Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
probleem akuga?
 
Megan 13. mai 2013, kl 11.48
Tere! Väga vabandan oma võhikliku küsimuse eest, aga tehnilised asjad on minu jaoks väga nõrk koht.
3 aastat ja 3 kuud tagasi ostsin endale sülearvuti (Dell), viimased vähemalt pool aastat olen seda enam-vähem kogu aeg olnud sunnitud vooluvõrgus hoidma töötades, sest aku tühjenes väga kiiresti.
Tahtsin küsida kogenumatelt, kui kaua see asi nii toimida saab ja mis võib akuga/arvutiga järgmisena juhtuda?
Nimelt eile õhtul arvuti lülitus ise välja töötamise ajal ja siis märkasin, et see väike tuluke arvuti külje peal,mis muidu oli laadimise ajal sinine, oli oranž.
Kui arvutit veidi suletuna vooluvõrgus hoidsin, et aku rohkem täituda jõuaks, siis peale seda arvuti ei reageerinud üldse st sisse lülitada seda enam ei saa ja ka see sinine tuluke enam laadimise ajal ei põle. Samas laadija justkui töötab st seal põleb see roheline tuli.
Kas võib piisata ainult uue aku ostmisest või on tegemist millegi tõsisemaga?
 
galita 13. mai 2013, kl 13.30
3 aastaga võib aku eluiga läbi saada küll. Kuid mu tuttav käis oma Delliga juba garantii ajal samasuguse probleemiga mitu korda remondis. Kõigepealt kontrolli, kas toitejuhe on ikka korralikult arvuti küljes. Seda on ennegi juhtunud, et toitejuhe on pesast välja tulnud ja arvuti lülitab end arvutikasutaja suureks ehmatuseks välja, sest aku sai lihtsalt tühjaks.
Järgmisena võta aku arvuti küljest ära ja vaata, kas vooluvõrgus olles töötab normaalselt. Sel juhul võib loota, et tõsisemaid probleeme ei ole ja piisab aku vahetamisest. Kui arvutit kasutatakse kodus, siis ei ole tegelikult uue aku ostmisel mõtet, võib kogu aeg juhtme otsas olla.
 
Tônis. 13. mai 2013, kl 17.51
Akut, ka surnut, tasub siiski toiteahelas hoida. Toimib päris hästi pinge stabilisaatorina kasvõi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!