Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
ipad mini või nexus 7?
 
trik 25. november 2012, kl 17.03
Kusimus pealkirjas. Ipad oleks nagu südamelähedasem ja appi valik vist ka suurem, aga nexuse reso vist parem.
Tänud ette tarkadele soovitajatele! Ja palun ka eeliseid ja miinuseid, kui võimalik. Olen ise googeldanud ka, aga üks kiidab üht ja teine teist, valikut ikka teha ei oska. Kuna läheb lapsele, siis mängud on vist põhilised, aga net ja muu ka olulised.
 
Vana Tõde 25. november 2012, kl 17.19
Ameeriklase vastu ei saa miski.
Best of the Best.
 
trik 27. november 2012, kl 10.08
Emotsionaalsed arvamused on muidugi ka teretulnud :), aga huvitaks ka tehniline pool (isegi emotsionaalsest rohkem), kas tõesti ükski IT-i mees ei oska nõu anda?
 
Tônis. 27. november 2012, kl 14.38
Ega taha vastata jahh sest tegelikult on see ju üpris rumal mõte lapsele mängimiseks sellist asja soetada.
Ise soovitaks lapsel rohkem raamatuid lugeda ja sulle, emme, natuke rohkem järele mõtelda, mis on lapsele kasulik ning arendav ja mis mitte.
Edu.
 
noh 27. november 2012, kl 14.49
eks võta mõlemad, kui pappi jalaga segada. mõne aja pärast võid ju siis meiega muljeid jagada.
Maaks 27. november 2012, kl 15.42
Olge nüüd normaalsed, ei hakka ju last mingi nokia käkiga kooli saatma, ega praegu pole mingi ensv enam :-)
see et teie piipariga liivakasti auke kaevasite, ei tähenda et teised seda peavad tegema.
 
Shadow25 27. november 2012, kl 16.20
Mina eelistaksin iga kell Androidi, sest iPad-idel olev iOS on liiga idiootsete piirangutega. Android pakub rohkem seadistusvõimalusi jne. Minu arvates on iOS mõtlemisvõimetutele, kellele seatakse igasugused piirangud, et kõik kasutajad kasutaksid seadet täpselt samamoodi. Olen sellest kõigest eelnevalt korduvalt pikemalt kirjutanud ja seekord enam ei viitsi. Mina isiklikult olen 100% iOS-i vastu! Liiga nõme on.

Aga kuna seadme saajaks on laps, siis tema tõenäoliselt Androidi seadistusvõimalusi hinnata ei oska ja on ehk isegi tal iOS-i mugavam kasutada.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
iPad 28. november 2012, kl 04.06
Soovitan soojalt iPad tahvlit, sest Apple on parem just pakutavate rakenduste ja muu pudi-padi kättesaadavuse ning iOS operatsioonisüsteemi enda väga hea toimimise osas (Android jääb selles osas kõvbasti alla).

Android operatsioonisüsteemi rünnatakse häkkerite poolt palju rohkem ja üsna edukalt. See ei tähenda seda et Apple iOS oleks võrreldes Android süsteemiga rohkem turvalisem platvorm, aga Apple teostab enda poe rakenduste suhtes palju efektiivsemat monitooringut.
 
Shadow25 28. november 2012, kl 11.49
Tegelikult on Androidil tasuta rakenduste valik parem. Lisaks Androidi süsteem toimib väga hästi. Probleemid on pigem riistvaras, mis ei suuda kõike korralikult jooksutada, seega Androidi teed minnes tuleks vaadata ka, millise riistvaraga seade osta. On iseenesestmõistetav, et 60-eurone ja 600-eurone Androidiga seadmed ei toimi võrdväärselt.

iOS-i vähene funktsionaalsus toimib küll hästi, aga sellest hästi toimimisest pole palju kasu, kui see vähene funktsionaalsus ei lase seadet kasutada nii, nagu mina seda tahan. Miks ma pean failide seadmesse laadimiseks arvutisse saastvara nimega iTunes installima? Idiootsus. Kui tahan sõbra arvutist faile, siis pean tema arvutisse ka iTunesi installima. Idiootsus. Täitsa p*rses süsteem. See siis üks nõmedamatest puudustest iOS-il. Kuni asi piirdub vaid netis surfamisega, Skype kasutamisega ja muu sarnasega, on kõik ok, aga kui tahad seadet rohkem arvuti moodi kasutada, mis ta ka olema peaks, siis on asi metsas. Mu HTC Desire on ka rohkem arvuti ja suurema funktsionaalsusega, kui mistahes iPad. iPad-i eelis on vaid suurem ekraan. Prr.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 28.11.2012 11.49.
 
Tehnokraat 28. november 2012, kl 19.14
Nexus 7 ilmselt, Apple on teada tuntult oma maailmas lukus ja korraliku softipaketiga maksab 3x rohkem. Arendavuse mõttes samuti - lihtsalt oluliselt rohkem erinevaid (tasuta) rakendusi. Iseasi, kas Ipadi cool-faktor lapse puhul otsustavaks ei saa.
 
trik 28. november 2012, kl 19.29
Tänud põhjalike vastuste eest :)! Esimestele salvajatele ütleks, et tegu ei ole rinnalapsega -
§ 2. Lapse vanus
EV seadus peab lapseks kuni 18-aastasi inimesi.
 
iPad 29. november 2012, kl 15.23
Alates iOS 5 versioonist EI OLE vaja enam mingit iTunes rakendust installida ja kõike vajalikku saab teha ka ilma selleta (pluss failide laadimine, backup jne, jne).
 
Shadow25 29. november 2012, kl 17.47
Vale!
Proovisin just iPad 2-ga, millel peal iOS 6 ja ainus, millele iTunesita ligi saan, on pildid. Ma saan neid pilt kopeerida ja ilmselt ka kustutada, aga ma ei saa ühtegi kausta ise juurde teha ja ma ei saa ühtegi faili juurde panna. Pilte on umbes vaid 100 mega, aga My Computer-i all näitab, et 13,8 gigast on vaba vaid 2,69 giga. Ühtegi teist kausta ei näita. Ei saa dokumente lisada, ei saa muusikat lisada. Kõigeks selleks on ikka iTunes vajalik. Vastik. Ja kui ma tahan teisest arvutist faile seadmesse sünkida, siis selle asemel, et olemasolevale juurde lisada, tahab olemasolevad ära kustutada ja uuest arvutist asemele lisada. Nii oli vähemalt iOS 4 ajal, ajas mind närvi ja ei viitsinud rohkem maadelda.
Mina pole küll mainitud seadme omanik, aga kahjuks olen see, kes iOS-i idiootsusega maadlema peab ja järjest rohkem jälestan seda süsteemi.

Kui siin teemas kedagi solvanud olen, siis vabandust, lihtsalt iOS keerab mind üles. Ma ei mõista selle idiootse süsteemi populaarsust. Ebanormaalne. Puudusi on minu jaoks palju rohkem kui plusse. Aga eks kõik oleneb kasutajast ja tema vajadustest.

See oleks tore, kui saaks iPad-i ka suvaliselt faile lisada, nagu Androidiga seadmetega saab. iPad, kui sa tead midagi, mida mina ei tea, palun jaga teadmisi. Kuidas ma saan enda arvutist suvalisi faile iTunes-ita iPad-i panna? Juhtmega, lisatarkvara kasutamata!

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 29.11.2012 18.00.
 
@Shadow25 30. november 2012, kl 08.19
Eh, pole see iTunes midagi nii hull ja arusaamatu, tuleb lihtsalt natuke oma nii enesekindlat aju liigutada. Aga siin ka mõned näited alternatiividest iTunes'ile:

* iTransfer ja sellega saad teha:

- Viia üle muusikat, videot ja pilte ilma iTunes tarkvarata.
- Backup võimalus.
- Video ja audio konvertimise võimalus.
- Failide juhtimine ilma iTunes tarkvarata.

* SyncPod:

- Viia üle muusikat, videot/filme ja pilte ilma iTunes tarkvarata.
- Backup võimalus.

* ipad 2 transfer:

- muusika/video/playlistid


* Floola (muusika, video, podcasti ja fotod)
* Songbird (MP3/AAC/OGG/FLAC/WMA jms)
* YamiPod (mp3, RSS ja podcastid ning Last.fm tugi).

* USB Disk ja Fileapp tasuta appid.


Pilv:

* Dropbox
* ICloud

jne
 
Shadow25 30. november 2012, kl 12.30
Soovisin võimalust lisatarkvara kasutamata! Pole? Ajuvaba.

iTunes on saast, ei ole mõtet vastu vaielda. Mõttetu ressursiõgard, mis ei anna absoluutselt midagi juurde. Vabatahtlikult mina seda enda arvutisse ei installi. Installib veel muud saastvara juurde, mida kunagi vaja pole. Peaks iTunesi installima lihtsalt mingiks failivahetuseks? Idiootsus. Üldse mingi tarkvara installimine lihtsaks failivahetuseks on idiootsus. Miks ei saa niisama arvuti külge ühendada juhtmega ja näha arvutis iPad-i kui välise mäluseadmena, kuhu saab lihtsalt faile juurde kopeerida ja oma suva järgi kauste luua jne? Elementaarne ju.

Sinihammas ei tee asja oluliselt lihtsamaks, on ka üpris aeglane. Või noh oleneb ka versioonist, aga ikkagi jama.
Lisaks taolise arhailise funksionaalsuse saamise eest maksmine on mõeldamatu - see SyncPod, mille leidsin, tahtis raha.
Aga vähemalt ajendasid vaatama mingisugust rakendust iPad-i, mis teeks natukenegi selle osa iPad-is paremaks. Vaatan veel. Igatahes sellise elementaarse funktsionaalsuse eest lisaraha välja käimine jääb ära.

Oleks see minu iPad, siis ma ilmselt esimese asjana jailbreakiksin selle, et teha natukenegi kasutuskõlblikumaks.



Ja see failivahetuse idiootsus on iOS-il vaid üks idiootsustest, neid on palju, võiks raamatu kirjutada sellel teemal. Näiteks miks puudub täielik kõikide täpitähtedega Eesti klaviatuur? Ja ära tule rääkima a-l ja o-l hoidmisest. Andoridis on hunnikute viisi klaviatuure, mida kasutada, paljudel ka täielik Eesti klaviatuur olemas.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
Fredi 01. detsember 2012, kl 12.08
Lugesin ka siinset vaidlust ja kuna olen kasutanud nii Android kui ka iOS sūsteeme, siis arvan, et mōlematel on nii häid kui ka halbu kūlgi.
Ise aga eelistan iPad tahvlit ja seda kommentaarigi tipin sellelt tahvlit. Ei maksa minu täiendust isiklikult võtta
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!