Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Lööb arvuti pildi siniseks
 
kats 16. aprill 2013, kl 19.32
Tere!


Üks imelik nähtus on tekkinud-kui internetijuhe tuleb arvuti tagant ära ja selle tagasi sisse lükkan, sikab pildi siniseks ja teeb restardi. Mis põhjukses võib olla?
 
mats 16. aprill 2013, kl 19.47
las juhe rahumeeli olla seal augus.
sa ei pea seda välja sikutama
 
kats 16. aprill 2013, kl 20.03
ma ei sikutagi, see ise tuleb, kui arvutit liigutan, läpakaga on tegu siis
 
jummel 16. aprill 2013, kl 20.13
ära liiguta läpakat.
 
DafuQ 16. aprill 2013, kl 20.51
Ehk LOEKSID, mis on sinises kastis kirjas ja saad teada, mille eest ta hoiatab või milles viga võiks olla? Või IQ ei küündi nii kaugele?
 
A. 16. aprill 2013, kl 21.51
Ma ei saa ka oma läpakat üldse liigutada, juhe küll küljest ära ei tule, aga niipalju nihkub, et tekib voolukatkeatus ja arvuti stardib uuesti.

las juhe rahumeeli olla seal augus
ja
ära liiguta läpakat

ei ole vastused, mis küsijale mingitki abi võiksid anda. Ei saa aru, milleks selliseid nõuandeid üldse kirjutada!
 
olavsu1 16. aprill 2013, kl 21.57
_Ma ei saa ka oma läpakat üldse liigutada, juhe küll küljest ära ei tule, aga niipalju nihkub, et tekib voolukatkeatus ja arvuti stardib uuesti._

selle probleemiga tuleb remondimehe poole pöörduda, kes väsinud pistiku ära vahetab.
 
külastaja 16. aprill 2013, kl 22.04
Võimalik, et võrguadapterile ei meeldi see juhtme sikutamine. Ava seadmehaldur ja proovi võrguadapteri draiverit uuendada. Kui uuendust windows ei paku siis installi draiver maha ja tee arvutile restart.Pärast restarti installeerib windows draiveri ise uuesti peale. Lihtsaim viis seadmehaldurit käivitada on klahvid Win+R ja Run dialoogikasti kirjutad devmgmt.msc ja vajutad enter.
Sinise ekraani (BSOD) kohta loe siit;http://et.wikipedia.org/wiki/Sinine_surmaekraan
Enamasti põhjuseks mõne riistvara- või programmidraiveri konflikt.
 
:) 16. aprill 2013, kl 22.04
Itimehed nimetavad seda nähtust siniseks surmaks. Nimigi antud - BSOD. Nii tuntud asi, et Wikipediagi teab:
The Blue Screen of Death (BSOD), officially a STOP Error,[1] also known as Deadscreen, Blue Screen Error, Bluescreen, or bug check, is the error screen displayed by the Microsoft Windows family of operating systems upon encountering a critical error, of a non-recoverable nature, that causes the system to crash. The term is named after the color of the screen generated by the error.

Stop errors are hardware, updates and driver related, causing the computer to stop responding in order to prevent damage to the hardware or data. In the later versions of Windows (Windows NT to Windows 7) the screen presents information for diagnostic purposes that was collected as the operating system performed a bug check.

Nagu siin öeldud - ekraanil on enamasti kirjas diagnostikaks kasulik info.
 
galita 16. aprill 2013, kl 22.07
Ise oled katkise netijuhtme otsa läpakasse kinnitanud saiapätsi kilekoti kinnitusega-on selline valge plastikust riba:) See riba tuli veidi kitsamaks lõigata, muidu ei mahtunud pessa.
Kui netijuhe ära tuleb, siis lülita läpakas välja, pane juhe taha ja läpakas uuesti käima. Vaata, kas siis ka ekraani siniseks lööb. Minu läpakal ei löönud netijuhtmega ühendamine ekraani siniseks ja restarti ka ei toimunud, tuli lihtsalt väheke oodata, et netiühendus tööle hakkaks.
 
Ma 16. aprill 2013, kl 23.58
ei teadnudki et netijuhtme eemaldamine arvuti küljest ja siis tagasi ühendamine sinist ekraani põhjustab. Oli endalgi see plastikust lukustusnaga netijuhtme otsast küljest ära tulnud ja peale mõnda aega mõistatamist et miks mu skype ühendus ühtelugu katkeb ja taastub, sain siis aru ja ostsin uue netijuhtme. ei tahtnud hakata ise mingeid kinnitusi sinna juhtmeotsa külge aretama, pole see juhe nüüd nii kallis ka ju.
 
Razer 17. aprill 2013, kl 00.24
Uus otsik tuleb lihtsalt panna. Galitale lihtsalt meeldib leiutada vastasel juhul võtaks ta sahtlist vastavad tangin ja uue otsiku ning parandab vea. :-)
 
külastaja 17. aprill 2013, kl 00.46
Ehk läheb võrgukaabel liigutades lihtsalt lühisesse ja põhjustab sellega sinise ekraani. Vaheta võrgukaabel ära.
 
galita 17. aprill 2013, kl 10.25
to Razer, tangid sahtlist välja võetud ja juhtme ots vahetatud:)
Tol hetkel ei olnud juhtme otsa kodus ja pärast ununes pidevalt ostmata, kuna mu leiutis hoidis juhet pesas hästi. Tegelikult oli see otsa vahetamine ka üks paras nikerdamine-aga võib-olla põhjus väheses kogemuses. Tuleb rohkem harjutada:)
 
... 17. aprill 2013, kl 10.49
need otsa pressimise tangid maksavad rohkem kui 10 mõnemeetrist LAN kaablit
 
Tônis. 17. aprill 2013, kl 11.30
See on füüsiline konflikt ja ilmselt tekkinud juhtme pistiku ja/või pistikupesa kulumisest.

Odavam ja kiirem võimalus on osta uus juhe ning kui see ei aita, siis vokk kaenlasse ja remonti. Tehnikud vahetavad emaplaadil pistikupesa ära ja elu jälle lill.

Tõenäolisem on emaplaadi pesa vahetus.
Edu.
 
galita 17. aprill 2013, kl 13.40
Kui on pidevalt vaja netijuhet läpaka tagant ära võtta, siis on mõtekam kasutada WiFi ruuterit, sest need plastikotsad lähevad päris kiiresti katki.
 
kats 17. aprill 2013, kl 20.30
tegin wifivõrgu enda jaoks, vaatan, kas tekib veel selline viga
 
... 18. aprill 2013, kl 11.50
kats on wifivõrgus, aga arvuti endiselt vigase lan kaabli otsas?
 
oleks parem tegu 18. aprill 2013, kl 15.57
parem tuleks minna tehniku juurde kes saab sind paremini aidata sest ise ei tasu sedasi näppida , võid palju rohkem ära äkki rikkuda.....kui ei püsi juhe sul arvuti küljes siis on sobiv õige juhe muretseda......mina sinu asemel ei teeks ise midagi avid laseks tehnikulüle vaatada..... või siis pead uue arvuti ostma äkki kui muud võimalust pole
 
galita 18. aprill 2013, kl 16.57
See viimane kommentaar on eriti hea--kui juhe ei püsi arvuti küljes, siis tuleb õige juhe muretseda ja mine tea, äkki tuleb isegi uus arvuti osta:))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!