Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
Väline kõvaketas
 
A 29. aprill 2013, kl 11.42
Sai ostetud väline kõvaketas (2TB USB 3.0 HDD My Bookl), aga kahjuks ei ole ühtegi juhendit eesti keeles, küsisin müüjalt siis üle, et kas poleks äkki võimalik eesti keeslet juhendit saada ja vastuseks oli, et sellistel toodetel tavaliselt pole mingeid eraldi juhendeid. Kas keegi targem oskab selle kohta õelda mõned konkreetsed asjad, et mida kasutamisel kindlasti jälgida. Tahaksin kõik info arvutist välisele kõvakettale saada. Ka arvutis olevad programmid võiksid seal olla, et arvutisse ei jääks midagi. Kas keegi jagaks pisut õpetust selle kohta, et kuidas neid toiminguid kiirelt ja õieti teha?
 
** 29. aprill 2013, kl 11.55
tegin kopi-peist ja korras.
programmid jätsin ikka arvutisse.
 
A 29. aprill 2013, kl 12.08
Aga kui arvutiga midagi juhtub ja sealt enam mingit infot kätte pole nt võimalik saada, siis mulle meeldiks kui programmid excel...word...jms ikka alles jääksid, ei taha neid ju uuesti ostma hakata. Kas selles suhtes oskab keegi aidata, et kuidas saaks programmid ka sinna?
 
lammas wää - offline 29. aprill 2013, kl 12.27
ostetud programmide jaoks antakse sinule programmi personaalne kood mis tuleb sisestada programmi uuesti paigaldamisel
midagi uuesti osta ei ole vaja:)

väline ketas kardab kukkumist ja raputada ka ei tasu:)
miks see karbike peaks jalgade peal seisma on minu jaoks müstika:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31M5D6%2BWumL._SS350_.jpg

endal kõik sarnased lapiti laual:)
 
A 29. aprill 2013, kl 12.43
Kui programmid ostsin, siis oli see mõeldud paigaldamiseks kolme arvutisse ja see piirang on täis, seega kui minu arvutiga midagi juhtub, siis pole mul vist võimalik uude arvutisse seda uuesti paigaldada?
 
lammas wää - offline 29. aprill 2013, kl 12.49
oleneb nuhk programmi nutikusest:)
korraga üle 3 tk töös ei lasta olla tavaliselt
alati on erandeid ja ise saad ka midagi leiutada
ei maksa ette põdeda
 
A 29. aprill 2013, kl 13.17
Minust nüüd küll arvuti teemal mingit leiutajat ei ole :)
Eks ikka põen ette kuna neid programme igapäevaselt vaja ja uuesti ostma ei tahaks hakata, aga samas on arvuti päris vana ja kunagi ei tea millal otsad annab, seega tahaksin, et kõik oleks ikka olemas kui midagi peaks juhtuma :)
 
galita 29. aprill 2013, kl 15.00
Kas Windowsi jaoks ei ole mõnda backup programmi, mis võimaldaks tagavarakoopiat pilveteenuses/netiserveris hoida?
 
Shadow25 29. aprill 2013, kl 15.15
Programmid paigaldavad faile ja muud infot igasugustesse erinevatesse kohtadesse, nendest sa tagavara ei tee. Reeglina piisab ikka kasutusõiguse olemasolust ehk litsentsist uuesti installimiseks.
On olemas programme, mis teevad automaatselt tagavarasid su välisele kõvakettale, aga alati võid ka ise käsitisi kopeerida.

Kõvakettaga aga ole jah ettevaatlik. Ära kukuta, ära raputa ja ära põruta.

Minul selline võrguketas: http://www.amazon.com/Personal-Cloud-Storage-Sha...
Ühendatud ruuteri külge, kõik seadmed(Näiteks tänapäevased telekad saavad läbi võrgu kõvakettal olevatele muusika-, pildi- ja videofailidele ligi ja saab teelkast vaadata/kuulata.) samas võrgus saavad failidele ligi ja mitte ainult - ka üle interneti saan telefoniga ja arvutiga neile ligi, isiklik pilv. Kiirema netiühenduse puhul saaks vabalt üle neti filme(Umbes 350 1080p filmi mul praegu.) striimida.
Võimalik erinevaid kasutajaid oma paroolidega ka seadistada.

Automaatsete tagavarade tegemiseks kasutan PureSync-i.
http://www.jumpingbytes.com/en/puresync...
Keegi oskab midagi paremat soovitada? :)

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Shadow25 29.04.2013 16.22.
 
Ultrraz 29. aprill 2013, kl 15.42
Kui arvuti ketas läheb õhtale, siis peab uue ketta peale nagunii kõik programmid uuesti installima,sellest ei pääse mitte kuidagi...
Kõige tähtsam oleks oma välisel kettal hoida ikkagi oma dokumente, fotosid jne. Arvutis tasuks neid samuti hoida, sest kui väline peaks kukkuma/ära varastatama jne, siis pole seda infot ikkagi kusagil mujal. 2 kohas korraga hoidmine oleks vähemalt vajalik. Ise hoian 2 arvutis ja 3 välikettal oma asju, siis on vähe kindlam...
 
Pille 29. aprill 2013, kl 16.03
Mina hoian pilte ja väheväärtuslikke dokumente pilveserverites,neid on hulgi ja paljud tasuta.
 
A 29. aprill 2013, kl 16.30
See teema ikka suht keeruline minu jaoks :S
Ma ei tea ka isegi mis on pilveserver või PureSync :S
Copy-n siis lihtsalt dokumendid ja pildid sinna, muud ma ikka teha ei oska.
 
Shadow25 29. aprill 2013, kl 17.05
Kasuta nii, nagu mälupulka.
Ühendad arvuti külge, kopeerid sulle vajalikud failid ümber, ühendad turvaliselt(!) lahti ja paned kuskile riiulile seisma ja aegajalt kordad seda. Või kui sul on lauaarvuti, võid vast pidevalt ühendatuna hoida.

------------------------------------------------------------------------
http://www.assolea.ee - Giid, tõlk ja soome keele õpetaja
 
.. 29. aprill 2013, kl 17.07
pilv on muidugi väga mugav, aga seniks kui see töötab ja pole olnud PilveLeaksi.
 
galita 29. aprill 2013, kl 17.07
Pilveserver on internetis olev server, kus saad oma faile hoida. Pilveserveri eeliseks on see, et sul on oma failidele juurdepääs igast arvutist. Pilveserverisse sisse logimine käib nagu e-postkastiga kui oled end kasutajaks registreerinud. Tegelikult saab ka oma postkastis hoida koopiaid väärtuslikest failidest kui postkasti maht seda võimaldab. Minu meelest on pilveteenus kõige turvalisem viis oma failide hoidmiseks, sest andmekandjad kippuvad katki minema ette hoiatamata ja siis on kogu seal olev kraam läinud.
PyreSync on programm millega tehakse arvutis olevatest andmetest tagavarakoopiad ja programm teeb seda automaatselt. Rohkemat ei oska ma sellest progest rääkida. Kui oled huvitatud, siis paigalda proge arvutisse ja edasiseid juhiseid küsi Shadowi käest, tema kasutab seda programmi.
 
suss 29. aprill 2013, kl 21.00
Plaan kõik asjad arvutist välisele kõvakettale ümber paigutada on hea plaan,aga jäta arvutisse ka igaks juhuks alles,sest praktika näitab et see väline ketas on tavaliselt rutem maha kukkumas ja otsad andmas. Mis puutub programmide kopeerimisse,siis tasuta programme pole mõtet solgutada,neil pole ehk enam installatsioonifaile kaasaski,lihtsam on vajadusel netist uuesti tõmmata ja installida.aga tasulised programmid vajavad uuesti litsentside programmeerimist,niisama paste-kopiga ei hakka mingi asi tööle.
 
külastaja 29. aprill 2013, kl 23.55
Olemas tasuta versioon EaseUs Todo Backup Free mis on päris hea ja mugav kasutada.Võimalus teha buutiv CD/DVD või USB livemeedia, sellelt arvuti käivitada kui süsteem pole enam mingil põhjusel võimeline käivituma, siis näidata programmile varem tehtud backup koopiat väliselt kõvakettalt ja süsteem selle abil taastada.
Muidugi võiks kasutaja enda failid, dokumendid, pildid, muusika, filmid jne kopeerida eraldi välisele kettale kuna backup läheks muidu liialt suureks.
Oma failidele oleks kasulik omada veel teist kettaosa (partitsiooni), aga selle tegemine jäägu neile kes selles kogenud on, muidu võib kogu ketas tervikuna kustutatud olla.

http://www.todo-backup.com/products/home/download.htm
 
külastaja 30. aprill 2013, kl 00.32
Unustasin mainida, et kui klikkida "Tools" peale, siis on seal selline võimalus nagu "Enable PreOS".Seda vajutades lisatakse windowsi bootmanageri aknasse kirje EaseUS Todo Backup ja lisatakse vajalikud failid, et programm saaks iseseisvalt käivituda nagu livemeedia puhul. Windowsi käivitades tekib ekraanile lihtsalt valik kas käivitada windows või EaseUs Todo Backup. Siiski tasuks livemeedia ka valmis teha, sest süsteemikrahhi korral võivad ka EaseUS Todo bootfailid vigastatud saada.
 
A 30. aprill 2013, kl 09.12
Suur tänu kõigile vastajatele, sain palju targemaks :)
 
palun abi 30. aprill 2013, kl 10.32
Kas keegi oskaks öelda kuidas saab tekitada tähe alla väikses kirjas numberid. Näiteks S täht ja tema jaluses oleksid numbrid. Nagu ruutmeetril 2 üleval,aga siin vaja alla, jalusesse.
 
hugo buss 30. aprill 2013, kl 12.51
tee oma teema
mis topid välise kõvaketta teemasse?

wordis
rite click..... properties .... subscript..
 
Kasutan 01. mai 2013, kl 08.29
Programmi Acronis True Image - see teeb regulaarselt kord nädalas TÄIELIKU koopia kogu arvutist. Võib seada, et kas teeb alati UUE koopia, või lisab vaid muudatused. Acronise abil arvuti taastamine on ka imelihtne. Või vana arvuti kogu sisu üleviimine uude arvutisse, kus peab selleks olema mingi suvaline op süsteem, siis installid (Installika materjalid on mingil mälupulgal)Acronise, millel valid - Taasta ja kogu lugu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!