistel lehtedel avaldatud viited sinu lehele?

Parandage, kui jama ajan.
 
Shadow25 29. detsember 2010, kl 20.24
Ei ole oskaja ei aja jama - enamvähem.

Lepime kokku, et räägime Google kohta, mitte teiste kohta. Teistel omad reeglid ja algoritmid.

.ee domeeni puhul seostab küll automaatselt lehe Eestiga. .com puhul ei oska kindla riigiga seostada, aga saad seda sättida Google Webmaster Central'is - http://www.google.com/webmasters/.

Jah, on parem, kui on ikka oma teise taseme domeen(minudomeen.ee), aga ka muu ajab asja ära. Nagu näiteks juba mainitud teiste lehtede poolt sinu lehele viitamine. Mida Google jaoks väärtuslikum leht sinu lehele viitab, seda väärtuslikumana tundub ka sinu kodukas olevat ja seda sinu koduka aadressist olenemata. Lisaks mida rohkem unikaalset teksti kodukal on, seda parem. Tuleks vältida korduvat sisu. Näiteks google jaoks on www.neti.ee ja neti.ee kaks totaalselt erinevat lehte, kuigi meie jaoks on tegemist sama asjaga. Siin tuleks abiks canonical links. Sellega nii, et kahe sarnase lehe puhul indekseerib selle lehe, mille aadress on canonical links'iga määratud. Ei viitsi kõike kirja panna. Google infot täis.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 29.12.2010 21.08.
 
olavsu1 29. detsember 2010, kl 20.55
http://www.softpedia.com/get/Internet/Servers...

paned oma koduarvutis käima ja ongi sul koduleht olemas. seda haldama pead ise õppima. :) mul oli ta ca 5 aastat käigus.
 
to olavsu1 30. detsember 2010, kl 14.01
Teemaalgataja probleem pole ju mitte selles, et tal pole kodulehte kuskil majutada, vaid et tema leht ei ole Google otsingutulemustes esimeste seas.

Tõepoolest, eelmiste postitajate jutt on õige - kodulehe aadress üksi pole määrav selles, et sinu leht oleks otsingutulemustes esimeste seas. Selleks on veel palju nippe ja trikke, mida saab oma lehele lisada, et Google teda leiaks ja otsingutulemustes ettepoole tõstaks (oma veebilehe otsingumootorite jaoks atraktiivseks tegemist nimetataksegi lühendiga SEO).
Üks vastavasisuline artikkel näiteks siin: http://www.okia.ee/blog/2009/09/seo-ehk-search-engine-optimization/
 
olavsu1 30. detsember 2010, kl 16.50
nuh, aga siis saabki. kirjutab et tahab kodulehte

lisaks sambarile (või näiteks apache'le ) läheb vaja zoneedit.com ja zone.eu teenuseid.
ühte sekundaarse nimeserveri jaoks ja teist domeeninime jaoks ja enda arvutisse lisaks BIND serverit primaarse nimeserveri jaoks.

sinu neti ühendusel peavad BIND'i ja HTTPD pordid lahti olema ja kui vajad mingeid muid teenuseid siis nende pordid ka.

ja sammuti on oluline mida kirjutad kodulehe META tagidesse.

mul oli kunagi server ja selle külge domeen n6ges.pri.ee. Tehes otsingut sõnaga "n6ges", andis esimeseks just selle domeeni.

pingviin.org lehel on selle teemalisi õpetusi küllaga.
 
ei ole oskaja 30. detsember 2010, kl 19.21
... aga järelikult midagi oskan. Lihtsalt veebimeisterdamine ei ole minu ala, aga vajadus selle järele on suur...

Kas keegi siin osalejatest on käinud mingitel - tavalisele veebilehe vajajale suunatud kursusel? Vabaharidusliidu rahastamisel toimuvad lausa tasuta kursused. Ka veebitegemist on nendest programmides olnud? Mida seal õpetatakse? Kui suur on olnud kasutegur? Kas olete veebilehega ise hakkama saanud?

Kust veel selle teema kohta küsida?
 
Piret 05. jaanuar 2011, kl 10.54
Saan teha kodulehe vastavalt soovile mida saate ise edaspidi täiendada.Helistage ja lepime kokku tingimused.5625 2525
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!