Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Kuidas arvutist Messenger eemaldada?
 
saamatu aff 28. veebruar 2013, kl 20.43
Kuna MS enam Messengeri ei toeta siis tahaks selle arvutist eemaldada ja kõik sellega seonduv (kaustad, otseteed jms)
Win7 Programs and Features nimekirjas ei ole sellist sõna nagu Messenger või WindowsLiveMessenger. Järelikult sellel pole siis "uninstall" valikut. Seal on vaid Windows Live Essentials mis minuteada on see pakk, mille sees olid WindowsLive asjad nagu Movie Maker, Photo mingi gallery vms ja veel midagi ja vist Messenger oli ka seal sees. Kuid seda tervet pakki ma ju eemaldada ei taha.

Windowsi otsingusse "Messenger" trükkimise järel andis vaid ühe vaste- Windows Live Messenger asukohas
c:/Program Files/Windows Live/Messenger

Kas see oleks õige tegu, kui ma terve selle "Messenger" kaustatäie sealt lihtsalt ära kustutan? Ma mõtlen, et kas selle käigus eemaldatakse ka kõik muu messengeriga seotu? otseteed jms. Või tuleb kustutada vaid selle kausta sees olev msnmsgr (application)? Selles kaustas on ju veel ka näiteks hulk .dll faile mis on ka vist Messengeriga seotud (aga vbl ka mitte) ma ei või ju teada, mille jaoks nad seal on? Mõne .dll "Properties" näitab et justkui oleks Messengeriga, kuid mis siis, kui mõni muu Windows Live app neid ka kasutab?

Ma ei tea kuidas oleks kõige õigem messengerist vabaneda. Sellepärast tahaksingi siit teistelt küsida. Kardan juba ette, et seda kõike tuleb käsitsi teha. Tean et skypesse üleminekul tehakse seda automaatselt, kuid mul skype juba ammust ajast juba olemas. Ja ma ei tea kas sedamoodi teha olekski kõige parem.

Revo uninstaller Messengeri ei leidnud.

Milline toiming oleks õige?
 
kk 28. veebruar 2013, kl 20.49
Mhh? :D Naljanurk?
Loomulikult kustuta terve see Messengeri kaustära. :D
 
k 28. veebruar 2013, kl 20.58
Isegi kui kõik kustutad, saad ikka oma postkasti www.hotmail.com kasutada, kui soovid ...
 
saamatu 28. veebruar 2013, kl 21.24
Kui kustutan terve Messengeri kausta ära, kas siis kustuvad ära ka kõik otseteed jms?

System Configuration aknas, sakis "startup" on samuti "Windows Live Messenger" kirje. Kas sealt tuleb ka endal ise see ära kustutada või kaob see sealt iseenesest peale seda kui olen kogu "Messenger" kausta kustutanud?
 
no 28. veebruar 2013, kl 21.38
aga sulle jääb võimalus uuendada skype ja saad oma msn konto kohe sinna koos kontaktidega..
 
Shadow25 28. veebruar 2013, kl 22.23
Olid uninstallimisega õiges kohas, aga valima pead Windows Live Essentials. Kui oled selle uninstalli käivitanud, siis vist annab valida, mis alles jätta või uninstallida tollest pakist.

Niisama midagi kustutades kustuvad vaid need, mille valisid kustutamisel. Kõik, mis asub kustutamiseks valitud kaustast väljaspool, jääb alles. Näiteks otseteed on omaette failid, mis lihtsalt on nö suunatud teises kohas asuvale failile, aga siiski pole ühegi failiga nö lukus - ehk ka otseteed jäävad alles ja kirjed registris jäävad alles jne. Kusjuures WLM-iga seotud faile ja kauste on paljudes erinevates kohtades, pole nad kõik ühes kohas. Seega alati on ainuõige tegevus programm ikka uninstallida, mitte kaust lihtsalt kustutada.

Uninstallida võid Revo Uninstalleriga. Peale uninstallimist otsib arvutist veel asju ja annab võimaluse ka need kustutada. Kui veel puhtamaks tahad, on soovitatav arvuti ka Ccleaneriga üle käia - saad ka muust sodist lahti.

EDIT:
Oma postitust lugedes avastasin jubedad vead. Peab ära parandama. :D

Lisaks juurde veel, et kuigi soovitasin Revo Uninstalleriga uninstallida, siis ma tegelikult ei tea, kas ta WLM puhul ka muid jäänuseid kustutab. Nimelt WLM ju WLE pakis ja kui vaid üks asi sealt pakist uninstallida ja kui peale seda Revo Uninstaller veel midagi kustutada pakub, ma ei tea, kuidas nende kustutamine teisi WLE pakis olevaid programme mõjutab.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 01.03.2013 01.06.
 
saamatu 28. veebruar 2013, kl 23.39
Ohoo, siia on vastuste näol lisa tulnud..
Vahepeal oli naistekaga mingi jama ja ma ei pääsenud siia vaatama.

Tänan sind Shadow, see on juba mitmes kord, kus oled mind siin hea nõuga aidanud:)

Proovin siis homme seda uuesti vaadata. Ei viitsi täna enam jamada sellega.
Teen homme ennem süsteemi taastepunkti igaks juhuks ja siis lähen revoga selle Windows Live Essentials kallale.

Kui olen sellega homme ühele poole saanud siis annan siia ka teada ja lõpetan teema.
 
k 01. märts 2013, kl 14.27
Siin soovitatakse alati uninstallida Revoga, aga CCleaner ju ka uninstallib ... on sel mingi vahe?
 
-Fucs 01. märts 2013, kl 15.54
Vahe oleneb sellest, mida uninstallida.

Windowsi Add/Remove programs utiliit uninstallib programme nii, nagu installitud programm ise seda tegema on määranud. Igal normaalne tarkva sisaldab ka infot selle kohta, kuidas Windows peaks käituma juhul, kui seda programmi uninstallima hakatakse. Siin on ainult üks AGA. Kui installitud proge tootja on lohakas ja tema juhised programmi eemaldamiseks puudulikud, VÕI programmi tootja sihilikult ei taha, et kõik installimise käigus tehtud muutused võetakse tagasi ja arvutisse salvestatud failid kustutatakse, VÕI pole programmiga üldse kaasas Uninstallerit, siis ei saa WIN selle uninstallimisega 100% ulatuses hakkama.

Appi tuleb mõni CCleaneri laadne toode, mis on võimeline programmi arvutist eemaldama ka ilma vastava programmi Uninstalleri olemasoluta, kasutades kustutamisel infot, mida WIN salvestas programmi installimisel spetsiaalsetesse failidesse. Seal on (peaks olema) kirjas kõik muutused, mida WIN seoses programmi installimisega tegi (registrikirjete muutused, muudetud või lisatud failid jms). Kuna CCleaneri laadne toode pole loodud otseselt ja ainult programmide eemaldamiseks, vaid arvuti puhastamiseks, siis võib keerulisematel puhkudel jääda siiski mõni muutus uninstallimisel tagasi võtmata. Näiteks installid tarkvara X mis teeb muutuse mingis 1.dll failis. Siis installid Y tarkvara, mis samuti kasutab tööks 1.dll faili ja see teeb või ka ei tee oma muutused selles 1.dll failis. Nüüd X tarkvara eemaldamisel on oluline, kas 1.dll fail jääb muutmata, muudetakse täiesti tagasi algsele kujule (tekib risk, et Y tarkvara seda enam kasutada ei oska/saa), või eemaldatakse 1.dll failist need osad, mis ainult X tarkvaraga seotud ja jäetakse muutmata osad, mis Y tarkvaraga seotud (DLL fail pole siin nüüd parim näide aga põhimõtte edasiandmiseks kõlbab küll).

Kui CCleaner näeb, et 1.dll fail on pärast Y tarkvara installimist juba korra uuendatud, siis ta seda kustutamisel ei muuda ega kustuta. Niimoodi võib arvutisse jääda alles siiski hulga muutuseid.

Nüüd tuleb appi Revo Uninstalleri taoline toode, mis analüüsib põhjalikumalt kui CCleaner erinevaid muutusi arvutis ja langetab otsuse, kas pakkuda välja täiendavaid tagasivõtmisi või mitte. Kasutaja siis otsustab.

CCleaner on siis lihtsustatult öeldes "pehme" riistapuu ja tema kasutamine on suht turvaline. Revoga tulemuslikult töötamiseks peab kasutaja juba natuke rohkem teadma, mida ta teeb ja mida tegemata jätab, ning miks.

Veel edasi järgmine samm on mõni tasuline spetstarkvara, mis teeb seda analüüsi veelgi põhjalikumalt ja on võimeline ka mõningaid WIN süsteemseid asju parandama, kui midagi uninstallimine pekki peaks keerama. Nagu nt Ashampo Uninstaller vms. tasulise asja puhul on tavaliselt tagatud tugi ja mõningane kindlus, et sa midagi täiesti pekki ei keera oma uninstallimisega. Viimane väide ei ole "aamen kirikus" või ainutõde.
 
:-) 01. märts 2013, kl 17.23
Aitäh põhjaliku selgituse eest ...
 
ubuntu troll 01. märts 2013, kl 17.35
installi ubuntu, seal polegi messengeri... :D
 
Jakir 01. märts 2013, kl 18.53
ubuntu troll Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> installi ubuntu, seal polegi messengeri... :D

Ja kuhu ta kadus siis?
 
teema autor 01. märts 2013, kl 19.50
Täna ma siis eemaldasingi Messengeri Revo uninstalleriga.

Oligi nii, nagu Shadow arvas- kõigepealt tuli Windows Live Essentials valida eemaldamiseks. Siis peale mõnda Next>Next andis ta valida, et millist WindowsLive komponenti soovitakse deinstallida. Linnuke Messenger ette ja Next. Edasi käivitus Windows Live uninstaller ja eemaldas Messengeri.

Nüüd, edasi, kuna olin valinud Messengeri eemaldamiseks Revo, siis andis ta mulle veel lisavõimalusena skanneerida süsteemi programmi jääkide suhtes. Klõpsasin Yes. Ta leidis 2480 asja. Kuid need asjad ei olnud Messengeri asjad, vaid kogu WindowsLiveEssentials asjad, seal oli palju WindowsLivePhotoGallery ja MovieMakeri asju.

Mõistagi ei hakanud ma neid kustutama, ei puuduta nad ju Messengeri.
Vaid ühe asja leidsin sealt millel oli sõna "Messenger" juures, ei hakanud seda ka kustutama, klõpsasin Cancel ja revo see deinstalli aken sulgus.

Niiet siiski läks mul hästi.

Teistele, kel on ehk samuti plaanis Messenger eemaldada ja kel napib teadmisi arvutitest, soovitaksin seda teha Windowsi enda uninstalleriga Kontrollpaneeli "Programs and Features" valikust. Tuleb vähem arusaamatusi mahainstallijärgsete valikutega nagu mul Revoga oli.

Kuna mul oli keelatud Messengeri käivitus koos töölauaga, siis jäi mulle Messengeri kirje "System Configuration" "Startup" nimekirja ja niikaua, kuni see seal keelatuna oli, ei leidnud ka Ccleaneri registrikontroll seda üles.
Pidin ta lubama käivituda koos arvuti/töölauaga alles siis leidis Ccleaner selle üles ja parandas(kustutas) selle registriväärtuse.

Niiet olengi Messengerist lahti.
Tänan Shadow.

Muide Fucs, selle asjaga ma vist olen ka kunagi kokku puutunud, kus ei saa mingit programmi maha installida, kuna sellel on mingid failid, mida kasutab ka mingi muu programm. Tol korral oli see ikka üsna arusaamatu (üritasin ühel tuttaval deinstallida ühte programmi, mida ta ei soovinud) ja kuna neid ühiseid faile oli seal vist üle 50 või vist isegi rohkem, siis jäigi selle programmi mahainstallimine tegemata.

enivei, minu poolt tänud ja võib selle teema lukustada:)
 
V 02. märts 2013, kl 12.22
http://www.sevenforums.com/tutorials/102788-windows-live-messenger-manually-uninstall.html
 
teema autor 03. märts 2013, kl 18.39
V, su antud lingilt lugesin välja et pean enda win otsingusse trükkima selle: %USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft ja vajutama ENTER.

Tegin seda. Minu imestuseks oligi seal veel alles kaust "Messenger". Arvasin et Messengeri mahainstalli käigus eemaldatakse arvutist KÕIK sellega seotu.

Huvitav et selle kausta sees olid ka teiste msni aadressid kes siit msnis kunagi käinud on. Mõndasid ma üldse ei teagi.
hm kummaline küll et kellegi teise asju üldse minu arvutisse alles jääb.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!