Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
ML S96S piiksub
 
piiks 10. juuni 2012, kl 19.13
Peale selle teema http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?67,11621223 lugemist hakkasin ise ka uurima enda läpaka piiksu tähendust, kuid siiamaani pole ma sellele googlest tähendust leidnud. Kirjutan siis ka siia, ehk keegi teab..
See on üks pikk piiks. Googlest olen siiani leidnud tähendusi teistele piiksukoodidele, kuid mitte sellele ühele pikale piiksule. Mida see tähendada võiks? Kõrge temperatuur? Ma ei ole veel leidnud selles läpakas seda kohta, kust saaks näha erinevate asjade temperatuure arvuti sees. Otsing käib. Ei tahaks uskuda, et see on seotud liiga kõrge temperatuuriga, kuna siis peaks ju ennem piiksu läpaka ventilaator täispööretel töötama, kuid seda pole täheldanud. Mõnikord teeb ta piiksu ca 10 minutit peale seda kui arvuti sisse lülitan ja lihtsalt ootan kuni ta ennast töökorda seab ja pole veel kuhugile vajutanud. Mõnikord jälle teeb piiksu siis kui olen lihtsalt pikka aega netis kolanud ja mõnikord ei teegi üldse. Täiesti lambist, ei ole osanud seda piiksu siiamaani millegagi seostada. Esimesed korrad olid vist veebruaris-märtsis, kuid ei pööranud neile siis tähelepanu.
Mõned andmed selle läpaka kohta mis leidsin (ma ei tea milliseid vaja on): ML S96S, 32bit, Intel Core2 Duo CPU T7500 @ 2.20GHz, 4,00GB RAM, NVIDIA GeForce 8600M GS, 1535MB Total available graphics memory, op süsteem Windows7
Siin Galital vist oli ka mingi ML mis tal hingusele läks. Kas ta ennem sedasorti piikse ei teinud? Ma ei usu et see üks pikk piiks midagi väga tõsist oleks aga mine tea..
 
galita 10. juuni 2012, kl 19.55
Minu läpakas ei piiksunud. Kui BIOS annab piiskumisega mingist probleemist märku, siis piiksub arvuti bootimise ajal, aga mitte suvalisel hetkel kui sa näiteks juba netis surfad. Mulle tundub nagu annaks mingi programm endast märku. Windows 7't ma ka ei tunne. Üritasin täna HP'le piraat-windowsi peale installida, aga ei lasknud-no on elu, isegi varastada ei lasta enam:)
Kas sul ei ole installitud meiliprogrammi, mis kirja saabumisest märku annab? Või mingi suhtlusprogramm, mis tuttava sisse logides märku annab? Jälgi piiksu ajal ekraani alläärt, ehk ilmub piiksu peale sinna mõni ikoon.
 
Tônis. 10. juuni 2012, kl 20.05
" ... piiksu ca 10 minutit peale seda kui arvuti sisse lülitan ja lihtsalt ootan kuni ta ennast töökorda seab ja pole veel kuhugile vajutanud.
Oot-oot, kas nende näitajatega vokil kulub 10 min ärkamiseks???
Midagi nagu üldse ei klapi?
 
hmm 10. juuni 2012, kl 20.10
Üks lahendus võib siin peituda
http://www.techspot.com/community/topics/computer-issue-one-long-beep-no-video.37999/
Netis kolades jäi kuskilt foorumist silma, et RAM võib täis olla.
Üks link veel, sarnase probleemiga
http://pressf1.pcworld.co.nz/archive/index.php/t-61277.html
 
teema autor 10. juuni 2012, kl 22.37
Tänan vastuste eest.
Mulle tundub et see piiks ei tule läbi läpaka kõlari. Ilmselt on arvuti sees veel mingi seade, mis piiksuvat heli tekitada suudab. hmm.. ei oska hetkel midagi konkreetsemat juurde kirjutada. Võibolla siis ongi seal mingi programm mis annab endast märku.. Kiirsuhtlus jms proged ei tohiks olla, ta on selle piiksu teinud ka siis kui mul netipulka arvuti taga pole. Katsun mõne aja jooksul täpsemini jälgida, millistel tingimustel ta selle piiksu teeb. Igatahes mingeid märgatavaid anomaaliaid enne ja pärast piiksu märgata pole, arvuti töötab samamoodi edasi, mingeid hoiatavaid teateid ei kuvata.

Tõnis ma natuke segaselt väljendusin jh ennem seal.. Eiei, ta bootib ennast ikka nagu tavaliselt- minut-paar. Pahavara arvutis pole, vähemalt KIS ja Emsisoft nii ütlevad nagu ka Windows Defendergi. See piiks, see ca 10 minutit peale bootimist oli siis, kui lülitasin arvuti sisse ja ise läksin teise tupa ja siis mingi 10-15min pärast kuulsin seda piiksu, st et ma polnud arvutit puutunudki sisselülitamise hetkest kuni selle piiksuni.

Praeguseks pole ta juba mitu kasutuskorda (ma ei saa kirjutada "mitu päeva" kuna on aegu, mil ma ei saa arvutit kasutada mitmeid päevi järjest) järjest enam piiksunud, ehk läks asi iseenesest paika. Siiski usun et ta varsti jälle piiksatab, ta teebki seda harva.

Tuli just praegu meelde et Event Wieweris võiks ehk selle kohta midagi leida. Ei hakka praegu neid evente läbi lehitsema, ootan kuni teeb uue piiksu ja siis kohe vaatan järele.

Hakkan nüüd kasutaja hmm antud linke vaatama-uurima. Mulle tundub et see võib sellest olla küll.

Aitäh teile kõigile, postitan siia edasi, kui olen rohkem teada saanud.
 
teema autor 11. juuni 2012, kl 00.15
Lugesin kiirelt hmm antud alumiselt lingilt jutu läbi ja lisan siia juurde veel seda, et see läpakas ei tee seda piiksu arvuti sisselülitamise ajal. Sisselülitamise hetkest kuni töövalmiduse saavutamiseni ei kosta ühtki piiksu. BIOS'est ma ise ei tea veel midagi.

aa, siiski, ühel korral ta piiksatas sel ajal, kui ta sisselülitusjärgselt enda (vnh, minu) desktoppi üles laadis.
See piiks on enamuses juhtudel kostunud mitu tundi pärast arvuti sisse lülitamist, tavaliselt netis kolamise ajal. Ka mingeid ikoone ega teateid ei ilmu kuhugile alla tegumirea juurde ega mujale.
Ta piiksub suht lampi- esimene kord oli märtsi algul. Siis jrgm oli aprilli algul ja siis nädal peale seda ja siis päev peale seda ja jälle päev hiljem. Nendel kordadel kolasin netis sel ajal, mitte midagi alla ei laadinud. Mäletan seda et aprillis piiksus ta kuu aja jooksul mingi 6 korda. Või noh, see oleneb rohkem sellest, millal arvutit kasutatakse. Arusaamatu. Sellepärast polegi sellest asjast varem kuhugi kirjutanud. Ei oska nagu midagi kahtlustada. Mai lõpus ntx ühel päeval olin ca 2tundi netis kolanud, kui äkki see piiks jälle kostus. 2 juunil, piiksatas kohe peale seda, kui arvuti seest sealt CD-sahtli juurest kostus see klõps, (ma polnud ise CD sahtlit puudutanud ja ta ka ei avanenud, kolasin lihtsalt netis) nagu ikka läpakatel sealt cd sahtli juurest kostab vahetevahel neid klõpse mõnikord harva. Varem pole ta selle CD asja peale piiksunud.

3 juunil uuendasin Firefoxi ja see piiks kostus just samal ajal, kui arvuti oli uue Firefoxi 19MBst 19MB ära tõmmanud, ehk siis 100% juures/ajal. Vist mingid kokkusattumused..

Viimane kord oligi nüüd paar päeva tagasi, siis kui lülitasin ta sisse ja läksin teise tuppa ja siis veerand tunni pärast piiksatas..

Täna näiteks olen terve õhtu netis kolanud ja ta ei tee piuksugi.
Edaspidi katsun kohe peale piiksu vaadata task managerisse ja event wiewerisse.
Huvitav kas sellega võib olla seotud kõvaketta töö. See suht vana arvuti ka juba. Pisut üle 4aasta. Pole veel kordagi selle aja jooksul teda ei puhastatud ega lahti võetud. Põhiliselt netis kolatud, online-mänge temaga ei mängita. Kõvaketta juurest on hakanud kahtlast kriipivat heli kostuma aegajalt. vbl on sellest.. ei tea veel.
 
biose patarei 11. juuni 2012, kl 00.35
saab tyhjaks äkki? 4 aastat vana masin ikkagi.
vint ei piiksu, see annab saba kui asi niikaugel.
boodi biossi ja vaata mis sääl jutustatakse.
 
V 11. juuni 2012, kl 09.13
Laske siis arvuti ära puhastada.
 
Tônis. 11. juuni 2012, kl 09.29
Tjahh, piiks kipub tekkima mingi hetkelise ülekoormuse ajal siis jahh ... ?
Kindlasti vokile põhjalik tolmutõrje ja termopasta vahetus. Muus osas ka põhjalikum sodikoristus. Kõvaketta põhjalik kontroll ka.
Event viewerist on vist ka abi sel juhtumil.
Toimeta vast mõne asjatundja kätte. Ise jäädki pusima ja vaevalt, et meist keegi viitsib pakse bullasid siin kokku kribada, mis kõik üle tuleks vaadata.
 
lammas wää - offline 11. juuni 2012, kl 15.39
lisaks siin pakutud võimalustele võid uurida mis programmid on arvutisse paigaldatud
vahest mõni varjatud kaughalduse värk tõmmatakse käima:)
mõni itmees ei ole masinad näppinud 4a jooksul?
 
hmm 11. juuni 2012, kl 17.47
Selline oletus- äkki on probleem DMA Channelis, et ei suuda protsessoriga puid ja maid ära jagada?

http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access

5starsupport.com leht ütleb

one long DMA channel 0 test failed (POST 16)
 
teema autor 14. juuni 2012, kl 23.56
Tänud kõigile vasajatele.
Ei saanud internetti vahepeal, nüüd sain ja hakkan teie soovitusi järjest läbi vaatama.
Jah ma katsun nüüd siin ise sellest veidi rohkem teada saada. Postitan siia edasi siis, kui mingi lahenduse leidnud olen, ehk hiljem abiks teistelegi.
Jah seda läpakat pole 4a jooksul kordagi puhastatud ega lahti võetud. Ükski itimees pole veel seda puutunud. Töötab ju hästi. Arvan et teen lähiajal ise läpaka korpuse lahti ja puhastan ära, viia pole seda siin niikuinii kellegi juurde.


See sisemine patarei võib täiesti olla üks põhjus. Jah ma katsun sinna biossi minna, see oli vist F2 või F12 nupp, täpselt ei tea, vaatan ise googlest või youtubest kuidas biossi saab.

Siis hetkelise ülekoormuse kohta ei teagi.. ei tahaks seda uskuda. Vahest harva on cpu usage tõusnud mingi 80% kanti, kuid selle peale hakkab vaid ventikas kiiremini pöörlema, mingit helisignaali ei tee. Ja 100% peal ta polegi vist olnud, pole teda nii hirmsasti kunagi koormanud ja viiruseid ka ei tohiks tal olla. Praegu tegumihaldurist vaadates kõigub cpu usage 2-6% vahel. Protsesse on töös 58. Paljuvõitu jah, ma ei tea veel milliseid neist võib ohutult sulgeda, eks jõuab ka selleni kunagi. Ja Physical memory tiksub 32-33% peal, sellest ei tea ka midagi, ju siis peabki nii olema.
Vaatasin täna Event Viewerit. Imelik, "Security" kohta ei näidanudki midagi, mitte ühtegi eventi. Ainult selline teade: "Event Viewer cannot open the event log or query is too long. Access denied (5)" Kõik. Teistel näitas küll logisid, nagu näiteks "Application"- 13183 logi ja "System"- 57137 logi ja "Setup" oma 752 logiga ja ükski neist logidest ei kattunud kellaajaliselt selle piiksuga ja ka need mõned errorid mis neis olidki, ei viidanud samuti sellele piiksule. Ei saa aru miks ta ei näita mulle neid Security evente. Ma ei pea ju olema adminni kontoga sisse logitud, et näha Security evente? Ega ju? Teisi ju näitab.. Kui klõpsan "Windows logs" peal, siis näitab et "Security" evente on null ja mahuks on 0 Bytes- ei kogugi siis evente või? hm..

Niiet jah, tolmupuhastuse peaksin ära tegema termopastat esialgu ei hakka vahetama kuigi jh kindlasti on see juba sellises seisus, et tahaks vahetamist. Teen seda siis, kui kindel on, et temperatuur tõuseb liiga kõrgele.

Avastasin sellise proge selles arvutis nagu Everest Ultimate. Sealt on näha et GPU temp on 72C. Ühes HV teemas http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=461634 öeldi et läpaka kohta on see temp tavaline. Ja muid temperatuure ma sealt Everestist ei leidnudki.
Pean endale sealt Everestist neid asju selgeks tegema hakkama. Ehk on seal see kuskil kirjas, oskaks vaid õigest kohast vaadata ja oleks rohkem aega arvuti taga istumiseks. Seal oli näiteks kirjas et "system BIOS is more than 2 years old. Update it if necessary" Sama ka video BIOSiga. Aga vaevalt et see asjasse puutub.. ma siin nüüd pakkusin huupi, sest ei tea nendest asjadest suurt midagi. Peaksin nüüd hoolega googeldama hakkama, tean jh.

Analüüs näitas,et kõvaketas defragmentimist ei vaja, aegajalt koristan Ccleaneriga, kuid registriosa ei puutu. Registriosa puhastan 2-3korda aastas. Mahainstallimisi on väga vähe olnud. Mingit kaughaldust- vaevalt küll, aga mine tea- portidest ei tea ma ju midagi ja Windowsi firewall on ka väljalülitatud. Aga eks see peabki nii olema, sest Kaspersky Internet Security 2011 kasutab enda tulemüüri. Aga pole sellist tunnet küll, et keegi kuskilt kaugelt minu arvutis toimetab.

Hakkan nüüd jalle hmm poolt pakutud asja uurima, see tundub huvitav (deem, ma pole seda eelmistki veel jõudnud põhjalikult läbi uurida), aega pole :)

Aga tänud teile kõigile, pusin nüüd mõnda aega siin edasi.. Täna tegi näiteks piiksu samal ajal kui siia seda teksti trükkisin ja Event Vieweris sellest mingit logi ei olnud. Muidu töötab läpakas täitsa normaalselt, usb pordid töötavad, SD- kaardilugeja töötab, netipulk töötab, läpaka kõlaritest tuleb heli nii nagu peab, touch pad töötab, hiir töötab, veebikas töötab.. huvitav kuidas ma saaksin sealt selle väikese sisemise patarei üle kontrollida.
 
teema autor 15. juuni 2012, kl 18.29
Uurisin siin pisut selle Everesti abil arvuti andmeid. Seal oli kirjas "BIOS propertyes" all, et selle läpaka BIOS Type on AMI (American Megatrends Inc siis jh?)
Siis leidsin sellelt 5starsupport.com veebilehelt (suur tänu sulle selle aadressi eest kasutaja hmm)
http://www.5starsupport.com/info/beep_codes.htm lehelt siis leidsin AMI kohta käivate piiksude tähendused. "One long" taha oli kirjutatud "Passed (no errors)". Maeitea, selle info põhjal võiksin vist rahulik olla. Ma ei tea, mida ja kus seal kuskil edasi antakse või vastu võetakse aga kui on kirjutatud et "no errors", siis vist pole ka tarvis parandusse minna.
Kuigi ikkagi imelik, et miks ta siis peaks sellest mulle teada andma. Ja pealegi veel mingi BIOSi piiksuga. Kuvagu parem infoaknake, video ju töötab, graafikaga probleeme pole. Ja imelik et see hakkas märtsi algusest, varem seda polnud.

Katsun veelgi rohkem endale selgeks teha seda asja sellest DMA channelist. Enda arvutist ma seda DMA tähist küll ei leia, vbl selles arvutis polegi seda. Küll aga leidsin Everestiga "Computer" alt mingi "DMI". Klõpsasin sellel, siis sai nagu näha, mida ta sisaldab. Kõige peal oli mingi ikoon- hüüumärk kollasel kolmnurksel taustal ja "Warning" ja selle kohta oli allpool 3 selgitust:
Field________________________Value
"DMI Access"_________________"System BIOS"
"DMI Size"___________________"1497 bytes"
"Warning"____________________"Accuracy of DMI data
____________________________cannot be guaranteed"


Ma siin pole veel jõudnud ise milleski veenduda, lihtsalt paiskan siia seda infot, mida näen. Ise ei teagi, kas see üldse ongi vajalik info. Sorri kui pole. Tean, et "warning" ei pea alati tähendama seda, et miskit on pahasti. Aga mine tea.. praegu on aega siin seda tasapsi mäluda. Mõtlesin et ehk kellegil tekib mingeid ideid siin vahepeal, selleks postitasingi.

Ma pole veel ennast ka "biossi bootinud" sest pole veel jõudnud uurida, kuidas seda tehakse. Arvan et kui olen seda teinud, siis saan rohkem teada. Samuti pole veel ka seda biose patarei kohta üles leidnud.
Kaevan edasi:)
 
teema autor 15. juuni 2012, kl 18.53
Siin http://www.5starsupport.com/tutorial/ram.htm on lehe allosas kirjutatud, et "1-long-beep means the system can't find any RAM", kuid seda annab ta vist teada arvuti sisselülitamise järel, mitte siis kui olen mitu tundi netis surfanud. Või mis..
On jama, ei leia selle läpaka manuaali ka üles. Veebis on ainult mõned ingliskeelsed foorumid, katsun sealt ise midagi leida.
 
lammas wää - offline 15. juuni 2012, kl 21.26
tegu peaks VIST olema Asus Z96S

http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=Z96S&p=3&s=74&os=8&hashedid=n/a

link otse ing manuaalile:

http://dlm3cdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Z96S/e3106b_z96s_low.zip
 
teema autor 16. juuni 2012, kl 00.31
Kui selle alumise zip lõpuga lingi avasin, siis avanes tühi lehekülg teatega: Referral Denied. You don't have permission to access http://seesama aadress/ on this server. Proovisin mitu korda ikka sama teade. Mis seal's ikka, kui ei saa siis ei saa.
See ülemine link avas manuaalide nimekirja erinevates keeltes, kõik Z96S-le. Katsun homme siiski enda manuaali üles leida. Kui ei leia siis tõmban sealt selle.

Ma seal kuskil ennem kirjutasin et Event Vieweris ei olnud "Security" all ühtegi eventi. See oli sellest et olin tavakontoga arvutis sees. Adminni kontoga näitas ta ka "Security" evente, kuid sealgi polnud ühtegi eventi, mis oleks kellaajaliselt selle piiksuga kattunud.

Täna olen terve päev netis kolanud ja ta pole veel piiksunud.

Ma nüüd mõnda aega ei postita siia. Katsun ise sellest rohkem teada saada. Mul läheb nüüd sellega natuke aega, kuni kõik soovitused läbi vaadata jõuan. Aitäh teile abi eest.
 
Tônis. 16. juuni 2012, kl 11.58
Selle DMA Channeli teemale ära oma aega kuluta, ei puutu asjasse sinu keissi puhul.

Kui patakas on õhtul, siis oleksid kuupäev ja kellaaeg paigast käivitamisel ära ja vokk piiksuks tõsisemalt. Jäta kõrvale, ei puutu asjasse.

Probleem on huvitav ja soovitan oma vokk mõnele oskajale toimetada. Küll tema välja raalib, milles tegelik põhjus võiks olla.
 
Fucs 17. juuni 2012, kl 16.08
BIOS-i uuendada niisama ka ei soovita. Ainult siis, kui on mõni tõsine jama sellega, või vananenud BIOS probleemid uuema riistvara ühildamisega.

Kas arvutis võib olla mõni programm, mis on määratud näiteks temperatuure jälgima ja siis n.ö "häiret" andma piiksudes, kui midagi on piiri peal? See, et sa suvalisel hetkel kui arvuti ei piiksu Everestis temperatuure vaatad ja need sellel hetkel normis on ei kindlusta, et mingitel hetkedel need temperatuurid mingil põhjusel lakke ei lähe.

Kui op süsteem on töös, siis üldiselt BIOS-e piiksukoodid ei kehti, ehk siis ära otsi piiksu(de) tähendust BIOS piiksumiste kooditabelist nagu ntx see:

http://www.pchell.com/hardware/beepcodes...

Erinevad imelised piiksumised arvuti töötamise ajal ja erinevad lahendused:

http://www.pcreview.co.uk/forums/computer-beeps-...

http://forums.cnet.com/7723-6142_102-368552...

http://superuser.com/questions/286533/windows-7-...

DPC Latency Checker
http://www.tomshardware.co.uk/forum/271524-12-si...

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
 
teema autor 27. november 2012, kl 22.44
Leidsin siin oma ammuse teema üles.
Olin puhkusel 25juuni kuni 25juuli ja selle kuu aja jooksul ma arvutit sissegi ei lülitanud. Kui siis peale kuuajalist pausi arvutit taas kasutama hakkasin pole enam siiamaani seda piiksu olnud. Mitte kordagi. Windows on tõepoolest üks kummaline olend:)
Arvan et selle teema võib lõpetatuks pidada.
Sai siin teemas palju klahvivajutusi tehtud, jaah.. Tänud abistajatele.
 
teema autor 28. november 2012, kl 20.55
Haha, täna õhtul tegi jälle piiksu, kui siin teemasid lugesin. Pisut üle viie kuu oli vakka ja nüüd kui eile kirjutasin siia et teema lõpp, siis täna ta tegi piiksu.
See on juba müstika.
:)
Ah las piiksub pealegi küll varsti jälle vait jääb.
Abi ei vaja. Lihtsalt.. imelik.
 
l33t h4x0r 29. november 2012, kl 09.38
Üldiselt üks piiks olenemata kas lühike või pikk on seotud mäludega. Samas kui win juba üleval siis mälukala ei peaks põhjustama piiksu vaid BSOD'i aga äkki windooza 7 niikaval, et saab üle. Ülekuumenemise puhul üldjuhul kas lülitab välja või siis warningu puhul laulab nagu tuletõrjemasin mitte ei tee ühte piiksu.
Tekib küsimus, et kas mõne stressiprogega a'la CPUburn või furmark'ga annab seda piiksu ise kindlapeale esile kutsuda või teeb masin seda nö. "lambist"? Ideena võiks muidugi ju memtest86'te kah jooksutada.
 
Tônis. 29. november 2012, kl 10.06
Suure koormuse puhul võib ka kõvaketas piiksu tekitada. Aga see on teist tooni piiks. Vaevalt, et teemaalgataja sel vahet teeb.
 
V 29. november 2012, kl 11.58
Mälud võiks üle kontrollida.
 
teema autor 29. november 2012, kl 23.36
ohoo siia on vastuseid tulnud.
Vaatasin youtubest kuidas need stressprogrammid töötavad, mida l33t h4x0r soovitas. Aga ei hakka neid ise veel tõmbama ega katsetama kuna olen arvutiasjanduses veel liiga algaja. Eks jõuan selleni kunagi hiljem.

Kõvaketta piiksu ma jah, ei oskaks eristada. Niiväga see signaal mind ei häirigi. Vaevalt et see midagi kriitilist on. Arvutiparandusse selle asja pärast läpakat viia ei tahaks. Eks mingil ajal saan ikka kusagilt netist teada mis see on.
 
galita 30. november 2012, kl 20.13
Erinevatel BIOS'del on erinevad hoiatussignaalid. Teema algatajal peaks Phoenix BIOS olema ja Phoenix annab vigade korral mitu signaali. Ühele piiksu kohta ei leidnud ma netist midagi. Teema algataja võiks igaks juhuks täpsustada, milline BIOS tema arvutis on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!