Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Sülearvutil hiir ei liigu
 
N30 27. jaanuar 2013, kl 16.28
Tere!

Arvuti: MSI CR630. Arvuti on veidi vanem kui 2 aastat ning nüüd on paar päeva tagasi tekkinud imelik probleem. Esimesel korral algas see siis, kui olin arvutiga töötanud umbes 8h, siis kerisin mingit netilehte ning ühel hetkel arvuti hiir justkui keris, kuid edasi enam ei liikunud. Ootasin u. 15min, hiir enam tööle ei hakanud. Järgmisel päeval panin arvuti uuesti sisse, läks aega 3-4h kuni eelmise päeva probleem kordus. Kolmandal päeval tahtsin arvuti viirusetõrje programmiga läbi lasta ning sai arvuti sees olla vaid 5min ja juba jooksis taas kõik kokku. Välja olen saanud arvutit lülitada vaid "jõuga" nuppu tükk aega all hoides,kuid ilmselgelt ka see ei mõju arvutile hästi. Hetkel pole oma arvutit rohkem julgenud enam sisse lülitada.

Oskab ehk keegi nõu anda, mida saaks ise proovida teha?

Suured tänud kõigile vastajatele juba ette!
 
R 27. jaanuar 2013, kl 16.44
Vaheta hiir välja, omadega läbi lihtsalt.
 
siis 27. jaanuar 2013, kl 16.49
on ta vaeseke surnud
 
N30 27. jaanuar 2013, kl 16.51
Sõnastasin eelnevalt ehk veidi kehvalt- hiir on sisseehitatud hiir (puutetundlik). Kui proovisin selles olukorras panna külge juhtmega hiire, siis ei töötanud ka see, kuigi tavaolukorras muidu töötab. Tegemist siiski mingi arvutist tuleneva probleemiga, kas ei saa ta tööks vajalikku energiat vms... >Kõik lihtsalt seisab äkki, ka see protsess, mida ta oli tegemas.
 
N30 27. jaanuar 2013, kl 16.57
Kõik pm algab sellest, et ühes punktis jääb hiir seisma ning ei liigu. Samas, ei toimi ka klaviatuur:S
 
123 27. jaanuar 2013, kl 17.02
probleem pole hiires vaid su arvuti jookseb lihtsalt kinni.
proovi viirusetõrje tööle saada
 
galita 27. jaanuar 2013, kl 17.09
Kui arvuti kinni jookseb, siis ava Task Manager klahvikombinatsiooniga ctrl+alt+delete, sest puuteplaat ju ei tööta, ning vaata mida näitab CPU ning hea kui mälukasutust ka saad vaadata. Eelpool kirja pandud sümptomid viitavad sellele, et mingi tegelane koormab hullult arvutit.
Aga pahavaratõrjega on igal juhul soovitav skännida ja peale pahavara eemaldamist võiks CCleaner'ga arvuti üle käia.
 
külastaja 27. jaanuar 2013, kl 17.15
Millise hiirega üldse tegu.(bluetooth,hiir juhtmega USB augus või touchpad)
Ilmselt draiver nässus.Ava Control Panel, mine System and Security -> Device Manager.Avanevast aknast otsi "Mouse and other pointing devices".Kliki see lahti ja leiad sealt alt siis oma hiire.Paremklikk sellel ja vajuta "properties" Ülevalt teine sakk on "Draiver", kliki sinna.Selle all näed nüüd nuppe "Update driver" ja "Uninstall".Proovi nüüd kõigepealt teha draiveri uuendus.Kui Windows uuendust ei leia kliki "Uninstall" ja tee kompuutrile restart.Pärast restarti installib Windows draiveri automaatselt uuesti.
See jutt käib Windows 7-me kohta ja ilmselt Vistal on samamoodi.Arvatavasti on sul selline op süsteem kuna arvuti paari aasta eest soetatud.
Ikka ootaks täpsemat infot probleemi kohta.
 
N30 27. jaanuar 2013, kl 17.16
Tänud kõigile, kes aidata on üritanud! PARAKU ctrl-alt-delete pole ka sellises olukorras töötanud. Ma olen ise kahtlustanud, et msi võib minna üle mingile energiasäästureziimle(unereziim vms), millest ta ei suuda välja tulla. Tavaliselt peaksid nad tulema unereziimist välja hiire liigutamisega või kui korraks power nupule vajutada. Minu oma ei reageeri aga mitte kuidagi sellele. Aga ma pole ka kindel, sest ei tegele arvutitega nii palju ja varasemaid analoogseid kogemusi pole olnud.
 
N30 27. jaanuar 2013, kl 17.21
Jah, hiir on touchpad. Aga mure on selles, et hiir töötab vähemalt 5 min kui arvuti sisse lülitada ja siis täiesti ootamatult kõik jääb seisma. Alustades sellega, et hiir ei reageeri enam, ei reageeri ka ükski klahvikombińatsioon, huvitav oli sees et viimane kord toimisid vaid 2 klahvi klaviatuuril- üks oli see nooleke, mis tegi ekraani heledamaks, teine tumedamaks. Ülejäänud nupud ei reageerinud. >Ei reagerrinud ka ekraani üles ja allakerimisnupud. Minu jaoks ülimalt veider.
 
Adjümm 27. jaanuar 2013, kl 17.24
mis selle opsüsteem ka on? Win 7?? Vista? Muu?
ja milline viirusetõrje??

pane prooviks oma viirusetõrje kinni ja vaata, kas ka mittetöötava viirusetõrjega see kordub.

safe modes?? kuidas arvuti käitub?

võib olla ka viiruse viga
või emaplaadi/klaveri/pointingdevice draiverite viga
või tarkvarakonflikt (siis safe Modes ei tohiks seda probleemi olla)



võib ka:

Start -> All Programs and Accessories -> Command Prompt -> Run as administrator
kirjutad sinna:

sfc /scannow

(sfc ja / märgi vahele peab jätma tühiku!)

vajutad ENTER

http://www.sevenforums.com/tutorials/1538-sfc-scannow-command-system-file-checker.html
 
eh 27. jaanuar 2013, kl 17.26
külastaja on ikka tõeline naljamees:)
 
galita 27. jaanuar 2013, kl 19.51
Ma ei usu draiverite viga, kuna hiir/puuteplaat algul töötab ja probleem tekkib alles mõne aja möödudes. Kui draiverid nässus, siis ei hakka puuteplaat peale üldse tööle. Tundub, et probleemid hakkavad tekkima siis kui arvuti läheb soojaks. See võib ka kõvaketta viga olla. Kui kõvakettal on olulisi andmeid, siis tuleks neist igaks juhuks varukoopiad teha.
 
Adjümm 27. jaanuar 2013, kl 20.10
...või mälud, aga ma kardan, et kärna paneb viirusetõrje või mõni muu app ("app" on ka mõni viirus nt). kuniks hädaline katsetab ja teatab, kuidas mõjus viirusetõrje väljalülimine ja/või safe modes töötamine, ning CureIT-iga skännimine ei hakka edasi ulmetama.
 
N30 27. jaanuar 2013, kl 22.53
Tegemist on Windows 7-ga.

Avasin arvuti ning proovisin teha: sfc /scannow. Kõik algas edukalt, kuid kui arvutil tuli ette tekt : verification 21% complete, siis edasi enam midagi ei liikunud.
 
lammas wää - offline 27. jaanuar 2013, kl 23.09
lase kettast tehase programmiga testida (CD või USB boot)
kui OK siis uus win peale:)
 
külastaja 27. jaanuar 2013, kl 23.20
Kas tegid seda safe modes? Tee arvutile restart ja kliki seni f8-t kuni tuleb ette advanced boot options aken.Sealt valid Safe Mode with Command Promt.
 
N30 28. jaanuar 2013, kl 00.05
Jah, valisin Restart-
Safe mode with comman Promt-
avanes aken Administrator:cmd.exe
sinna panin sfc /scannow.

Miskipärast ei jõua arvuti siin kaugemale kui 34% ka korduval katsetusel. Lihtsalt ühel hetkel jääb vilkuv kriipsuke mis on Verification 34% complete.- järel seisma ning ekraan jääbki selliseks.

On kellelgi veel mõtteid, mida proovida võiks?
 
N30 28. jaanuar 2013, kl 00.50
Lisaks märkasin, et kui arvuti töötab korralikult, põlevad touchpadi all 2 sinist tuld- "sinine kuu (sleep state)" ja "silindrikujuline märk (hard drive/optical drive device in use". Kui arvuti kokku on jooksnud, jääb põlema vaide "sinine kuu" märk.
 
külastaja 28. jaanuar 2013, kl 01.23
Ega sa pole viimastel päevadel arvutisse midagi installinud.Kui oled siis installi maha see safe modes.Programs and Features alt saad maha installida ja seal on näha ka installeerimise kuupäev.Kui mitu kasutajat, siis võis ka keegi teine midagi konfliktset peale installida.Või mõni windowsi uuendus.Ka selle saab sealt eemaldada.
Oleks vaja mõne viirustõrjeplaadiga arvutit kontrollida.
 
N30 28. jaanuar 2013, kl 01.36
Said hiljuti tehtud küll uuendused, mida arvuti soovitas. Võib-olla tõesti neist miski takistab arvuti tööd. Vaatan, kas see lahendab probleemi.
 
Adjümm 28. jaanuar 2013, kl 10.09
winni süsteemifailidega on miskit lahti. äkki ei teinud mõnda win updeiti korralikult lõpuni? või on käkki keeranud mõni pahavara? või on kõvakettaga lood halvad?

ma ei tea, milline Win7 versioon sul on. osadega saab teha repairinstalli

kui repairinstalli teha ei saa, tuleks Win7 ilmselt uuesti installida, sest on lihtsam kui pusida vigu otsides. enne tuleks teha ka kõvaketta kontroll.

http://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

järgmine jutt võib osutuda sulle liiga keeruliseks

http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic397664.html
 
spets 28. jaanuar 2013, kl 11.34
Ilmselgelt viitab ülekuumenemisele ja arvuti jooksebki kinni. Seal tuleb leida üles konkreetselt see viga. Alustuseks oleks vaja vaadata üle protsessori jahutus, sest see võib tolmutuuste täis olla. Kui protsessor üle kontrollitud, siis teha test mäludele ja kõvakettale ja kui need korras, siis windows maha ja uuesti peale. Kuskil seal peaks see kala peituma.
 
Tônis. 28. jaanuar 2013, kl 18.32
Klge spetsid ja muud?!
Ega ometi keegi selle peale pole tulnud, et vokk on kulmudeni filme vms täis sikutatud ja füüsilist ruumi enam ajutiste failidegagi toimetamiseks ei ole ???!!!

1. Omanik vaatab nüüd kenasti üle, kuipalju tal kõvakettal üleüldse ruumi on. Kui napib siis teeb failimajanduses tõsise suurpuhastuse.
2. Sikutab siit http://www.filehippo.com/download_ccleaner... ja installib. Käivitab ja teeb põhjaliku sodikoristuse. Registri ka.
3. Teeb vokile restardi ja tunneb mõnu hästi töötavast vokist.

Kui siiski eelpooltoodust abi ei ole, siis toimetab oma voki mõne oskaja selli kätte, kes alustab vildi eemaldamisest radika eest ja vaatab asjale tõsise pilguga otsa.

Edu.
 
Adjümm 28. jaanuar 2013, kl 19.24
ei usu sinu pakutud vea põhjust, Tõnis.
95% tõenäosusega ei ole tegu silmini täis HDD probleemiga. ainult 5% reserveeriks sellele.

pakun:
30% tõenäosust, et arvutis on/oli viirus (mõni pahavara endiselt sees või viiruse eemaldamisega ei saanud selle eest hoolt kandev app hakkama)

30% tõenäosust, et Win süsteemifaild (s.h. arvan ka erinevad draiverid) on saanud viga või pole HDD-lt loetavad/kättesaadavad

30% tõenäosust, et jama põhjustab mõni app (kõige tõenäolisemalt viirusetõrje või mõni muu pidevalt töötav pahavaratõrje - ei imestaks ka erinevate pahavara appide ja Win konflikti üle)

5% tõenäosust, et HDD on silmini täis või panevad RAM mälud pange

5% tõenäosust, et viga mõnes meile tundmata appis, mis installitud.

IMHO
 
N30 28. jaanuar 2013, kl 21.38
Kõige õigem tundub olevat hetkel tõepoolest Adjümmi pakutud versioon, sest päev enne seda kui jamad algasid, nõudis arvuti enne sulgemist igasugu uuendusi, mida oli metsikult palju (mitukümmend). Jätsin arvuti lahti ning ta jäi seda tegema. Hommikul arvutit sisse lülides tuli veateade, et win ei sulgunud korralikult ning samal õhtul algasid ka probleemid. Jahutusega jama pole, ventika kontrollisin ka üle, pole kuum, pole tolmu. Mälu on ka piisavalt- filme hoian välisel kõvakettal.

Arvutil hetkel originaal Windows (Windows 7 Home Prem OA)

Ma proovin ära Adjümmi pakutud veriooni ja vaatan mis edasi saab :)
 
soovitus 28. jaanuar 2013, kl 21.39
sa proovi parem Tõnisele meili peale kirjutada kui tahad arvutit korda saada.
 
jajaa 28. jaanuar 2013, kl 21.58
Miks Sa arvad,et kõik abivajajad on pealinnast?
 
N30 29. jaanuar 2013, kl 00.59
Jah, asukoht pealinnast on ikka väga kaugel.

Kui arvutile panin chkdsk, siis jõudis ta etappi stage 4 of 5. 22 percent complete. Ja edasi enam ei liikunud. On asi täitsa lootusetu selle põhjal? Sellises olukorras ei aitaks ju ka repairinstall ega uue Win pealepanek?
 
V 29. jaanuar 2013, kl 08.13
Ketas üle kontrollida,system restore proovida.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!