Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Samsung NP350V5C - klaviatuuri lukk
 
Print 16. aprill 2013, kl 17.26
Tere taas. Uus arvuti (W8) ja täitsa uued mured.
Mure 1 :
Läpakas töötas mul kodus 2 päeva, vahepeal ainult sleepis. Nüüd lülitasin täitsa välja, pakkisin kenasti kotti, sõitsin punktist A punkti B. Uuesti avades töötas puutetundlik hiir täpselt esimese tähe vajutamiseni - kogu kupatus oli seepeale lukus. St arvuti laskis end avada, programme avada, aga kirjutamise peale lõpetas töö.
2 korda shut down ja uuesti sisselogimine ei aidanud miskit. Õnneks juhtus see mu internetipakkuja firmas, nii et peale ühe ja teisega konsulteerimist tegi see vend midagi, millest ma tean ainult, et kasutas sõnu BIOS ja restart. Hiir ja klaviatuur hakkasid lõpuks tööle.
Uurisin kodus juhendit ja guugeldasin - no ei saanud eriti targemaks. Juhend samsung.com/ee lehel räägib vaid hiire lukustamisest. Google annab päris palju linke, aga kõik eeldavad, et üks kahest siiski töötab - hiir või klaviatuur.
Kas keegi teab mõnd lihtsat nippi, kui mõlemad on out?
On see lukustumine mingi turvaseadistus või viga? Kas mõni klahv/nupp teeb seda?

Küsimus 2: seoses eelmise probleemiga ütles guugle, et tuleks üle kontrollida oma seadistused, vaadata, et oleksid "disabled" Sticky keys ja Toggle keys.
Mul on võimalik valida on/off (kõik on off, nagu ka soovitati).
Mida teevad Toggle keys, kui nad oleks "on"?
 
külastaja 16. aprill 2013, kl 18.43
Puutetundliku hiire välja lülitamiseks on mingi F klahv või klahvikombinatsioon.Arvutitel on see erinev, vaata kasutusjuhendit.
Toggle keys on Num lock, Caps lock ja Scroll lock. On olekus nad sisse-välja vajutades esitavad heli. Sisselülitamiseks hoia 5 sekundit all num lock klahvi, välja lülitamiseks hoia uuesti num lock klahvi all kuni kuuled heli.
 
Print 16. aprill 2013, kl 20.06
Jah, ma tean, kuidas oma arvutil ise touchpadi saan sisse-välja lülitada, selles polegi küsimus, juhendis on see ilusti kirjas, aga ei olnud kasu, kui kogu kupatus lukku läks. Ükski klahv ei töötanud.

Kas ainus vahe on/off seadistuse puhul (toggle keys) ongi tõega vaid heli tekitamises? Ei saa ju olla? Miks siis klaviatuuri iseenesliku lukustumise puhul annab Google kümneid linke, kus soovitatakse just need settingud üle vaadata ja teha linnuke toggle, sticky ja mouse keys "disabled"? St ma pole leidnudki kohta, kus määrata enable/disable, kas on/off teeb W8-l sedasama?
Mul kõik off.
 
külastaja 16. aprill 2013, kl 23.09
Vajuta Win+F klahvi ja kirjuta otsingusse " how you keybord works" ja vajuta "Settings" otsing aktiivseks.
Võta linnukesed eest ära kus vaja.
See StickyKeys on mõeldud puuetega inimesele kes näiteks ei suuda üheaegselt vajutada mitut klahvi korraga.Selle aktiveerimiseks tuleb 5 korda järjest vajutada SHIFT klahvi.Seejärel saad näiteks järgemööda ükshaaval vajutada Win+ R klahvi Run dialoogiakna avamiseks või Win+F klahvi otsingu avamiseks jne.StickyKeys tühistamiseks vajutad korraga SHIFT+CTRL klahvi.Puudega inimese jaoks kes pole võimeline mitut klahvi korraga vajutama on oluline, et need klahvid on kõrvuti.
 
Print 16. aprill 2013, kl 23.48
Ma ei saa aru, kumb loll on, tõesti. Kas on minul taipamisega probleem või Külastajal vastamisega? Igatahes ma ei saanud mõhkugi aru.
Settingut oskan avada mitmel erineval moel, ka keyboardi settingud üles leida.
"Võta linnukesed eest ära kus vaja." - no kust siis on vaja? Kirjutasin ju, et kõik on nii, nagu kümned vastajad soovitavad, kõik off, kuskil pole ühtegi linnukest.
Kuidas ikkagi see sticky ja toggle key`de sisse-/väljalülitus on seotud kogu klaviatuuri ja hiire iseenesliku lukustumisega?

Ma tõega vabandan, aga kordan siiski algset küsimust:
kas keegi teab mõnd lihtsat nippi, kui nii hiir kui klaver on lukus?
On see lukustumine mingi tark turvaseadistus või viga? Kas mõni klahv/nupp teeb seda - milline?
 
külastaja 17. aprill 2013, kl 00.40
Print, sina kirjutasid; "Miks siis klaviatuuri iseenesliku lukustumise puhul annab Google kümneid linke, kus soovitatakse just need settingud üle vaadata ja teha linnuke toggle, sticky ja mouse keys "disabled"
Mina seletasin sulle kuidas neid settinguid kontrollida.
Jäi veel puust ja punaseks tegemata, et otsing annab sulle tulemuse ekraani vasakus ääres mida pead käivitama.Seal võta ära linnukesed juhul kui need seal on.

Mida tähendab sinu kirjutatud? ; St ma pole leidnudki kohta, kus määrata enable/disable, kas on/off teeb W8-l sedasama?
Mul kõik off.

Sul kõik off ja samas üled, et pole leidnud kohta kus määrata enable/disable
Linnuke ees ongi - enable , ei ole linnukest - on disable.
Ühesõnaga segane jutt.Arvan, et pead üle vaatama " Set Up Filter Keys" Seal saad seadistada klahvivajutuse kestuse millal windows aksepteerib seda kui vajutust.Seal on sul vajutuse kestuse osas ilmselt seaded paigast ära.Minul on see vaikimisi 0,5 sekundit.
 
Print 17. aprill 2013, kl 10.37
Vaata, juba esimeses kirjas ütlesin, et olen kõik järgi vaadanud, kõik on Off. Järelikult siis disabled. Filter keys on ka ammu vaadatud, seal ka 0,5 sekundit. Kõik, mida guuglist leida oli, on ammu tehtud ja kontrollitud.
Kirjutasin siia, sest vaatamata kõigile neile õigetele/soovitatud seadistustele läks arvuti ikkagi täiesti lukku.
Lootsin, et keegi teab äkki mõnd lihtsat trikki või miskit, kui see peaks uuesti juhtuma!
 
Tônis. 17. aprill 2013, kl 11.38
Eelnevat lugedes kaldun ma arvama, et tegemist on softiprobleemiga.

Mine Samsungi kodukale http://www.samsung.com/hk_en/function/search..., võrdle, kas su voki draiverid on ikka õiged, uuemad tõmba alla ja installi.
Su mudelil on 3 versiooni ja sealt pead õige üles otsima.

Edu.
 
Ultrraz 17. aprill 2013, kl 11.44
w8 tuleb igal juhul maha võtta...samasugune käkk nagu vistagi..
 
Fucs 17. aprill 2013, kl 14.09
Print 16. aprill 2013, kl 17.26 kirjutas
>1 :
>....Uuesti avades töötas puutetundlik hiir täpselt
>esimese tähe vajutamiseni - kogu kupatus oli seepeale
>lukus. St arvuti laskis end avada, programme avada,
>aga kirjutamise peale lõpetas töö.


Mis mõttes "puutetundlik hiir täpselt esimese TÄHE vajutamiseni" ? Virtuaalklaveril või? Või läks kõik siiski "lukku" pärast esimest KLAHVI vajutust?

>2 korda shut down ja uuesti sisselogimine ei aidanud
>miskit.

Oleks pidanud proovima ka Safe Modes sisenemist, kui probleem eksisteeris. See oleks välistanud hulga võimalikke asju, või andnud viite, kust viga otsida.

>Õnneks juhtus see mu internetipakkuja firmas, nii et
>peale ühe ja teisega konsulteerimist tegi see vend
>midagi, millest ma tean ainult, et kasutas sõnu BIOS
>ja restart. Hiir ja klaviatuur hakkasid lõpuks tööle.

Ilmselt vaatas vend BIOS-est üle, kas seal pointing devices pole mitte "Disabled" ja kui oli, siis pani "Enabled", või tegi BIOS-ele reseti Default seadetele. Bios-es saab sättida ka "Power Options" all ühtekomateist, mis võivad arvuti käivitamisel asju mõkutada.

http://www.ehow.com/how_7200144_disable-touchpad...

Üldiselt põhimõtteliselt ei saa tavaliselt klaverit niisama nö "lukustada", nagu puuteplaati. On olemas mingid progrejupid, mis seda võimaldavad ja vist isegi teatud isenditel klaviatuurid, millel selline klahv või klahvikombinatsioon toimib, aga sellel Samsungil seda igatahes tundub, et pole. Muidu võib kinni joostes proovida Fn+F1 (või mõni muu F) või Win+L klahvikombinatsioone klaveri või kogu kompu lahti tegemiseks. Sellised klaveri "lukustus" vead on enamasti kas riistvaralised (emaplaadi või klaveri enda viga) või tarkvaralised (draiverite viga/viirused).

Vahel võivad jama ja mittetöötavat klaverit põhjustada igasugused sisse lülitatud või ise sisselülituvad või üldse keelatud "Lock" klahvid
NUM LOCK, SCROLL LOCK, F LOCK (Function Lock) CAPS LOCK

NumLock seadeid saab vaadata registrist (regedit)

HKEY_CURRENT_USER\
Control Panel\
Keyboard\

InitialKeyboardIndicators > value

0 = Num Lock lülitub sisse logides välja
1 = Num Lock on keelatud
2 = Numlock lülitub sisse logides sisse

"KeyboardDelay" taga olev "value" number näitab, kui kiiresti arvuti reageerib klahvivajutusele. 0 on kõige kiirem ja 3 (mõnes opsys ka 4) kõige aeglasem (default on 1). Klaveri kiirust tuleb muidu seadistada Control panelis Keyboard seadete all, mitte siin registris surkida.

http://support.microsoft.com/kb/894037

Sellel Samsungil on BIOS-es ka BOOT alammenüüs seaded :
"NumLock" [Enabled] või [Disabled] (disabled on default)
"EnableKeypad" [Disabled] või [ByNumLock] (ByNumLock on default)
mis võimaldavad üldse klaviatuuril erinevaid lülitusi ja klahvikombinatsioone kasutada või kinni panna (näiteks Fn+F1 või Fn+L jms).

Ega siit eemalt ei oskagi midagi muud kosta. Kui asi kordub, siis tuleks kohe vaadata ka seadmehaldurist järele, mida see Keyboard all näitab (vead/probleemid/jms) ning EventViewerist, mida see räägib. Proovida USB klaverit ja hiirt, kui muidu menüüdes liikuda ei saa. Ja siseneda Safe Modes nagu juba eelpool sai kribatud.

Üks võimalus on ka läpaka aku välja võtta paariks minutiks, kui asi kordub ja siis tagasi panna. Prooviks või nii.

______
►Tegelikult ei tea ma midagi.
Fucs™
 
galita 17. aprill 2013, kl 17.17
Mina sain küll oma vanal ML'l läpakal XP optimeerimise käigus klaviatuuri lukku pandud, ei läinud ühtegi lisaproget vaja:)
Klaveri lukku minemist võib põhjustada ka draiverite viga ja Windows 8'l tundub neid vigasid päris palju olevat. Kas teemaalgataja laadis enne selle probleemi tekkimist uuendusi alla? Võib proovida ka süsteemi taastamist. Süsteemi taastamiseks tuleb valida see kuupäev kui seda probleemi veel ei olnud.
 
-Fucs 17. aprill 2013, kl 18.05
Nojaa

(üle)optimeerimisel võib misiganes juhtuma hakata :)))

Näed, mul optimeeris ükskord siin ühel apparaadil KIS samamoodi kogu klaverduse ja hiirenduse ära oma klkbdflt.sys (Keyboard Device Filter) ja klmouflt.sys (Mouse Device Filter) draiveritega. Viimane oli eriti visa hingega tegelane :DDD
 
Print 18. aprill 2013, kl 14.08
Suur tänu soovituste eest!
Jah, eks sai eelmisel päeval ka uuendusi alla laetud, programme installitud jm vajalikku tehtud.
Õige, lukustus peale esimese klahvi vajutust (see juhtus olema täheklahv). Sai ühendatud kohe väline klaviatuur ja hiir (töötasid), aga alati pole neid ju käepärast:)
Draiveritega on nüüd kõik ok.
Panen soovitused kõrvataha, tänan veelkord.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!