Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
kuidas wifi taas toimima saada läpakas
 
gloria 20. märts 2013, kl 23.05
Mul kodus Elion.Lauaarvutis olen laua taga ja sellel püsiühendus,aga läpakaga olen wifi abil netis. Ühel päeval läpakaga wifit kasutada ei saanud. Elioni helistades kutsuti kohale,aga see tähendaks ca 2 nädalast läpakast ilma jäämist,õpingute tõttu ei saa ma seda kahjuks endale lubada. kes oleks nii kena ja seletaks mulle ,kuidas ma saan tagasi wifisse..Mul on ASUS läpakas ja käisin asuse kodukal draivereid uurimas,justkui tõmbasin midagi alla,aga ei miskit..Andke märku!
 
Shadow25 20. märts 2013, kl 23.07
Kas teised seadmed saavad seda wifit kasutada?
Kas sinu läpakas saab muud wifit kasutada?
Mis Windows?

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
gloria 21. märts 2013, kl 00.43
minu läpakas ei saa hetkel ka muud wifit.Kuna seal ,kus peaks kuvama võrkude nimistu on skaalamärk kriips peal .EMT netipulgaga neti saan,aga sellega ka jauran kaua vahel.
näitab ,et võrguadapterit ei olekski nagu,kuid see sai uus ostetud ja on olemas ja toimib ju.
Win 7 on .
 
Jakir 21. märts 2013, kl 07.35
gloria Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> minu läpakas ei saa hetkel ka muud wifit.Kuna seal
> ,kus peaks kuvama võrkude nimistu on skaalamärk k
> riips peal .EMT netipulgaga neti saan,aga sellega
> ka jauran kaua vahel.
> näitab ,et võrguadapteri
> t ei olekski nagu,kuid see sai uus ostetud ja on o
> lemas ja toimib ju.
> Win 7 on .

Ega sa kogemata WiFi nuppu läpakal välja lülitanud?
 
w7 21. märts 2013, kl 10.01
Windows 7-s:

1) Kliki ekraani paremal allääres teadete väljal oma võrgu ikoonile ja kliki seejärel Open Network and Sharing Center;
2) Kliki vasemas paanis ülaosas Change adapter settings lingile;
3) Tee oma "Local Area Connection..." võrguühendusel, mida Sa momendil kasutad, paremklõps ja vali käsk Properties;
4) Tee "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" parameetril 2x klõps ja veendu, et uues aknas oleksid aktiveeritud raadionupud "Obtain an IP address automatically" ja "Obtain DNS server address automatically".
 
to Jakir 21. märts 2013, kl 10.09
Oh jh..Wifi nuppu kui sellist mu aasta vanusel Asusel ei ole, lülitan selle ikoonist sisse ja see on sees loomulikult.
 
ja 21. märts 2013, kl 10.17
tee sellele wifi ruuterile restart(eemalda vooluvõrgust,oota mõni minut ja pane stepsel seina tagasi) arvutile võid ka teha...restardi.
 
l33t h4x0r 21. märts 2013, kl 11.22
Asi mida mitte ise teha on tõmmata kuskilt "mingeid" draivereid ja neid peale lasta kui pole veel täiesti kindel milles probleem. Mainisid, et on ostetud uus võrguadapter - mida sa selleall silmas pead - kui läpakal on wifi klahv olemas siis on ju võrguadapter juba tehasest läpparil sees.

Nagu eespool öeldi siis tee ruuterile restart ja kui ruuter üles tulnud siis ka läpakale restart ja peale seda vaata mis teeb.
Ruuteriga on selline võimalus, et näiteks kui keegi üle wifi torrente tõmba hulgi vms. ehk siis mustmiljon ühendust luuakse ei pea ruuter valule vastu ja lülib wifi tagant ära. Juhtmega nett töötab ja ka digiTV töötab aga igast seadmed mis wifit kasutavad ütlevad, et ühendust pole.

Kui see ei aita siis tuleb läpakat ennast kontrollid. Eelnev ruuteri rebu tee igal juhul ära. Võta alt paremalt nurgast see "skaala" ja vajuta peale - kas seal tulbas üldse su ruuterit näitab (kas siis mingi speedtouch või konkreetne nimi vms.), kui jah siis vajuta peale ja peaks pakkuma välja "connect" ka vajutad seda. Isegi kui ei suuda ühendada siis peaks peale ebaõnnestunud katset pakkuma välja veatuvastuse mida klõpsates siis läppar võrguadapterile taaskäivituse teeb ja uuesti proovib. Kui see ka ei toimi siis võta lahti start menüü ja kriba otsingukasti "device manager" ja üleval kastis vajuta selle device manageri peale. Mine tulbas allapoole ja tee topleklõps "network adapters" peal. Kas laienenud nimekirjas tavaliselt 3-4 nimetust)on olemas selline asi nagu "blabla mingi nimi" wireless adapter? Kas mõne nimetuse ees on kollases kastikeses hüümärk, eelkõige just selle wifi adapteri peal? Kui on siis tee sellepeal topeltklõps ja ilmund aknas peaks siis olema "device statsu" kasti sees, et on mingi viga koos veakoodiga ja heal juhul ka kirjeldus, et milles viga on. Juhul kui pole õiget tarkvara ehk draivereid siis tuleb jahh need leid aja peale installida. Alati võib ka juhtmega netis valida ülevalt driver ja update driver ja lasta arvutil endal otsida. Kui tundub keeruline siis kasvõi minna windowsi enda uuenduste lehele, laste teha skänn ja driveri puudummisel peaks see välja pakutama.
 
Shadow25 21. märts 2013, kl 11.23
Vajuta Start-nupule ja seal kirjuta otsingulahtrisse Network and Sharing Center. Vasakul ääres on link Change adapter settings. Ette peaks tulema erinevad võrgukaardid. Kas mõni on nimega Wireless Network Connection? Mingi number võib ka taga olla. Näiteks 2.

Device Manager-is on kõik korras? Pole hüüumärke ja küsimärke? Saad sinna Stardis seda otsides. Networking adapters-i jaotuses on wifi-kaart olemas?

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!