Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Arvutiabi
laptop parandusse, kuhu?
 
külastaja 05. juuli 2013, kl 16.22
spets Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ei anna see termopasta vahetamine erilist efekti.
>
> Termopasta põhiline ülesanne on, et kataks kõik
> prose ja jahutuse vahel oleva tühimiku, kui see p
> eaks kuskil olema. Juhtub vahest, kui jahutus ja p
> rose surutakse üksteise vastu ja väikse nurga all.
> Siis täidab termopasta selle tühimiku, mis võib o
> lla ka 1 millimeeter. Näiteks lauakatel loobusin t
> ermopasta vahetusest, kui nägin, et kasutegur kusk
> il 1-2 kraadi.
> Põhiline, et klamber oleks hästi
> kinnitatud.


Tõsi ta on, ülehoolitsemine võib kasu asemel hoopis kahju tuua.
 
l33t h4x0r 07. juuli 2013, kl 22.06
Need termopasta kraadivahed on suht savi - mingi 2-3 kraadi on vahet odaval ja siis nö.eliitpastal AGA milles tuleb vahe välja on see kui kaua termopasta oma nö. ideaalset struktuuri hoiab. Odavad pastad muutuvad tihtipeale umbes peale aastat aega kipsilaadseks, kuivaks ja kõvaks ning ei juhi enam hästi proze soojust radikasse. Hea ja kalli pastaga a'la arctic silver seda häda pole.
 
olavsu1 08. juuli 2013, kl 00.29
l33t h4x0r Kirjutas:
> Hea ja kalli pastaga
> a'la arctic silver seda häda pole.

ek see olene sellest missugust trafoõli sinna hulka segatakse.

üldse tuleks seda ainet pruukida niipalju kui vaja ja niivähe kui võimalik.
 
galita 08. juuli 2013, kl 16.32
Kui tihti te läpakatel termopastat vahetate?
 
külastaja 08. juuli 2013, kl 19.06
Kui temperatuurid normis püsivad, siis mina enne kahte aastat kindlasti ei puutu, aga las avaldavad oma arvamuse need kes sellega oma töö tõttu tegelevad.Nemad on näinud kui kõvaks pasta kuivanud on.Samas on ju erineva koostisega pastasi ja pilt võib vägagi erinev olla.
 
olavsu1 09. juuli 2013, kl 00.28
polegi kõvaks kuivanud termopastat kohanud. olen kohanud termoliimi, mis vähegi suurema koormuse (temperatuuri) juures otsad andis, ehk lasi radikal küljest kukkuda.
-TnT- 09. juuli 2013, kl 01.09
Ei oma läpakat ja lauakatel ei vaheta termopastat enne kui on vaja jahutus põhjaliku puhastuse tarbeks maha võtta. Kordagi ei ole pasta ära kuivanud olnud. Oleks võinud sama moodi (ilma vahetuseta) tagasi panna.

■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■__■_

Tik´n Tak...
 
l33t h4x0r 09. juuli 2013, kl 07.46
Kaasaegsed pastad on suhteliselt okei - isegi need mis paljudel radikatel kohe all. Aga jahh, nagu olsavsu ütles siis pastat tuleks pana täpselt niipalju kui vaja ja niivähe kui võimalik. Ideena on pasta mõeldud radika mikropragude täitmiseks, et tekiks nö. sile pind mitte ei pea pasta tekitama tervet paksu kihti vahele. Samas mängib siin rolli see kui siledaks on tootja poolt radika tald lihvitud - mõnel on peegel ja pastat kulub riisitera jagu - teisega võiks midagi riivida ja pastat kulub oluliselt rohkem. Suures plaanis on suht savi mis möginat panna - peaasi, et üle ei ujuta.
 
olavsu1 09. juuli 2013, kl 13.45
enda läpparil pole termopastat üldse. juba tehases pole seda pandud. jahutus on üleni pronksist, vahetult vastu protsessorit käiv osale on tehtud elastne juudiplekist padjake. vastu video kivi on küll eriliselt paks nätskest plastikust tükikene pandud.

ainuke probleem on ventilaatori vähene võimekus.
 
Ultrraz 09. juuli 2013, kl 17.43
Termopasta üldiselt ei ole kõige tähtsam soojuse ärajuhtimise juures. 90% sõltub ikkagi ventikast ja ribide puhtusest, kui need on ikkagi villa ja tolmu täis, siis ei aita misiganes pasta.
Päris kuivanud pastat olen näinud üle 5a töötavatel masinatel. Põhimõtteliselt võib ka ilma selleta olla,paar kraadi siiasinna ei muuda midagi, peaasi, et töötab lubatud piirides 40-60C. Kui juba stabiilselt hoiab 65 ja rohkem, siis peab midagi ette võtma.
Kasutan sellist proget nagu Core Temp, väiksed numbrid taskbaril näitavad pidevalt prose temperatuuri, hea lihtne jälgida...
 
5a ilma 09. juuli 2013, kl 23.42
Minu ML S96S läpakas sai ostetud 2008a poest ja siiani pole termopastat vahetanud. Kuskil aasta tagasi sai alt kaan lahti kruvitud ja ventika juurest vähene tolm vatitikuga eemaldatud.
Kas see termopasta võib nüüdseks olla nii kõvaks kuivanud, et kui ma kruvin lahti selle vasest jahutuskanali ja hakkan seda ära tirima, siis võib protsessor koos sellega emaplaadi küljest lahti tulla?

Kas ma üldse peaksin seda vahetama kui mul arvuti ventilaator töötab tavaliselt veebis surfates madalatel/keskmistel pööretel ja maximumil hakkab tööle vaid aegajalt (näiteks siis, kui arvuti winni uuendusi installib, sel ajal mõneks ajaks ventika pöörded lähevad suureks)
Ei tahaks seda niisama näppima hakata.
 
galita 10. juuli 2013, kl 10.24
Paigalda arvutisse mõni proge, mis temperatuure näitab. Ära kuivanud termopasta ei kleebi asju üksteise külge kinni ja midagi katki minna ei tohiks.
Arvuti temperatuurid olenevad isegi sellest, millist op-süsteemi kasutada. Näiteks Ubuntu Unityga on temperatuurid kõrgemad kui Xubuntuga. Minu läpaka temperatuurisid mõjutab ka see, kas töötab integreeritud või eraldiseisev videokaart.
 
lammas wää - offline 10. juuli 2013, kl 15.37
pikemalt üle 70C kütab gaasi valja torust:)
saata uue jahutuse muretseda
2a garantiid ikka peavad vastu
siis saab juba uue 2a püssi osta
 
moraal 10. juuli 2013, kl 16.33
ärge koonerdage läpakat ostes ja mured ei ole nii suured!
 
n2 10. juuli 2013, kl 17.59
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui tihti te läpakatel termopastat vahetate?

*
Ei teagi mõhkugi sellest TERMOPLASTAST.


Üks läpakas on pidevat peal olnud (aastast 2006) - siis juba 7 aastat, kaas vahepeal kinni ja mõnikord mitte. Lülitab ennast välja säästurezhiimile ka ja loomulikult ise ka lülitan välja, eriti suvel äikese ajal.

Tolmust on mees puhastanud u. 4 korda ja kasutan temperatuuri kontrollimisel peale oma sõrme programmi:
SpeedFan v4.49 (2,04 MB) http://www.almico.com/speedfan.php
http://www.filehippo.com/search?q=SpeedFan

Voodis tekstiilitolmus ei kasuta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!